De DDR is dood, leve de DDR: Egon Krenz uit zich als fan van Merkel

Screenshot_37

(Vertaling: E.J. Bron)

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de val van de Berlijnse Muur krijgt bondskanselier Angela Merkel het passende verheven cachet dat zij en haar politiek verdienen: niemand minder dan Egon Krenz (foto), voor de omwenteling de laatste secretaris-generaal van de SED en voorzitter van de Staatsraad van de DDR (die 16,7 miljoen mensen met wapengeweld opsloot), prijst Merkel´s “politiek van de open grenzen”, die binnen vier jaar tot de miljoenvoudige immigratie van mensen zonder aanspraak op asiel heeft geleid.

journalistenwatch

Er zijn complimenten, die de geadresseerde te denken zouden moeten geven – en waardering uit de mond van een oud-socialistische apparatsjik is de ultimatieve faillietverklaring voor de politiek (vooral de vluchtelingenpolitiek) van de bondskanselier. Dat oud SED-kader zoals Krenz (die weliswaar voor DDR-omstandigheden als “hervormers” golden, in de Bondsrepubliek echter om goede redenen tot de niet te beleren uiterst linkse betonkoppen en DDR-nostalgici gerekend worden, omdat ze onverstoorbaar in de wedergeboorte van het socialisme met een menselijk gezicht geloven) inmiddels voor Merkel´s Duitsland applaudisseert, is vooral voor één ding een overtuigend bewijs: de bondskanselier met haar aanhoudende linkse koers heeft het heden met het verleden verzoend en politieke omstandigheden gecreëerd, waarin menigeen de DDR terugvindt.

Veelzeggende lof is eigenlijk een enorme draai om de oren

Het creëren van een staatsvijand (vroeger: “contrarevolutie”, nu: “rechts-populisme/-extremisme”). Planeconomie en dirigisme in plaats van concurrentie en vrije markteconomie (voorbeeld energie- en klimaatpolitiek). De tendens tot centralisme (tot vreugde van de Europese Commissie). Wanbeleid en gebrekkig bestuur (met de groeten van de gebrekkige infrastructuur). De toenemende ontvreemding van de VS. Een partijoverstijgende politieke lijst van CDU/CSU, SPD en pseudo-oppositionele links-groene blokfluiten. Staatsgetrouwe “cultuur creërenden” en journalisten. En een toenemend rigoureus meningsklimaat, dat dissidenten buitensluit. Geen wonder dat de inmiddels 82-jarige Krenz er uitermate tevreden mee is hoe Merkel het land heeft veranderd.

Veel van de gisteren uitgesproken zinnen van de ex-DDR-apparatsjik klinken als reële satire, bijvoorbeeld deze, die geciteerd werd door de “Tagesspiegel”: “De beslissing, die zij in verband met de vluchtelingen heeft genomen, zou ik precies zo hebben genomen. Dat is een humanistische kwestie.” Een grotere draai om de oren van een oud kaderlid, die wegens zijn medeverantwoordelijkheid voor de DDR-grensmoorden bijna vier jaar in de gevangenis zat, tot op de dag van vandaag het “schietbevel” ontkent en oreert van humanisme, is überhaupt niet te bedenken.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op De DDR is dood, leve de DDR: Egon Krenz uit zich als fan van Merkel

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Humanisme uit de mond van een communist, alsof de duivel zegt dat de opwarming van de aarde een goede zaak is !
  Merkel zal wel trots zijn, tenslotte komt ze zelf uit de DDR waar haar ouders vrijwillig ! naartoe waren getrokken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Betonkop?
  Eerder een kabeljauw die op het droge naar adem snakt.

  Like

 3. Alysa zegt:

  Krenz;

  maar wie neemt die man ooit serieus?
  HIj viel al niet serieus te nemen toen hij ’t van Honecker overnam; dacht die politieke clown werkelijk voor even dat hij’ t van de ouwe kon overnemen en ’t ongeveer even lang uithouden, misschien; nou, hij heeft dan in ieder geval fout gedacht!
  Krenz was de eerste politieke clown die ik in mijn bewuste leven meemaak(te), ben van’ 73, na Krenz’ actieve politieke loopbaan zijn er helaas nog wat gevolgd!
  Begrijp mij a.u.b. niet verkeerd; ik hou van clownen maar dan liefst op die plaatsen waar zij meer tot hun recht komen; in ’t ziekenhuis, circus, bv.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s