Nederland: “Zwarte Piet” is terug

Screenshot_110.png

(Vertaling: Door: “BH”E.J. Bron)

Als het om tradities gaat, zien de Nederlanders heel graag af van politieke correctheid. En zo verheugen ze zich dit jaar opnieuw op “Zwarte Piet”. Vorig jaar was hij op grond van hysterische overtuigingsjagers nog weg gecensureerd, wat de Nederlanders zeer uit hun humeur bracht. Dit jaar is “Zwarte Piet” na talrijke protesten weer terug – en hoe!

journalistenwatch

Elk jaar, wanneer in Nederland begin december het sinterklaasfeest wordt gevierd, komt Sint Nicolaas met zijn knechten over zee uit Spanje aan. Terwijl hij cadeautjes voor de lieve kinderen bij zich heeft, hebben de “Zwarte Pieten” roedes in hun hand voor weerspannige kinderen, wat elk jaar opnieuw voor veel gelach zorgt. De Zwarte Pieten zijn geliefd en horen voor de Nederlanders bij Nederland net zoals het kerstfeest bij ons hoort. De knechten van Sinterklaas schminken zich volgens traditie zwart, omdat zij uit zuidelijker landen afkomstig zouden zijn. De Nederlanders gebruiken daar graag zwarte schoensmeer voor, de kleur moet helpen dat ze niet door kinderen in de eigen buurt herkend worden. Vorig jaar was er veel protest van een minderheid, die vindt dat jezelf zwart schminken racistisch zou zijn, politiek niet correct en het zou immers volstaan wanneer de knechten zichzelf hier en daar een beetje met roet bestuiven.

Van de kant van de Nederlandse meerderheid regende het met het oog op de eis naar de afschaffing van hun traditie protesten: met succes. Dit jaar is weer alles bij het oude. De volgende zin hoor je op dit moment heel vaak in ons buurland: “Wat zwart is, moet zwart blijven”.

Na de “roetveegpieten” van 2018 zijn de roededragers in 2019 weer helemaal zwart. Nederlandse media berichten dat ouders in talrijke steden zich tot schooldirecteuren gericht en geëist hadden de traditie te handhaven. Het protest had succes – de Zwarte Piet keert nu terug en is na de politiek correcte censuur verleden jaar dit jaar in de meeste steden weer een graag gezien gast bij sinterklaasfeesten.

Nederlanders richtten op Facebook de groep “Nationale Zwarte Pieten Dagen” op, waarin op dit moment steeds meer steden bekendmaken dat Zwarte Piet ook bij hen welkom is. De illustratie boven dit artikel toont de resonantie en het pragmatisme van de Nederlanders, die niet van verboden houden als het om traditie gaat.

De reacties tot nu toe van de weerspannige Nederlanders, die zich niet willen onderwerpen aan de politieke correctheid, zou ertoe kunnen leiden dat er op sinterklaasdag meer Zwarte Pieten dan anders te zien zullen zijn.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: “BH”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Nederland: “Zwarte Piet” is terug

 1. Blaffertje zegt:

  Hebben jullie lezesr van E.J.Bron al bij de Hema gekeken?
  Geen chocolade zwarte Piet meer te bekennen, maar wel heel hypocriet zwarte schmink aanbieden voor zwarte Piet.
  Wat is dat een walgelijke politiek correcte zaak geworden.
  Zum kotsen.

  Geliked door 6 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Sinds ze halal worsten verkopen kom ik al niet meer bij de HEMA.

   Geliked door 6 people

  • top of flop zegt:

   Zou de Hema zwarte Piet weer omarmen dan zou de kassa van de Hema weer gaan rinkelen. Dus Hema….

   Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    Ook dan niet meer, want die halalworsten blijven, nee, dank je.

