Brussel is Nederlands verzet tegen hogere bijdrage zat

Screenshot_10.png

(Door: Ruud Mikkers)

BRUSSEL – De Europese Commissie heeft er de buik vol van hoe lidstaten als Nederland en Duitsland in haar ogen een valse voorstelling van zaken geven over de nieuwe meerjarenbegroting. Maar dat de bijdrage van rijke landen met miljarden omhoog zal gaan in de periode 2021-’27 ontkent helemaal niemand.

De Telegraaf

„Dien je de belangen van je burgers als je vasthoudt aan een bijdrage van 1% (van de economische omvang, red.)? Ik ben er niet zo zeker van”, besluit Gert Jan Koopman, directeur-generaal Begrotingszaken van de Commissie in Brussel zijn toelichting op plannen voor de nieuwe meerjarenbegroting. Het is erg ongebruikelijk dat EU-topambtenaren zich openlijk uitspreken over gevoelige onderwerpen, maar kennelijk zijn de frustraties over de gang van zaken zo hoog opgelopen dat er terug gemept moet worden.

Onderhandelingen over een nieuw meerjaren-budget lopen al 1,5 jaar, maar vorige week zorgde gelekte cijfers aan de hand van Duitse berekeningen voor onrust. Bijdrages van landen als Duitsland en Nederland dreigen met vele tientallen procenten omhoog te schieten als de bijdrage wordt opgeschroefd tot 1,11 procent van de Europese economie.

Toveren met getallen

In het geval van Nederland zou de bijdrage in 2027 uitkomen op 13 miljard euro. Een valse claim, aldus de Commissie, die uitkomt op een bedrag van 7,67 miljard euro (tegenover 5,24 miljard voor volgend jaar). Hoe is dat aanzienlijke verschil te verklaren? Iedereen lijkt vrijelijk te kunnen toveren met getallen, naar gelang de politieke boodschap die er moet worden afgegeven.

Allereerst rekent de Commissie niet, en Nederland wel de douaneafdrachten mee. Voor volgend jaar is dat bijna 3 miljard euro. Volgens Europese regels komen deze inkomsten rechtstreeks toe aan de EU, het is een zogeheten eigen middel. Dat is zo geregeld omdat Nederland het geld int, omdat het toevallig aan een Europese buitengrens ligt en met de Rotterdamse haven een toegangspoort tot de interne EU-markt heeft. Nederland betwist overigens niet dat de EU dit geld toekomt, maar neemt het wel mee in eigen overzichten van de afdracht om te laten zien wat er binnenkomt.

In de tweede plaats rekent de Commissie voor 2027 met het huidige prijsniveau, terwijl de hogere cijfers zijn gecorrigeerd met inflatie en economische groei. Over een periode van zeven jaar betekent dat miljarden verschil.

Achterhaald

Wat de discussie nog ingewikkelder maakt, is dat het begrip nettobetaler volgens Koopman volstrekt achterhaald is. In de oude EU ging geld vooral naar landbouw- en regionale ontwikkelingsfondsen, het is vervolgens relatief makkelijk te berekenen wat een lidstaat terughaalt.

Maar in toenemende mate wordt er geld uitgegeven aan zaken die minder makkelijk meetbaar zijn. Hoe bereken je in welke mate Nederland profiteert van gezamenlijke bewaking van EU-buitengrenzen? Of van de bouw van een Europese supercomputer, bedoeld om bij te blijven in de technologierace met de VS en China? Of gezamenlijk klimaatbeleid?

Sowieso staat buiten kijf dat Nederland als exportland bovengemiddeld profiteert van de interne markt, en dat is echt niet alleen voor de multinationals belangrijk maar ook voor het MKB. De Commissie becijfert dat voor de periode 2021-’27 jaarlijks gemiddeld een bedrag van 84 miljard euro verdiend wordt dankzij de interne markt, wat overeenkomt met 9,46% van de Nederlandse economie.

Maar er zijn ook landen die nog meer uit de interne markt halen en waarvan de afdracht toch minder hard stijgt. Een politieke deal zal dan ook nog wel zeker een half jaar op zich laten wachten, verwachten betrokkenen.

