Aan Sigrid Kaag

Screenshot_42

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste mevrouw Kaag,

Wat fijn dat u tussen het uitdelen van ons belastinggeld aan de Palestijnen en het poetsen van het fotolijstje, waarin dat gezellige kiekje van uw gezin met Yasser Arafat zit, nog tijd vond om het D66-congres te bezoeken. Konden we op de voet volgen hoe u een ‘Özturkje’ deed. Of eigenlijk: een ‘Dubbele Öztürk’.

Ten eerste sprak u op een congres van een Nederlandse politieke partij in een Nederlandse stad in een onverstaanbare taal tegen de aanwezigen. Bij Denk-Kamerlid Öztürk weten we dan nooit of het zijn beroerde Nederlands is of Turks, bij u bleek het Arabisch te zijn.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, D66, Dhimmitude, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, politici, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Aan Sigrid Kaag

 1. Rensk. zegt:

  Voor de Nederlandse burger is ze onbetrouwbaar en dat niet alleen, maar ook gevaarlijk.

  Like

  • fleckie zegt:

   Jammer toch, dat er Nederlanders zijn die toch niet zo. dom. zijn, als. zij. ze. had. ingeschat’ !!!A…….<~<~<~<~<~<~<~

   Like

   • fleckie zegt:

    Wanneer gaat zij. met de bij. haar horenden weer!! terug!! tussen de arabieren wonen, wier taal zij zo graag spreekt??…….<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • fleckie zegt:

    Vetslag. in de ‘ISRAEL NIEUWSBRIEF’ van. CIDI, van 23 april 2006!!, :::::::
    ‘ REGERING. GEEFT. OVERZICHT. VAN. STEUN. AAN PALESTIJNEN’.
    Op 22 fenruari stelden de Kamerleden Van der Staaij( SGP), Van Baalen, ( VVD), Herben ( LPF), Wilders,( Groep Wilders), Huizinga Heringa ( Christenunie), en De Neree tot Babberich ( CDA). een reeks schriftelijke vragen aan de regering over de omvang en besteding van Nederlandse en Europese hulpgelden aan de Palestijnse autoriteit. Hieronder volgt een samenvatting uit de antwoorden die op 4 april door de ministers Bot ( Buitenlandse Zaken) en Van Ardenne ( ontwikkelingssamenwerking) aan de Kamer werden gestuurd.
    “ De totale bilaterale en multilaterale steun aan de Palestijnse gebieden, bedroeg in 2005, $1,4 miljard. Hiervan was $350, miljoen budgetsteun, $500, miljoen humanitaire hulp en $ 550, miljoen ontwikkelingshulp. dit jaar, (2006) zal in hoge mate worden beinvloed door de wijze waarop de nieuwe Palestijnse regering gevolg geeft aan de door de. EU. en het Keartet gestelde voorwaarden erkenning van Istael, afzweren van geweld en aanvaarding van bestaande overeenkomsten en verplichtingen”.
    “ De totale reguliere Nederlandse hulp aan de Palestijnse Gebieden bedroeg in 2005 ruim. 33 miljoen euro. Daarvan werd 11,8 miljoen euro besteed via de VN- orgaisatie voor Palestijnse vluchtelingen ( UNRWA) en was 1,5 miljoen euro bestemd voornoodhulp via andere. VN- organisaties”. “ Verder werd 5 miljoen euro bijgedragen aan het “ Reform Trust Fund” van de Wereldbank voor begrotingssteun aan de Palestijnse Autoriteit ( PA) ter ondersteuning van het hervormingsprogramma van de Palestijnse overheidsfinancien. Betalingen uit dit fonds geschieden op basis van naleving van afspraken met de PA over de voortgang op hetn gebied van financiele hervormingen.
    Daarop houdt de Wereldbank nauwgezet toezicht in samenspraak met de Europese Commissie en de andere bijdragende donoren”.
    “ Daarnaast besteedde Nederland 5 miljoen euro aan een goed bestuur- en mensenrechtenprogramma via onafhankelijke ngo’s ( non government organisation, red.) en aan de opbouw van het Palestijnse politieapparaat via de Eu- politie-missie( EUPOL- COPPS).”. “ Na de Israelische terugtrekking uit de Gazastrook(,,,) is besloten tot een jaarlijkse extra bijdrage van 10 miljoen euro voor wederopbouw van de Palestijnse economie. Eind 2005 is in dit kader een aanvullende bijdrage van 6,2 miljoen euro verstrekt aan UNRWA. Indien de politieke omstandigheden het toelaten zal de bijdrage voor 2006. worden ingezet ter ondersteuning van de Palestijnse. land- en tuinbouwsector via VN- en of. ngo- kanalen”. Zoals uit het bovenstaande overzicht blijkt wordt er geen directe Nederlandse hulp aan de PA verstrekt masr wordt de hulp besteed via de V n, de Wereldbank, de Eu en onafhankelijke ngo’s. Voor 2006 is een vergelijkbaar uitgavenpatroon voorzien, waarvan de precieze invulling afhankelijk is van de politieke en veiligheidsomstandigheden in de Palestijnse Gebieden”. “ De totale steun van de Europese Unie ( lidstaten en Europese Commissie, EC) aan de Palestijnen bedroeg in 2005 ongeveer 500 miljoen euro. Hiervan werd ongeveer de helft verstrekt door de EC.
    Ruim de helft van de. EC- hulp werd zonder tussenkomst van de Palestijnse Autoriteit ( PA) besteed aan projecten van ngo’s en VN- organisaties en aan noodhulp. De andere helft werd voornamelijk besteed aan begrotingssteun ( vooral ambtenarensalarissen)., capaciteits- opbouw van de PA en aan elememtaire voorzieningen die de PA verstrekt aan de bevolking ( gezondheidszorg, onderwijs, sociale sectoren)”.
    “ Voorzover mij bekend doet de PA. geen uitbetalingen aan nabestaanden van terroristen. Volgens de gegevens die mij ter beschikking staan is er wek een PLO- fonds, dat los staat
    van de PA, waaruit betalingen worden verricht aan nabestaanden van Palestijnse burgers die door het optreden van de Israelische strijdkrachten om het leven zijn gekomen. Tevens beoogt dit fonds Palestijnen te compenseren de materiele schade hebben geleden door Israelische ( gewapend) optreden zoals huisverwoestingen”.
    “ zer schijnt geen licht tusse de opstelling van de. EU. en die van de VS. De eisen asn Hamas. zijn duidelijk geformuleerd in de conclusies van de Raad voor Algemene Zaken en Externe betrekkingen van 30 januari. 2006. alsmede in de Verklaring van het zkeartet ( EU, VS, VN, en Rusland) van diezelfde datum afzien van geweld, erkenning van Istael en respecteren van bestaande overeenkomsten. De toekomstige hulprelatie met de nog te vormen nieuwe regering van de PA. zal door de EU en het keartet in het licht van deze criteria worden. beoordeeld”……………>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> fleckie, dit is nog maar een samenvatting van het “ ondersteunen” zogenaamd v.d. Palestijnen in 2005,……. dus 14 jaar geleden,…….HOEVEEL is er dan PER. JAAR. ‘gesluisd’. nasr die. zogenaamde Palestijnse gebieden? etc. ( m.i. lachen die. Palestijnen. zich. ziek, over zo’n ‘naieviteit’, !!!!!!! de. euro’s. die met gulle hand. UITGESTROOID. worden, ) en werden, vanuit. ONS. LAND, is wel opgebracht door. ONS. NEDERLANDERS!!!…….<~<~<~<~<~<~<

    Like

 2. Rensk. zegt:

  Zou ze echt denken dat niemand erachter zou komen dat ze in het arabisch de boel zit op te hitsen? Zou het? Omdat ze arabisch spreekt? Het zal toch niet. Allochtonen hebben allang in de gaten dat ¨onze¨ politici tegen ons zijn. Zij kennen de taal van de straat en het recht van de sterkste. En weten allang dat ze veel minder snel gestraft zullen worden. Dus anarchie en plunderen maar. Politie is toch uitgedund en een slap aftreksel van wat het vele decennia geleden was.

  Like

 3. koosv8 zegt:

  En de zaal gaat nog klappen ook voor deze belastinggeld smijtende LANDVERRADER!!!
  D66 ten voeten uit.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Het lijkt wel of de regering van u Nederland bestaat uit NSBers en homo’s en lesbo’s

  Like

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/burgemeester-halsema-waarschuwt-op-verkapte-wijze-voor-nieuwe-radicaliseringsgolf/

  Burgemeester Halsema waarschuwt op verkapte wijze voor nieuwe radicaliseringsgolf

  Burgemeester Femke Halsema heeft vanmiddag in de Singelkerk de Preek van de Leek gehouden. Ze sprak over het belang van een gedeeld besef van rechtvaardigheid, maar waarschuwt in feite op verkapte wijze voor een nieuwe radicaliseringsgolf in Nederland.

