HOLY MINDFUCK

Screenshot_9

(Door: Drs. E.N. Schilder)

U komt ze op internet steeds vaker tegen, boos en agressief, maar vooral WANHOPIG reagerend op wat voor een tekst of uitspraak dan ook die niets met hun hersenspoeling te maken heeft, maar die zij zelf interpreteren als een aanval op hun ‘geloof’. Wanhopig omdat HUN ‘geloof’ (EINDELIJK!) verdwijnt, maar vervangen wordt voor een NOG achterlijkere ‘religie’ gebaseerd op het eerste deel van het testament, maar dan in 2.0 uitvoering en koran heet. Exact dezelfde gefrustreerde reacties leest u overigens van veelal HIER geboren jonge moslims (die zich vaker dan u denkt op internet voordoen als Nederlander onder een Nederlandse naam), omdat HUN ‘heilige’ achterlijkheid nog steeds niet aan de macht is. Allemaal ‘mensen’ die ‘heilig’ geloven (en zeggen!) dat alles wat in de Bijbel en koran staat de absolute ‘waarheid’ is en door God/Allah zelf is geschreven, terwijl wetenschappelijk is vastgesteld dat bijvoorbeeld ‘de profeet’ Mohammed, die de koran op basis van het eerste testament schreef, leefde in zware psychoses en daar een ‘ongelovige’ heks de schuld van gaf… KOEKOEK!

De waarheid is echter dat als u HEEL intens met iets bezig bent en daar door bezeten (!) raakt, u uw hersenen als het ware zwaar overbelast en zelf opblaast. Vergelijkbaar met een spoel die door een te hoog voltage overbelast kan raken en doorbrandt, gebeurt dat ook letterlijk met uw hersenen. En helaas hebben veel christelijke predikers, imams en hun gemakkelijk beïnvloedbare volgelingen daar last van. DAT is overigens ook waar een ‘religie’ op draait; op gemakkelijk  beïnvloedbare mensen die te simpel zijn om zelf na te denken. Mensen die dagelijks door iemand anders ‘geleid’ moeten worden, omdat hun leven anders inhoudelijk, letterlijk, LEEG is!

Holy mindfuck

– De kernwaarde van indoctrinatie; ik citeer hierbij even uit Wikipedia: is een vorm van manipulatie (!) door het systematisch en eenzijdig (!) ONDERWIJZEN van aanvechtbare overtuigingen of opvattingen, met de bedoeling dat deze kritiekloos (!) worden aanvaard.

– De kernwaarden van hersenspoeling; ik citeer hier wederom uit Wikipedia: is een methode waarbij bij een persoon de oude gedachte- en ideeënpatronen, inclusief zijn normen- en waardestelsel, worden uitgewist en vervangen worden door nieuwe (“herprogrammeren”).

Komt dit u bekend voor? Beide zijn namelijk aan de orde van de dag via school en sLinkse televisie voor wat betreft de vermeende door de mens beïnvloedbare klimaatveranderingen en de Europese globalisering en islamisering. De ‘klimaatverandering’ wordt gevoed vanuit angst, schuldgevoel en absurde haast, en de daaraan gelieerde overhaaste DOMME besluitvorming. Kritiek (vanuit gezond verstand!) op de Europese omvolking wordt steevast onderdrukt met beschuldigende woorden als ‘extreemrechts’, racisme (vraag: sinds wanneer zijn moslims een ras?) en discriminatie en als dat niet meer blijkt te werken middels ‘waakhonden’, opgelegde verboden en door Links gefaciliteerd extreem geweld.

Echter (!), bovenstaande kernwaarden zijn ook DE basis van het christendom en de islam! Want hoe jonger u kinderen kunt beïnvloeden middels angst gerelateerde ‘normen en waarden’ en valse beloften (!), hoe MEER invloed u kunt uitoefenen op hun denken en doen en laten. En dat heet INDOCTRINATIE! HERSENSPOELING! MINDFUCK!

Bij zowel christelijke als islamitische ‘gelovigen’ is die mix van doctrine en brainwashing (van klein kind af aan!) ZÓ goed gelukt dat zij zelf ‘geloven’ dat zij ‘geloven’. MAAR, en ik schreef hier al vaker over, GELOOF betekent letterlijk: “Ik weet het NIET zeker”! We hebben hier derhalve te maken met mensen die het ‘HEILIG’ niet zeker weten en het STRENG niet zeker weten…!

Toch zijn het Midden-Oosten, grote delen van Azië, Indonesië en eveneens het grootste deel van Afrika al aan de islam overgeleverd. En dat wordt allemaal kunstmatig beïnvloed hier naartoe getransporteerd en daar staat de deur wijd voor open. Dat Europa het volgende doel is, mag duidelijk zijn, moge de verklaring van de ‘imam’ in Lille u nog niet overtuigd hebben. Maar in Brussel, Den Haag, Parijs en Berlijn slapen ze nog even zorgeloos verder, want de veiligheidsdiensten hebben ècht IEDEREEN in het vizier… van het Europese ‘recht’systeem waarvan de loop van het geweer naar zichzelf gebogen is. Het zal wel racistisch zijn, maar ik hoop oprecht dat er héél snel iemand komt die héél langzaam een volledig in varkensbloed gedrenkt, bot mes door het hart van deze imam duwt en daarna op bezoek gaat bij Mohammed B. en hun hersenloze aanhang. Voor volk en vaderland!

