Er is iets aan de hand met de cijfers over het aantal moslims in Nederland

Screenshot_18

(Door: Auke Zijlstra)

Demografische veranderingen; de meetmethode doet er toe

Ik las recent een twitterbericht dat er 875.000 moslims in Nederland zijn. Voor het gevoel zijn dat er veel meer, maar het valt dus allemaal mee. Maar het getal lijkt verbazingwekkend laag. Meer dan tien jaar geleden heb ik eens een stuk hierover geschreven en toen waren het er ongeveer net zo veel. Dat ging overigens over een telling van Professor Leemans die op 27 mei 2008 meldde dat er slechts 200.000 praktiserende moslims waren. Dat zijn in zijn definitie moslims die het vrijdaggebed in de moskee bijwonen.

Daar twitterde ik over en het CBS wees mij als antwoord op het rapport van vorig jaar dat inderdaad het getal van 875.000 meldt. Maar in de migratie naar Nederland over de afgelopen jaren zit ook een grote groep Syriërs. En de groep moslims in Nederland is relatief jong en groeit dus ook door geboorte. Wat is hier aan de hand? Ter controle zocht ik bij het CBS alle cijfers nog eens op en belde ik ze ook nog even. In 2004 werd het aantal op 945.000 gesteld, maar in 2008 waren het er nog 850.000. Het aantal is dus gedaald om vervolgens weer te stijgen. Vorig jaar was het nog 5% van de bevolking, 875.000 dus.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Er is iets aan de hand met de cijfers over het aantal moslims in Nederland

 1. Monalisa zegt:

  2,5 miljoen komt eerst

  Geliked door 5 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Je hebt kleine leugens en grote leugens, de overtreffende trap daarvan zijn statistieken.
  Een beetje handig statisticus krijgt precies de uiteindelijke uitslag die hij van tevoren wenste.
  Conclusie; bij het CBS zitten razend handige statistici.
  Voeg dat bij een apathische overheid en je hebt een giftige cocktail want reken er maar op dat die statistieken er te pas en te onpas bij de haren bijgesleept worden.
  Je hoort ze het bijna zeggen; “Ja maar meneer Wilders, er zijn slechts 875.000 moslims in Nederland, wat kunnen we daar nou van te vrezen hebben ?”.

  Geliked door 7 people

 3. de overheid verbergt graag de feiten; daarna zegt ze iets over de kenniseconomie

  Geliked door 5 people

 4. Dat heet: ‘Iemand een rad voor ogen draaien…’
  Het is in Nederland ook statistisch belabberd doordat de als geboren Christenen zijn weggelopen van de normen en waarden van hun voorouders. Kerken werden ontruimt en als musea of iets anders ingericht. Men heeft zèlf de deuren wagenwijd opengezet voor al deze moslim influx en daar is gretig gebruik van gemaakt, al of niet praktiserend in Nederland. Jammeren is al laat…

  Geliked door 4 people

  • ruud beijer zegt:

   Volkomen gelijk. Het wegkijken resulteert in een allochtoneninvasie die NOOIT meer weggaan. Die de rest van hun leven kunnen profiteren van de Nederlanders.
   Helaas geven de meeste Nederlanders ons land weg aan de islam en de asielparasieten.

   Geliked door 2 people

 5. Steven zegt:

  Als je het mij zou vragen, zou ik zeggen dat het een paar miljoen zijn. De werkelijke cijfers worden aangstvallig verborgen gehouden net als hun gedrag.
  In iedere stad waar je komt zit het er vol mee..dus die 945.000 ga je mij niet wijsmaken.
  Waarschijnlijk staat het meeste van hen onder de noemer… “OVERIGE”

