Uittreding van de VS uit klimaatakkoord van Parijs kan nu ook formeel in gang gezet worden

Screenshot_106.png

President Trump verkondigt in de Rose Garden van het Witte Huis het Akkoord van Parijs te verlaten (zomer 2017).

(Vertaling: E.J. Bron)

Ten tijde van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, in november 2020, kunnen de VS ook formeel uit het Akkoord van Parijs stappen.

epoch times

Het is al meer dan twee jaar geleden dat de Amerikaanse president Donald Trump de uittreding van zijn land uit het klimaatakkoord van Parijs aankondigde. Formeel kan de uittreding pas op 4 november 2020 – een dag na de volgende presidentsverkiezingen – plaatsvinden. Trump zal vermoedelijk maandag het uittredingsproces formeel in gang zetten – overeenkomstig de richtlijnen van het akkoord. Desondanks zal de Amerikaanse regering een rol blijven spelen bij de komende VN-klimaatconferentie in Madrid.

Volgens Artikel 28 van het Akkoord van Parijs kan een ondertekenaar formeel pas drie jaar na de inwerkingtreding van het verdrag zijn uittreding aanvragen, dus op 4 november 2019. De VS blijven zodoende tot 4 november 2020 een ondertekenende staat.

Het voor morgen verwachte schrijven van Trump betekent eerst weliswaar niets concreets, zou echter in de Amerikaanse presidentsverkiezingen een krachtig signaal aan zijn kiezers kunnen afgeven.

“Vanwege de historische rol die de VS vooral bij dingen zoals transparantie gespeeld hebben, willen andere regering naar hen blijven luisteren”, zei Waskow. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde aan het persbureau AFP mee net zoals in voorgaande jaren een delegatie naar de VN-klimaatconferentie COP25 in december in Madrid te sturen.

De aankondiging van Trump in de zomer van 2017 om uit het klimaatakkoord te stappen, had eerst onzekerheid over de toekomst van het verdrag aangewakkerd. Maar tot nu toe is geen enkel ander land de VS gevolgd. Ondanks de verkiezing van de klimaat-sceptische president Jair Bolsonaro in Brazilië blijft het land vasthouden aan het akkoord, evenals andere grote CO2-uitstoters zoals China, India en Zuid-Afrika. Zelfs Rusland, dat lange tijd nauwelijks aandacht schonk aan de klimaatpolitiek, trad onlangs officieel toe tot het akkoord.

NGO´s en door de Democraten geregeerde Amerikaanse staten zijn ermee begonnen eigen klimaatdoelen te bepalen. De reductiedoelen van CO2 van de Amerikaanse staten Californië en New York en van multinationale ondernemingen worden in de media tegen Trump in stelling gebracht.

Alle mogelijke Democratische uitdagers van Trump hebben toegezegd in het geval van hun verkiezing weer toe te treden tot het Akkoord van Parijs.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, gezond realisme, klimaat, klimaatfascisme, Linkse Kerk, Socialisten, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Uittreding van de VS uit klimaatakkoord van Parijs kan nu ook formeel in gang gezet worden

 1. Peter zegt:

  Nuchtere mensen,daar zouden we er meer van moeten hebben .

  Geliked door 3 people

 2. koosv8 zegt:

  Mij toch een raadsel dat er nog geen een land uit het akkoord zou willen.

  Geliked door 2 people

 3. Blaffertje zegt:

  Hij heeft groot gelijk.
  Zie ook maar wat Amerika voor een schade ondervind vanwege onze biomassacentrales, Duizenden hectares aan bomen moeten worden gekapt voor ons en wat hebben zij er aan?
  Niks.
  Ze raken alleen natuur kwijt voor een hopeloze missie.
  Hij heeft de hele klimaatgekte doorgeprikt en laat zich niets wijs maken door klimaatverdragen van Parijs, Kyoto of waar dan ook.
  Hij mag door velen een grote schreeuwlelijkerd worden gevonden, maar hij heeft tot dusver veel bereikt voor ZIJN land en Zijn bevolking, dat zie ik die lamlendige lapzwansen op Poetin na nergens anders doen.
  Misschien dat Farage ook een krachtige leider zou kunnen worden, maar daar hebben wij niets aan want wij zitten opgescheept met dat stel slappelingen van de EU die er alleen maar zitten voor zichzelf, want o,o,o, wat zijn ze belangrijk (vinden ze zelf hè).

  Geliked door 3 people

 4. vangie1206j zegt:

  He Rutte ff luisteren.
  Je kan beter het milieu naar de kloten helpen met je biomassa centrales dan een paar nucleaire centrales te bouwen welke CO2 neutraal zijn.
  Man man wat ben jij een mislukkeling een looser.

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Radicalinski klaver is hooguit de messias van de versnelde totale ineenstorting (zusammenbruch – het stadium tussen de verellendung en de oprichting van het arbeidersparadijs – geheel volgens de marxistische richtlijn) van ons land zolang maar genoeg domme en waarschijnlijk lelijke mensen op deze non-valeur blijven stemmen.

  Like

 6. Roni zegt:

  Nu ook nog de VN weg uit NY. Tel uit de winst dan voor Trump, letterlijk&figuurlijk.

  Like

 7. Jan zegt:

  De slinkse regering van Italië gaat de niet bestaande global warming op school in diverse vakken verplicht integreren, ofwel, het onderwijs wordt de nek omgedraaid

  Italy will next year become the world’s first country to make it compulsory for schoolchildren to study climate change and sustainable development, Education Minister Lorenzo Fioramonti said.

  Many traditional subjects, such as geography, mathematics and physics, would also be studied from the perspective of sustainable development, said the minister, a former economics professor at South Africa’s Pretoria University.
  ….
  https://nationalpost.com/pmn/environment-pmn/italy-to-make-climate-change-study-compulsory-in-schools

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s