Crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’

Screenshot_14

(Door: “Xander”)

Pensioenen, spaargeld en welvaart Europeanen en ook Nederlanders worden compleet weggevaagd – De drie pijlers waarmee Europa in een Derde Wereld gebied wordt veranderd: negatieve rente, massa immigratie en klimaatbeleid

De euro was mede bedoeld om een concurrent van de dollar als wereld reservemunt te worden, maar heeft ook daarin hopeloos gefaald. Sterker nog: buiten Europa beginnen belangrijke internationale en centrale banken de euro los te laten, omdat het negatieve rentebeleid van de ECB de onherroepelijke instorting van de munt zal veroorzaken, waardoor de koopkracht, pensioenen, spaargelden en welvaart van de Europeanen en ook de Nederlanders zal worden weggevaagd. Deze met afstand grootste naoorlogse crisis in Europa ooit gaat er echt aankomen, maar niemand schijnt zich er druk om te maken.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, ECB, Elite, establishment, euro, Eurocrisis, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, machtswellust, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’

 1. Rensk. zegt:

  De burger kan niet veel meer dan afwachten. Zelfs de straat op gaan of eisen dat het kabinet opstapt zal weinig uithalen. Zelfs als de PVV of Fvd de grootste zouden worden (en dat zal niet gebeuren) dan nog kunnen ze weinig uithalen, want de macht heeft zich in alle hoeken en gaten van de maatschappij genesteld. Dat krijg je er zomaar niet uit. Bovendien weet men ook niet van tevoren hoe die zich weer gaan gedragen als ze werkelijk aan de macht zouden komen.Ook daar komen weer machtsbeluste mensen op af. Er zit niks anders op dan te wachten op de uitbarsting die ongetwijfeld gaat komen en dan is het kijken wat de uitkomst uiteindelijk zal zijn. Zo is het in de hele geschiedenis gegaan en zo zal het altijd blijven gaan. Op en neer. Neer en op. Er blijven altijd gehaaide egocentrische en machtsbeluste personen bestaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. ruud beijer zegt:

  Rutte en vooral zijn stemmers maken zich absoluut niet druk.Wat zal het ze nog opbreken. Ik gun het de ruttestemmers wel!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  “oh oh oh oh ja daar komt narigheid van!” (vrij naar Nikkelen Nelis,) maar de toekomst laat al diverse glimpjes zien hoe de maatschappij er aan onder door zal gaan, de neiging tot het kwaad die kunnen zij niet bedwingen, de Revolte worden massaal bijgedrukt, het volk voelt op zijn klompen aan dat het licht uitgaat in het Europese Dwingelandij, met slechts een stamelende politiek,…..wij zijn geschokt!…..wij zijn geschokt!….telkens weer, zonder verdere oplossingen/veranderingen te verzinnen, laten zij de ellende in grote getale binnenkomen, wat een donkere tijden zijn er in aantocht.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Onze regering geeft het goede voorbeeld, niemand schijnt zich er druk om te maken.
  De ‘verdampingsstrategie’ lost alle problemen op voor een totale wederopbouw van de EUSSR.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Gisteravond een recensie gelezen over ”Adults in the room; My batlle with Europe’s deep establishment” (2017) van Yannis Varoufakis. De man is socialist, maar daarnaast ook een economisch theoreticus van formaat, die de vinger haarfijn op de zere plek legt waar het het internationale bankwezen en haar fatale verwevenheid (too big to collaps) met de EU betreft. En forse kritiek levert op het drukken en dumpen van enorme bedragen v an in feite waardeloos WC papier door de ECB om de euro en de EU overeind te houden.

  Dat is volgens hem een onhoudbare strategie.
  En het zal resulteren in een nieuwe crisis, die ”de populisten en de nationalisten aan de macht zal helpen.” Dit is in de ogen van een socialist als hij een nachtmerrie-scenario. En hij haalt het oude kolonelsbewind en de Griekse burgeroorlog erbij on zijn afkeer jegens ”de populisten”, die hij vereenzelvigt met het kolonelsbewind, te illustreren. Het in deze niet met hem eens, maar gezien de Griekse geschiedenis over de laatste 70 jaar, en de Hitleriaanse schreeuwlelijken van ”Gouden Dageraad” ook wel een beetje te begrijpen.

