Een boot vol hitsige Greta´s . . .

Door:
K. v. W. 
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Een boot vol hitsige Greta´s . . .

 1. Lucky zegt:

  https://www.climategate.nl/2019/11/de-relatie-tussen-de-koe-de-boom-en-de-tesla/

  De schoonste boeren vd wereld
  Volgens een recent rapport van ABNAMRO is per kilo landbouwopbrengst de gezamenlijke ‘voetafdruk’ van CO2, energie, pesticiden en antibiotica van de Nederlandse boeren lager dan waar ook ter wereld.

  Dat brengt mij op de bestaande koploper functie van Nederland:

  We zijn de tweede landbouwexporteur van de wereld. We hebben daarvoor de meest innovatieve, meest (milieu)efficiënte agrarische sector. De Nederlandse (en Amerikaanse) agrarische sector hebben de hoogste opbrengst per hectare. Pakweg tienmaal zo hoog als het ooit bij ons was en nu nog steeds in arme landen is. Daardoor is de milieu-impact per product en per oppervlak laag. Volgens een recent rapport van ABNAMRO is per kilo landbouwopbrengst de gezamenlijke ‘voetafdruk’ van CO2, energie, pesticiden en antibiotica van de Nederlandse boeren lager dan waar ook ter wereld. Maar juist nu moet die sector op de schop vanwege klimaat en stikstof?

  We gaan wel heel raar om met onze koplopersfuncties.

  D66 is nota bene voor het halveren van de veestapel omdat we heel veel agrarische producten produceren voor het buitenland. Als we die export verminderen, hebben we minder emissies en dat is goed voor onze klimaatdoelen, volgens D66. Ik vind dat een zeer protectionistische gedachte, zeker van een eurofiele partij als D66. Wat als Frankrijk hetzelfde doet met de wijnproductie of Spanje met de sinaasappels? Wat als BMW alleen gaat produceren wat Duitsland zelf nodig heeft? Gaan wij dan weer Dafjes bouwen?

  Geliked door 5 people

  • henk verhoef zegt:

   u heeft te veel GOEDE argumenten
   DAAR wil men niet naar luisteren– valt geen zak aan te verdienen

   Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het eerste deel klopt helemaal, kort geleden stond er in Elsevier een artikel met dezelfde uitkomsten.
   Wat betreft het halveren van de veestapel, velen denken dat dit alleen over de koeien gaat maar dat is de halve waarheid, waarschijnlijk denken ze daarbij meer aan de varkens.
   Ja die is efficiënt, de vraag is of het ook nog ethisch verantwoord is.
   Er zijn vergevorderde plannen voor zogenaamde varkensflats, die zouden moeten verrijzen op industrieterreinen met daarin alles samengepakt, van fokkerij tot opfok en slachterij, die dieren krijgen dus gedurende hun hele leven geen daglicht te zien, ze worden geboren, gaan met een lift naar een opfokhok en van daaruit naar de slager, alles binnen dezelfde flat.
   Aan de ene kant komen vrachtwagens het voer brengen, aan de zijkant wordt de mest afgevoerd en aan de andere kant komt het eindproduct (het vlees) naar buiten op weg naar de supermarkt.
   Geen idee hoe het anderen vergaat maar mij stuit het tegen de borst.
   Nog los van deze flats gaat het er in de reguliere varkenshouderij van dit moment niet veel beter aan toe, uitzonderingen daar gelaten.

   Geliked door 2 people

   • Lucky zegt:

    Inderdaad Tijl Uylenspiegel, daar ben ik ook géén voorstander van, de dieren moeten goed behandeld worden en niet onnodig lijden.

    Geliked door 2 people

   • har zegt:

    als een beest in gevangenschap wordt geboren en groot gebracht heeft het geen andere referentiekader, dus zal het dier niet onder die gevangenschap lijden, dat vermeende lijden is enkel een menselijke emotie.
    het wordt anders als het dier EERST vrijheid heeft gekend en lekker buiten heeft lopen dartelen en DAARNA hem verder opmesten in een varkensflat….

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    har 22.18
    Ik onderken het gevaar dat mensen ten onrechte geneigd zijn menselijke emoties te projecteren maar ik geloof niet dat ik me daaraan schuldig maak.
    Het gaat mij erom of je het voor jezelf ethisch kunt verantwoorden.
    En om de logische vervolgvraag maar meteen te beantwoorden; nee ik vind het voor mezelf ethisch niet verantwoord, voor mij valt het onder het hoofdstuk dierkwelling.
    Laten we een stapje verdergaan, dieren in de natuur sterven met enige regelmaat een afschuwelijke dood als ze worden aangevallen door roofdieren maar dat maakt nog niet dat wij onze nettere manieren van slachten daarom maar overboord kunnen kieperen.

    Like

 2. raider zegt:

  BIE UNS OP DURP IS GRETE Het paard van de schillen boer HA !HA !

