GB: National Health Service weigert behandeling op grond van “racistische of seksistische taal, gebaren, gedragingen”

Screenshot_4

(Door: Jack Montgomery – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Een National Health Service (NHS) trust heeft aangekondigd dat zij de behandeling zal intrekken van patiënten die als racistisch of seksistisch worden beschouwd. De NHS Trust van North Bristol heeft op haar officiële website aangekondigd dat patiënten een “disciplinaire gele kaart in sportstijl krijgen en vervolgens een definitieve rode kaart, waarna de behandeling wordt ingetrokken zodra dit veilig is”.

Breitbart

Het beleid zou niet alleen betrekking hebben op “dreigende en aanstootgevende taal”, maar ook op “racistische of seksistische taal, gebaren of gedragingen” in het algemeen, evenals op “kwaadaardige beschuldigingen” – een nogal verontrustende kanttekening, aangezien de NHS in het verleden verstrikt is geraakt in grootschalige malafide schandalen, die door de ziekenhuizen en medewerkers aanvankelijk zijn ontkend.

“We hebben personeel van over de hele wereld, met veel verschillende achtergronden, en we zijn trots op onze inzet voor gelijkheid, die een fundamentele waarde is van de NHS”, aldus Andrea Young, directeur voor de North Bristol NHS Trust. “We zenden een krachtig signaal uit dat elke vorm van racisme of discriminatie volkomen onaanvaardbaar is – we willen dat het personeel hier vraagtekens bij zet en dit meldt en we willen dat iedereen weet dat het gevolgen zal hebben”.

Hoe laag de drempel is om gedrag als discriminerend en voldoende “aanstootgevend” te beschouwen voor het intrekken van  de behandeling, wordt niet expliciet uitgedokterd. Eind 2017 bijvoorbeeld diende een NHS-patiënt, die vroeg om een vrouwelijke verpleegkundige om een baarmoederhalsuitstrijkje uit te voeren, een klacht in toen het ziekenhuis een persoon stuurde met ‘een duidelijk mannelijk uiterlijk … kortgeknipt haar, een mannelijk gezicht en dito stem, een groot aantal tatoeages en stoppels in het gezicht, die volhield: “Mijn geslacht is niet mannelijk. Ik ben een transseksueel“.

Het is niet duidelijk of de patiënt in botsing had kunnen komen met het Bristol-beleid als dat al ingesteld was en de verpleegkundige ervoor had gekozen zich beledigd te voelen – en het is ook niet duidelijk in hoeverre de verzekering van de trust de behandeling pas zal intrekken zodra de klinisch veilige periode is verlengd, en of patiënten bijvoorbeeld diagnostische procedures of zogenaamde routinematige operaties, zoals heupprothesen, zouden kunnen worden geweigerd, waarvoor veel patiënten acht maanden of langer moeten wachten

Britse overheidsinstanties zijn voorheen ietwat overijverig gebleken in de handhaving van politieke correctheid, waarbij pleegouders, die zorgden voor “drie niet-inheemse blanke Britse kinderen”, die “bij hen in 2012 door toedoen van de door de Labour-partij gerunde Rotherham Borough Council, zijn weggehaald, omdat ze lid waren van de UK Independence Party (UKIP), die toen werd geleid door Nigel Farage. De beleidsdirecteur van de Children and Young People’s Services [Jeugdzorg], Joyce Thacker, zei dat ze bezorgd was dat UKIP tegen massale immigratie was en tegen de “actieve promotie van het multiculturalisme”, wat betekent dat UKIP-leden niet konden voldoen aan de “culturele en etnische behoeften van niet-Britse kinderen”.

Een andere NHS trust in de omgeving, de Universitaire Ziekenhuizen Bristol NHS Foundation Trust, werd eerder bekritiseerd, omdat zij opdracht gaf om de Britse vlag uit steek-werende vesten van het beveiligingspersoneel te verwijderen, nadat iemand had geklaagd dat de nationale vlag van het land “aanstootgevend” was.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Jack Montgomery

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op GB: National Health Service weigert behandeling op grond van “racistische of seksistische taal, gebaren, gedragingen”

 1. Roeland zegt:

  Ik ben altijd al een fan geweest van Ierland. Het mooiste land van Europa. Het weer is niet geweldig, maar ik zou er ZO naar toe gaan en willen leven.

  Hongarije is ook fantastisch, maar Ierland…De laatste jaren van mijn leven zou ik graag in Ierland doorbrengen.
  De United Kingdom is daarentegen verschrikkelijk. Brexit of niet , = horror land! (Geworden).

  Ik hoop , dat de Ieren zich staande weten te houden , tegen die “engelse” imperialisten.
  De grote steden in Engeland zijn al niet engels meer. Dat verklaart heel veel.

  Waarom die Schotten zo graag in de EU willen blijven is mij een RAADSEL! Willen zij ook ondergaan?

