Boektip: “De afrekening” – kroniek van een getergd volk (door Ton Nijhof en Sid Lukkassen)

Screenshot_30

Het boek gaat over afrekenen: in het boek plegen moslims meerdere aanslagen in dit land en daar blijkt Turkije achter te zitten, in opdracht van Poetin. Leger en politie pikken dat niet en plegen een staatsgreep. Vervolgens komen Rutte c.s. in een soort van Neurenberger-proces en blijkt zonneklaar dat ze schuldig zijn aan… precies hetzelfde als waarvan de nazi’s werden beschuldigd.

 Bestel het boek HIER!

Door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Boektip: “De afrekening” – kroniek van een getergd volk (door Ton Nijhof en Sid Lukkassen)

 1. Nemesis zegt:

  Ken dat boek natuurlijk niet, maar dat zou heel “sneaky” van Putin zijn.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Leger en politie pikken dat niet en plegen een staatsgreep.”
  Sorry hoor maar ik proestte het uit, het ‘leger’ is verworden tot een verwijfd ambtenarenapparaat waarbij alleen nog de rang en bijbehorende loonschaal telt, de politie vindt alles prima zolang ze niet uit hun comfortabele auto’s hoeven te stappen, enige daadkracht tonen ze alleen in die situaties waarin ze niet het risico lopen gelyncht te worden door groepen allochtone ‘jongeren’.
  Ben al niet zo’n fan van Science Fiction maar als het dan ook nog volslagen onwaarschijnlijk is dan sla ik mijn beurt zeker over.
  Fantasie is prima hoor maar wel graag met beide benen op de grond.

  Geliked door 2 people

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. ruud beijer zegt:

  Gaat echt niet gebeuren hoor. Rutte 4 komt eraan. Alvast wedden ?

  Geliked door 1 persoon

 5. henk verhoef zegt:

  Putin zou natuurlijk volkomen idioot zijn als hij dat oer stomme en schuld overladen moslim westen zpou willen overnemen
  Je zelf in een moslim en links wespennest steken waar bij niedereen denkt slim te zijn maar werken ho maar
  burn out en overwerkt door werkdruk en helaas niets presteren

  Putin is niet gek– hij lacht zich rot als hij hoort dat het hele nederlandse linkse politieke laag IQ kleuterklasje overstuur is van eeeen bommetje op een auto bommetjes fabriek van de tegenstander en dat daar dan een 5 pct van de doden die die dag in dat land vallen door toedoen van onze tegenstander
  ja – vandaag weer verkiezingen in het ook onbestuurbare spanje
  en ook daar wordt de grootste pobleem–de migratie onder het tapijt gepoetst door de catxit flink aan te wakkere door politie optreden
  dus pro pieten demonstranten oppakken en de anti zwarte gelijkgeven
  dat heet rechtstaat en de plunderingen– ach ja streng straffen
  gisteren in amsterstan morgen in groningen want daar is gas het onderwerp en het azc in terappel== verdienmodelletje
  oh aanvullenbde pensioenen moeten gekort want geen geld meerr=-= wel voor 5000 extra bedjkes voor veiligelanders “vluchtelingen– nee niet voor de blanke nederlnders

  Denkt u nu echt – daar heeft Putin zin in die plastic tefal stikstof klimaat veranderaars
  Als putin zou niezen is het hele europese militaire leger van pief paf poef roepers omvergeblazen– helemaal als oom donald zegt– fixed het zelf maar met je grote bek

  Zelfs de mh 17 zaak- nu reeds lager durend dan de hele oorlog van oompje AH (40-45) en waar 3/4 van de nedelranders achteraanliepen–en het zal niet meer dan even in de broekplassen worden want net als bij klimaat verandering– geen grijntje echt bewijs( ook niet zoals in de wilders minder minder zaak)

  Geliked door 1 persoon

 6. Juanito zegt:

  Even nog een paar kleine vraagjes.
  Worden de natura 2000 natuurgebieden wel gespaard in het boek? En lossen de moslims o.l.v. turkije ook de stikstof en pfas crisis op?
  Komt dat nog goed of moeten we daarvoor dan djizja betalen?

  Geliked door 1 persoon

 7. stapal zegt:

  ‘De Afrekening’ is een fictieroman die de lezers aanvankelijk op een lichtvoetige manier meevoert in een adembenemend avontuur. Naarmate dat avontuur vordert, wordt de lezer getrakteerd op een veelheid aan voetnoten die duidelijk maken dat deze fictie eigenlijk al achterhaald is door de werkelijkheid en ontwikkelt het avontuur zich tot een moreel-filosofische exercitie.

  De werkelijkheid is veelal dan ook meer absurd dan fictie ooit kan zijn. Het leidt tot een ‘afrekening’ als in de processen van Neurenberg (1945 – 1948) waarin politici, militaire leiders, bankiers, industriëlen, artsen en juristen werden onderworpen aan scherpe vragen over de door hen gehanteerde moraal; de ‘menselijke maat’ zoals wijlen Pim Fortuyn zich dat hardop en kritisch heeft afgevraagd over het meer recentelijke politiek-maatschappelijk niveau.

  Dit boek is voor boeren, burgers en buitenlui die steeds meer worden behandeld door de heersende dictatuur van politici als ‘het plebs’. Als de gewone mensen die slechts geschikt zijn om mooie functies en belastinggeld op te leveren voor de politieke elites en hun trawanten in het grootbedrijf of de EU. Maar ook politici of wetenschappers zullen het boek met veel plezier lezen en het opgeworpen denkraam overpeinzen.

  Is eigenlijk alles wel moreel geoorloofd wat de wet niet verbiedt? Dát is de kern van dit boek, een vraag die iedereen, die het eens per vier jaar een hokje roodkleuren het toppunt van democratie vindt, zich moet stellen.

  Niet meer en zeker niet minder.

  Geliked door 1 persoon

 8. Pingback: De milieuambtenaar | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s