  Geliked door 3 people

 3. henk verhoef zegt:

  autiste greetje.
  MAAR nedelrand heeft een 1,1 miljoen zwak begaafden– IQ tot 85
  en als je tot “normaal” ( weat heet\)gaat kijken– zeg een IQ van 100 dan kom je op meer dan dan 90 van de bevolking
  ergo– greetje en haar aanhang is ” niet normaal: maar grote meerderheid getinte en kaaskop in nederland ook niet

  Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/video-fvd-wil-miljardensubsidies-aan-biomassa-stopzetten/

  Video! FVD wil miljardensubsidies aan biomassa stopzetten

  Het kabinet komt met een debiel plan op de proppen: tien miljard euro aan subsidies voor de biomassa. Dat gaat de belastingbetaler dus enorm veel geld kosten terwijl het ons niks oplevert. Behalve dan ontbossing en nog steeds enorm veel CO2 uitstoot. Terecht dat Forum zich kranig verweert tegen deze idioterie, de klimaatdrammers komen met de ene idioterie na de andere. Het moet maar eens stoppen.

  De Klimaatwet wordt een dure grap, voornamelijk als we belastinggeld over de balk gaan smijten voor zulke nonsens ideeën als biomassa of windenergie. Als de overheid serieus wil worden genomen dan gaan ze serieuze stappen nemen in het onderzoeken naar de mogelijkheid van kernenergie. Of gaan we zoals zoveel landen in de EU wel gas importeren vanuit het ‘enge’ Rusland.

  Geliked door 3 people

 5. sjorz zegt:

  Geilen voor het milieu, stupide wijven,zijn dezelfde typen die met een natte kut de zgn vluchtelingen opwachten…….de wraak zal zoet zijn.

  Geliked door 3 people

  • King Arthur zegt:

   Helaas zie ik een boot vol met domme bange wezeltjes, waarvan hun hele naive mutsen leventje wordt verziekt door het “einde der tijden” dat spoedig gaat komen als de CO2 niet gereduceerd gaat worden. Allemaal nog nat achter de oren en waarschijnlijk allemaal een universiteitsindoctrinatiecursus ondergaan. We gaan steeds meer zien hoe fout het was 120 jaar geleden om vrouwen stemrecht te geven omdat een redelijk aantal zich als ongeleide projectielen gaat gedragen (let op, ik zeg niet alle).

   Geliked door 1 persoon

 6. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/environment/2019/11/04/theyre-gonna-need-a-bigger-boat-more-climate-activists-cry-for-help-to-reach-cop25-climate-conference/

  They’re Gonna Need a Bigger Boat: More Climate Activists Cry for Help to Reach COP25 Climate Conference
  Ze hebben een grotere boot nodig: meer klimaatactivisten schreeuwen om hulp om de COP25-klimaatconferentie te bereiken

  Swedish activist Greta Thunberg is not alone in asking the world for help so she can join 25,000 other delegates at the rescheduled United Nations COP25 climate conference in Spain.
  Young Belgian climate proponents Adelaide Charlier and Anuna De Wever (pictured) had boarded a sailing boat for South America in October to sail to Chile to participate in COP25 when it was set down for South America.

  The Brussells Times reports 30 European teenage “followers” of Thunberg had all set off to sea on 2 October in Amsterdam in direction of Brazil aboard a three-masted yacht.

  De Zweedse activiste Greta Thunberg is niet de enige die de wereld om hulp vraagt, zodat ze met 25.000 andere afgevaardigden kan deelnemen aan de opnieuw geplande COP25-klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Spanje.
  Jonge Belgische voorstanders van het klimaat Adelaide Charlier en Anuna De Wever (foto) waren in oktober aan boord van een zeilboot naar Zuid-Amerika gegaan om naar Chili te varen om deel te nemen aan COP25 toen deze werd gehouden in Zuid-Amerika.

  De Brussells Times meldt dat 30 Europese tiener “volgers” van Thunberg allemaal op 2 oktober in Amsterdam richting Brazilië waren vertrokken aan boord van een driemaster.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Laat Ik dan even opmerken dat voorlopig 1% van de zweden niet spoort (ik bedoel onder hun hersenpan)
   Laat Ik het nou hardstikke idioot vinden dat die 1% zich laten gijzelen door een 16 jarige die door haar ouders weggezet is als klimaatgodinnetje en die zelfde 1% Zweden hebben niet door dat ze zich voor het verdienmodel van de familie Thunberg hebben laten spannen.
   Overigens is al langer bekend dat het in Zweden op alle vlakken fout aan het lopen is.
   Van de andere kant kunnen ze wel trots zijn dat ze de grootste groep van gutmenschen hebben.

   Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   ik ben er ook mee gestopt,, met dat vliegen
   je werd er zo alle jezus moe van in je armen
   ome bobzelf

   Geliked door 2 people

 7. Steven zegt:

  Stuur ze maar terug naar SOROS…dat lopend LIJK!