  ‘In wijken waar bewoners worstelen met armoede en discriminatie kan hun loyaliteit met de ‘rechtsgemeenschap’ op het spel komen te staan, uit teleurstelling of frustratie.’

  Wat zegt ze hier nou eigenlijk? Arme mensen die slachtoffer zijn van discriminatie (geen Henk en Ingrid dus), zouden wel eens in een ‘loyaliteitsconflict’ met ‘de rechtsgemeenschap’ kunnen komen. Juist ja, nou is dit hoe ik hem lees: ‘Mohammed uit Kanaleneiland, zonder andere vaardigheden dan als die voor callcentermedewerker, zou wel eens Syriëganger kunnen worden als hij te vaak wordt afgewezen voor een andere baan, uit haat naar zijn omgeving.’

  Like

  • Republikein zegt:

   Die conclusie is helemaal juist.

   Like

  • Rensk. zegt:

   Alle mensen wat is dat mens ongelofelijk dom zeg. Niet dat ze daar wat aan kan doen, maar als iemand dan op zo´n plek zit dan zakt je broek af. Ze geeft hiermee aan dat het normaal is dat als je teleurgesteld bent of gefrustreerd je op anderen af gaat reageren. Dus bij huiselijk geweld moet je je ook stil houden want anders frustreer je dader nog meer en krijg je nog meer geweld. En omdat dat zo is moet iedereen zich gewoon aanpassen en die bepaalde groep negeren en wat ze ook doen je zelf stil houden, want anders………………….. Nee Halsema, jullie domme aanpak is het grote probleem. De schuld ligt bij jullie ambtenaren, want niet handhaven.

   Like

   • fleckie zegt:

    Men moet altijd er rekening mee houden:: ‘de eerste. gulden, is een daalder waard’, …….dus meteen alle eigen schuld. altijd. . afwentelen. op die ander,( v o o r d a t. die kan reageren,)…….<~<~<~<~<~~~

    Like

 6. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  Horen die Syriërs geen Nederlands te kunnen verstaan en spreken na al die jaren op hun luie reet hier ?
  Kaags masker valt weer eens af, zij haat de gewone Nederlander met een mening, en ook politici die een mening hebben ‘Zouden die Syriërs niet zo onder de hand eens terug moeten ?’ Nee afblijven ! Het zijn namelijk de persoonlijke moslim-apegatjes van Kaag.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   De nu zittende regering, waaronder VVD, D66, Chtistenunie, hebben Kaag aangesteld, laten we dat niet vergeten. Met name Rutte heeft schuld aan het ministerschap van Kaag. De regering gaat alvast op Arabische les, kunnen ze al vast wennen aan onze toekomstige overheersers. Met toestemming van rutte, c.s. geeft Kaag al die miljoenen aan de Palestijnse terroristen. Bedenk dit als u weer gaat stemmen. Opdat wij niet vergeten.

   Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  Vakantie in Syrië 2019, zo te zien volkomen veilig?
  Later zei u dat Nederlandse media niet alleen onbetrouwbaar zijn, maar ook nog potentieel bedreigend voor de inwoners van Nederland met een Syrisch paspoort. Anders kan ik de zin “Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je Nederlanders ook wel aan” niet verklaren

  Like

 9. Gerrit zegt:

  In de plaatselijke krant was te lezen dat de vader van een gezin met 4 kinderen uit Syrië geen werk kon vinden. Het gezin is al 4 jaar in Nederland.(!) Op het moment van publicatie was overal de fruitpluk in zijn omgeving druk aan de gang. Kon daar zo aan de slag. Denk altijd aan de Nederlanders die naar Australië en Canada gingen. Die konden geen 4 jaar thuis bij moeder de vrouw verblijven.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   @Gerrit, daar was je op jezelf aangewezen en dat maakt een mens sterker dan sterk. Als alle verantwoording uit je handen word gehaald krijg je de meest vervelende apen die er ook de wereldbol rondlopen. Alle rechten maar geen plichten. Geen verantwoording hoeven afleggen (net als de ambtenaren dat in Den Haag niet hoeven, want geen sancties) Daar krijg je een geweldige samenleving mee. Niet dus.

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Een mohammedaan in dienst hebbend, dan moet men wel niet vergeten, dat ze 5x per dag, 😌met ‘derriere . omhoog’, hun. ‘arbeid’ moeten verzaken!!! dus niets presteren!!😁!
   ( tel uit je winst als 👹 werkverschaffer’!!!‼️

   Like

 10. Lucky zegt:

  Reizen door Syrië 2019,

  Like

 11. David zegt:

  Assad houdt van christenen, dat kunnen we niet hebben hè Sigrid!