Bron:
www.telegraaf.nl
“Premium”-artikel

(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Algemeen, Barbarisme, Brussel, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Brussel is Nederlands verzet tegen hogere bijdrage zat

 1. guusvelraeds zegt:

  Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat!

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Nederland en Duitsland tekent gewoon bij het kruisje, hij doet nu even popiejopie maar is allang in de kruiken. Ik snap nog steeds niet dat de VVD nog steeds stijgt hebben we meer rijken?? dan arme arbeiders.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Monalisa; De VVD doet het steeds beter in de peilingen omdat…..we te maken hebben met valse poll’s. Evenzo met de verkiezingen, daar krijgt men te maken met stembusfraude. Rutte voorspelde eerder een Rutte 2 en daarna een Rutte 3 kabinet, en nu alweer een Rutte 4 kabinet. De man moet een helderziende zijn. Maar zoals vele helderzienden is ook hij een notoire bedrieger. Hij verkiest zichzelf en laat ons gekken naar de stembus lopen. En iedere keer na de verkiezingen (al enkele decennia) zien we weer dat links de verkiezingen gewonnen heeft, alsmede dat de VVD (al jaren) de grootste geworden is. De PVV is nog nooit echt groot geweest en zal dat ook nooit worden door voornoemde omstandigheden. Bovendien worden ze elke keer monddood gemaakt door de rest. En als het FVD teveel buiten het potje piest overkomt hun hetzelfde. Want het zit zo in dit land; immigratie en Islam MOET.

   Geliked door 1 persoon

 3. Monalisa zegt:

  Nederland een export land?? Ik dacht eerder een doorvoerland

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   Doorvoermonarchie.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Ook export Monalisa, bijvoorbeeld het meeste wat onze boeren produceren, gaat naar het buitenland, niet alleen vlees, maar ook groentes, aardappelen, zuivel in alle soorten en maten, Dan hebben we nog de kennis die gexporteerd wordt betreffende, waterbouwkunde, (dijken, waterkeringen, inpoldering etc.) techniek (denk bijv. aan die zonnecellenauto’s, en andere techniek) betreffende ook de kennis over de aanbouw van gewassen en daar is nog wel wat meer.

   Like

   • fleckie zegt:

    Boeren zijn altijd ondergewaardeerd geweest, terwijl ze een hoog niveau hebben , blijkt wel op de meer dan de enorme. Exporten, waar iedereen in NL. van profiteert!!…………..<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • Nemesis zegt:

    Boeren zijn tegenwoordig goed geschoold, niet als vroeger, dat als je van de lagere school kwam moest werken op de boerderij. Er zijn er veel met HBO opleiding.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Een autoloze zondag hoe haalt men dat in zijn botte hersens.
    We betalen ons de krampen om te kunnen ,(niet mogen) rijden en dan willen ze ons verbieden om op een zondag te mogen rijden waarom om iets wat er niet is.
    Als maar meer de bevolking blijven treiteren tot dat de bom barst.
    Dat milieu gelul moet gewoon afgelopen zijn.
    Het is zeker alleen in Nederland en in de rest van Europa niet.
    Man ik wordt gewoon moorddadig als ik deze ergernis ieder keer lees.
    En Rutte maar lachen met zijn judas smoel.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Gelukig zijn wij met het bedrijf vertrokken weg uit Nederland te veel regeltjes.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    En gelijk hebben jullie, en er waren er al meer zo verstandig. Jammer genoeg is dat nu geen haalbare kaart meer voor ons, hadden we járen geleden al moeten doen, de plannen hadden we, alleen het ontbrak aan de uitvoering ervan.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Nemesis waar wij wonen daar zitten vele Hollanders allemaal bedrijven met een paar man in dienst + dat hier veel Nederlandse militairen wonnen die betalen dus geen belasting hier.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Ja inderdaad ik woon in de Filippijnen met mijn AOW uit Nederland.
    Jammer dat steeds meer mensen in dit naar de Kloten geholpen Nederland moeten blijven wonen.
    Te bedenken geholpen door onze eigen regering Rutte willens en weten.