Dom, dommer, …

“God hates America”; ongetwijfeld een fantasieloze, NIET grappige persiflage op “God bless America’, is ook zo’n christelijke commune. Aan het hoofd staat een totaal doorgedraaide, haatdragende randdebiel die alleen maar haat en hel predikt als u niet in ZIJN uitleg van ‘god’ gelooft. Iedereen die niet ‘gelooft’ gaat naar het heetste deel van de hel en alleen ZIJN (doodsbange!) volgers – en dat zijn er ongeveer 70 – gaan naar de hemel… Nou mensen, stop  maar met bidden en ‘geloven’ dan, want er gaan er maar ongeveer 70 op de hele wereld naar de hemel… en die hebben allemaal een gestreken theedoekje op het hoofd, zwaaien met borden bij uitvaarten van gesneuvelde militairen en schreeuwen u met woede toe dat ‘god’ u haat als u niet in hem gelooft. Nou… ‘god’ (ÈN Allah!), FUCK YOU!

Ik heb nu 7 delen gelezen over runen en ik kan maar tot één conclusie komen: we hebben een prachtige cultuur op basis van leugens en bangmakerij gedwongen laten vervangen door complete achterlijkheid die op zijn beurt verdrongen gaat worden door een NOG grotere achterlijkheid! Voor wat ik er tot nu van gelezen en geleerd heb, zit er klaarblijkelijk meer wijsheid in 24 ‘heidense’ runen tekens dan in alle Thora’s, Korans en Bijbels bij elkaar!

Jongetje Klaver vertelde afgelopen week overigens trots dat Groen-sLinks 35 jaar bestaat. Ooit had ik buren (oude hippies), die vanaf het eerste uur lid waren (en dat waarschijnlijk nog zijn) en grote aanplakbiljetten op hun ramen plakten om te laten zien waar zij vol overtuiging op stemden… Overtuiging… Groente bereiden in een magnetron was uit den boze, omdat “het AURA van de plant dan werd gedood”… KOEKOEK! En DAT is Groen-sLinks en haar aanhang bij uitstek, mensen! Volledig doorgesnoven, zweverige ‘weldoeners’, waarbij de drugs toch enig NAH (niet aangeboren hersenletsel) heeft veroorzaakt voor wat betreft het gezonde verstand, en zich bedient van zogenaamd ‘bewezen’, maar door de overload aan zweverigheid, ongrijpbare, niet aantoonbare, ‘waarheden’ (zoals het ‘aura’ van de plant…)

Door:
Drs. E.N. Schilder
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

60 reacties op HOLY MINDFUCK

 1. Herk zegt:

  Dat de moordenaar mohammetje niets met de Bijbel van doen heeft is te lezen in o.a. het volgende artikel.
  http://westerse-beschaving.org/mohammed-vs-jezus/

  Het boekje koran zegt dat ze heilig is, de Bijbel stelt dat God alleen heilig is, niet de Schrift. Geweld is historisch in de Bijbel, in de koran een opdracht.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Een mensenras-oude politieke stijlfiguur is ‘Onderdrukking’, en laat dat nu de enige beweegreden te zijn van het huidige regime…..
  (Als onrechtvaardig gevoelde beperkingen die door een staat worden opgelegd. Middelen van onderdrukking zijn o.m. censuur, geweld, gevangenschap, controle van media en communicatiemiddelen, isolatie van de buitenwereld, marteling, doodstraf, verdwijningen en buitengerechtelijke executies. Zie ook terrorisme.)

  Like

 3. Trucker zegt:

  Ik zal deze intellectuele bullshitter op een platte wijze antwoorden (bruut en onbeschoft is mijn tweede natuur van daar 🙂
  De Schilder poept altijd op ONZE JOODS-CHRISTELIJKE ROOTS en obstinaat drammend (ken hem niet anders) de vergelijking maken van een RELIGIE met een perfide misdadige ACHTERLIJKE ideologie die de islamieten kennen en die uitvoerig besproken wordt in hun manual die Schilders als een volleerde dhmmie koran heet.
  GO TO HEL Schilder met je aanvallen op ONZE religie, zonder was jij er waarschijnlijk NOOIT geweest en ingeval wel was je een ongeletterde bullshit spuiter gebleven.
  U bent met uw bullshit spuiende rotzooi een volleerde handlanger van de islam(iet) en ik wed dat u nooit zal begrijpen wat ik bedoel, tussen haakjes Schilder ik heb op straat mijn studies gedaan (bij wijze van spreken) en daar leer je meer als twintig jaar je broek verslijten om als een intellectueel vervolgens op je ROOTS te kakken.
  Ik haat u uit mijn diepste vezels u bent in dezelfde orde als een islamiet, een linkse RAT, multikulle kruiper of een volksverrader –>mijn vijand<–

  Geliked door 3 people

  • Jan Altena zegt:

   Felle woorden tegen die Schilder, ik vermoed trouwens dat het een vrouw is, maar dat doet er verder niet aan toe! In ieder geval spat haat en venijn er vanaf wat hij (zij) schrijft. Je zou medelijden krijgen met Schilder, wordt waarschijnlijk verteerd door haat en richt zichzelf daarmee ten gronde.