  Mensen als Schauble en Dijsselbloem zijn echter van mening, dat er geen alternatief mogelijk is. En zij hebben Griekenland op het slachtblok gelegd ten einde deze fatale verwevenheid van de EU met het internationale bankwezen ook overeind te houden, het Griekse volk in een financieele wurggreep te houden, en tegelijkertijd enorme bedragen aan waardeloos fiat-geld in de omloop te brengen. Daar levert hij, volkomen terecht, forse kritiek op!

  Als alternatief schildert hij dan, analoog aan de eveneens socialistische Franse econoom Pikkety, een financieel-economische wereldorde, waarin afscheid zal worden genomen van het neo liberale model, waarin ongebreideld vrije marktdenken, consumentisme en het dogma van de noodzaak van economische groei. Je hoeft geen econoom, en ook geen socialist, te zijn om in te zien, dat dit neo liberale model op termijn onhoudbaar is.

  Varoufakis is alles behalve achterlijk en dom, en ook ik onderschrijf dit standpunt volkomen..
  Verschil echter fundamenteel met hem van mening over de manier waarop hij de macht van dit globalistische bankwezen wil kortwieken. Mensen als ik bepleiten daartoe een terugkeer naar het model van natiestaten, met regionale soevereiniteit en autonomie, op basis-democratische grondslag. Maar Varoufakis gaat, omdat hij dus een socialist is, compleet mee met de klimaatgekte en het bepleiten van een nieuw en alternatief, neo glolalistisch economisch ”Groen” model.

  Zou graag eens met deze man van gedachten wisselen.
  Want ben het enerzijds fundamenteel met hem eens, maar anderzijds ook fundamenteel met hem oneens.

  Like

 6. Dijkstra zegt:

  Hierbij moeten we wel opmerken dat de val van de EURO een EU aangelegenheid is. Internationale handel wordt uitsluitend afgerekend in dollars (buiten de eurozone). De negatieve rente ontstaat omdat de ECB waardevol geld van pensioenen in Noord-Europa belegt in waardeloze banken in Zuid-Europa. Een soort smeergeld om deze landen in de EU te houden en de bevriende (linkse) regimes aldaar te vriend te houden. Portugal, Frankrijk, Spanje en Italie hebben linkse regeringen die zich in het zadel houden met het uitdelen van gratis geld. Omdat al deze landen een staatsschuld hebben van 100 % van het BNP en elk jaar een overschrijding van de grens van 3 % begrotingstekort ( zie tabel; https://europeseunie.blogspot.com/2016/05/wat-brengt-de-toekomst-voor-de-eurozone.html)
  De schulden worden dus ‘intern’ gefinancierd’. De boel ploft in elkaar als zowel de groei in Noord-Europa negatief wordt (niet bepaald denkbeeldig met steeds meer verzorgingszoekers) en de pensioenfondsen echt allemaal moeten gaan korten en ook steeds meer moeten gaan korten. De consumptieve bestedingen gaan dan echt merkbaar dalen. Er zal onvermijdelijk een punt komen waarop een aantal van deze landen de Eurozone moet verlaten. De Euro zal flink in waarde dalen, maar er is troost: voor binnenlandse consumptie maakt dat niets uit.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben zeker niet economisch geschoold maar ook bij mij leven vele vraagtekens over hoe dit nou kan cq toegelaten wordt.
  Het gaat me boven de pet maar ik denk niet dat je universitair geschoold hoeft te zijn om de idioterie in te zien van een ECB dat maandelijks tientallen miljarden als het ware bijdrukt zonder dat de waarde van een euro keldert, dat kán doodeenvoudig niet.
  Wat dat op den duur gaat betekenen ?
  Ik weet het écht niet.
  Kunnen we massaal failliet gaan ?
  Waarschijnlijk wel maar hoe dat eruit ziet, geen idee, een crisis als in de dertiger jaren ?
  God verhoede het want dat strekt veel verder dan Europa en zou zelfs kunnen leiden tot Wereld Oorlog III.
  Eén pluspuntje, met de huidige massavernietigingswapens, van atoom tot neutronenbommen zijn we wel in een klap van de overbevolking van de aarde af.
  Ach aan de andere kant; ik begon met niets en het meeste heb ik nog over.
  Ik ga nog maar wat conserven inslaan, die worden het nieuwe goud.