    Like

  • henk verhoef zegt:

   het is nog wel een beetje slimmer dan doorvoer
   Nederland exporteert heel veel aardolie producten– bv smeerolie en diesel- vaak nederlands grootste export product zeht cbs
   De realiteit is– we importeren het eerst– gaan het dan raffineren– het gif en zo in de luchtblazen en/of in de grond stoppen via regen of direct en verdienen dan een paar centjes aan ( de oliebedrijven) en banen volgens de vakbonden
   Als je dat eens zou stoppen– die zelfvergiftiging die men uitstoot, ellende tot ver in de omtrek te ruiken
   maar js– de vakbonden willen werk- en invloed
   en omdat de economie met die vergiftiging zo lekker draait mogen we meer afdragen aan de eu- ter ondersteuning immigratie en schone lucht voor de spanjaard

   Like

   • fleckie zegt:

    Botlek gebied, Sloegebied, het voormalige Stikstof Bindings Bedrijf, ( chemelot.) . Dan nog vanuit Belgie, en het. Ruhrgebied<~<~<~<~<~<~<

    Like

 4. Mary zegt:

  En Nederlanders zijn Brussel al jaren zat, sterker nog hebben aangegeven helemaal niet binnen die EU club te willen verkeren) zonder dat Brussel waren de miljarden en miljarden gewoon in Nederland gebleven, hadden we de de gulden een hele sterke munteenheid i.p.v. de waardeloze Euro, waren we nu nog zo ongeveer de sterkste economie ter wereld maar dat zakt onder Brussel verdomd snel naar een nulpunt zoals alles onder Brussel naar de verdommenis gaat, NEXIT!!!!.

  Geliked door 2 people

 5. bobzelf zegt:

  hoe bereken je in WELKE MATE NEDERLAND PROFITEERT VAN DE BUITENGRENZEN ?

  DAT VERZIN JE TOCH NIET . ??

  DAN SCHIET JE TOCH IEMAND VAN DEZE PLANEET AF, WHAHAHAHAHA

  DE EU IN BRUSSEL ?? ZE MAKEN NIETS, ZE PRODUCEREN OOK NIETS

  ZE DOEN NIKS, ZE VULLEN HUN ZAKKEN

  WANNEER DACHTEN DE HERSENLOZEN IN NEDERLAND WAKKER TE WORDEN

  OME BOB

  Geliked door 3 people

 6. Wow Ik heb een reactie gehad op mijn mail richting Dik Faber.
  dat wordt lachen want Ik ga me even voorbereiden op een gevat antwoord.
  Laat Ik even meedelen wat Het sukkeltje te vertellen heeft.

  Mevrouw Dik Faber Nou lees Ik dat U en Uw collega Suzanne Kröger van GL het plan hebben opgepakt om weer een autoloze Zondag in te voeren, omdat dit ook in ande

  Dik-Faber, C.
  22:38 (9 minuten geleden)
  aan mij

  Geachte heer Van Breugel,

  Dank voor uw mail. U reageert daarmee op het bericht dat de ChristenUnie oppert om gemeenten die dat willen te faciliteren bij het meedoen aan een autoloze zondag.

  Om direct één misverstand weg te nemen: het is niet de bedoeling dat er in het hele land niets meer mag rijden. Er wordt zeker geen regel uitgevaardigd van Den Haag voor een nationale autoloze zondag. Het gaat slechts om het stimuleren en faciliteren van gemeenten om mee te doen met de autoloze zondag, die zelf kunnen bepalen of en hoe ze meedoen. We zien dat de autoloze zondag in andere Europese steden verschillend wordt ingevuld. Nederlandse steden zouden er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om alleen de binnenstad één dag autoloos te houden.

  Idee daarachter is zeker niet alleen dat het gezonder is en beter voor het milieu (dat is het óók), maar vooral dat we opkomen voor één dag letterlijk en figuurlijk gas terugnemen. We komen dus op voor één dag rust en bewustwording in een samenleving die overhaast is. Berichten in de media vandaag dat wij voorstander zouden zijn van een maandelijkse autoloze zondag, komen niet bij ons vandaan en waren ook voor mij een verrassing.

  Natuurlijk moet iedereen naar de kerk kunnen gaan of een bezoek kunnen brengen aan familie. Sowieso is het dus al niet de bedoeling om de autoloze zondag over het hele land in te voeren. En van gemeenten die willen meedoen aan de autoloze zondag, vragen we bovendien om ervoor te zorgen dat mensen gewoon naar de kerk kunnen. Dat kan ook op een creatieve manier, bijvoorbeeld door vrijwilligers die mensen rondbrengen, of door het Openbaar Vervoer op die plekken een dag gratis te maken.