   Geliked door 4 people

   • Trucker zegt:

    empathie voor iemand die u schaad is af te keuren, tweede deel laatste zin is prima zou in de echte wereld moeten gebeuren 🙂

    Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   * * * * *

   Een TIEN met een griffel, Trucker Ik had het niet beter kunnen zeggen. [Zegt de juf 😛 ]

   Niemand dwingt Schilder op deze site om te geloven. Blijkbaar wil hij ons dwingen om zijn (on)geloof aan te hangen.

   “U komt ze op internet steeds vaker tegen, boos en agressief, maar vooral WANHOPIG reagerend op wat voor een tekst of uitspraak dan ook die niets met hun hersenspoeling te maken heeft”,

   Heeft de schrijver het over een zekere DRS.Schilder? Ik zou het haast.denken.

   De haat en de agressie spuit van het artikel af. De nuance is volkomen zoek…

   Geliked door 6 people

   • Trucker zegt:

    Eerste keer dat ik een compliment krijg van u Wachteres, moet eerlijk zeggen doet me plezier want ik had u anders ingeschat
    Niemand is volmaakt en ik nog het minste dus bij deze een THUMBS UP 🙂

    Geliked door 4 people

   • Wachteres zegt:

    Oeps, hoe had je mij dan wel ingeschat? Ik deel niet zo vaak complimen0tjes uit op de site, maar ik vind dat jij helemaal jezelf bent.

    En spreek me a.u.b. aan met jij, anders moet ik ook u gaan zeggen en daar houd ik niet zo van.

    Geliked door 2 people

 4. Dijkstra zegt:

  De mensen die de runen schreven, waar de auteur zo enthousiast over is, geloofden in Wodan en Freya en dergelijke. Hr Schilder heeft hier vast wel kennis van. Is dit z.i. een geloof? Indien ja, wat is dan het verschil met christendom-geloof? Zo nee, waarom niet?

  Like

  • Harry zegt:

   Je kunt je ook afvragen waarom christenen iedere andere geloofsbeleving als afgoderij en maangoden bestempelen .
   Van een open mind is geen sprake .
   Niet dat ik iets in runen zie en in die verdomde islam al helemaal niet !
   Maar is het niet ongeveer allemaal dezelfde onzin ?
   En wat ik maar niet kan snappen , is dat ook christenen geen kritiek op hun religie kunnen verdragen .
   Narrow mindedness ?

   Like

   • Wachteres zegt:

    Harry, ik verwar jou 0 als atheïst – toch ook niet met de atheïst Schilder.?

    Wees maar blij dat ik dat niet doe. anders was je meteen al mijn respect kwijt.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Tja Wachteres ,
    Maar ik ben het eigenlijk altijd wel met de heer Schilder eens .
    Hoe moet dat nu met mij ?
    Reken je me nu ook tot de paria’s ?
    Of ben ik nou een semi paria ?

    Ik snap natuurlijk best dat je van me houdt na al die jaren .
    Dat kun je toch zo maar niet weggooien ?

    Ik heb een heel ondeugende hond , de smeerlap kost me handen vol geld !
    Maar hij is zo verdomd leuk , met van die lange flaporen en dolle fratsen .
    Je moét wel van hem houden .

    Moet ik het een beetje in dat kader zien ? 😛 ?

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Trouwens Wachteres , als je de mannen in je bestaan niet meer uit elkaar kunt houden of gaat verwarren , dan kom je toch in de gevarenzone , hoor .
    Heb geen idee van je leeftijd , maar volgens mij ben je echt wel uitgepuberd .
    Daarna wordt het toch echt zorgelijk , maar er schijnt een nieuw medicijn aan te komen .
    Ik kijk daar ook echt naar uit !
    Hoop hier nog een paar jaar scherp te blijven .
    Al was het alleen maar om jou te plagen .

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    IK geloof er niets van dat jij het met Schilder eens bent.

    Als je wilt kun jij echt wel iets genuanceerder denken. Ik weet dat je – en terecht – een hekel hebt aan die ‘christenen’ bij ju in de buurt. Dat zou ik ook hebben.

    Maar niet iedereen is hetzelfde, net zoals alle atheïsten niet hetzelfde zijn.

    Lijkt me logisch; elk mens is verschillend.

