Cyprus- de nieuwe invalspoort voor nieuwe EU-burgers uit de hele wereld

Screenshot_43

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Grieken ermee beginnen zich te verzetten tegen de ongecontroleerde immigratie in hun land, wordt Cyprus – bijna onopgemerkt door de publieke opinie – bijna overstroomd met immigranten uit de hele wereld. Cyprus zou inmiddels het hoogste immigratiepercentage per hoofd van de bevolking in de EU hebben.

journalistenwatch

Volgens een bericht van de Zweedse zender “SVT” is het aantal migranten, dat in het Griekse zuiden van Cyprus met boten of met vliegtuigen uit het door Turkije gecontroleerde noorden binnenkomt, pijlsnel gestegen.

Cyprus zou voor velen aantrekkelijk zijn geworden en de gemakkelijkste manier om de Europese Unie te bereiken, aldus de correspondent van “SVT”, Christoffer Wendick.

“Een vlucht van het Turkse vasteland naar het Turkse deel van Cyprus is bijna een binnenlandse vlucht”, aldus Wendick.

Als deze trend aanhoudt, zouden er over vijf jaar meer dan 100.000 asielzoekers, zogenaamde vluchtelingen en economische migranten op het eiland kunnen leven en dan meer dan 3,5% van de totale bevolking uitmaken, vreest de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken tegenover de “Cyprus Mail”. De actuele omgang met de immigratie zou het complete falen van de Europese politiek tonen, klaagt de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken.

“U begrijpt wat dot voor een land als Cyprus betekent”, zei minister van Binnenlandse Zaken Constantinos Petrides. “We maken op dit moment de grootste bevolkingsverplaatsingen ooit mee, en volgens de VN verlaten elk jaar 250 tot 300 miljoen mensen hun landen van herkomst”, aldus Petrides. Het bevolkingsaantal in het door de Republiek Cyprus gecontroleerde zuiden van het eiland bedraagt iets minder dan 850.000 inwoners. Nu sluit ook Cyprus zich aan bij de Middellandse Zeelanden, die de EU-staten ertoe oproepen migranten van hen over te nemen. “Niet veel van hen zijn vluchtelingen. Het zijn economische migranten, die de situatie misbruiken of er gebruik van maken”, aldus Petrides.

Begin vorige week bereikten nog eens 131 zogenaamde Syrische migranten de kust van Cyprus. 118 mannen, acht zogenaamde minderjarigen en vijf vrouwen mochten de boot verlaten. Drie mannen – twee Syriërs en een Cyprioot – zouden wegens verdenking van mensensmokkel gearresteerd zijn, aldus de “Cyprus Mail”.

In juli beschuldigde minister van Binnenlandse Zaken Petrides de Turkse regering ervan de mensenhandel met migranten in het zuidelijke deel van het eiland te ondersteunen. Dit gedrag zou niet getolereerd kunnen worden op Europees niveau, aldus Petrides destijds.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cyprus, Europa, EUSSR, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Cyprus- de nieuwe invalspoort voor nieuwe EU-burgers uit de hele wereld

 1. jungleelephant zegt:

  Heel die dwaasheid stoppen en beginnen met repatrieren:Europa kan niet de rest van de wereld herbergen en aan de vreet houden:dit moet nu stoppen!

  Like

 2. Eppo zegt:

  Die knettergekke hippies in t Haagje halen Ze wel weer hier heen naar toe en binnen .
  Ze mogen wel eens snel beginnen te stoppen met Ontwikkelings Hulp aangezien Ze hier al in de Bijstand zitten en Tientallen Miljarden kosten .
  Het is weer dubbelop bij dat knettergekke zooitje o.l.v. PvdA en Groen-Links .

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoe absurd is het feitelijk dat een EU lidstaat voor de helft bezet is door Turkije terwijl er geen plannen zijn hier een eind aan te maken ?
  En even helemaal off-topic, mocht er nog een haar op uw hoofd over zijn die vind dat “Nederlanders” die als voormalige IS’ers vastzitten wel terug mogen komen, kijk hier even naar;

  https://news.sky.com/story/islamic-state-new-mini-caliphate-forms-at-syrian-al-hol-camp-11858828

  Like

 4. Republikein zegt:

  Op Cyprus draait alles maar om één ding:geld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s