Windmolens blijken complete flop, kosten zelfs meer CO2 dan ze besparen

Screenshot_98.png

(Door: Teunis Dokter)

Overal worden ze gebouwd en natuurlijk met rijkelijke subsidies vanuit Den Haag en Brussel: de windmolen. Maar de windmolens zijn een complete flop als het gaat om hun duurzaamheid en energieproductie, zo schrijft Willem van Putten in de Telegraaf

De windmolens waren afgelopen zomer nog aanleiding voor gemeenschappen op de Drentse Hondsrug om flink ruzie met elkaar te maken over de plaatsing van zogeheten mega-windmolens. Omwonenden vonden het maar niets en maakten zich zorgen om overlast. Degenen die de subsidies verstrekten, het Rijk, en de ontvangers hielden omwonenden namelijk buiten de besluitvormingsprocessen.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Windmolens blijken complete flop, kosten zelfs meer CO2 dan ze besparen

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Mensen uit de Randstad (zoals ik) zien vaak de horizonvervuiling niet of nauwelijks. Nou wil het toeval dat ik met enige regelmaat naar familie in Zeeland ga en dan gaan je ogen open. Vervolgens heeft mijn bootje een paar jaar bij het Hollandsch Diep gelegen en als je daar rondvaart slaat helemaal de schrik je om het hart, hele rijen van die monsters verschijnen her en der.
  Iedereen heeft het tegenwoordig over dierenwelzijn maar over de koeien die daar continu in slagschaduwen lopen daar heeft men het niet over.
  Straks krijg je de “Gekke Koeienziekte 2.0” !!
  Koeien die een groot deel van de dag gras lopen te eten terwijl ondertussen iedere keer het licht aan en uit gaat, stapelmesjogge zou je ervan worden.

  Geliked door 4 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Zolang er financiële en door dé-informerende propaganda politieke profiteurs zijn zolang blijven deze voor het milieu desastreuze ondingen draaien. Er moeten ondergrondse groepen komen die deze windmolens opblazen in plaats van dieractivisten die stallen binnendringen van hardwerkende boeren waarmee je ook het gesprek kunt aangaan.

  Geliked door 6 people

 3. Lucky zegt:

  Massapsychose of hersenspoeling?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/peilingen-kiezers-wensen-strikte-handhaving-klimaatwet-en-behalen-doelen-co2-reductie/

  Peilingen: Kiezer positief over klimaatbeleid ondanks stikstofcrisis, wenst behalen doelstellingen Klimaatwet

  Het panel van Maurice de Hond (Peil.nl) beantwoordde vragen over hoe kiezers denken over de Klimaatwet, de doelstellingen van het klimaatbeleid en of de Rijksoverheid de doelstelling moet handhaven en eventueel de maatregelen moet vergroten. Uit de antwoorden van de respondenten blijkt dat kiezers voorstander zijn van handhaving van de Klimaatwet en dat de regering zich moet inzetten om de doelstellingen daarvan te behalen.

  Kiezers wensen forse reductie van CO2-uitstoot

  Met de huidige steun voor het klimaatbeleid van Rutte 3 valt niet anders te concluderen dan dat de Nederlanders zich niet laten afschrikken door de economische schade veroorzaakt door de stikstofcrisis en evenmin de doelstellingen van de Klimaatwet verwerpen vanwege één slechte ervaring met de stikstofproblematiek. Nederlandse kiezers blijven, zoals blijkt uit de peiling van Maurice de Hond, relatief positief over de Klimaatwet en de klimaatdoelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Talloze mensen willen zich thans als Don Quichot gedragen omdat ze strijd gaan voeren tegen windmolens!

  Geliked door 2 people

 5. Jan zegt:

  Wat gebeurt er met al het afval na 20 jaar? Miljarden tonnen beton, plastic enz enz

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Jan zegt 3 november 2019 om 16:55

   Vogels kunnen door het inademen van Teflondampen binnen een kwartier verdrinken in hun eigen bloed (longbloeding).

   Wie meer wil weten over die smerige troep kan onderstaand artikel lezen.
   https://www.parkietenfreak.nl/a-teflon.php

   Maar… Als we maar veel belasting betalen, komt het allemaal wel goed. 👿

   Like

   • Jan zegt:

    Dat meent het cabaret ook wat het onderwijs betreft, maar dat heb ik regelrecht de afgrond in zien glijden. Hoe meer je een vak opleukt hoe waardelozer het resultaat.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Jan 4 november 2019 om 19:07

    Toen ik nog bij het onderwijs zat, mocht ik niet te veel rode strepen in de schriftjes zetten. Het ging er bij de PvdA om dát de kindjes schreven en niet hóé ze schreven.

    Ik zie nota bene nog taalfouten op websites van uitgeverijen!
    Kijk, een typfoutje overkomt iedereen, maar van een redacteur/corrector verwacht je tóch dat hij/zij foutloos Nederlands schrijft.

    Like

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Bram kwam na lange tijd Moos weer tegen. Bram vroeg het met hem ging. Moos antwoordde dat hij in de handel zat. Hij verkocht sardientjes in blik. Bram kreeg een paar blikjes mee. Thuisgekomen gaf Bram de blikjes aan Saar en zij zette ze ‘´smiddags op tafel. Maar ach, wat smaakten ze vies. De volgende dag zoekt Bram Moos op en vertelde hem dat die sardientjes niet te vreten waren. Waarop Moos antwoordde: “Die zijn ook niet, om te eten. Die zijn voor de handel.” (Vrij naar Max Tailleur)

  Dat geldt dus ook voor die windmolens. Die zijn ook niet bedoeld, om nuttig te zijn. Die zijn bedoeld, om geld in het laatje te brengen. Volg het geld. Wie verdient er aan ??? Siemens, Siemens, Siemens !!!