    En mijn leeftijd. Tja, ik ben stokoud. Helaas. 😦

    Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    @ Wachteres zegt:8 november 2019 om 09:46

    “…En mijn leeftijd. Tja, ik ben ̶ ̶s̶t̶o̶k̶oud. Helaas. 😦 …”

    Je bent zo oud als je je voelt, ten andere ik peins dat er hier veel meer “oude knarren” vertoeven als (de) jeugd.
    Bekijk het positief : wij hebben alles gezien en meegemaakt en tijden gekend dat geneuzel over klimaat of dat “gender” geleuter nog moest uitgevonden worden en de islam(iet) nog een rariteit was in onze maatschappij.
    We konden van bil gaan zo veel we wilden want aids was nog in de ontwikkelingsfase in één of ander obscuur labotje en konden nog foefelen bij onze baas.
    We konden zeggen roken als een Turk terwijl we een lekkere negerzoen verorberden of roepen “hey schelen ziede gij waar dat ge loopt”.
    Nu is het een akelige tijd geworden waar er lieden van onder stenen kruipen en peinzen dat ze morgen dood gaan vallen want we krijgen af en toe een hittegolfje van een paar dagen.
    Ik heb in ieder geval geen spijt dat ik van bouwjaar 50en nog een paar cijferttjes er achteraan ben
    Weet het klinkt niet opbeurend wat ik nu ga schrijven maar het kan mij allemaal niet veel meer schelen, ik uit mijn woede meermaals maar uiteindelijk what the fuck nog een paar jaar en ik mag achter een rolator lopen…

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Ik loop al achter een rollator, Trucker. Niet leuk! 😦

    Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    drs. Schilder, mooi stuk en zo is het. Scherpschutter is een empirisch atheïst en dat heeft hem heel veel moeite en studie gekost om zover te komen. Harry Kuitert (RIP) emeritus hoogleraar aan de theologische universiteit van Kampen schreef in 1 van zijn boeken “Alles over boven, komt van beneden”. Maar beste christenen en andere godenaanbidders,wees gerust, behoudt uw geloof en wees daar gelukkig mee. Maar helaas, ook met uw geloof kunt u zich de agressieve moslims niet van het lijf houden, neem dat van mij aan. En het recht? Dat komt inmiddels in nederland ook alleen maar uit de loop van een geweer.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Wodan, Donar en Thor zijn de goden en Freya de godin uit de Noorse mythologie, of je dat als een godsdienst of religie kunt benoemen, waag het te betwijfelen, maar schijnbaar geloofde men toentertijd er aan.
   Het is zoiets als de Germaanse Goden, o.a. Siegfried en de draak bijv. en de Griekse Goden, de 12 Olympiers, waarvan Zeus de oppergod was.

   Like

 5. Halo allemaal, wakker worden hier, de kruistochten zijn opnieuw begonnen tegen de islam die van binnenuit Nederland aan het ondermijnen is met goedkeuring van dit SCHOKKEND SLOOPKABINET. De schrijvers vechten op elke onafhankelijke media met woorden en protesten. Echter de tijd van netjes blijven en telkens opnieuw stemmen op de juiste partij laat zien dat we tekort schieten en dus passé. Er moet straks grof geschut komen willen we nog iets redden van ons Vaderland en ik kijk telkens met bewondering naar de berichten van Niemands Knecht op twitter waar ik ook berichten retweet omdat ze goed zijn en omdat ik respect heb voor al die Franse burgers die dagelijks de knuppels en rubberen kogels trotseren om hun protesten te uiten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Dom, dommer volgens ‘schilder’ maar de domste is hijzelf, nee, ronduit achterlijk.

  Citaat: ‘Allemaal ‘mensen’ die ‘heilig’ geloven (en zeggen!) dat alles wat in de Bijbel en koran staat de absolute ‘waarheid’ is en door God/Allah zelf is geschreven…’

  Duidelijk geen bijbel in huis, laat staan een torah (er is trouwens maar 1), want de bijbelboeken zijn door mensen geschreven. Niemand heeft ooit beweerd dat God deze schreef.

  ‘schilder’, wat val je weer vreselijk door de mand.
  Lees je even mee? Een paar bijbelboeken:
  Klaagliederen, Psalmen, Spreuken,
  Brieven van de apostelen.

  Hou toch op ‘schilder’. Je gedraagt je als de geschifte Schiff met zijn afzettingsprocedure. Vervelend voor je is ook dat de archeologie je steeds spaken in het wiel steekt.
  En van de westerse civilisatie heb je geen kaas gegeten. Je zou er goed aan doen om boeken van Deursen, Pleij e.a. te lezen want je bent lijkt sprekend op een isis-gestoorde in je tirades tegen de westerse beschaving

  Geliked door 5 people

  • Trucker zegt:

   belgie…Ik ken alleen maar Vlaanderen en het aanhangsel belgie, zonder Vlaanderen zou “belgie” NOOIT bestaan (hebben).
   Zeiken als de beste kan u maar geschiedenis of staatskunde is niet aan u besteed en realisme evenmin.

