Opgelet! RIVM waarschuwt Friesland voor slechte lucht: “Stookalert!” Advies: “Verbrand geen hout!”

Screenshot_134

(Door: Teunis Dokter)

Soms zou je bijna denken dat het een grap is, maar bij het RIVM publiceren ze toch echt een ‘stookalert’ voor de provincie Friesland. Door de rustige wind zou de rook van houtkachels langer in de omgeving blijven hangen, waardoor een slechte luchtkwaliteit ontstaat en mogelijk overlast wordt ervaren. Volgens het RIVM geldt het stookalert tot 7 november en wordt de Friezen geadviseerd om ‘geen hout te verbranden’. 

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", betutteling, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Opgelet! RIVM waarschuwt Friesland voor slechte lucht: “Stookalert!” Advies: “Verbrand geen hout!”

 1. Tineke zegt:

  Hoe maak je de bevolking collectief mesjokke !
  RIVM…ook zo n lekkere transparante club..

  Geliked door 3 people

 2. Ja je kunt zeggen wat je wilt maar dit stookallert heeft natuurlijk een geweldige impact op het milieu, want het is duidelijk dat die paar 100 zakjes aan pellets en een links en recht houtgestookte kachels een geweldig verschil gaan maken en zeker als je dat afzet tegen de gesubsidieerde centrales die met zijn allen een paar schepen geimporteerde Pellets verstoken.
  Hier is duidelijk dus over nagedacht lijkt me.
  Niet dat er is nagedacht over de luchtvervuiling maar eerder op het verder indoctrineren van de bevolking.

  Geliked door 4 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Dit advies om bij windstil weer geen houtkachels te stoken lijkt me een voorbode voor de nabije toekomst om dit soort kachels helemaal te gaan verbieden.

  Geliked door 5 people

 4. guusvelraeds zegt:

  Leve de biomassa centrales. Miljarden gaat de overheid stoppen in het verbranden van bio massa. Hout, bladeren, papier, karton, vetten, slib en afgeschreven kleding. Over milieu vervuiling gesproken. Ze zijn helemaal gek geworden. Bij mij in de omgeving ruik ik elke avond het verbranden van hout en pellets. Ik woon in een buurt met veel groenlinks volk. Hout opstoken is klimaat neutraal maar steenkool en gas niet. LOL. Overigens een reuk die ik sinds de jaren vijftig niet meer in mijn neus gehad heb (bouwjaar 1950) dus nostalgisch is het wel. Dan noemt dat volk zich ook nog progressief. Progressief in gekte zul je menen.

  Geliked door 5 people

 5. Tistochwat zegt:

  Ze kunnen beter een islam-alert geven.

  Geliked door 4 people

  • Johan zegt:

   Stook jij dan moslims ?

   Geliked door 2 people

   • guusvelraeds zegt:

    Nou ja als groenlinks al plannen heeft de crematoria aan te sluiten op inefficiënte warmtenetten! Met nota bene 50% rendement verlies van warmte bron naar warmte consumptie bron wat is dan nog het verschil tussen een stookoma, stookopa en een stookmoslim.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Johan 6 november 2019 om 22:41

    Stook jij dan moslims ?

    Die passen niet in mijn kachel en ik heb geen zin om ze eerst in mootjes te hakken.

    Like

 6. Monalisa zegt:

  Wat dacht u van het vliegveld bij Leeuwarden die geven wat uitstoot in de lucht. Is ook kanker verwerking

  Geliked door 1 persoon

 7. Meine zegt:

  En waarom alleen Friesland ? en niet Drente ? of die Groningers ?
  Het stinkt weer naar geinjecteerde mest….

  Geliked door 1 persoon

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De CO2 hysterie is vooral onzin, onzin, onzin, grote onzin, hele grote onzin !!!
  Het RIVM moet zijn bakkes houden. Die geloven van achter hun schrijfbureau in ondeugdelijke rekensommetjes. Meten is weten, en dat weigeren ze dus om te doen. Daarmee hebben, ze wat mij betreft, hun recht op spreken verbeurd. Trouwens CO2 is helemaal geen ramp. De natuur heeft juist CO2 nodig. Maar, wat de zogenaamde natuurfreaks natuur noemen, heeft helemaal niks, nada, niets met natuur te maken. Het is vreselijk verarmde grond, waar alleen maar misvormde planten proberen niet dood te gaan. Als je die planten voeding geeft, krijg je misschien een beetje echte natuur.