  Geliked door 2 people

 8. Ik las op die foto toch echt Change Courgettes

  Geliked door 2 people

 9. de milieuschade door immigratie wordt ook altijd vergeten door deze wereldverbeteraars

  Geliked door 2 people

 10. boorzalf zegt:

  Allemaal flink aan de coke en veel zuipen. En de lege flessen donderstralen ze gewoon overboord. Ziet toch niemand.

  Geliked door 2 people

 11. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dit wordt voor de jongetjes en meisjes een hele leerzame reis. Het is een soort stage voor de toekomst. De jongetjes en meisjes komen met veel meer terug, dan ze vertrokken. Het was toch zo’n leuke reis. En die die boot was toch zo zwoel. Ze hoefden helemaal niets te doen. Het was toch zo knus. Jan en Piet, en kees en Toon en Ad en al die andere jongetjes waren toch zulke leuke haantjes. Sommige haantjes hadden al wat meer ervaring dan die anderen. Oooo, wat was het zalig, al die intimiteit. Jammer dat zoveel meisjes last kregen van misselijkheid. Gelukkig had de kapitein ook grote pot met zure bommen bij de hand. En de meisjes kregen van die leuke dikke buikjes. En ze zeggen, dat meisjes met een dikke buikje een levende pop krijgen, als ze straks terug thuis komen. En als de jongetjes dan in geen velden wegen meer te bekennen zijn, mogen de meisjes, die pop helemaal alleen houden. Hoe blij zullen papa en mama zijn, als dochterlief weerom komt na de lange reis.

  Like

 12. droevige mof zegt:

  Greta is boos omdat Facebook haar critici niet meteen blokkeert.
  “De constante leugens en samenzweringstheorieën over mij en talloze anderen leiden natuurlijk tot haat, doodsbedreigingen en uiteindelijk geweld. Dat kan gemakkelijk worden gestopt als Facebook dat wil. Ik vind het gebrek aan verantwoordelijkheid zeer verontrustend.”
  De eenvoudige wereld van een geestelijk gestoorde jonge vrouw: wie mij niet volgt, is slecht en moet gestraft worden.
  http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2019/11/greta-thunberg-will-kritiker-zum.html

  Geliked door 1 persoon

 13. Nemesis zegt:

  Natuurlijk wil ze dat. Neem nog maar een gourgette of een zure bom Greetje.

  Like

 14. Lucky zegt:

  Autovrije zondagen….
  https://tpo.nl/2019/11/05/binnenkort-in-nederland-stilstandland-autoloze-zondag/

  Binnenkort in Nederland Stilstandland: autoloze zondag
  Van 130 naar 120 naar 100 naar stilstand in Wat Een Gaaf Land

  Het kabinet laat op dit moment uitrekenen hoeveel stikstofruimte bepaalde onorthodoxe maatregelen opleveren. Met die maatregelen wil het kabinet al op hele korte termijn ruimte maken voor woningbouwprojecten, die nu nog stilliggen. Het kabinet wil aanstaande vrijdag bekend maken welke maatregelen haalbaar zijn.

  De kans dat een maandelijkse autoloze zondag wordt ingevoerd, lijkt klein. Regeringspartij ChristenUnie voelt daar wel voor, maar de andere coalitiepartijen zijn een stuk minder enthousiast. “

  Olie schaarste in 1973?
  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6121/de-oliecrisis-in-1973.html

  De oliecrisis in 1973

  De regering-Den Uyl was volkomen overgeleverd aan de oliemultinationals

  In oktober 1973, begon het overgrote deel van de Arabische olieproducerende landen een olieboycot tegen Nederland vanwege de pro-Israëlische politiek van het kabinet-Den Uyl. Dat leidde tot autoloze zondagen en benzinedistributie. Oud-Shell-topman Lex Helfrich: ‘Bij Shell zeiden we: ”Als je nou weer een tank aan Israël verkoopt, denk je er dan aan dat dat emoties opwekt in landen waar wij grote belangen hebben?”’

  Omdat de oliemaatschappijen onafgebroken een somber beeld schetsten, besloot de regering tot het instellen van de fameuze autoloze zondagen. Op 31 oktober trad deze maatregel formeel in werking. Veel zoden zette dat niet aan de dijk, meent Helfrich.

  Dat de voorspellingen van de oliemaatschappijen te somber waren, werd pas achteraf geconstateerd. Rotterdam bood als doorvoerhaven voldoende gelegenheid om het embargo te omzeilen. Uiteindelijk had Nederland zoveel olievoorraden dat oude olietankers voor de Nederlandse kust werden volgepompt vanwege opslagproblemen in de Botlek. Daarnaast was Nederland mede vanwege de aardgasbel bij Slochteren maar voor vijftig procent afhankelijk van olie-import – aanzienlijk minder dan de andere Europese landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s