   Like

 7. M. zegt:

  De achterlijkheid van velen blijkt wel uit het feit dat men nog niet eens het verschil kan of wil zien tussen mensen die niet mogen moorden en mensen die wel mogen moorden en vooral mensen mogen vermoorden die niet mogen moorden.
  Nog achterlijker is beide met elkaar vergelijken terwijl een kleuter het verschil nog wel zou zien.

  Geliked door 5 people

  • Lucky zegt:

   Indeed…

   Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Inderdaad. In het Hebreeuws staat in de 10 geboden ‘gij zult niet MOORDEN’ (לֹא תִּרְצָח). UItspraak: lo tirtzach. Foutief naar het Grieks vertaald in ‘gij zult niet doden’ en daarom staat in de christelijke bijbel dus dezelfde vertaalfout. (altijd de bron gebruiken).
   Moorden heeft dus met onrecht te maken, wat dan ook de rabbinale uitleg is

   Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  DAT is overigens ook waar een ‘religie’ op draait; op gemakkelijk beïnvloedbare mensen die te simpel zijn om zelf na te denken.

  Vanaf dat punt heb ik niet verder gelezen.
  Ik vind het zeer aanmatigend om mensen die oprecht christen proberen te zijn, af te schilderen als “te simpel om zelf na te denken”.

  Johannes Kepler en Isaac Newton waren dan zeker ook idioten?

  Geliked door 3 people

 9. Tineke zegt:

  U heeft u weer heerlijk kunnen botvieren heer Schilder !
  Voelt weer goed zeker?
  Ik vind het van arrogantie getuigen, dat u wel meent te weten hoe alles zit,en meent de wijsheid in pacht te hebben.
  Ik geloof ook,en ben nooit ”gehersenspoelt, door wie dan ook.
  Hoe komt u toch altijd aan deze onzin…..
  Hoe weet u zo zeker dat u gelijk heeft…..
  Omdat de wetenschap dat zegt? Zou het kunnen dat U wellicht gehersenspoeld bent…..

  Geliked door 4 people

 10. Henk.V zegt:

  Een opvallend kenmerk van een politiek correcte denker die de vorming van een nieuwe maatschappij voorstaat is dat hij of zij zich op een hogere mate van intelligentie laat voorstaan en -hoog te paard gezeten- gezegend met een eveneens veronderstelde hogere mate van moreel besef ons wil voorschrijven hoe wij moeten denken, spreken en handelen. De wereld die de heer S voorstaat is niet identiek aan die van de echte link mens. Hij is gewoon een felle atheïst. Nu had hij hier DAT feit gewoon kunnen meedelen en er was niets aan de hand geweest. In het algemeen bezit men hier gewoon genoeg volwassenheid ,zelfbeheersing en innerlijke beschaving. Maar de heer Schilder is hier met maar één specifiek doel: hij probeert uit te zoeken hoe hij mensen op de kast kan krijgen, door de suggestie aan te dragen dat iedereen die gelooft gehersenspoeld is. Nu moet gezegd worden dat S, zelf ook gelooft, namelijk dat er niet zoiets als een god bestaat , waarnaar men op zoek kan gaan met de bedoeling daar mee in contact te komen.
  kijk, Schilder, ik ben een christen en het voordeel van mijn karakterstructuur is dat ik onontvankelijk ben voor hersenspoeling.
  Van jongs af aan dacht ik zelf na. Nu spreek in nooit uitvoerig over mijn christen-zijn en ja, Schilder, mijn christen zijn is voor mij een bron van inspiratie en geestelijke veerkracht..
  Allerlei facetten uit mijn christelijke identiteit spelen een rol in de zaken die ik om mij heen zie gebeuren en waarover ik een oordeel wil vellen.
  Mijn identiteit speelt ook een rol in de manier waarop ik met mijn medemensen wil omgaan.Ik hou van openhartigheid en doorgaans zeg ik overduidelijk wat ik denk , maar gewoonlijk voel ik geen aandrang om iemand te schofferen.
  De manier waarom iemand zich (verbaal of geschreven) uit geven een aardige indicatie van iemands karakter. Ik denk dat de meeste lezers hier zich wel een beeld kunnen vormen van de heer S.
  Ik vraag mij af wat de ECHTE reden is dat S hier steeds op zijn atheïstische aanbeeld blijft hameren.
  Ik dacht namelijk dat deze goede site van Bert zich tot doel had gesteld de verworvenheden van onze beschaving te verdedigen, maar is het mij nu wel duidelijk dat wij de heer S. niet aan onze zijde zullen vinden.
  De heer S,wil namelijk afrekenen met de Judeo-christelijke plus humanistische beschaving. Daarin heeft hij zich de doelstelling van de Frankfurter Schule eigen gemaakt.Alleen het humanisme mag overblijven van S.
  Schilder, ik heb geen enkel respect voor de manier waarop u zich hier verbaal uitleeft .
  Eerlijk gezegd vind ik u een wat gefrustreerd mannetje dat mogelijk op een heel vervelende manier met godsdienst in aanraking kwam.
  Hoe dan ook: wanneer u als atheïst met ons samen in harmonie.wilt strijden voor het behoud van ons land, probeer u zich hier en daar wat te matigen in uw uitlatingen.

  Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   Henk.V 7 november 2019 om 21:25

   **********

   Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Als ik me hier ongevraagd nog even mee mag bemoeien , Henk ,

   je zult toch niet willen ontkennen dat het christendom toch een forse druk uitoefent op haar omgeving !
   Als ik op zondag mijn auto was of op de motor stap , dan kan ik hier in de Alblasserwaard rekenen op boze blikken . Ze hebben ooit wel eens een hand grint voor mijn harses gegooid ! Koplampglas kapot , toerenteller kapot .
   Ik viel op zondag een keer met mijn motorfiets , precies voor de kerk .
   Mijn ene been zat onder de motor en werd hevig gebarbecued door de uitlaat !
   Kon er niet onderuit komen .
   De kerk ging juist op dat moment uit .
   GEEN ENKELE KERKGANGER STAK EEN POOT UIT !
   EEN PAAR HONDERD MAN !
   Een paar boerenknullen op een bromfiets hebben me gered !

   Als ik op zondag op mijn eigen terrein , achter de nodige struiken en bomen mijn voordeur sta te vernissen , dan spreken ze me daar op aan !
   Voorheen woonde er in mijn biotoop slechts een enkele gelovige .
   Nu hebben we zeven huizen naast elkaar refo’s wonen , dan één huis met een niet gelovige en dan weer een refo met zeven kinderen .
   Die kopen liefst ook allemaal huizen bij elkaar om zodoende een soort enclaves te stichten . Mossels doen dat ook .
   Ik voel me steeds minder vrij .
   Ze hebben mij ook al eens gevraagd of ik “ onderhand niet eens ga verhuizen “ !
   Mijn antwoord was : “ nee , donder nou gauw op “ !
   Nou , daar hoefde ik toch niet voor te vloeken ?
   Zelfs dát mag je al niet zeggen .
   Maar ze zouden je wel weg willen jagen !

   Een oude dame met een heel leuk huis kreeg kanker .
   Ging een refo stel naar die vrouw met voor vijftig cent aan van die klote fresia’s , ofdat ze haar huis niet konden kopen .
   “ Welnee , ik wóón hier toch “ , antwoordde de vrouw .
   “ Nou , je hebt het binnenkort toch niet meer nodig “ kreeg ze toegeworpen .
   Ben je dan een stel schaamteloze gevoelloze ongelikte krengen of wat ?
   Ik neem aan dat jij zoiets toch ook niet kan pruimen ?

   Ze besteken het zelfs om de zes parkeerplekken die ik voor mijn huis heb allemaal te benutten , ze zetten hun auto altijd voor mijn bakkes en niet voor hun eigen huis , “ want dan kunnen ze niet op de rivier kijken “ .
   Gelukkig heb ik een eigen inrit en daar parkeren ze verdomme op zondag ook nog gerust voor !
   Zou jij dan niet héls worden ?
   Als ik ze daarop dan aanspreek vragen ze met een brutale smoel waar ik dan heen zou moeten ?

   Een landweg naast mijn huis is in twee richtingen afgesloten voor verkeer .
   Raad eens welke groep daar totaal geen boodschap aan heeft ?

   En het is niet zo maar een enkeling !
   Vélen doen dat gewoon .
   Hoeveel minder erg zijn die dan die klote moslims ?

   Geliked door 2 people

   • henk verhoef zegt:

    het probllem is ook alleen maar dat beest mens en verder niets

    Dieren kunnen heel vredig met elkaar samenleven en hebben alleen maar geloof van Vlees is beter dan benen
    Het inteligente wezen mens/beest die denkt te denken ja die moorden elkaar gewoon uit\
    Maar helaas kunnen die kloothomel dat ook nauwelijks

    Like

   • Republikein zegt:

    Pratende oliebollen.

    Geliked door 3 people

   • Henk.V zegt:

    Van de schandelijke ervaringen die je met ”vroom volk” hebt opgedaan word ik niet bepaald vrolijk, Harry.. Geen mens behoort zo te worden behandeld. Je woning (en bedrijf?) liggen op een locatie waarop je met plezier ontspannen zou kunnen wonen vanwege het mooie uitzicht op een rivier, ware het niet dat daar mensen rondlopen die jou het leven erg verzieken…
    De mentaliteit waar je tegen aanloopt, vind je beschreven in het verhelderende , maar o, zo beklemmende boek ”Knielen op een bed van violen” van Jan Siebelink, waarin een extreem orthodoxe calvinistische mentaliteit wordt beschreven die je bij de keel grijpt.
    Het gaat om een zeer strenge godsdienstige protestantse stroming waarin de gelovigen zich inspannen om de hemel te bereiken, maar nooit te weten komen of dat lukt, want die zekerheid ”moet je van ”Hogerhand” innerlijk worden gegeven”
    Zo’n denkwijze schept een eisen stellende, keiharde atmosfeer, waarin men gedwongen wordt tot ”vroom , wettisch, pietluttig gedrag”, maar waarin elke vorm van normaal intermenselijke compassie totaal ontbreekt. Mensen die geen vorm van genade ervaren worden namelijk keihard . Dus echt meeleven met anderen komt in zo’n verziekt, beklemmend milieu niet zo gauw voor.