  Geliked door 1 persoon

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoe absurd is het dat een Nederlandse politica op een bijeenkomst in Nederland een speech geheel of gedeeltelijk in het Arabisch spreekt ?
  Waarom begint het volledige congres niet met boe roepen en fluiten omdat het van de ratten besnuffeld is.
  Hoeveel commentaar heeft Baudet niet gehad toen hij een stukje in het latijn voordroeg ?

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Zeg Tijl, weet jij wat er met Fenixx aan de hand is? Zijn ze failliet of zo?

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Heb eerlijk gezegd geen idee Wachteres, ik keek er nog incidenteel naar, nadat ik er vertrokken was heb ik nog een aantal keren gereageerd maar op zeker moment kreeg ik vanwege mijn kritiek een ban wat tevens inhield dat ik de site niet meer kon bezoeken. (nooit geweten dat dit kon)
    Na verloop van tijd kon ik wel weer op de site maar voelde niet langer de behoefte om te reageren, enige tijd geleden had rommel een ‘eigen server’ gekocht, waarschijnlijk omdat hij met de tot dan toe gebruikte server last kreeg vanwege de content.
    Fubar was altijd de technische man maar het leverde kennelijk problemen op, de laatste keer dat ze weer verschenen was het niet langer een beveiligde site en Fubar schreef dat hij daarmee bezig was.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ze zijn niet meer te bereiken en je krijgt dit bericht.:

    Error establishing a database connection

    Zo vaak kom 0ik er ook niet, maar ik was gewoon nieuwsgierig.

    Like

   • Republikein zegt:

    ………………

    Spijt me “Republikein”, maar ik plaats niets van Fenixx

    Webmaster

    Like

 13. verwardeman zegt:

  Straks – na Neurenbergproces 2.0 – zal bouwend Nederland vast wel een hijskraan met
  hijsstrop beschikbaar hebben voor deze moSSelhoer .

  Like

 14. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/amerikaanse-topdiplomaat-bevestigt-turkse-etnische-zuiveringen-en-oorlogsmidaden-tegen-koerden/

  Amerikaanse topdiplomaat bevestigt Turkse etnische zuiveringen en oorlogsmidaden tegen Koerden

  Het is al veel langer bekend, maar nu is het ook officieel toegegeven: de Turken voeren doelbewust etnische zuiveringen uit tegen de Koerden.

  Deze ontwikkelingen kunnen onmogelijk als een volslagen verrassing komen. Erdogan kondigt zijn agressieve imperialistische veroveringsplannen voor Syrië, en daarna het halve Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa immers al jaren aan. De Koerden zijn met hun aspiraties voor een eigen onafhankelijke staat een lastige hobbel op de weg, die permanent moet worden verwijderd.

  Roebuck bevestigt wat wij al jaren schrijven, namelijk dat –nog altijd NAVO lid!- Turkije islamistische proxy’s in het zogenaamde ‘Syrian National Army’ (voorheen FSA) gebruikt om afschuwelijke mensenrechtenschendingen en strandrechtelijke executies van Koerdische strijders en burgers uit te voeren. ‘Deze kunnen enkel als oorlogsmisdaden en etnische zuiveringen worden omschreven,’ aldus de diplomaat.

  Like

 15. fleckie zegt:

  Op de Duits; Engelse site Tangsir, kan men lezen wat TURKIJE met ISIS.🏴‍☠️ te maken heeft,…….
  Zijn het eigenlijke. hoofd van Isis, en. 🏴‍☠️ Hamas. ( Erdogan) die door dreigingen telkens weer, miljoenen. euro’s. weet los te ’peuteren’!!!😂 🤑 ( om de hellepoorten van moslems. zogenaamde vluchtelingen. open te. zetten.!🧕🏼 …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘ Heer bron……..’ Als uitkeringstrekker is Palestijnse entiteit een obstakel voor vrede’. ( Heb ik vanmorgen om 6.36u ‘getypt ‘,op deze site,… Is waarschijnlijk ‘verloren? gegaan?) (.er was wel melding van storing betr. bericht over Rutte) ……. jammer. fleckie.

