Geweld door jongeren steeds brutaler: minister van Justitie wil leeftijd voor strafrechtelijke aansprakelijkheid verlagen

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Een al lang noodzakelijk initiatief: de minister van Justitie van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, Mertin (FDP), wil de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van 12- en 13-jarigen mogelijk maken – “in ieder geval bij zware geweldsdelicten en seksuele delicten”. Tot nu toe zijn kinderen onder de 14 jaar niet strafrechtelijk verantwoordelijk.

Duits - Zuerst

In heel Duitsland zorgde een zaak voor ontsteltenis: in juli 2019 trokken drie 14-jarige en twee 12-jarige jongens met een “migratieachtergrond” in Mühlheim an der Ruhr een vrouw de bosjes in en verkrachtten haar.

De drie oudere jongens werden door het openbaar ministerie inmiddels in staat van beschuldiging gesteld, de twee jongere jongens kunnen niet aangeklaagd worden. Want volgens de wet zijn kinderen onder de 14 jaar strafrechtelijk niet verantwoordelijk. Zelfs na zware misdaden heeft Justitie niets tegen hen in handen.

Dat moet als het aan minister van Justitie van Rheinland-Pfalz, Mertin (FDP), veranderen. In zijn voorstel bekritiseert de afgestudeerde jurist en advocaat dat de grens voor strafrechtelijke verantwoordelijkheid van 14 jaar “niet exact wetenschappelijk gemotiveerd” zou kunnen worden. “Ze is veelmeer een rechtspolitieke bepaling van de wetgever.” Met de huidige regeling zou verondersteld worden dat het bij jongeren onder de 14 jaar “ontbreekt aan de geestelijke en zedelijke rijpheid om het onrecht van een gepleegde misdaad in te zien”. Er zou zelfs geen controle van het inzicht- en aansturingsvermogen plaatsvinden “wanneer het kind in het concrete geval de noodzakelijke rijpheid wellicht al heeft bereikt”.

Het initiatief uit Rheinland-Pfalz is overigens niet het eerste wat betreft strafrechtelijke verantwoordelijkheid. Na zware gewelddadigheden van kinderen gaan er steeds meer stemmen op om de bestaande leeftijdsgrens van 14 jaar te verlagen. Ter motivering wordt meestal gezegd dat de daders steeds jonger en brutaler zouden worden, maar dat er nauwelijks mogelijkheden voor pedagogische sancties zouden bestaan.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Verrijking", Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, Duitsland, gezond realisme, Justitie, Multiculti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Geweld door jongeren steeds brutaler: minister van Justitie wil leeftijd voor strafrechtelijke aansprakelijkheid verlagen

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Heel verstandig. Gelijk een noodwetje erdoor jennen zodat men binnen 24 uur kan beginnen. Als men toch bezig is voer dan ook gelijk de doodstraf weer in voor ernstige misdrijven als bovengenoemd. Vanaf 12 jaar klinkt geweldig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Pak de ouders maar aan. Ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat bepaalde jongeren, die in de criminaliteit belanden hun ouders ook nog wel geld toesteken. Die vinden het prima zo. Oogjes dicht en snaveltjes toe. Ze hebben toch al een andere moraal wat de mannelijke helft betreft van hun cultuur als de onze. Jongens worden niet opgevoed.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Voordat er een wetswijziging is doorgevoerd zijn alle jeugddelinquenten in kwestie al van middelbare leeftijd……..geneuzel en verkiezings-voor-de-gek-houderij…….wie gelooft dit nog?

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Kamer verbijsterd. Baudet VLOERT 50 jaar onderwijsbeleid!

  Like

 5. Orelius zegt:

  Lekker pappen en nat houden. Altijd al gezegd hier de westerse mannen en hun wetten zijn als weekdieren ,
  In de politiek zitten geen mannen alleen bij de PVV!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Blaffertje zegt:

  Leeftijd moet niets uitmaken met de strafmaat die opgelegd word.
  Als een kind een volwassen misdaad pleegt en na onderzoek blijkt dat hij/zij dit op eigen initiatief heeft gepleegd, dus niet onder druk van anderen en een geestelijk totaal verknipt beeld geeft, moet dat ook een volwassen straf krijgen ongeacht de leeftijd.

  Like

 7. fleckie zegt:

  Die zogenaamde ‘jongeren’ weten drommels goed wat ze doen. ( zijn toch eerder ‘vroegrijp’, door hun ‘achtergrond’, en het warme klimaat. van waaruit ze. ‘afstammen’,,…….dus kunnen de. ‘vroegrijpen’. zodoende ook. zo. ‘beoordeeld‘. worden,,<~<…<~<…<…<~<

  Like

 8. simon zegt:

  Off topic:
  Tiener steekt man neer tijdens preventiecursus
  ANP
  Vandaag
  17:10
  ANP Buitenland
  Een tiener is aangeklaagd voor de dood van een 18-jarige man tijdens een preventiecursus tegen messengeweld in Londen. Volgens de politie bezocht een groep jongeren de gemeentelijke cursus, toen ze in gevecht raakten en een mes werd getrokken. Daarbij werd de man dodelijk geraakt. De 17-jarige verdachte moet zaterdag nog voor de rechter verschijnen.