    Het gedrag dat jouw leven verziekt moet wel uit die hoek komen, Harry! Dat je atheïst bent weet ik wel, maar ik maak mij daar nooit druk om. Op deze site, waarin de deelnemende schrijvers een afspiegeling van de samenleving vormen speelt onze geestelijke achtergrond geen rol (vind ik). Wij komen op voor het behoud van onze nationale identiteit en alles wat daaronder valt.
    Mensen beoordeel ik naar hun karakter en ik reken jou tot de ”aimabele , behulpzame mensen’

    Blijf in de confrontatie met dat kerkvolk bovenal jezelf. Ze zijn je ergernis niet waard. en bedenk als ondernemer afdoende vormen van bescherming van JOUW territorium, zodat je kunt GENIETEN van de mooie plek waar je woont..

    Ik denk overigens dat leven onder de totale dictatuur van de islam jou nog zwaarder op de maag zou liggen:-)

    Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    *****
    / / /
    De Christenen die hij daar meemaakt [in ’t algemeen gesproken ], zijn niet bepaald ’t toonbeeld voor Christelijk gedrag.
    Maar Harry woont zowat in het centre van de Bible-belt.
    Zoiets als “’n ongelovige-hond” in een NL-wijk met voornamelijk moslims, maar voor hen, de moslims, maakt ’t niet uit of je gelooft of niet.
    Maar wat die islam betreft denk ik dat hij dat ook wel weet…………

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Met je ontboezemingen verraadt je haast waar je woont, maar dat zal wel komen omdat ik de omgeving [beetje] ken van vroeger.
    .”….’t ergste” dat ik me van mijn vroegere erg Christelijke buren herinner, was dat zij op Zondag zo’n jutte aardappelzak over ’t bord TE KOOP in de tuin deden, toen ze hun huis wilde verkopen.
    En nog eens vele jaren eerder, anderen die ter kerke gingen, boos keken als je op Zondag wat in je tuin prutste of gewoon buiten in zonnetje in de tuin zat.
    Maar wat je schrijft kan ik me zo voorstellen.
    ( die klote moslims zijn Nog erger, dat weet je vast wel…….)

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Harry 7 november 2019 om 22:51

    De huichelaars die jij altijd zo treffend beschrijft, hebben niets te maken met ‘echte christenen.’
    Ze kunnen niet in jouw schaduw staan.
    Wacht maar, die vrome kloten komen vast in de hel (als die bestaat).
    Dat zal ze leren! 👿

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne 8 november 2019 om 14:37

    Ik ben als kleuter door een zwaar ‘christelijke’ buurman onzedelijk betast.
    Pas vele jaren later, toen die viezerik allang de pijp uit was, heb ik het aan mijn ouders verteld.
    Reactie van mijn vader: ‘Als ik dit eerder geweten had, had ik die smeerlap kapotgeslagen!’

    Kijk, van dat soort ‘christenen’ walg ik.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Dat is wel heel erg is ’t minste wat ik kan ervan kan zeggen.
    MAAR dat zijn dus dié types waar hij, Harry, ’t vaak over heeft.

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    En Harry gaat rechtstreeks naar boven. Hij neemt een lading wijn mee en dan gaan we gezamenlijk feesten.

    Geliked door 2 people

 11. Albert zegt:

  Vrijwel alle atheïsten beginnen met de stelling om zichzelf te overtuigen, dat alle gelovigen dat door indoctrinatie als kind zijn geworden.

  Hierdoor raak je al alle objectiviteit kwijt, want dat is niet zo. Zelf ben ik pas gelovig geworden op volwassen leeftijd, in mijn geval omdat ik met serieus onderzoek begon. Van de gelovigen die ik in mijn omgeving ken, is er (houd me ten goede) niet één dat door ouderlijke opvoeding geworden.

  Om écht atheïst te zijn zul je in ieder geval een groter geloof moeten hebben dan ik heb, want je moet dan wel heel veel antwoorden kunnen geven.
  Hoe ook, het probleem is niet de Bijbel of God, maar het misbruiken hiervan door mensen, en dat zien we inderdaad, en helaas, volop om ons heen. Alleen weinig atheïsten doorgronden dit verschil.
  Over de Koran zal ik het maar niet hebben. Dat is een overheersingsstrategie met een religieus sausje, met wat ingrediënten die duizend jaar later zijn gejat uit oude Joodse geschriften.