  Geliked door 3 people

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het CBS is een overheids-instantie die statistieken bijhoudt over allerlei hele belangrijke of minder belangrijke zaken. Meten is immers weten. Op basis van deze statistieken wordt beleid gemaakt. Op het CBS werken mensen met een wetenschappelijke opleiding en die zo goed mogelijk proberen de cijfers voor de statistieken te verzamelen. De kwaliteit van de statistieken van het CBS stonden altijd hoog aangeschreven. Meten is immers weten. Maar, maar, maaaaar, er wordt tegenwoordig blijkbaar niet meer gemeten. Ze zijn overgegaan van meten naar inschatten en benaderen en zo. En ze houden dus met heel veel factoren geen rekening meer. Dat zou beter zijn. Ze zeggen het immers zelf. “We zijn gegaan van een kwantitatieve naar een kwalitatieve analyse: van feiten naar meningen, van meetbaar naar het tellen van antwoorden bij enquêtes.” Persoonlijk vind ik en velen met mij vinden, dit niet zo’n al te beste ontwikkeling. Dat opent namelijk mogelijkheden voor allerlei ongewenste manipulaties. In de volksmond wordt zoiets als “liegen als Rutte” bestempeld. Oei, oei, oei !!! De kans is dus groot, dat er tegenwoordig beleid wordt gemaakt op gemanipuleerde statistieken. Oei, oei, oei !!! Vandaar dus dat het beleid van Rutte, de vergeetachtige en liegende lachebek, van geen kant meer deugt. Oei, oei, oei !!!

  Rutte, doe ons een lol en gooi de handdoek in de ring. Met de ontiegelijke chaos, die je hebt gecreëerd, heb je ons al met meer dan genoeg ellende opgezadeld. Het is de hoogste tijd, om weg te wezen, om op te pleuren, om op te donderen, om op te sodemieteren, om te maken dat je ongeloooofelijk snel wegkomt !!! We hebben schoon genoeg van leugens en je schaterlach en je vergeetachtigheid !!!

  Geliked door 5 people

  • ronjaspers zegt:

   Oeps.kutte is aangesteld door de nazi bilderberg groep,zijn opdracht is nederland slopen.Hij is een marionetpop van de bilderbergers en als hij klaar is met nederland slopen wordt hij als eerste vermoord.

   Geliked door 3 people

 7. Perception zegt:

  Ik las eens dat er in 2004 al 1,2 miljoen Turken in Nederland verbleven met een dubbele paspoort.
  Ik heb in de afgelopen jaren wel geleerd dat je de officiële aantallen die je van de overheid hoort minstens x3 moet vermenigvuldigen om een beetje in de buurt van de werkelijkheid te komen.
  Ze verkondigen alleen maar leugens, dus waarom zou je dit als waar aannemen.

  Geliked door 4 people

 8. ronjaspers zegt:

  Mijn schatting is een kleine 3 miljoen,dat zal dichter in de buurt komen.

  Geliked door 3 people

 9. koddebeier zegt:

  Je moet wel stekeblind zijn omdat te geloven, maar ja zodra ze de Nederlandse nationaliteit hebben
  tellen ze voor de statistiek niet meer mee !
  De Overheid is de grootste verspreider van Nepnieuws.

  Geliked door 5 people

 10. django zegt:

  beetje bij beetje komt het land in handen van koranstrijders.
  Rutte kan het zich niet meer herinneren !
  Aangiftes van geweld & verkrachting verdwijnen in de prullebak t.b.v. statistiek,
  Stem PVV

  Geliked door 1 persoon

 11. leefbarbaar zegt:

  De overheid bedriegt ons en het CBS helpt erbij.
  Wie twijfelt aan de hoeveelheid moslims in ons land wens ik veel sterkte toe, want de halve Randstad is inmiddels allochtoon. En de meesten allochtonen zijn moslims. 2,3 miljoen haatvolk komt meer in de richting..

  Geliked door 1 persoon

 12. Blaffertje zegt:

  Inderdaad raar.
  In de wijken rond om mij zie ik een vertienvoudiging van dat tuig.
  Toen ik 26 jaar geleden in Groningen kwam wonen, waren er van de tien kinderen in de klas 9 blank en 1 zwart, nu is het andersom.
  In het westen is het nog erger.
  Ik zag laatst een uitzending van het journaal waarin een juf werd geïnterviewd, de hele klas van zo’n 20 kinderen was zwart alleen de juf en overig e leerkrachten die geïnterviewd werden waren blank.