    Like

   • Dries D. Bovenkamp zegt:

    Toen de rijkste man van Nederland de HEMA kocht, schreef ik dat hij er weer een Nederlandse zaak van moest maken. Maar wat doet de man? Hij gaat uitbreiden naar buitenland. Dus geen Zwarte Piet gedoe voor de heer Boekhoorn.
    Net als velen kom ik al jaren niet meer bij de Hema om o.a. het gedweep met Islam en het anti Zwarte Piet beleid. Als je vergeet waar je vandaan kwam stijgen zaken naar je hoofd en raak je de weg kwijt.

    Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   Hema’s management maakt een ernstige fout. Zij volgen een ideologie die niet door de meerderheid van de klanten wordt gedeeld.
   Dodelijk voor een handelsonderneming die worstelt om te overleven.

   Geliked door 5 people

 2. Tistochwat zegt:

  Ik heb nog nergens in winkels een Zwarte Piet zien liggen, staan of hangen.
  Vroeger had je van die (in dun, gekleurd ‘zilverpapier’) ingepakte chocolade Sinterklazen en idem Zwarte Pieten.
  Nu zie je zelfs geen afbeelding meer van een Zwarte Piet, ook niet op de doosjes van chocoladeletters.
  En ouderwetse sinterklaasliedjes heb ik de laatste jaren ook nergens meer gehoord, niet in winkels en niet op straat.
  Ik moet nog zien of pikzwarte Zwarte Pieten met rode lippen en gouden oorringen ooit prominent terugkeren.

  Geliked door 3 people

  • ruud beijer zegt:

   Beste reageerder in mijn straatje houden we zwarte piet levend door met Sinterklaas allerlei zwarte Piet poppen in de bomen te hangen. Verlichting erbij maakt het heel gezellig. Wel heb ik de laatste drie jaar een eind hout achter de deur staan. De eerste de beste die aan de poppen durft te komen die maakt kennis met dit ëind hout.

   Geliked door 3 people

   • henk verhoef zegt:

    grote mond– ja– maar Pim we zullen je wreken kwam ook helemaal niets van te recht
    Een neder;lander en wat doen– ja ze liepen in de nsb met AH mee

    Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Ruud, hang er dan ook gelijk silvana simons naast, zijn daar ook weer vanaf. Niemand ziet het verschil hoor, geloof me.

    Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Al degenen die Zwarte Piet uit Nederland willen weghebben zijn niet zozeer anti-racisten maar gewoon (grotendeels) een bende nietsnutten, cultuurbarbaren, islam-kontkussers, idioten die anderen geen plezier gunnen en een vreugdeloze maatschappij willen onder hun controle of een heel stel bruine en zwarte allochtonen die geen enkele dankbaarheid kennen naar het gastvrije Nederland toe!

  Geliked door 5 people

 4. Monalisa zegt:

  Bij u AH in Nederland ook niks, wel een display bij de Etos met sinterklaas en zwartepiet van chocola tja ik kom nog wel eens in u land.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mary zegt:

  En deze hetze tegen onze traditie komt natuurlijk ook van de duistere VN club ene Verene Shepherd (VN adviseur) uit jawel Jamaica, waar vandaan? jawel Jamaica, eiste in 2013 dat het Sinterklaas feest moest worden afgeschaft en Nederland zijn tradities moet veranderen, tevens eist mevrouw namens de Jamaicaanse regering nog even honderden miljarden aan “herstelbetaling” (van de Britten, Fransen en natuurlijk de Nederlanders, daar waar de Spanjaarden de overheersers waren en pas veel later de Britten maar ja in Nederland valt wat te halen nietwaar) vanwege zogenaamde slavenhandel twee eeuwen geleden……..Wel het Sinterklaas feest wordt niet afgeschaft, Zwarte Piet blijft Zwarte Piet en de uitgekookte Jamaicanen (als het aan ons ligt) geen cent.

  Geliked door 3 people

 6. wauso zegt:

  Nergens zie je nog in winkel zowel Sinterklaas als zwarte Piet liggen !

