Links-extremisten terroriseren burgers: Duitse deelstaat Sachsen verhoogt de druk op de links-extreme scene in Leipzig

Screenshot_138

(Vertaling: E.J. Bron)

Na meerdere brandstichtingen en gewelddadigheden door vermeende links-extremisten in Leipzig willen de justitiële en veiligheidsautoriteiten van Sachsen de druk op de scene verhogen. Zij kondigden de vorming van een “speciaal team links-extremisme” aan.  

epoch times

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sachsen, Roland Wöller, en minister van Justitie Sebastian Gemkow (beide CDU) kondigden vandaag in Dresden de vorming van een speciaal team links-extremisme Leipzig (Soko LinX) aan. Daartoe dient het aantal rechercheurs van de huidige gezamenlijke onderzoeksgroep links-extremisme Leipzig tot 20 man verdubbeld te worden.

In de stad in Sachsen hadden onlangs herhaaldelijke aanvallen en brandaanslagen op bouwplaatsen met deels grote immateriële schade plaatsgevonden. Ook brandweerlieden, die in het links-alternatieve stadsdeel Connewitz een brand wilden blussen, werden aangevallen. De autoriteiten gaan uit van links-extremistische daders.

Afgelopen weekend drongen in Leipzig twee gemaskerde personen binnen in de woning van een medewerkster van een firma in onroerend goed en verwondden haar met vuistslagen. In een brief, waarin de verantwoordelijkheid voor de daad werd opgeëist, stond dat de vrouw verantwoordelijk zou zijn voor de bouw van eigen woningen in Connewitz. De burgemeester van Leipzig, Burhard Jung (SPD), veroordeelde de aanval en eiste doortastendheid van de rechtsstaat ook tegen links geweld.

Wöller veroordeelde het “geweld tegen mensen, de verwoesting van bouwplaatsen en opstand tegenover de staatsmacht”.

“We staan het niet toe dat een links-extremistische scene de rechtsstaat en zijn burgers terroriseert”, verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken.

Minister van Justitie Gemkow, die kandidaat is bij de burgemeestersverkiezingen in Leipzig in februari, was “geschokt” over de nieuwe omvang van geweld door duidelijk links-extreme criminelen. “Politiek extremisme moet keihard en vastberaden bestreden worden.”

In Leipzig vonden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken dit jaar tot nu toe 300 links gemotiveerde delicten plaats. Dat waren er meer dan in de afgelopen drie jaar telkens geteld werden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", anarchisme, Barbarisme, Communisme, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Links-extremisten terroriseren burgers: Duitse deelstaat Sachsen verhoogt de druk op de links-extreme scene in Leipzig

 1. wauso zegt:

  Bij GeenStijl werden de mensen met een BAN weer verwelkomt.
  Ik maakte een opmerking over Pegida, dat GeenStijl hierin meelopers zijn van de Regenten. En die zulks wel kunnen waarderen.
  Dat GeenStijl mij niet hoeft te beleren alsof ik een klein kind ben (ze hebben het nogal hoog in de bol).
  En dat ik na de BAN vorig jaar per direct mijn lidmaatschap opgezegd heb.
  .
  Met ‘trots’ kan ik U mededelen dat ik de eerste en snelste BAN alweer kreeg en dat gewoon met de Waarheid ! Binnen 5 minuten.
  En even later kwam er iemand met #free willy. Dat is toch lachen. En zondag 2 maanden op vakantie !

  Geliked door 1 persoon

 2. andre zegt:

  Ja logisch want nadat Putin ome Sjors eruit had getrapt zijn ze verhuisd naar Berlijn. Toen Orban van Hongarije ome Sjors eruit had getrapt zijn ze verhuisd naar Berlijn en dan stijgen de problemen met links in Duitsland. Saxony snapt het! Maar in NL kijkt de poltiie de andere kant op als links weer eens aan het etteren is en ruimt zelfs hun rotzooi op.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Begin maar te onderzoeken naar hun verbindingen met linkse mainstream partijen. Gegarandeerd dat die er zijn. Leg ook de subsidies bloot die deze linkse groeperingen en antifascisten krijgen. Het zijn de straatvechters van dominant links al vele tientallen jaren. Wat in het parlement niet gehaald wordt kan via de straatvechters gecontroleerd en aangestuurd in de linkse underground toch nog gehaald worden. Als stenen gooiende antifascisten minister van buitenlandse zaken kunnen worden (Joska Fisher) dan garandeer ik je dat die verbindingen er zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Zoals Fubar ooit zei; Antifa is de gewapende tak van Links.
   In het boek “Econostra” van Peter Siebelt werden destijds de vele vele aanslagen van Linkse groeperingen opgesomd en dat zijn er afschuwelijk veel, vaak bleven die onder de radar en was het alleen regionaal nieuws, landelijk werd er niet of nauwelijks aandacht aan besteed.
   Zo werd in Zeeland bijvoorbeeld ooit een proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappels vernietigd, schade vele miljoenen aan onder meer onderzoek.
   En het enige dat men bereikte was dat de kennis en het vervolgonderzoek zich verplaatste naar het buitenland, wij bleven achter met de schade.
   Het gajes heeft zelfs draaiboeken en een handboek voor terroristische aanslagen, en niet te vergeten een juridische afdeling; het advocatencollectief “Jansen & Jansen” (nee dat is geen gekkigheid, zo heet het écht).
   Voorwaarde is alleen dat de beschuldigden hun lippen stijf op elkaar houden, de rest regelen zij.