  Geliked door 3 people

 13. henk verhoef zegt:

  2de en 3de generatie migranten afstammelingen zijn echte nederlander geworden voor het cbs in de statestieken
  van daar ok de lage cijfers–
  Ook zijn de misdaad cijfers nog helemaal niet goed– een 3 e generatie nederlandse rif aap staat niet meer onder maroc misdaad maar kaas misdadiger
  Maar wat maken die cijfers uit– 20 pct van de nederlanders en pincode onthouden is ook zo’n vreemd verhaal== 20 pct van de bevolking??? hebben kinderen onder de 15 dan ook allemaal pincodes – of 1,1 miljoen zwak begaafde– ook kinderen onder de 6-10 of wat dan ook meegenomen/getest== nederlandes (1 of 2 paspoorten) of inwoners want is bv een mof wel een inwoners maar geen nedelrander

  ergo cbs is zo duidelijk als een links financieel programma
  en de gemideelde nedelrasnderr/inwoner kan nauwelijks rekenen– kijk maar pensioen kortingen verhaal

  Geliked door 3 people

 14. Blaffertje zegt:

  Ze fokken ook als de konijnen.
  Die bovengenoemde aantallen kloppen niet.
  Ze weten niet exact hoeveel moslims er in Nederland wonen. De reden hiervoor is dat religieuze overtuiging sinds de laatste volkstelling in Nederland (1971) niet meer geregistreerd wordt.
  Dus deze cijfers zijn schattingen die zoals gewoonlijk door het CBS naar believen omlaag of omlaag bijgesteld worden als het beter in het straatje van onze politici past.

  Geliked door 3 people

 15. bigljohn zegt:

  Nee, natuurlijk word ons voorgehouden dat er maar relatief weinig moslims in Nederland zijn. Zou namelijk bekend worden dat het er 4 miljoen zijn, dan zou de Nederlander uit zijn lethargische slaap gewekt worden. En dat is nou net niet de bedoeling denkt de overheid, want dan is het hek van de dam. Dit soort, noem het maar propaganda, vind zijn oorsprong in de tweede wereldoorlog. De Duitsers lieten onophoudelijk het volgende in het nieuws komen; Duitsland wint op alle fronten, en; Duitsland is onoverwinnelijk. Ook de bioscopen, de pers en de radio verdraaiden de feiten. Vandaag de dag lijkt het er op dat de moslims in Duitsland onoverwinnelijk zijn. Iemand als Dr. Goebbels hamerde zijn propaganda er net zo lang in tot dat iedereen er in begon te geloven. Het idee hierachter is, dat als je een leugen maar net zo lang herhaalt, iedereen er in begint te geloven. De MSM media past precies dezelfde truc toe. En tenslotte; Het is niet alleen Rutte die zo gewetenloos kan liegen !

  Geliked door 1 persoon

 16. Jade zegt:

  Op dit moment (November 2018) telt Nederland 17.181.084
  inwoners waarvan 3.971.859 een migratieachtergrond hebben.
  Bron: http://www.allochtonenmeter.nl/

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   Dank voor deze link.
   De aantallen die hier genoemd worden komen met de werkelijkheid overeen.
   In mijn postcodegebied in Groningen zitten 28,5% hoofdoekjes.
   Komt overeen met het landelijke gemiddelde.
   Veel te veel dus.

   Geliked door 1 persoon

 17. M.A.L. Sion zegt:

  Iedereen krabt zich achter de oren en vraagt zich af hoeveel moslims in Nederland verblijven.
  Statistieken worden niet geloofd omdat ze al naar gelang de tellende instantie van elkaar afwijken.
  In ieder geval is het een zaak waar velen mee bezig zijn.
  Jammer, het ware beter als we ons met z’n allen bezig hielden met de vraag hoe we zoveel mogelijk van deze halsafsnijders het land UIT krijgen.
  Op zijn minst zouden we ons in kunnen zetten om de PVV zo groot mogelijk te maken. Het is de enige partij die ook voorstander is van het VERWIJDEREN van moslims in plaats van ze van harte welkom te heten, al dan niet met welkomsgezang.
  O, ja, staar u niet blind op het feit dat u van de PVV geen lid kunt worden. U kunt zich altijd nog opgeven als donateur bij de stichting vrienden van de PVV. Dan hoort u er toch bij!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s