  Like

  • Republikein zegt:

   Een “Staat” gaat nooit failliet, de personen die in zo’n staat wonen wel.[soms]

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Republikein ik weet dat we destijds zijn voorgelogen maar de reden dat Nederland en de EU miljoenen (miljarden) in Griekenland was wel degelijk het argument dat ze anders failliet zouden zijn gegaan.
    En de laatste keer dat ik keek was Griekenland toch écht een Staat.
    😀

    Like

   • Republikein zegt:

    Je haalt Griekenland en Grieken door elkaar, de Grieken gaan haast dood van de honger maar Griekenland blijft bestaan, je gaf het beste voorbeeld, lol!

    Like

 8. henk verhoef zegt:

  de rijken– die zijn allang uit de euro gevlucht en in de usd/py of in goud gegaan
  Maar die zijn slim– en dus rijk
  Ja kaas zit met zijn eurootjes pensioen en euro spaargeld dan wel in euro hypotheek
  en zoals u weet– U wordt al 10 jaar bestolen door links want niks index
  Maar dat schijnt jantje kaas lekker te vinden want hij blijft kiezen
  oh links en de vakbonden willen optrekken minimum loon naar 14 euro per uur

  Mooi he allemaal meer geld maar wel MINDER koopkracht en meer inflatie bij nul index en de spaarders zijn geld kwijt( penioen is ook spaargeld)
  Oetkering worden WEL geindexeerd– ergo voor de moslims geen enkel probleem

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Het meest opmerkelijke en verborgen feit zijn wel de Miljoenen Eurootjes die er jaarlijks naar Turkije en Marokko gesluisd worden en nooit meer retour vloeien, het ondermijnen van de EU, door uitholling van binnenuit…….via vele kleine Europese bankrekeningen naar de grote banken in Turkije en Marokko.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Het is niet alleen de E.U. die maandelijks voor astronomische bedragen aan geld bijdrukt, de banken doen ook vlot mee. Zij creëren 10x zoveel geld als dat ze zelf in voorraad hebben. Iedere lening die word uitgeschreven en op de rekening van een klant word bijgeschreven, is een administratieve lening. De klant heeft wel een schuld aan zijn broek hangen en moet deze ook inlossen. MET rente. Ook dit is en vorm van geldontwaarding. Er is namelijk veel meer geld in omloop dan de economie nodig heeft. En dan krijgen nog te maken met negatieve rente en pensioenen die steeds minder waard schijnen te worden. Dit alles kan natuurlijk zo niet blijven voortduren. Volgens mij kan de jeugd van nu hun A.O.W. en pensioen wel vergeten. Lang voordat ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt zullen hebben zullen de fondsen leeggetrokken zijn. Dit alles leidt tot een hyperinflatie en diepe armoede onder de Europese bevolkingen. Dit alles zal komen als een dief in de nacht. Het kan morgen zijn, maar ook pas over 5 jaar. Maar komen doet het !

  Geliked door 1 persoon

 11. Lena zegt:

  Het is allang te verwachten! We stevenen af naar een crisis waar velen de weerga nog niet van kennen! We worden al jarenlang gebruikt als makke schapen van de EU en de overheid! Ze doen maar met ons en dat is juist het trieste!!!! Allemaal dikke ego’s die liever zelf hun buidels flink vullen over de ruggen van de eigen burgers die amper nog rond kunnen komen! Alles wordt verhaald op de burgers elke cent en dubbeltje en het deert ze niks!!!! Ikke ikke en de rest kan stikken! Ik maakte mij er al lang zorgen over met die veel te lage rentes!!! Dat kan nooit goed blijven gaan!!!! Bij de ECB zijn ze GEK!!!!!!

  Like

 12. Ingrid zegt:

  Begrijpelijk. De rest van de wereld ziet het helder. Door Italianen en Fransen leiding mogen geven aan de munt. Krijg je een euro als de oude lire of Frank. Beiden geen drol waard. Kan een kind bedenken. En de buitenwereld dus ook. Nu de EU regenten nog. Hopelijk heel snel.