  Hierbij een paar linkjes naar autoloze zondagen in Europese steden:

  https://nos.nl/artikel/2302922-autoloze-zondag-yoga-op-de-tower-bridge-wandelen-op-de-champs-elysees.html

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/autoloze-zondag-in-brussel-en-elders-parijs-grootste-autovrije-zone-voor-1-dag-ter-wereld~ad5d9ff8/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2Furl%3Fsa%3Dt%26rct%3Dj%26q%3D%26esrc%3Ds%26source%3Dweb%26cd%3D8%26ved%3D2ahUKEwj2uP6mg9TlAhXEDewKHc5GAg8QFjAHegQIAxAB%26url%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.hln.be%252Fnieuws%252Fbinnenland%252Fautoloze-zondag-in-brussel-en-elders-parijs-grootste-autovrije-zone-voor-1-dag-ter-wereld%7Ead5d9ff8%252F%26usg%3DAOvVaw3JrwbPZhmB_tSSJvv5tvaM

  https://www.theguardian.com/cities/gallery/2019/sep/22/world-car-free-day-2019-in-pictures ,
  Huh naar de kerk gaan
  welke verloren Nederlander doet dat nog.
  Ik ga morgen even naar het Limburgse en dan later ga Ik mee eens even op Fabers antwoord concentreren, Ik houd de lezers op de hoogte.
  Wat het ook wordt Lachen word het zeker.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  En ik ben jullie zat, ‘Brussel’!

  Zien jullie Juncker trouwens nog weleens?
  Die was het ook altijd zat.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ad de Pree zegt:

  Een eenvoudige nexit lijkt mij een goede oplossing

  Geliked door 3 people

 9. Chris Dirick zegt:

  Hoe bereken je in welke mate Nederland profiteert van de gezamenlijke bewaking van de EU grenzen????? Hier zakt mijn broek van af! Wélke al dan niet gezamenlijke bewaking van de EU grenzen? In mijn beleving worden er juist door de EU regelmatige shuttlediensten ingelegd om die grenzen doorlopend (pun intended) te doorbreken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Peter zegt:

  NEXIT,en wel zo snel mogelijk .

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Kunnen de parlementsleden hun hoeren niet meer betalen?

  Geliked door 1 persoon

 12. fleckie zegt:

  Wij. zijn HUN. allang. zat!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. fleckie zegt:

  Waar wonen eigenlijk de bewuste. ‘ja- knikkers’ ( op. het. voorstel van Merkel, ‘wir
  schaffen das’, ) dan kunnen de ‘ja-knikkers. voor de export ( als doorvoerland functioneren)
  om de door ons niet uitgenodigden, (divers gekleurden,)…. zorgen. voor. de. export, !! ( of eventueel. ‘’ opnemen in de huiselijke sfeer, totdat zij. ‘ geexporteerd’ worden!!…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 14. vangie1206j zegt:

  De Europese commissie heeft de buik vol van Nederland.
  Nou Europese commissie Nederland heeft de buik vol van jullie stel drammers.
  Bezuinig eerst zelf maar eens flink door diep.te snijden in eigen vlees en dat zal.best pijn doen.
  Ik heb een aantal voorstellen voor jullie.
  Stop direct pendel Brussel Straatsburg. 200 miljoen € Stop met al die vertalers spreek 1 taal ENGELS.
  Verlaag jullie belachelijke salarissen en stop met al die patserige vergoedingen en vliegen economie klas
  Ga normaal belasting belaten over bovenstaande.
  Versober jullie asociale pensioenen.
  Stop met het treiteren van oa. Nederland.
  Hou jullie nu eindelijk eens aan jullie eigen wetten want dat doen jullie niet waarschijnlijk alleen het braafste jongetje van de klas NEDERLAND.
  Dat alle landen en niet alleen NEDERLAND zich aan de begrotings norm houden van 3%.
  Maar dat zullen jullie wel niet goedkeuren want zo arrogant zijn jullie wel.
  Dus stik maar in jullie geldhebzucht en als ik het voor het zeggen had dan is het NEXIT direct zonder 1 euro boete of wat dan ook verrek maar oa. Dik kop Timmermans.

