“Meer democratie wagen”: AfD mocht werven met ex-bondskanselier Willy Brandt

Screenshot_107

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige SPD-bondskanselier Willy Brandt (“Meer democratie wagen!”) moet het zich laten welgevallen dat ook de AfD met hem werft. Dat besliste het Openbaar Ministerie in Potsdam. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie deelde mee dat er met de verkiezingsposter voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg met daarop afgebeeld de ex-bondskanselier geen sprake was van een delict. Vooruitsnellende lasteraars hadden daarin “belastering van het aandenken van de overledene” gezien.

Duits - Zuerst

Echter: “Er is geen sprake van enige verdenking”, zei de woordvoerster van het Openbaar Ministerie. Daarom zou er ook geen onderzoeksprocedure worden gestart tegen AfD-voorzitter Andreas Kalbitz worden geopend. De autoriteit zou op dit moment weliswaar nog een andere aangifte tegen AfD-secretaris Lars Hünich onderzoeken, maar deze zou dezelfde inhoud hebben.

De AfD had voor de deelstaatverkiezingen 2019 in Brandenburg met posters met een afbeelding van Brandt en zijn bekende spreuk “Meer democratie wagen” geworven. Dit zorgde bij de SPD voor verontwaardiging en woede. Minister-president Dietmar Woidke (SPD) zei daar over: “Willy Brandt, die zich zijn hele leven lang voor de democratie en de samenhang heeft ingezet, wordt daarmee misbruikt.” De SPD startte onder het motto #wijzijnwilly een anticampagne.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Justitie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Meer democratie wagen”: AfD mocht werven met ex-bondskanselier Willy Brandt

 1. guusvelraeds zegt:

  Het blijft lachen met het post moderne linkse crapuul.

  Ik denk eerder dat Willy Brandt zich in zijn graf omdraait als hij zou zien wat geworden is van de SPD.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kraftavilqa zegt:

  Hij zou rondspinnen als een tolletje. Mann doch, toll drehen wie een Tolletje. Wellicht zou hij zelfs de ettelijke 1000-en r.p.m. van een neutronster halen.

  Like

 3. Taljaard zegt:

  Brandt was een man van formaat.
  Zo ook Schmidt.
  Dat waren nog echte sociaal democraten.
  Het faliekant oneens met hun politieke richting, want het socialisme is op zich een verschrikking.
  Niettemin hadden zij ruggengraat, capaciteiten, principes en integriteit.
  De rot zette bij de SPD in onder Gerhardt Schroeder, die in navolging van Tony Blair de sociaal democratie aan het neo liberale globalistische grootkapitaal overleverde. En zo de weg bereidde voor de ”Grosse Koalition”; een kartelpolitiek machtsblok van zielloze, formalistische technocraten en professionele bureaucraten, waarvan een grijze muis als Merkel als het ware de verpersoonlijking is.

  Zij lopen allemaal getrouw aan de leiband van het Duitse grote bedrijfsleven en de banken, die de EU daardoor zodanig hebben weten in te richten, dat het voor een verdienmodel is.
  En of de Duitse kiezer nu CDU/CSU, SPD, FDP, of Groen stemt maakt in wezen geen verschil meer. Es gibt keine Alternative. Niet voor het neo liberalisme, en ook niet voor dit kartel.
  Vandaar dat Merkel, in wezen niets meer dan een omhooggevallen excuustruus, wiens enige capaciteit de bereidheid is met alle winden mee te waaien, zolang zij maar kan blijven zitten, nu al in haar vierde (!) ambtstermijn zit.
  Niet levend in de realiteit, of deze volkomen negerend, maar in een schijnwereld van legalistische protocollen, paragrafen en subparagrafen, die stuk voor stuk tot doel hebben om de status quo van deze kartelpolitiek te handhaven.

  Ouderwets links, de echte sociaal democratie, wordt vertegenwoordigd door Die Linke, waar iemand als Brandt zich veel meer zou hebben thuis gevoeld. Het is in veel opzichten de oude SDP..
  Terwijl het AfD, wat zich bewust zo genoemd heeft, denn is gibt jedoch eine Alternative, in feite niets anders is dan de oude CDU/CSU en FDP.
  Deze beide zich buiten het kartel bevindende partijen bedrijven nog het oude politieke handwerk van volksvertegenwoordiging en spreken en handelen vanuit hun beginselen.

  Eigenlijk zien wij hetzelfde patroon in NL.
  De PVV zou je een niet kartelpolitiek poldermodel kunnen noemen, waarbinnen Wilders de rol heeft van de oude VVD, en Bosma die van de oude PvdA.
  Vooral Bosma is van A tot Z een Nederlandse sociaal democraat van de oude stempel.
  Het is niet voor niets, dat hij in zijn ”De schijnelite van de valsemunters” herhaaldelijk en uitvoerig Jacques de Kadt aanhaalt. En een grote sympathie uitspreekt voor zowel Drees sr. als jr..

  Het FvD kan als een voortzetting worden gezien van het oude D’66, en in zekere zin ook van de PPR. Het heeft daarnaast ook het potentieel om verweesde oudere kiezers uit de verregaand ”gekarteliiseerde” Nederlandse christen democratie van het CDA aan te trekken.
  Terwijl de SP, in veel opzichten ook als een voortzetting van de oude PvdA, met daarin elementen van CPN en PSP, kan worden beschouwd. En een duidelijke pendant is van de Duitse Linke.
  In Nederland bedrijven zowel de PVV als het FvD als de SP, net als in Duitsland het AfD en Die Linke, ook nog het oude politieke handwerk van volksvertegenwoordiging vanuit beginselen.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Wij zijn Willie?
  Welnee joh, hoe kom je daar nou bij!

  Like

 5. Jan zegt:

  ….
  „Mehr Demokratie wagen“ heißt deshalb heute zuallererst, Interesse an der Gestaltung unseres Zusammenlebens zu wecken, und vor allem junge Menschen mit gut durchdachten und fachlich qualifizierten Vorstellungen in politische Ämter zu bringen.
  ….
  https://www.deutschlandfunkkultur.de/50-jahre-regierungserklaerung-von-willy-brandt-was-heisst.1005.de.html?dram:article_id=461855

  Bij mijn weten is alleen de AfD nog een normale partij de rest bestaat uit doorgedraaiden, gekken en DDR fascisten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s