  Like

 13. H. Broekhuijzen zegt:

  De euro is ons in 2001, mede door de onze minister van financiën Zalm, door de strot geduwd. Zelf is hij er niet slechter van geworden daar zulke lui altijd heel goed voor zich zelf kunnen zorgen en dus niets te kort komen. De gevolgen voor de Europese burgers hebben de zelfingenomen bewindvoerders gewoon gebagatelliseerd en alleen maar aan korte termijn denken gedaan. Zoals de EU er nu voor staat mét al díe landen van het voormalige Oostblok gebeuren hééft er toe geleid dat de EU een kindje mét een waterhoofd is geworden en niet meer te behappen is. Miljarden van onze hardwerkende generaties van na de 2e wereldoorlog die zij hebben gespaard voor de pensioenen verdwijnen dank zij Rutte in de EU schatkist, daarnaast komen de asielzoekers nog met duizenden naar west Europa en dus ook naar NL terwijl de rijen bij de voedselbanken alleen maar langer worden doordat de Nederlanders die altijd keihard gewerkt hebben nu worden uitgeknepen met als gevolg dat zij nu noodgedwongen in de rij bij de voedselbank moeten aansluiten. Ga in Den Haag gewoon lekker zo door en help ons landje lekker naar de klote. Rutte en je gevolg hartelijk bedankt !!!!!!

  Like

 14. R. zegt:

  Het begin van een burgeroorlog die de elite en minderheden verantwoordelijk zullen houden voor de ellende, waar kennen we dat toch van?

  Je oogst wat je zaait!!

  Like

 15. vd velde zegt:

  word het niet eens tijd dat de bevolking in opstand komt , maar daar moet je niet voor in nederland zijn , die pikken alles !!!!! uitzonderingen daar gelaten ,
  toch word het tijd voor een europese revolutie , maar reken niet op oost europa , die vreten alleen maar de ruif leeg ,en wij burgers ,zorgen wel dat die gevuld blijft .
  gele hesjes ? prima alternatief , moeten ze in heel europa in voeren , maar het bloed dood .
  mensen weten niet meer dat ze moeten strijden voor wat ze willen , dat was 60 jaar geleden wel anders , we zijn een stelletje slappe zakken geworden , en denken , het gaat toch goed ???? het zal mijn tijd wel uit duren . nou die (SLECHTE TIJD ) tijd is dichterbij dan we denken , en dan is het , hadden we maar in gegrepen , maar dan is het te laat
  blijhf dus maar lekker op de gevestigde partijen stemmen , men heeft blijkbaar niets !!!!!! geleerd van het verleden , waarom zijn de p vd a . vvd enz , weer de grootsten ,.

  stelletje ingeslapen stommerds !!!!!!

  Like

 16. Greet zegt:

  De Europese munt is een sluipmoordenaar
  Dat hadden ze nooit moeten invoeren !!
  Hoe willen ze dit herstellen?
  Stelletje dommeriken!
  Hebben ze naar het volk omgekeken?
  Nee echt niet!!
  De Europese leiders hebben het meest
  hun eigen winst opgestreken!!!
  Dure etentjes, gouden bestek etc .Ze hebben
  het mooi verpest!!
  En nu dan verder?
  Ze moeten het zelf maar zien!!!

  Like

 17. J de Werd. zegt:

  Weten wij allang al jaren maar in Brussel zijn ze ziende blind en horende doof.En de ECB denken dat ze wereldfietser zijn,maar die vullen alleen hun eigen zakken.de burgers van Europa hebben het nakijken.

  Geliked door 1 persoon

 18. easselt zegt:

  Ohohoh wat een zooitje
  Wordt het dan toch tijd om uit de euro te stappen en bijvoorbeeld samen met de andere sterke landen zoals Finland en Duitsland. Hoeven wij de door ons gespaarde pensioenen niet weg te geven aan landen zoals de landen die zich niet aan de afspraken van de EU hoeven te houden.
  Zal deze landen niet noemen maar iedereen weet wel welke ik bedoel. Die niet aan het begrotings tekorten hoeven te houden en ook niet tot 67 moeten blijven werken maar tot 60 of 55.
  Ja Nederland gaat naar de knoppen zolang leiders van de bedoelde landen het voor het zeggen hebben.
  Zeg nee tegen 60% of iedere verhoging dan ook aan de EU. Wij betalen al genoeg.

  Laat onze van niets wetende leiders nu eens bij zinnen komen.

  Edo

  Like

 19. Jules Vismale zegt:

  Weg met de euro en de EU!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s