  Geliked door 2 people

 15. vangie1206j zegt:

  Wat ern ongelooflijke arrogantie van de Europese Commissie.
  Het wordt met de dag erger.

  Geliked door 2 people

 16. Harry zegt:

  Wat een verademing was die EEG ten opzichte van deze eurofielen terreurbende .
  We moeten daarnaar terug !
  NEXIT !!!
  Zo spoedig mogelijk , want de ellende groeit met de dag .

  Geliked door 3 people

  • Wachteres zegt:

   Ja maar Harry, jij weet toch ook wel dat er geen leven is zonder de EU? Dat wordt ons steeds voorgehouden en het ‘klootjesvolk’ gelooft dat heilig.

   Men komt blijkbaar niet zover dat men zich afvraagt welk leven we krijgen mét de EU.

   Miljoenen Afrikanen binnenhalen, van wie het grootste deel niet kan of wil werken…

   Wég uitkeringen, wég pensioenen. Wél achterlijkheid en geweld. Dat zou men nu
   al kunnen weten.

   Helaas; het is blijkbaar te moeilijk om daar over na te denken en logische conclusies te trekken.

   Geliked door 2 people

 17. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Vergeet u niet dat het Prins Bernhard was die dit middels de door hem opgerichte Bilderberg groep heeft bewerkstelligt en zijn nazaten en parasieten als Juncker, Verhofstad, Rutte, Merkel en Macron dit voor eigen financieel gewin handhaven en doordrukken want Europa MOET en ZAL kosten-wat-het-kost(!) een nieuwe wereldmacht worden…

  Geliked door 2 people

 18. Lucky zegt:

  GB,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/06/corbyn-refuses-rule-out-cancelling-brexit-price-power-sharing-liberal-democrats/

  Corbyn Refuses to Rule out Cancelling Brexit as Price for Power-Sharing with Liberal Democrats
  Corbyn weigert uit te sluiten dat de Brexit wordt geannuleerd als prijs voor machtsdeling met liberaal-democraten

  Jeremy Corbyn has refused to rule out backing the cancellation of Brexit as a price for power-sharing with the Liberal Democrats.
  Labour Party policy going into next month’s General Election is to negotiate a weaker form of Brexit with the EU and hold a second referendum with that option and Remain on the ballot paper.

  While a party of Remain, Labour is second to the Liberal Democrats for the rabidity of its anti-Brexit approach, with the Jo Swinson-led liberal-progressive party declaring that if they won a majority they would revoke Article 50 and cancel Brexit altogether.

  Jeremy Corbyn heeft geweigerd uit te sluiten dat de annulering van Brexit wordt uitgesloten als prijs voor machtsdeling met de liberale democraten.
  Het beleid van de Labour dat ingaat op de algemene verkiezingen van volgende maand is om met de EU over een zwakkere vorm van Brexit te onderhandelen en een tweede referendum met die optie te houden en op het stembiljet te blijven.

  Hoewel een partij van Remain, staat Labour op de tweede plaats na de Liberale Democraten vanwege de wreedheid van haar anti-Brexit-aanpak, waarbij de door Jo Swinson geleide liberaal-progressieve partij verklaarde dat als ze een meerderheid wonnen zij artikel 50 zouden intrekken en de Brexit helemaal zouden annuleren.

  Like

 19. Kraftavilqa zegt:

  Waarom noemem ze zich liberal ‘democrats’ als ze demonstrabel niets met democratie hebben er ligt een democratisch besluit tot Brexit – het Brise volk heeft per referendum in meerderheid gekozen de eu te verlaten – en dit libdem vuige kudtpartijtje zou als ze de kans krijgen Brexit annuleren ze zouden hun partijtje beter Filthy Fascists noemen.

  Like

 20. koddebeier zegt:

  “Brussel is Nederlands verzet tegen hogere bijdrage zat”, heel fijn, gooi ons er maar uit.
  Ik denk dat het merendeel van de Nederlanders Brussel meer dan zat is !!!!
  Nexit NU

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s