Ommezwaai van populist Geert Mak is ongeloofwaardig

Screenshot_23

(Door: Afshin Ellian)

Geert Mak (foto), die Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali ooit met de nazi’s vergeleek, is plots zeer kritisch geworden over open grenzen. Afshin Ellian is niet onder de indruk van de ommezwaai van de schrijver. De populist Mak is excuses verschuldigd aan de andersdenkenden over islam en immigratie die hij jarenlang demoniseerde, schrijft Ellian.

De elite zonder gezag kan voortbestaan dankzij de propagandamachine van de media, die voor een serieus deel door de staat worden gesubsidieerd. Deze elite vertegenwoordigt geen geestelijke activiteit. Soms is er één naam die de hele vervlakking van de geest en letter representeert. In Nederland luidt die naam: Geert Mak. Hij is de vleesgeworden, bedrijfsmatige personificatie van het feitenvrije, in verval geraakte postmodernistische links.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ommezwaai van populist Geert Mak is ongeloofwaardig

 1. ruud beijer zegt:

  Die mak is een nsber. Oppakken die verrader!

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/11/08/turkije-begint-zoals-beloofd-maandag-met-terugsturen-isis-strijders-naar-land-van-herkomst/

  Turkije begint zoals beloofd maandag met terugsturen ISIS-strijders naar land van herkomst
  Ankara ergert zich aan passiviteit Europese landen bij terughalen Syriëgangers

  De Turkse regering ergert zich aan de passiviteit van Europese landen bij het terughalen van Syriëgangers. “Wij zeggen tegen hun: we repatriëren die mensen naar jullie, en daar beginnen we maandag mee”, aldus Soylu

  Hoeveel ISIS’ers Turkije heeft opgepakt, is niet bekend. Volgens cijfers van de Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ging het eind juni om twintig volwassenen en dertig kinderen met de Nederlandse nationaliteit.

  Geliked door 1 persoon

 3. hij is Groen Links in het kwadraat; wat een domme, naieve en wereldvreemde slapjanus

  Geliked door 1 persoon

 4. rottenpikwick zegt:

  Chapeau, Afshin Ellian! Alle ‘Geert Makken’ kunnen doodvallen om mij! Als het 40 jaar moet duren om te ontdekken welke Grote Catastrofe er gaande is in W-Europa, ben je geen knip… en ben je net als (vul maar in) een Grote Landverrader! Ik gooi ‘m er nog maar weer eens in;

  Geliked door 3 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Vossen verliezen wel hun haren, maar niet hu streken.
  Vertrouw nooit op Geitenwollen sokken. De draaikonten hebben een grote mond, praten wollige taal en doen alsof ze alle wijsheid in pacht hebben. Ze bewegen zich maar al te graag in het wazige informele circuit. De slapjanussen hebben geen ballen en geen ruggegraat, maar wel zwakke knieën en waaien met alle winden mee. De mening, die ze verkondigen, wordt bepaald door de populistische stroom, waarop ze toevallig meedrijven. Onderling spelen ze elkaar de goed betaalde bijbaantjes toe, om de graantjes, die ze meepikken onder de armen te verdelen. Degenen, wiens belangen zij beweren te vertegenwoordigen komen veelal bedrogen uit.

  Geliked door 2 people

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Mensen als Mak zijn uitermate onbetrouwbaar. Waar naar hun idee voor hen het meeste persoonlijke gewin te halen valt, zo waait hun jasje. Staatsgevaarlijke lieden die niet vergeten mogen worden.

  Geliked door 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  En op het moment dat hij (Geert Mak) erop aangesproken zou worden dan beroept hij zich op “voortschrijdend inzicht”.
  In hoeverre dat geloofwaardig is waag ik te betwijfelen maar reken er maar op dat de Linkse intelligentsia in pure adoratie voor hem neerknielen.
  Hij biedt hen een uitweg om een draai te maken en daar waren ze wanhopig naar op zoek want hoe verklaar je anders de eigen ommezwaai zonder gezichtsverlies?

  Lees de laatste tijd steeds minder de boeken van Fortuyn geheel of gedeeltelijk terug maar de keren dat ik het doe besef ik steeds weer hoe bijzonder het is dat zijn uitspraken zelfs na een kleine twintig jaar nog altijd actueel zijn.
  De boeken van Geert Mak kunnen direct na uitgave ongelezen de vuilnisbelt op, ze zijn het papier waarop ze gedrukt staan niet waard.

  Geliked door 3 people

 8. Taljaard zegt:

  Over hoogstens een jaar of 10 ligt deze zoon van een gereformeerde dominee onder de grond.
  En daar kun je niks meenemen van wat je bij leven vergaard hebt aan geld en goed.
  Desondanks meent hij toch zijn linkse lezerspubliek, en de al evenzeer linkse hoorders van zijn nog lucratievere lezingencircuit, en de centjes die dat voor hem oplevert (naast zijn AOW) niet voor het gevoelige koppie te moeten stoten. Want dat kost onze ”socialistische en maatschappelijk bewogen intellectueel” geld.
  Wat een inhalige oude walg!

  Geliked door 2 people

 9. henk verhoef zegt:

  als de VOS passie preekt– boer pas op je kippen

  nou zijn er geen boeren mer in nederland– die moesten weg van Groenlinks en vervangen door plunderende en krakende verrijkers

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s