  Geliked door 4 people

  • Lucky zegt:

   Zou dat te maken kunnen hebben met eu-subsidies?
   Schotland, Wales en Noord-Ierland strijken veel Brusselse subsidies op, money talks…..

   Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   De Schotten zijn linkser dan links, Roeland. That’s why…

   Wij zijn gek op GB, daarom vind ik het zo erg dat de Britten hun land kapot laten gaan.

   In Ierland ben ik nooit geweest, maar die hebben zich ook een loer laten draaien door de EU. Net zo lang stemmen (3 x) tot ze voor de EU waren..

   Vervloekt zij de smerige EU.

   Geliked door 2 people

 2. delamontagne zegt:

  Ik nam met m’n “witte”-man’s vooroordeel gelijk maar weer aan dat ’t eenrichtingsverkeer is en bedoeld als bescherming van de ( gekleurde ) nieuwe Engelsman/vrouw !
  Maar mag zo’n Witte Engelsman nu bijv. wel weigeren op andere gronden, ook al is de behandelend “geneesheer” import English ? ?

  Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Racisme is erg moet stevig aangepakt worden. Vreemd is dat voornamelijk negers en moslims (je zult maar neger en tevens moslim zijn) het meeste last hebben van vermeend racisme. Erg erg erg! Gelukkig hebben we in Nederland een politieke partij die het durft de echte problemen aan te pakken.

  https://tpo.nl/2019/11/06/lieve-stad-van-hoop-groenlinks-stelt-serieuze-raadsvragen-inzake-menstruatiearmoede/

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De vraag blijft hoe de dames en heren doktoren dit rijmen met hun eed van Hippocrates.

  Geliked door 1 persoon

  • Bastiaan2000 zegt:

   Dat kunnen ze niet, want dat staat haaks hierop. Dus breken ze hem. Ze plegen verraad, aan hun vak. Daarbij zou het waarschijnlijk wel eenrichtingsverkeer zijn en mag de blanke wel gediscrimineerd worden.

   Like

 5. Jan zegt:

  In dit verrotte land gaan internetproviders inmiddels over tot censuur, pagina’s worden geblokkeerd, men kijkt tegen een lege pagina aan

  European ISPs, cell and cable providers escalate censorship of Jihad Watch and other pro-freedom sites
  https://freespeechdefense.net/2019/11/european-isps-cell-and-cable-providers-escalate-censorship-of-jihad-watch-and-other-pro-freedom-sites/

  Like

 6. fleckie zegt:

  De ‘gekheid ‘ echt. ten top’, ( hoe verzinnen ze het? )

  Like

 7. verwardeman zegt:

  Mogen de muzelmannen nu niet meer naar verpleegsters spugen en sissen , of geldt dit
  wetje alleen voor boze blanke mannen ?

  Geliked door 4 people

 8. kampersrene zegt:

  die als racistisch….ik denk dat ze mij niet zullen behandelen bij NHS !

  Like

 9. jetse47 zegt:

  Laten zij die wet op de islam toepassen dat is DE sekte die het meest discrimineerd en racitisch is!

  Geliked door 1 persoon

 10. Krafftavilqa zegt:

  U Zult politiek correct zijn al moeten we een geweer teen Uw hoofd houden, desnoods halen we ook de trekker over. Welcome to the Orwellian nightmare-state, formerly known as the United Kingdom. All hail big brother ingsoc forever.You will conform and love big brother Mr Smith.

  Like

 11. droevige mof zegt:

  Over hetzelfde onderwerp, wat uitvoeriger .
  De hele dimensie van de achterliggende strategie wordt duidelijk: mensen tegen elkaar opzetten. Niemand zou er zeker van moeten zijn dat hij het nog goed heeft gedaan.
  Dit is de Big Brother in Orwells 1984.
  https://mannikosblog.blogspot.com/2019/11/britisches-gesundheitssystem-verweigert.html?m=1

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Niets mag het uitrollen van de rode loper voor de mohammedaan in de weg staan.

  Like

 13. Wachteres zegt:

  https://tpo.nl/2019/11/07/foto-jeroen-pauw-prikt-vorkje-met-moedige-vorst-en-lieve-vorstin/

  Foto – Jeroen Pauw prikt vorkje met moedige vorst en lieve vorstin
  Herman Finkers was er ook bij

  HET PALEIS DEELT MEDE – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdag 7 november 2019 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie, de zogenaamde ‘uitblinkers’. Jeroen Pauw en Herman Finkers waren er ook bij. Volledige gastenlijst hier.

  Even iets anders, maar wel belangrijk: Ik snap niet dat Tistochwat en Wachteres niet zijn uitgenodigd.

  Vooral voor Tistochwat moet dit een grote teleurstelling zijn.

  Trek het je niet teveel aan, Tistochwat,. Volgende keer beter. 😛

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s