De huisstof-crisis (satire!)

Screenshot_1

(Door: “Taljaard”)

Uit onderzoek blijkt:

Na de koolstof, CO2 dus, en het fijnstof en de stikstof wordt het de hoogste tijd dat de Tweede Kamer aandacht gaat besteden aan het huisstof. Want er is hier sprake van een zich reeds tientallen jaren voortslepende en buitengewoon ernstige crisissituatie. Want in veel huishoudens moeten astmapatiënten, kinderen in het bijzonder, leven in een omgeving waarin de huisstofmijt kan gedijen. Talloze onnadenkende ouders dwingen hun kinderen om te slapen in slaapkamers met stoffige vaste vloerbedekking, en overdag te verkeren in woonkamers met al evenzeer stoffige vloerkleden en gordijnen. Dit is een onaanvaardbare situatie.

Daarom moet de regering ingrijpende maatregelen nemen om de huisstofmijt voor 2030 geheel uit te bannen. Ouders moeten derhalve op het grote en levensbedreigende gevaar van huisstof worden gewezen en gedwongen worden om hun huizen geheel stofvrij te maken. Allereerst dient er op de NPO een grote voorlichtingscampagne te worden opgestart, waarin op het gevaar van de huisstofmijt wordt gewezen. En het publiek hiervan bewust te maken.

Vervolgens dienen er zo spoedig mogelijk, vanzelfsprekend nadat hier toestemming voor is aangevraagd bij de EU, wet- en regelgevingen te worden geïmplementeerd voor een algemeen verbod op vloerbedekking, vloerkleden en gordijnen. Ter handhaving dienen er op gemeentelijk niveau task forces huisstof-bestrijding in het leven te worden geroepen. Deze task forces zullen, in samenwerking met jeugdzorg, alle huishoudens met kinderen op reguliere basis inspecteren, om vast te stellen of ouders reeds de vereiste maatregelen hebben genomen om de huisstofmijt te bestrijden. Blijven zij structureel in gebreke, dan zal jeugdzorg overgaan tot ontzetting uit de ouderlijke macht.

Er dienen hierin echter wel uitzonderingen te worden gemaakt voor zogenaamde prerogatieve bevolkingsgroepen, die in hun cultuur en in de uitoefening van hun godsdienst vloerkleden als normatief beschouwen en beleven. Want het moet natuurlijk niet zo zijn dat het kan voorkomen dat vloerkleden in een moskee en particuliere gebedsvertrekken in huishoudens ook onder deze regelgeving zullen vallen. Want daarin zouden wij ons als overheid schuldig maken aan islamofobie vanuit een neokoloniale en witte mindset.

En wanneer hier zelfs maar in het geringste sprake van zou kunnen zijn, zal de EU de Nederlandse overheid nooit toestemming voor een dergelijke wetgeving verlenen. Ter compensatie, en om aan de normering van de nagestreefde percentages tegemoet te komen, dient de handhaving van het huisstofmijt-verbod des te strikter te worden uitgeoefend onder niet prerogatieve bevolkingsgroepen. Hiervoor zullen, ter referentie, aan de inspectieteams diverse hulpmiddelen ter beschikking worden gesteld.

Om bijvoorbeeld vast te stellen of er sprake is van een huishouden dat tot een prerogatieve bevolkingsgroep behoort, kan worden gedacht aan een rapportage hoofddoekgebruik bij de vrouwelijke leden van een te inspecteren huishouden. Mocht het echter zo zijn dat de deelnemers van een huishouden waarvan wordt vermoed dat zij tot een dergelijke prerogatieve bevolkingsgroep behoort maar binnenshuis geen hoofddoek dragen, kan er in dit verband ook worden gedacht aan een zogenaamde huidskleur-waaier.

Wanneer, na het gebruik van een dergelijke kleurenwaaier, blijkt dat de participanten van een te inspecteren huishouden over een vooraf vastgestelde bepaalde mate van huid-pigmentatie beschikken, dan dient daar in de handhaving stringent rekening mee te worden gehouden. Normeringen in deze zullen per kleurpercentage op de waaier worden vastgesteld, en tevens aan de inspectieteams ter beschikking worden gesteld. Op zodanige wijze kunnen latent islamofobe en racistische tendensen onder de gemeentelijke inspectieteams, waarvan wij kunnen vermoeden dat zij grotendeels uit witten en niet-moslims zullen bestaan, bij voorbaat reeds worden uitgesloten en bestreden.

Dus, met uitzondering van voornoemde prerogatieve bevolkingsgroepen, dienen wij er als overheid naar te streven om de huisstofmijt voor 2030 geheel uit te bannen. Opdat, na de CO2-koolstofcrisis, de fijnstof-crisis en de stikstofcrisis ook deze huisstof-crisis zal zijn overwonnen. Immer moedig voorwaarts!

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Satire. Bookmark de permalink .

7 reacties op De huisstof-crisis (satire!)

 1. guusvelraeds zegt:

  Vergeet niet deze overheid campagne tegen huismijt en huisstof in meertalige huis aan huis folders aan te kondigen. Vooral Arabisch en Turks en een aantal Afrikaanse talen want anders zijn we niet inclusief genoeg en voordat je het weet hebben we processen tegen racisme en vreemdelingen haat aan onze broek.

  Geliked door 3 people

 2. Rensk. zegt:

  De grote sprong voorwaarts en de lange Mars van de huisstofmijt richting Brussel!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Schitterend, Taljaard. Wees nier verbaasd als we werkelijk met deze onzin geconfronteerd worden.

  In de EU is alle waanzin mogelijk.

  Geliked door 2 people

 4. Tistochwat zegt:

  Kleding dragen: verboden!
  Matrassen en beddengoed: verboden!
  Bekledingsstof voor meubelen: verboden!
  Verliezen van huidschilfers: verboden!
  Huisdieren verboden!

  Deze verboden gelden niet voor uitheemse lappenpoppen.

  Dus voortaan slapen op een kale plank, met een houtblok als hoofdkussen en een plastic zeiltje als deken. O nee: plastic is ook verboden.
  Eigenlijk is ons hele bestaan verboden (geldt vanzelfsprekend niet voor de mohammedaanse neger).

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Huisstofmijt

  Was het maar waar dat je huisstofmijten kon uitroeien.
  De meeste huisstofmijten bevinden zich in een matras.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Alle platjes nog aan toe, vooruit met de geit.

  Like

 6. Jack Terrible zegt:

  Heil Rutte… de bedenker van deze onzin!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s