  Bij het incident werd nog een tweede man gestoken, maar die raakte niet levensgevaarlijk gewond. Het is onduidelijk of de deelnemers aan de cursus waren gescreend op het dragen van wapens.

  Onder Britse tieners vindt de afgelopen tijd een golf van messengeweld plaats, die jaarlijks aan veel kinderen het leven kost. Vorig jaar bereikte het aantal steekpartijen recordhoogte, met 15.000 incidenten in één jaar. Het is niet bekend hoe hoog de teller in 2019 staat.

  Like

 9. karolien crombez zegt:

  Hoop doet leven ! Hier hebben ze nog altijd niet gesnapt dat MSLMS een keer dat ze “besneden” zijn als volwassenen worden gezien en zelfs familiehoofd kunnen worden – de achterlijke idioten !

  Geliked door 1 persoon

 10. Jean zegt:

  Wil men ziektes voorkomen dan moet men eerst de schadelijke bacterien vernietigen en niet de hele dag staan lullen en ondertussen decadent de zakken vullen.
  Dadelijk grenscontroles invoeren, green card invoeren en alles wat hier ongewenst is, +/- 95%, dadelijk verwijderen en uiteraard die zwijnerij islam over de hele lijn verbieden en verdrijven.
  Dat goed uitvoeren lost 99% van de huidige problemen op, uiteraard elke gewelddaad tegen personen zeer zwaar straffen en effectief uitvoeren.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Jammer genoeg wonen er in Nederland ook een hele hoop criminele jongeren (?) die zo zijn ontspoort, dankzij hun vreselijke ouders, dat ze nou denken dat ze overal maar ongestraft kunnen gaan stelen! In Opsporing Verzocht blijkt zelfs dat dit zieke tuig een gewoon een bende stomme nietsnutten zijn daar ze constant mensen willen beroven die vrijwel nooit contant geld meer bezitten en de moeite het niet eens loont om in de misdaad te gaan! Lees hier maar eens wat dit akelige volk in Nederlandse steden uithaalt:

  Groep minderjarige jongeren overvalt kledingwinkel Lacoste in Amsterdam

  Een groep van zo’n vijftien jongeren heeft op een avond, enkele dagen geleden, rond zeven uur een kledingwinkel van Lacoste op het Rokin in Amsterdam geplunderd. De politie heeft uiteindelijk twee verdachten aangehouden.
  Volgens de politie gaat het om jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud (feitelijk een bende onopgevoede snotapen!) die de winkel in zijn gegaan. Hier hebben ze vervolgens allerlei kleding gepakt, om snel weer te vluchten. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder hadden ze waarschijnlijk geen wapens bij zich.
  Het is trouwens nog maar de vraag wat ze met die kleding willen doen want die is op de zwarte markt vrijwel onverkoopbaar!

  Op basis van signalementen zijn twee verdachten inmiddels opgepakt. De politie zegt verder onderzoek te doen en deze zaak zeer hoog op te nemen.
  Een woordvoerder van de politie: “Dit is diefstal in vereniging. Dat wordt ook zwaarder gestraft dan wanneer je zoiets alleen doet.”
  Dan mogen ze ook meteen de ouders van die bengels gaan straffen omdat ze hun kroost hebben verpest, verwaarloosd of hebben oververwend!

  Het is de tweede keer in korte tijd dat een groep een overval pleegt in een winkel. Gisteren werd de JD Sports op het Bijlmerplein door een groep mannen gewapend overvallen. Het heeft er alle schijn van dat de overval op JD Sports georganiseerd is.
  Er werden ook een aantal filialen in België op soortgelijke wijze overvallen. Aanleiding zou zijn een online verschenen video waarbij de manager van de winkel zich racistisch uitlaat.
  Denken die boeven soms dat als je dat soort winkels gaat overvallen hierdoor racisme zal gaan afnemen? Ze stelen zelfs niet eens om de goederen aan armen te geven maar puur uit hebzucht en eigenbelang!

  Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen de plunderingen van JD Sports en Lacoste, maar het wordt meegenomen in het onderzoek, aldus de woordvoerder. Ook kijkt de politie of er een verband is met vergelijkbare incidenten bij filialen van JD Sports in andere landen.
  Wat mij betreft gaan ze al dat gespuis een keer helemaal kaalplukken opdat ze er zo achter komen hoe het is om arm te zijn! Deze jeugd heeft beslist in Nederland GEEN toekomst omdat ze die gewoon zelf naar de knoppen helpen!

  Like

 12. E van de pas zegt:

  De jeugd heeft geen respect meer.althans de jeugd die op straat hangt.tien jarige kinderen die naar je toe komen om je hondje te aaien en daarna zeggen.ik moet naar mijn vriendjes toe die zijn aan het belletje lellen.dan kun je het niet laten om zo’n snotaap een klap in zijn gezicht te geven.krijg je daarna de vraag waarom belletje trekk n niet mag.een schop onder de schenen was mijn antwoord letterlijk dan .een echte schop onder de kont dat is wat.het spul mist tegenwoordig.sommige zak n hoef je niet uit te leggen aan een kleine snotaap!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s