  De CO2 maffia wil de Nederlandse landbouw en veeteelt om zeep helpen. Dat houdt in, dat wij nog meer voer uit het buitenland zullen moeten importeren, dan wij nu al doen. Alhoewel men wil doen voorkomen dat Nederland een belangrijke exporteur is van landbouwproducten, is de werkelijkheid toch wel wat genuanceerder. Nederland is bij lange na niet in staat, om met eigen productie in de landelijke voedselbehoeften te voorzien. Dan bedoel ik dus niet de import van allerlei exotische producten, waarvoor het Nederlandse klimaat niet geschikt is, maar wel de behoefte aan basisproducten als graan en dergelijke. Er hoeft maar een kleine kink in de kabel te komen, bijvoorbeeld een misoogst of wat politieke stront aan de knikker, en ons dagelijks brood wordt wel heel erg schaars. De uitpuilende winkels van nu, is geen vanzelfsprekendheid en zeer zeker garantie voor de (nabije) toekomst. De bomen blijven niet tot in de hemel groeien. Na de vette jaren komen ongetwijfeld weer de magere. Wat gaan we dan eten, als de boerenstand om zeep geholpen is ??? Als we van boerenland natuurgebieden gaan maken, hoeveel jaar gaat het dan weer kosten, om er weer vruchtbaar boerenland van te maken ??? De klimaatgoeroe’s hebben er kennelijk geen sjoege van, wat de gevolgen zijn van een hongerwinter. Och ja, dat is waar ook, dat hebben ze op school niet meegekregen. Dat zat dus niet in hun pretpakket van de MAVO. En als oma en opa over die hongerwinter spraken, wimpelen de kleinkinderen dat af als iets van vroeger dat nu niet meer kan gebeuren. Nee, als er nu iets gebeurt, wordt het nog vele malen erger. Als we rekening houden met de enorme bevolkingsaanwas door immigratie van de exoten en alle kinderen, die ze fokken, is een aanstaande voedselcrisis helemaal niet ondenkbaar.

  Geliked door 4 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Inderdaad Oeps. we krijgen straks met de import om voedsel, schoon water en schone lucht. Dat hoef je de verwende kindertjes met hun ouders niet te vertellen want dat gaat hun voorstellingsvermogen te boven. Ik wens ons allen sterkte

   Geliked door 3 people

 9. ccoyman zegt:

  En biomassa…….??

  Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  Een ‘Smog-Alarm’ in Fryslân, de leugen regeert, het volk slikt werkelijk elke leugen en bedrog, hoe dom denkt men dat de bewoners van dit land zijn?
  De Aardgasleidingen vanuit Groningen pompen op volle kracht hun kubieke kilotonnen aardgas naar Duitsland en Noord-Frankrijk, en de achterlijke Groen-Linksche Looney Brigade die hun goedgelovige achterban het Klimaatgeloof en de elektriciteitsleugens blijven verkondigen….de boetes van Brussel worden al gevreesd, en de boodschap is helder, dit land moet overhoop, verdeeld tot onder de bodem.
  Ik vrees dat het niet goed zal aflopen`, ook al roept een stone cold liar Rutte `Je hebt niets te vrezen!`, echter als ik naar de puike bezetting, (PvdA’s Finest) van het EU-klimaatbureau kijk vrees ik van wel, en vraag ik u wel eens af, Waaraan verdient Nederland dit? hoeveel geld raken we kwijt, en wie verdient er het meest aan dit beleid?
  Een Nexit zal dit land niet kunnen behoeden voor de rampzalige toekomst die de EU staat te wachten, maar het zal de klap wel verzachten en misschien zal de schade beperkt kunnen blijven, maar als de economische ondergang zal worden ingezet zullen we verzuipen en ten onder gaan in de Europese Economische en Monetaire draaikolk in Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s