Aan Jeanine Hennis-Plasschaert

Screenshot_12

(Door: Jan Dijkgraaf)

Jij staat op een kruispunt in je leven waar je kunt kiezen tussen ‘goed’ en ‘kwaad’

Lieve Jeanine,

De afgelopen weken ben jij in Nederland twee keer in het nieuws geweest. Vorige week pleitte je in je huidige rol als Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties in Irak en hoofd van de Bijstandsmissie van de Verenigde Naties voor Irak (UNAMI) voor het terughalen van IS-kinderen naar Nederland.

Deze week bleek dat je als minister van Defensie de Tweede Kamer tot twee keer toe had voorgelogen over de Nederlandse rol bij de dood van misschien wel 70 burgerslachtoffers bij een luchtaanval op een bommenfabriek in het Iraakse Hawija.

Wat een sléchte beurten, Jennis.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

12 reacties op Aan Jeanine Hennis-Plasschaert

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het antwoord is voor de hand liggend; “dat staat me niet meer voor de geest”.
  Vroeger had je de uitdrukking Oost-Indisch doof.
  Tegenwoordig heeft men een Oost-Indisch geheugen.

  En aftreden ? Kom op zeg, alsof dat wat uitmaakt, de VVD wordt gewoon weer de grootste en er zal best wel een maas in de wet zitten dat hij net zo hard weer terugkomt.
  Een bord voor zijn kop ? Zeg maar gerust een betonnen muur.

  Geliked door 4 people

 2. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/11/07/600-militairen-veteranen-doen-aangifte-tegen-selcuk-ozturk-denk-wegens-belediging-smaad/

  600 militairen, veteranen doen aangifte tegen Selcuk Öztürk (DENK) wegens belediging, smaad

  Ruim zeshonderd militairen en veteranen doen aangifte tegen Tweede Kamerlid Selcuk Öztürk (DENK). Die ging over de schreef toen hij de Nederlandse luchtaanval die Iraakse burgers in 2015 het leven kostte “moord” noemde, vinden ze. Öztürk zou zich daarmee schuldig maken aan het zaaien van haat, belediging en laster.

  Geliked door 2 people

 3. Lucky zegt:

  Liegbeest?
  https://www.geenstijl.nl/5150436/geheugensteuntje-mark-rutte-over-burgerdoden/#more

  GeheugenSteuntje: Mark Rutte over burgerdoden

  Die heeft namelijk gezegd dat hem niets bijstaat van een melding in 2015 over de 70 burgerdoden bij een Nederlandse luchtaanval in Irak. Dat is opvallend, omdat het volgens minister Bijleveld aannemelijk is dat Ruttes ministerie daar wel over is geïnformeerd

  We weten nu dat een van de zaken waar het OM onderzoek naar deed, gaat over die 70 burgerdoden uit 2015, waar Mark Rutte niets van bijstaat. Op 13 april 2018 stond hem er in ieder geval wel iets van bij. Het kan natuurlijk zijn dat Mark Rutte pas in 2018 over de 70 burgerdoden hoorde en zich de pestpokken schrok, maar het kan natuurlijk ook dat hij helemaal niet schrok omdat hem nog iets bijstond over een briefing in 2015. Een briefing, waar hem nu dus niets meer van bijstaat. Veel succes met herinneren, Mark Rutte!

  Geliked door 2 people

 4. Aegolius cs zegt:

  En Rutte weet als van de prins van geen kwaad nadat bekend werd dat Hennis heeft gezegd ook de collega-ministers mede op de hoogte heeft gesteld.
  Rutte “mompelt” iets van ambtenaren?!

  Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  Dat ik haar zag paraderen met hoge leren laarzen langs de militairen ,wist ik plots hoe ze haar baantje gekregen heeft ,niet de kennis ,maar de presentatie ,daar draait het om in dit kabinet .
  En ik hou het nog heel netjes .

  Geliked door 1 persoon

 6. Johan zegt:

  OP dit breifje van Jan zullen we waarschijnlijk nooit een eerlijk antwoord krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rensk. zegt:

  Ach die griet is uit hetzelfde hout gesneden als de rest. Als je niet zo bent kun je het niet eens opbrengen om jaren tussen dat kutvolk te ¨werken¨ Ze had kunnen weigeren te liegen ja en dat was ze eruit gewipt, maar dat zou wel een boost gegeven hebben voor de schorem die haar dat oplegden. nul respect.
  Dat er burgers omgekomen zijn is inherent aan oorlogen. Maar dat achterlijke volk schijnt het nodig te vinden daarover te liegen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Wat voor persoon moet je zijn om dit op je geweten te kunnen houden, om je politieke aspiraties te kunnen blijven botvieren, en je carrière zelfs over lijken te laten gaan, jezelf elke vijf minuten in de spiegel te zien………een hele kille vrouw……..brrrrr
  (of een ijskoude politica, ongevoelig voor emoties, onverschillig voor het leed dat anderen werd aangedaan, zonder enige menselijke belangstelling,zonder ziel.)

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  Jij staat op een kruispunt in je leven waar je kunt kiezen tussen ‘goed’ en ‘kwaad’
  Niet de Nederlandse bevolking heeft gekozen voor het kwaad…wel het Euro – parlement en zijn slaafjes ….zoals een Rutte en Macron

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s