“Millennials worden rijkste generatie ooit”

Screenshot_96.png

(Door: Pieter van Erven Dorens)

Millennials hebben gemiddeld minder vermogen opgebouwd dan hun ouders op dezelfde leeftijd. Daar klagen ze ook vaak over. Toch zullen velen op latere leeftijd nog comfortabel kunnen genieten op een terrasje of een ver strand. Dat is vooral te danken aan The Great Wealth Transfer, ofwel de Grote Vermogensoverdracht. De rijke babyboom-generatie (geboren tussen 1945 en 1960) en de generatie ervoor zullen de komende kwart eeuw een gigantisch vermogen overdragen. Zo gaan in Amerika 45 miljoen huishoudens samen een bedrag van $ 68.000 miljard doorgeven, stelt vermogensbeheerder Cerulli Associates in een onderzoek. Vooral de Generatie X (1961-1980) zal ervan profiteren.

De Telegraaf

Concentratie

Millennials (geboren 1981-2000) erven als groep later waarschijnlijk nog meer. „Omdat er meer babyboomers waren dan millennials, zal het vermogen geconcentreerd zijn in een kleiner deel van de bevolking. Erfenissen kunnen daarom millennials de rijkste generatie ooit maken”, luidde het commentaar van Kim Orth van financiële dienstverlener Ameriprise tegenover Fox Business.

Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er voor Nederlandse millennials in de toekomst ook flink wat kapitaal klaar staat. Begin 2017 bedroeg het doorsnee vermogen van 65-plushuishoudens €113.000. De helft van deze huishoudens had een vermogen van meer dan een ton, bij 11% was dat meer dan een half miljoen.

Minder sparen

Economen denken dat De Grote Vermogensoverdracht ook veranderingen in de economie teweeg kan brengen. Het kan er onder meer toe leiden dat millenials minder gaan sparen, met het vooruitzicht op een erfenis die hun een aangename oude dag kan bieden.

Bron:
www.telegraaf.nl (Premium-artikel)
(h/t “Monalisa”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op “Millennials worden rijkste generatie ooit”

 1. Monalisa zegt:

  Zo de ouderen laten de juigt verzorgt achter. En maar vinger wijzen naar de ouderen van nu.

  Geliked door 1 persoon

 2. rottenpikwick zegt:

  Waarschijnlijk zijn er straks nog meer “arme sloebers” die wel even op de thee willen komen om je juwelen te bewonderen!
  https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/vier-mannen-overvallen-dame-90-in-woning/

  Geliked door 3 people

 3. Feniks zegt:

  Ga er maar van uit dat de belastingdienst en linkse regeringen die erfenissen zullen afnemen middels socialistische maatregelen.

  Like

 4. wauso zegt:

  Wat een onzin artikel. Er zal een burgeroorlog komen en dan is alle geld Foetsie (niks meer waard). Helaas ik maak het niet meer mee. Het zou een genot zijn om de ‘blanke’ meelopers te zien rennen en afgeschoten worden ! Vandaag in de 2e Kamer: Of men in Nederland een lijst wil samenstellen met islamofoben. De buitenlandse GroenLinks hoer die ons dit komt vertellen betalen wij voor deze onzin 120.000 Euro. Conclusie: Wij verdienen niet beter als afgeschoten te worden. Wij leven in een Mongolenland !

  Geliked door 2 people

 5. Anneke zegt:

  Tja de Babyboomers waren veelal noeste werkers en spaarzaam, bouwvakkers bouwden hun eigen huis met collega waardoor ze alle in een goed huis woonden. Recreëren deed men in een houten hut met steiger en bootje langs een plas tot de yuppen in opkomst kwamen, die betaalden een godsvermogen voor het stukkie grond en hutje en bouwden er een luxe huis. Zo buffelden de oudjes, ze gingen richting de Costa’s om lekker in de zon de koude winter te mijden en om de komende zorgperiode uit te stellen, geweldig goed gedaan Babyboomers dat jullie nog lang mogen genieten van jullie pensioen jaren.

  Geliked door 1 persoon

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Veel babyboomers hebben van drie generaties lang kapitaal opgebouwd. Gelukkig niet allemaal, maar toch heeft een aanzienlijk deel van hen nu een luxe probleem en maakt zich zorgen om dit familiekapitaal, veelal afkomstig uit onroerend goed, na te laten aan hun niets presterende prinsen en prinsesjes.