  Geliked door 4 people

 7. raider zegt:

  wij ruilende zwarte piet met surinamen en daar de witte piet hier de zwarte piet de echte zwartepiet zo als hij altijd al daar heeft bestaan als sinterklaas en piet.En dat handje vol oproer kraaiers even lekker niet bemoeien met een kinderen feestje wat zwart is moet zwart blijven.

  Geliked door 2 people

 8. M. de Wit zegt:

  Ik ben ook een fan van zwarte Piet, moet moeite doen om niet weer meteen in hem te geloven als ik hem tegenkom :-} Blij dat hij terug komt, maar ik geloof dat hij nooit zou verdwijnen in steden en dorpen, want wij Nederlanders trekken ons niet zo snel iets aan van die JANKERS.

  Geliked door 4 people

 9. vangie1206j zegt:

  Wij worden geterroriseerd door een zooitje zwart schorem oa. Jeffry A Silvana S en een legioen linkse landverraders.
  En de politiek stond er bij en keek er naar en deed NIETS.
  Opdoeken die hele politieke kliek ze zijn een zware financiële ballast en doen verder niets dan alleen de burgers terroriseren.
  O ja en kruipen voor die EU dictators die Nederland kapot willen maken.

  Geliked door 7 people

 10. kampersrene zegt:

  welkom back zwarte Piet ….een moment had ik twijfels dat hij zou vervangen worden door “getaande Piet” die volwassenen zou straffen met zijn roede omdat ze racistische neigingen zouden vertonen

  Geliked door 3 people

 11. Stradi zegt:

  Kunnen jullie je inbeelden hoe gemakkelijk het zal zijn voor de islamoverheersing om de dan in de minderheid levende ongelovigen zich te laten schikken naar de middeleeuwse wetten van het haatboek, de koran. Om de poen zullen de bedrijven meehuilen met de islamwolven . Laten we ons inpakken als het over echte culturele wetmatigheden gaat? Ik vrees het.

  Like

 12. Tineke zegt:

  Ik kan me nog goed herinneren dat uit alle winkels sinterklaas en kerstmuziek te horen was vanuit alle winkels,
  Een heerlijke sfeer tijdens het winkelen.
  Nu moet ik af en toe drie keer achterom kijken,wie ik achter me heb lopen.
  Nederland……HE-LE-MAAL naar de klote……

  Geliked door 5 people

  • ruud beijer zegt:

   Inderdaad dat was een leuke tijd. Overal Sinterklaasliedjes
   Gezellig. Helaas dat is er niet meer. En dan kan men wel zeggen dat de Nederlandse bevolking zwarte Piet terug wil maar dan moeten ze niet op de bestaande partijen stemmen. Behalve de PVV en het Fvd zijn alle partijen tegen Nederland en zijn tradities. Zij zien het liefste zwarte Piet niet meer .Stemt u dus niet op de PVV of het FvD dan stemt u TEGEN zwarte Piet. Knoop dat goed in de oren!
   Zo dat lucht weer op!

   Geliked door 1 persoon

 13. leo 1 zegt:

  Black PIET Matters !!!!!

  Geliked door 3 people

 14. raider zegt:

  Hiep Hoera SIre piet komt terug.

  Geliked door 1 persoon

 15. Richard zegt:

  Jaja, de wal (de mensen) gaat het stuurloze Schip van Staat wel keren, maar of dat zonder kleerscheuren van de ontspoorde stuurlieden op het Binnenhof zal gaan, valt nog te bezien.

  Geliked door 1 persoon

 16. Gerrit zegt:

  Bij de intocht vorig jaar ook een groep demonstranten. Met borden en duidelijk provocerend. Viel op dat het voornamelijk jonge vrouwen waren. Je zal zo een schoondochter krijgen. Die iets met Groen Links heeft en ook tegen Zwarte Piet is en ook nog “vegan”..Ik betwijfel of ik dat allemaal wel aankan..

  Geliked door 3 people

 17. Republikein zegt:

  Even een tussenstop op weg richting Pieter Baan Centrum.
  What is in a name!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s