   Like

   • guusvelraeds zegt:

    Jansen & Janssen is niet per definitie een advocaten collectief (er zijn misschien wel advocaten bij betrokken) maar Jansen & Janssen is vooral een onderzoek collectief dat alle rechtse personen en organisaties die in hun ogen rechts zijn en die aan de weg timmeren in kaart brengt. Thuisadressen, werkgever, kortom alle bijzonderheden die aan iemand kleven worden in beeld gebracht. Jansen & Janssen pleegt ook inbraken en speurt in afval emmers van groeperingen naar belastende informatie om via die route alle informatie te verzamelen en achtergronden van rechtse groeperingen. Deze gegevens worden omgezet in daden op moment als dat in hun ogen aangebracht is. Ga er maar vanuit dat de overval op Hans Janmaat in Kedegem waarbij de partner van Janmaat haar been verloor in de aanloop o.a. mede voorbereidt en in kaart gebracht is door Jansen & Janssen. Zou me niet verbazen als ze via omwegen ook nog subsidies krijgen.

    https://www.burojansen.nl/

    Geliked door 1 persoon

 4. henk verhoef zegt:

  Nederland en europa worden al jaren geregeerd door LINKS
  En dat zie je overal– justitie corrupt- onderwijs naar de kloten- veligheid verdwenen en armoede troef-en spaargeld( pensioen) dat ben je steeds meer kwijt ( de linkse vakbond besturen hebben de B EDRIJFSPENSIOEN fondsen om zeep geholpen en reeds 10 jaar niet geindex betekend wel 10 jaar waarde vermindering van uw spaargeld
  een woning– ja als je stastushouder/oetkeringseiser ben
  MAAR jan kaas stemt dapper iedere keer weer voor dat beleid
  MOoie vind ik wel
  Liegen van een minister tegen de kamer kamer is een zonde
  MAAR liegen van A L L E ( misschien behalve de pvv) kamer leden tegen de KIEZER dat is gewoon geaccepteerd gebruik en wordt beloond door de kie4rzer met wederom stem( kijk even naar de pvda- van 9 nnaar 20 zetels–
  We zijn aardig opweg naar venuzuele/zimbabwa/zuidafrikaanse toestanden en dat begon ook net als in nedel;rand nu- met het vermoorden en wegpesten van de boeren en toegelaten door de overheid/justitie– een rechter die de actie in boxtel sympatiek vindt– die moesten ze wel aande hooivok prikken want die liul geeft indirect toestemmning tot verdere acties

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Nu begrijp ik waarom de “fluchtelingen” zich thuisvoelen bij de linksen

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Extreem-links aanpakken da’s dan voor ’t eerst en het zal niet meevallen want de rooien laten zich hun SA echt niet zo maar afpakken.

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/07/19-berlin-police-injured-during-antifa-extremist-attack/

  19 Berlin Police Injured During Antifa Extremist Attack
  19 Berlijnse politieagenten gewond tijdens extremistische aanslag in Antifa

  Nearly twenty Berlin police were said to have been brutally attacked by far-left Antifa extremists during a demonstration in one of the city’s strongholds for leftist extremism.
  The unidentified Antifa members attacked police in the Friedrichshain area, throwing heavy paving stones at the officers along with bottles and other projectiles, with a total of 19 officers injured during the rioting, Focus reports.

  The demonstration, which was against the removal of far-left activists from properties, such as the infamous Rigaer 94 building which they continue to occupy, began in the early evening in Kreuzberg and Neukölln and eventually ended up in Friedrichshain.

  Bijna twintig Berlijnse politie zou bruut zijn aangevallen door extreem-linkse extremisten uit Antifa tijdens een demonstratie in een van de bolwerken van de stad voor links extremisme.
  De niet-geïdentificeerde Antifa-leden vielen de politie aan in het gebied Friedrichshain en gooiden zware straatstenen naar de officieren samen met flessen en andere projectielen, waarbij in totaal 19 officieren gewond raakten tijdens de rellen, meldt Focus.

  De demonstratie, die was tegen het verwijderen van extreem-linkse activisten uit eigendommen, zoals het beruchte Rigaer 94-gebouw dat ze blijven bezetten, begon in de vroege avond in Kreuzberg en Neukölln en eindigde uiteindelijk in Friedrichshain.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte wordt als sinds de jaren 80 gesteund door de nazi bilderberg groep(nuttige idioten) en gefinancierd door george soros,ook lid van de nazi bilderberg groep.

  Like

 9. Pingback: “Zero Tolerance”: AfD legt eisencatalogus tegen links-extremisme voor | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s