  Geliked door 3 people

 7. Lucky zegt:

  Klaver bij Pauw, met kwaadaardige ijskoude blik in de ogen was hij de zelfvoldane klimaat-Jessias

  https://www.climategate.nl/2019/11/klimaatmessias/

  Jesse Klaver: de klimaatmessias

  Vrijdagavond mocht Nederland bij Pauw uit de mond van Jesse Klaver het doodvonnis aanhoren. Klaver was zo toeschietelijk in detail te vertellen hoe de executie zal verlopen. Het kan hem allemaal niet snel genoeg gaan. Eerst pakken we het bedrijfsleven aan met een CO2-heffing, want de vervuiler betaalt. Alsof CO2 een vervuiler is en alsof CO2 ook maar iets te maken heeft met ‘catastrofale’ opwarming. Men kan wel raden wat die bedrijven zullen doen doorberekenen aan de afnemers of uit Nederland vertrekken. Klaver schiep er zichtbaar genot in die vermaledijde kapitalisten eindelijk aan te kunnen pakken.

  Vervolgens moet de transportsector eraan geloven, want alles moet elektrisch rijden. Waar al die stroom vandaan moet komen vertelt hij er wijselijk niet bij, want die vraag kan hij niet beantwoorden. Van windmolens en zonnepanelen valt in elk geval niets te verwachten.

  De volgende stap is de aanpak van de veestapel, ergo de veeboeren. Klaver zegt als kille rekenaar – hem rekenmeester noemen is te veel eer – hoeveel ton CO2 deze bevolkingsgroep uitstoot. Dit is te veel volgens Klaver, want kennelijk beleven we dan een catastrofale opwarming, verdwijnen we onder water of zoiets. De veeboeren zijn dus een bedreiging voor het klimaat en moeten verdwijnen vindt Klaver. Fijn, als je al generatieslang een boerenbedrijf runt. Maar, zo zegt hij, dan komt er bovendien stikstofruimte vrij en kan er weer gebouwd worden. Fijngevoelig om zo hele bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen. Zieltjes winnen? Mogelijk, maar dit zou wel eens een misrekening kunnen zijn. Weldenkende mensen vertrouwen Klaver niet meer, want niemand is zijn bestaan nog zeker.

  Het is verbijsterend te horen. Zijn plannen behelzen niets anders dan de weg bereiden naar de armoe van 250 jaar geleden via onoverkomelijk koopkrachtverlies naar de ineenstorting van onze geïndustrialiseerde natie

  Geliked door 2 people

 8. Blijf met je handen van mijn brood af.
  Zo gaan straks al die verdienmaatschappijen protesteren, zij die geholpen werden met miljarden investeringen door de overheid om zulke plannen te verwezenlijken krijgen straks tegenwind en dat is iets anders.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Volgens ingefluisterde-heilige-klimaatgekke-Gretha bevindt zich in de oceanen plastic afval met een volume van twee wolkenkrabbers. Niet best natuurlijk, want zeedieren krijgen die troep binnen, maar wat zijn twee wolkenkrabbers nu in die onmetelijk grote hoeveelheid water van de wereldzeeën?

  Maar, gekke, door oom Soros ingefluisterde Gretha, hoe groot is het volume van de funderingen voor die dodelijk gevaarlijke windturbines? Hoeveel m³ beton zitten er al in de aardbodem? Daar kan geen enkel leven meer bestaan. Zelfs geen micro-organismen om de bodem gezond te houden, laat staan een nuttige regenworm. Dat beton krijg je er nooit meer uit.

  Hoeveel beton zou er gebruikt moeten worden voor de fundering van een windturbine van 100 meter, 200 meter of zelfs 300 meter hoog?

  Denken jullie, ‘groene’, linkse, fanatieke dwazen, dáár weleens aan?
  ^%$#@!@#$%%^&&%%$!!!!!!

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   In het geval van de windmolens op zee is liegen of weglaten kennelijk toegestaan, zeedieren schijnen ontzettend veel last te hebben van heien en kunnen daar zelfs aan doodgaan.
   Wat in de berekeningen wordt weggelaten is dat de opgewekte energie naar land vervoert moet worden via stations en een leidingennet, dat wordt gewoon niet doorberekend als zijnde kosten van energiewinning, dat zou wel moeten natuurlijk.

   Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Nee hoor, daar denken ze niet aan, erger nog ze zullen het niet eens weten, stel stomme achterlijke psychoten,

   Geliked door 1 persoon

 10. Lucky zegt:

  De werkelijkheid: Schoonste boeren van de wereld….!!!
  ‘voetafdruk’ van CO2, energie, pesticiden en antibiotica van de Nederlandse boeren lager dan waar ook ter wereld.

  https://tpook.nl/2019/11/04/de-relatie-tussen-de-koe-de-boom-en-de-tesla-met-onder-andere-de-koe-als-biomassacentrale-en-bos-of-gras/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  “We zijn de tweede landbouwexporteur van de wereld. We hebben daarvoor de meest innovatieve, meest (milieu)efficiënte agrarische sector. De Nederlandse (en Amerikaanse) agrarische sector hebben de hoogste opbrengst per hectare. Pakweg tienmaal zo hoog als het ooit bij ons was en nu nog steeds in arme landen is. Daardoor is de milieu-impact per product en per oppervlak laag. Volgens een recent rapport van ABNAMRO is per kilo landbouwopbrengst de gezamenlijke ‘voetafdruk’ van CO2, energie, pesticiden en antibiotica van de Nederlandse boeren lager dan waar ook ter wereld. Maar juist nu moet die sector op de schop vanwege klimaat en stikstof?”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s