Hulporganisatie “Open Doors”: wereldwijd worden er 200 miljoen christenen vervolgd

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Christenen zijn nog steeds de meest vervolgde religiegemeenschap. Wereldwijd worden er op dit moment ongeveer 200 miljoen christenen in ongeveer 50 landen op grond van hun religieuze overtuiging vervolgd. Dit blijkt uit de officiële cijfers van de “Wereldvervolgingsindex”, die de organisatie “Open Doors” op haar website publiceert. “Open Doors” documenteert vooral de situatie in landen, die op grond van hun communistische staatsideologie of op grond van een dominante positie van de radicale islam de vrije religie-uitoefening door christenen verbieden of hen blootstellen aan gevangenisstraffen, marteling of moord.

Duits - Zuerst

Het “grijze” getal met betrekking tot de schending van de gewetensvrijheid van christenen op grond van hun religieuze overtuiging zou wel eens beduidend hoger kunnen zijn.

Zoals de “Catholic News Agency” bericht, heeft het observatiepunt “Observatory on intolerance and discrimination against Christians” tijdens de algemene vergadering van de Europese bisschoppen in Santiago di Compostella de fundamentele informatie van haar jaarrapport voorgesteld.

Ook Europa is wat betreft christenvervolging alles anders dan van onbesproken gedrag. Weliswaar zou men in de EU-landen niet kunnen spreken van een systematische of bewuste vervolging van christenen zoals men die kent uit links-totalitaire of “islamistisch” gedomineerd elanden. Desondanks zouden er steeds meer gevallen geregistreerd worden, waarin mensen op grond van hun naar buiten toe herkenbare verbondenheid met de christelijke religie beperkingen in hun gewetensvrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering en vrijheid van het uitoefenen van een beroep moeten accepteren.

In enkele gevallen gaat de vervolging zelfs rechtstreeks van staatsorganen uit – zoals in Spanje, waar Justitie tegen minstens acht bisschoppen optrad, die tijdens de mis kritiek hadden geuit op de gender-ideologie of de gebaren en eisen van de LGBTI-organisaties. Ook openlijk geuite kritiek op de “wet betreffende de uniforme bescherming tegen LGBTI-fobie en discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en identiteit” werd tot onderwerp van strafrechtelijke onderzoeken gemaakt.

In landen van de EU bestaat weliswaar, anders dan in Noord-Korea of de Volksrepubliek China, geen communistische staatsdoctrine, maar een agressief en intolerant secularisme, dat door critici wordt omschreven als “cultureel Marxisme”, is bij staatsinstellingen evenals in de zogeheten burgersamenleving wijdverbreid – en het is vooral gericht tegen traditioneel denkende christenen.

Gevallen van discriminatie en aanvallen op christelijke instellingen of godsdienstig plaatsen documenteert het observatiepunt uit Frankrijk, Zweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Polen. Alleen in Polen zou het in 2019 gelukt zijn om een wet voor het hoogste gerechtshof ten val te brengen dat tot een proces tegen een uitgever had geleid, die geweigerd had een spandoek voor LGTB-rechten voor een ondernemingsgroep te maken.

Andere gedocumenteerde aanvallen op de gewetensvrijheid betreffen artsen en verpleegsters, die weigerden deel te nemen aan abortussen, apothekers, die om religieuze redenen geen voorbehoedmiddelen verkopen, of protestwaken en adviesinitiatieven, die het verboden werd te protesteren voor abortuspraktijken of –klinieken. Exploitanten van sociale media verboden meermaals inspanningen om abortussen als problematisch voor te stellen. Een site over de film “Unplanned”, gebaseerd op een boodschap ten gunste van de bescherming van het ongeboren leven, werd van een platform verwijderd.

In Duitsland werden door de Duitse studentenmissie 30 gevallen gemeld, waarin christelijke groepen niet aan de universiteit geaccrediteerd werden. Het werd hen verboden flyers uit te delen en ook om toe te treden tot de studentenvertegenwoordiging.

Behalve institutionele benadelingen van christenen neemt ook het aantal gevallen van vandalisme en verwoesting van kerken of gewijde voorwerpen toe. Onlangs nog kwam het in Berlijn tot blijkbaar links-extremistisch gemotiveerde aanvallen op een christelijk georiënteerd bureau voor zwangerschapsadvies.

Het observatiepunt beklaagde bovendien nadelen voor christelijke asielzoekers. In Zweden werd 68% van alle asielaanvragen van personen afgewezen die van de islam tot het christendom waren bekeerd en in het geval van een terugkeer naar hun thuislanden vervolging moeten vrezen. Ook het Verenigd Koninkrijk had een tot het christendom bekeerde Iraniër asiel geweigerd. In ieder geval dient de “Country Police and Information Note for Iran” van mei 2019 nu de rechtspositie van asielzoekers uit Iran te verbeteren, die daar vanwege hun christelijke overtuiging voor hun leven moeten vrezen.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Communisme, Islam, socialisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hulporganisatie “Open Doors”: wereldwijd worden er 200 miljoen christenen vervolgd

 1. Hovawart zegt:

  Laat Samsom-Airlines deze christelijke vluchtelingen gaan ophalen, als een soort van bevestiging van de multiculturaliteit, het Europa als de socialistische smeltkroes, of is men soms bang dat de situatie binnen de EU nóg gevaarlijker is voor christenen dan elders in de wereld?
  De leugens en het verraad worden alsmaar duidelijker, en schrijnender, en schrijnender…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Laat deze “Christenen” vooral daar waar ze zitten. Inzake hun constitutie zijn ze geen haar beter dan hun islamitische soortgenoten.

  Like

 3. Lucky zegt:

  Ondertussen in nigeria
  https://www.breitbart.com/national-security/2019/11/09/nigeria-1-2-million-people-trapped-in-boko-haram-territories/

  Nigeria: 1.2 Million People Trapped in Boko Haram Territories
  Nigeria: 1,2 miljoen mensen gevangen in Boko Haram-gebieden

  Around 1.2 million Nigerians currently live in areas controlled by the Boko Haram jihadist organization, the United Nations Humanitarian Coordinator for Nigeria warned this week.
  Humanitarian aid workers cannot safely access these areas, and civilians living there run significant risk of falling prey to the group.

  Speaking at the international civil-security summit in Maiduguri on Friday, Nigeria’s most senior U.N. official, Edward Kallon, warned that there is “continuously shrinking humanitarian space” in the northeastern states, which Boko Haram controls, and warned that the conditions faced by civilians do “not give room for fiction.”

  Momenteel wonen ongeveer 1,2 miljoen Nigerianen in gebieden die worden gecontroleerd door de jihadistische organisatie Boko Haram, waarschuwde de humanitaire coördinator van de Verenigde Naties voor Nigeria deze week.
  Humanitaire hulpverleners hebben geen veilige toegang tot deze gebieden en burgers die daar wonen lopen een aanzienlijk risico om ten prooi te vallen aan de groep.

  Edward Kallon, de hoogste VN-functionaris van Nigeria, die vrijdag op de internationale top over civiele veiligheid in Maiduguri sprak, waarschuwde dat er in de noordoostelijke staten “voortdurend krimpende humanitaire ruimte” is, die Boko Haram controleert, en waarschuwde dat de omstandigheden waarmee burgers worden geconfronteerd geef ‘geen ruimte voor fictie’.

  Like

 4. Jan zegt:

  VN vervolgt christenen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s