  Uw artikel spuwt meer gal dan enig inzicht.

  Geliked door 5 people

 12. Republikein zegt:

  De aura is de naam die wordt gegeven aan een verondersteld energieveld dat, volgens verschillende esoterische stromingen, mensen en ook andere levende wezens zou omgeven. Aura’s zouden – zo nodig na enige oefening – visueel kunnen worden waargenomen door ieder mens. Wikipedia

  Dus gaan oefenen dan, of voetbal kijken, wat je wenst.

  Like

 13. oudmarinier zegt:

  Ik denk dat het verstandiger is om GEEN commentaar op “Schilder” te geven …, daar de tirade van “Schilder” , meer dan genoeg over “Schilder zelf zegt , in vergelijk met wat hij/zij jegens anderen uitbraakt !!!

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Helemaal mee eens, oudmarinier. Dat heb ik mij ook al voorgenomen.

   Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    Als dat lukt , zou me dat verbazen , Wachteres !
    Vrouwen kunnen hun mond toch niet houden , dat is erfelijk bepaald .
    Ténzij hun partner iets zegt wat hen niet aan staat , dan kunnen ze ineens wél zwijgen .

    Had ooit eens een buurvrouw , ze was niet hélemaal 100 procent , zeg maar .
    Die maakte op een gegeven moment duidelijk dat ze niet meer kon praten …………
    Dat hield ze twee en een halve week vol , totdat de strijkplank op haar voet viel !
    Toen kon ze ineens wél vloeken ( ze was Nederlands hervormd ) .
    Ineens was haar spraak terug !
    Gek hè ?

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Bij mij is het net andersom, Harry. Ik houd meestal mijn mond 😛 totdat mijn partner iets zegt wat mij niet aanstaat. 😛

    Het verbaast mij dat Tistochwat het met je eens is.

    Like

  • Henk.V zegt:

   Ik zal uw waardevolle opmerking opslaan in mijn hoofd de die als richtlijn gebruiken voor ”uitzonderlijke gevallen”,Oudmarinier 🙂

   Like

 14. Republikein zegt:

  Deze mindfuck wordt niet gratis[gratis bestaat niet] aangeboden door de Nederlandse Ontvolkings Stichting.
  Niet dus, voor de goede orde!

  Like

 15. verwardeman zegt:

  Het zal mij een worst wezen of Schilder een rabiaate atheist is of niet ,
  ikzelf ben een rabiaate iSSlam-hater , al vanaf halverwege jaren zeventig .
  Dus voor elke moSSel ben ik een ongelovige hond en weet je wat ?
  Dat intereseert mij minder dan niks wat die moSSels vinden van mij , net zomin
  als wat Jehova’s , Gereformeerden of Katholieken of wat dan ook vinden van mij !
  Ik ben een vrij mens en ik bepaal zelf wel wat ik vind , ik zal altijd LUISTEREN naar anderen , maar
  aan het eind bepaal toch echt IK wat ik vind , IK en IK ALLEEN !
  Een moSSel mag mij haten , maar hij houd zijn poten thuis en laat mij met rust – zoals ik ook
  hen met rust laat / negeer – anders sla en trap ik em verrot !
  Dat nu mensen is volgens mij vrijheid , het RECHT om met RUST te worden gelaten .

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   ………….al vanaf halverwege jaren zeventig……….”

   ; geen “verwarde”-man, maar verstandige man.
   Er zijn er dus meer die ’t eerder door hadden…..!

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   verwardeman 8 november 2019 om 11:17

   het RECHT om met RUST te worden gelaten .

   Wat lijkt het me heerlijk om door de ‘overheid’ met rust gelaten te worden.
   De woorden ‘klimaatneutraal’ en ‘CO2-neutraal’ komen me mijlenver de keel uit.
   Ik koop al jaren een bepaald zuivelproduct. Dit zit nu in een ‘klimaatneutrale’ verpakking.
   GEK WORD JE ERVAN!
   En maar betalen voor die smerige klimaatleugen…

   Geliked door 1 persoon

 16. boorzalf zegt:

  Als god in alle levende wezens woont, waarom haat je anderen dan? Waarom kijk je dan afkeurend neer naar hen? Waarom ben je dan gepikeerd tegenover anderen? Waarom gebruik je harde woorden? Waarom probeer je over anderen te heersen en de baas te spelen? Waarom buit je dwaasheid uit? Is het niet louter onwetendheid? Verkrijg wijsheid en rust in vrede.
  (Hindoeïstisch spiritueel leider 1887-1963)

  Like

 17. scherpschutter1943 zegt:

  “DE heer is mijn herder maar met geld kom je verder”””Koop christelijke waar dan helpen wij elkaar”. Christen zijn is dus toch een beetje een verdienmodel. Deze slagzinnen heb ik niet zelf verzonnen maar zijn mij door christenen bekend geworden (Barneveld en omstreken).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s