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Ach, het CBS komt wel meer met onzin verhalen.

  Geliked door 1 persoon

 8. rottenpikwick zegt:

  Zit je “lekker” in je zwaar beveiligde villa met 3 ton en familiejuwelen… Ja, waar moet je daar mee heen! Ik zou het in Israël onderbrengen bij een grote bank. Als je uit je villa gesleurd wordt, heb je altijd nog je centjes in Israël! Vraag het de Joden hoe het hun familieleden verging in 40-45!

  Like

 9. Tineke zegt:

  Daar zullen de Haagse struikrovers tegen die tijd ook wel weer een ” pluk ze” wet voor hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou die hebben ze al vele jaren hoor, een erfenis wordt zeer zwaar belast.
   Absurd natuurlijk als je bedenkt dat de overledene over dat geld al belasting heeft betaald, eerst via de loon of inkomstenbelasting en later als vermogensbelasting.
   Er schijnen methodes te bestaan om het voor een deel te voorkomen maar zelfs dan is hetgeen de overheid afpikt substantieel.

   Geliked door 2 people

   • rottenpikwick zegt:

    Vuile Dievenbende, maar dat wisten we al, Criminelen!! Als je na jaren eens een leuk prijsje wint, willen ze ook even 30% oid van je afjatten! Dat je er eerst 1000en in gestopt hebt, interesseert ze geen FUK!
    OT, ook weer niet; over de evt. dubbele betalingen voor de koninklijke meubeltjes en de rest, NOOIT WEER WAT OVER GEHOORD!! (DOOFPOT!!)

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    De mens zit gek in elkaar.
    Jaren geleden zat ik in de kroeg toen een bekende de jackpot op de gokkast won, direct werd er verwacht dat hij een rondje zou geven, dat de man daarvoor al meer dan de jackpot erin had gegooid daar werd niet om gegeven.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Een ouwe sok werkt prima. Niet op de bank zetten.🧦🤫

    Like

   • Tineke zegt:

    Ik heb sokken zat,maar geen fluit om in te stoppen !

    Geliked door 1 persoon

 10. maar ook steeds meer armoede door asiel- en immigratiekosten (resp. 3 en 7 miljard euro per jaar)

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Dat zijn enorme bedragen Alphons. Die komen dan nog eens bovenop de 7,3 miljard die de marokkanen ons per jaar kosten volgens de berekening die Geert Wilders heeft laten uitvoeren. Schade en gevolgschade die ze veroorzaken zijn daarbij nog niet eens meegerekend.

   Like

   • Lot zegt:

    De Marokkanen kosten 7 miljard? OOit waren er 5000 gastarbeiders uit Marokko en 3000 uit TUnesie. De Tunesiers moesten terug, want ze wilden niet zoveel nationaliteiten.
    Die groep van 5000 is uitgegroeid naar 350000 belachelijk. 60% van de gastarbeiders is teruggegaan. De meesten kwamen in de jaren 70 op de bonnefooi, toen de arbeid al was afgeschaft. In 1973. Als je een kamertje huurde of wat werk had bij iemand, dan mocht je blijven en kreeg je een oetkierung. Het is nu zo erg dat waar je ook loopt utrecht amsterdam er allemaal buitenlanders zijn, het is alsof je niet meer kunt baden in je eigen volk en rustig kunt rondlopen in zekerheid en veiligheid van een eigen groep stuk land.
    De spanjaarden gaan in een andere tijd op vakantie om de toeristen te vermijden, namelijk in hoogzomer als wij het daar te heet vinden, vaak eind juli augustus.

    Like

 11. Jules Vismale zegt:

  De desbetreffende generatie die hierboven wordt afgebeeld is (grotendeels) de rijkste, verwendste, normloze, slappe en brutaalste groep mensen die zo overbeschermd en met overdadige luxe zijn opgevoed dat ze nog niet eens dankbaar zijn naar de generaties die boven hen stonden! Vaak zijn ze niet bepaald dankbaar voor die luxe en blijven zij dadelijk met zo weinig familie, kennissen en vrienden over dat ze hun eigen ouders nog zullen gaan verwensen dat ze door hen verkeerd zijn opgevoed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s