   Like

   • fleckie zegt:

    Vervolg op ‘de geopolitieke en geomilitaire situatie in de regio is vooralsnog dusdanig dat Israel de controle op de Palestijnse buitengrenzen niet zal kunnen opgeven……..
    VERKEERDE. DEMOGRAFISCHE. SCHATTING. PALESTIJNSE. GEBIEDEN
    De Palestijnen zijn niet alleen voor budgettaire steun aan de PA van de buitenwereld afhankelijk ,maar alruim een halve eeuw ook voor tal van sociale en educatieve voorzieningen. Volgens de Wereldbank had de totale internationale steun aan de Palestijnse gebieden in 2005 een waarde van 1,3 miljard dollar,waarvan 605 miljoen uit de kas van de EU. Dat is 346 dollar per hoofd v.d.Palestijnse bevolking. Het CIA World Fact Book. 2005 totaliseert de Palestijnse bevolking van de Gazastrook en de West Bank op 3,76 miljoen zielen. Daarbij baseert de CIA zich o.a. op gegevens v.d. PA. Recent Amerikaans wetenschappelijk onderzoek heeft de Palestijnse bevolking echter becijferd. ( per ultimo 2004) op slechts. 2,49 miljoen zielen ( http://www.pademographics. com.) Op basis van dat aantal bedroeg de internationale steun in 2005. 522 dollar per hoofd v.d.bevolking. Onder de Nederlandse sociale wetgeving zou de Palestijnse entiteit als 57- jarige kansloze uitkeringstrekker worden getypeetd. Misschien is het brste wat de Palestijnen kan overkomen daarom wel dat de wereld de hun om politieke redenen toebedeelde ‘hospitalisering’. afbouwt. Dan. MOET men zelf wel aan het werk, waarbij intensieve economische samenwerking met Israel noodzakelijk is en het vredesproces een echte kans kan krijgen…………….<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • fleckie zegt:

    Dit is het eerste gedeelte ( gisteren zo. op 6.36 u getypt) van. ‘
    ‘ Als uitkeringstrekker. is. Palestijnse. Entiteit een obstakel voor de vrede’,
    CIDI Israel- brief 13 april 2006. W.K.
    De westerse financiele boycot v.d. Palestijnse Autoriteit ( PA) kan paradoxaal genoeg de economische situatie v.d. Palestijnen verbeteren en de vrede bevorderen. Het Palestijnse vraagstuk wordt al ruim vijftig jaar gecompliceerd door het vluchtelingenprobleem van 1948 kunstmatig in stand te houden en de Palestijnen afhankfelijk te houden van internationale hulp, hen daarin als uitkeringstrekkers te Hospitaliseren.’. Daarmee bleven de Palestijnen niet alleen een voor veel landen nuttig politiek wapen tegen Israel, maar werden zij tot sociaal-economische ellende en uitzichtloosheid veroordeeld. Dat heeft de vrede uiteraard niet bevorderd.
    Inmiddels is in de door de Palestijnse Autoriteit ( PA) bestuurde gebieden een door de fundamentalistische. HAMAS. gecontroleerde regering geinstalleerd. Daarmee kwam een eind aan de dominantie v.d in 1964 opgerichte seculiere PLO, die met zegen van de internationale gemeenschap absolute politieke,bestuurlijke en financiele controle over de Palestijnse zaak’ had weten te verkrijgen. Het eas Arafats PLO die in 1974 door de VN en in 1993 door Israel als “ de vertegenwoordiger van het Palestijnse volk” werd erkend, die vervolgens alle overeenkomsten met Jerusalem heeft gesloten en in 1994 de toutjes van de in dat jaar geinstalleerde PA. in handen kreeg. Het PLO- regentschap kenmerkte zich door nepotisme, corruptie en wanbestuur . Volgens een recent verschenen rapport v.d. Amerikaanse CONGRESSIONAL RESEARCH SERVICE). 7 ( zeven) miljard dollar budgettaire steun verleend en is waarschijnlijk de helft daarvan. ‘verdwenen’.
    .PA-BEWIND. BRACHT. PALESTIJNEN. ARMOEDEVAL.
    HAMAS’ populariteitkan goeddeels worden verklaard uit de. VERELENDUNG van de Palestijnen. In 1993 bedroeg het Bruto Binnenlands Product in de Gazastrook nog 2800 en op de West Bank 3500 dollar per hoofd v.d.bevolking. Onder het PA- bewind zakte dat naar respectievelijk 600 en 1100 dollar in 2003. In die periode creeerde Hamas voor de door de PA benadeelde bevolking een alternatief sociaal en educatief vangnet. Dat diende primair als rekruteringssysteem voor de jihad tegen Israel, maar had als neveneffect de vorming van een politieke machtsbasis.
    De Palestijnse entiteit is momenteel economisch niet levensvatbaar. In een gezonde economie zijn productie en consumptie in evenwicht, is erv een afhankelijkheid van inkomens- en vermogensoverdrachten uit het buitenland en is corruptie een randverschijnsel. Hamas zal de corruptie waarschijnlijk wel kunnen verminderen, maar het extremistische programma v.d. Organisatie staat voortzetting van budgettaire steun door het Westen vooralsnog in de weg. Vervangende steun door bijvoorbeeld. Iran kan de PA ‘redden’, maar zal gepaard gaan met politieke inmenging die gericht is op verdere radicalisering. Bovendien biedt budgettaire steun geen oplossing voor de structurele economische problemen.
    PALESTIJNSE. AFHANKELIJKHEID. VAN ISRAEL. Onder het Israelische bewind (1967- 1994) was er in de Gazastrook en de West Bank wel sprake van economische groei , maar Jerusalem heeft er niets aan gedaan om de eigen industrie van de Palestijnen te ontwikkelen, VOOR. de geweldsgolf van 2000-2004 waren veel
    Palestijnen afhankelijk van werkgelegenheid in Israel. Maar in de Gazastrook. is thans ongeveer de helft v.d. beroepsbevolking werkloos en op de West. Bank ruim 20%. Het PA heeft meer dan. 137.000. ambtenaren( met een afhankelijkheidsratio van 6.0, ofwel 822.000 personen). In 2005 bedroeg het PA- budget ruim 1.8 miljard dollar, waarvan slechts 400 miljoen werd gedekt door locale belastingopbrengsten . Een bedrag van ca 500 miljoen aan invoerheffingen en accijnzen werd in 2005 door Israel geind en aan de PA doorbetaald. In 2005 ontving de PA. Ongeveer 350 miljoen dollar aan rechtstreekse budgettaire steun en werd zo’n 600 miljoen op de kapitaalmarkt geleend.
    ISRAELS. EILIGHEIDSDILEMMA. .De curieuze constructie met de Israelische inning van invoerheffingen en accijnzan werd overeengekomen in de OSLO-AKKOORDEN en houdt verband met Israelische controle op de Palestijnse import. Overigens heeft Israel na de verkiezingsoverwinning van Hamas de doorbetalingen opgeschort. Jerusalem wil met de controle de smokkel van wapens en explosieven naar de Palestijnse gebieden tegengaan,maar ook zonder dat argument blijven de Palestijnen afhankelijk van Israelische invoer-, uitvoer- en doorvoerfaciliteiten.
    De geonomische situatie is erg complex. De Gazastrook en de West Bank vormen geen territoriale en economische eenheid. De Gazastrook beschikt niet over een zeehaven en de territoriale wateren worden door de Israelische marine gecontroleetd. De luchthaven van Gaza is tijdens de geweldsgolf van 2000-2004 door de Israeli’s buiten gebruik gesteld en na de Israelische terugtrekking uit de strook, in de zomer van 2005 ,blijft Jerusalem om veiligheidsredenen ook ongecontroleerde import door de lucht verbieden. De grens met Egypte biedt de Palestijnen geen uitweg. Aan gene zijde ligt de Sinaiwoestijn een gebied zonder de voor een deugdelijke doorvoer benodigde infrastructuur. De West Bank wordt grotendeels door Israelisch grondgebied omsloten en de grensovergangen met Jordanie staan onder Israelische controle. De geopolotieke en geomilitaire situatie in de regio is vooralsnog dusdanig dat Istael de controle op de Palestijnse buitengrenzen niet zal kunnen opgeven. <~<~<~<~<~<~>>>>>>>>>>>>
    (vervolg hierna, is reeds ‘ afgedrukt’j

    Like

 16. Jan zegt:

  Sigrid Kaag: “Ik haat Joden en hun jodenstaat”

  Sigrid Kaag gaat weer miljoenen overmaken aan omstreden VN-organisatie UNRWA

  Het kabinet gaat definitief de steun hervatten aan de VN-organisatie UNRWA die 5 miljoen Palestijnen helpt. Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) geeft de organisatie 19 miljoen euro, dat is ongeveer evenveel als afgelopen jaren.

  ……
  https://tpo.nl/2019/12/06/sigrid-kaag-gaat-weer-miljoenen-overmaken-aan-omstreden-vn-organisatie-unrwa/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s