Macron rekent af met de NAVO: onbetrouwbaar, oneens, “hersendood”

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse president Macron (foto) heeft in een interview met het Britse tijdschrift “The Economist” heftige kritiek op de NAVO geuit. Macron zei letterlijk: “Wat we op dit moment meemaken, is de hersendood van de NAVO.” Er zou “geen enkele coördinatie bij strategische beslissingen tussen de VS en haar NAVO-bondgenoten zijn.”

Duits - Zuerst

Europa zou niet meer kunnen vertrouwen op de Amerikaanse bondgenoot, die “ons de rug toekeren”. Daarom zou men eigen geopolitieke strategieën moeten ontwikkelen”, aldus Macron: “Anders controleren we ons lot niet meer.” Dat zou militaire soevereiniteit behelzen en het openen van een dialoog met Rusland. Al het andere zou “een grote fout” zijn.

Het Europese continent zou zich op dit moment in een “toxische” situatie bevinden. Van binnenuit zou men verzwakt worden door de Brexit, bovendien zou Donald Trump de eerste Amerikaanse president zijn die het idee van “ons Europese project” niet zou delen. Tegelijkertijd zou de EU zich moeten bezighouden met de opkomst van China en autoritaire regimes in Rusland en Turkije. De laatste zou “ongecoördineerd, agressief” optreden vertonen op een terrein dat de veiligheidsbelangen van iedereen zou raken.

Europa zou haar militaire soevereiniteit terug moeten krijgen, eiste Macron in het interview. De internationale veiligheidssituatie en de opkomende macht China zouden tot een “buitengewone zwakte van Europa” hebben geleid. “Als Europa zichzelf niet als wereldmacht kan zien, zal ze verdwijnen”, waarschuwde de president.

De uitlatingen van Macron zorgen enkele weken voor de NAVO-topontmoeting begin december in Londen voor explosiviteit. Dit jaar viert het westelijke militaire bondgenootschap zijn 70-jarige bestaan.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Frankrijk, NAVO. Bookmark de permalink .

21 reacties op Macron rekent af met de NAVO: onbetrouwbaar, oneens, “hersendood”

 1. Monalisa zegt:

  Ik zeg stop maar met de NAVO.

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  ” Wat we op dit moment meemaken, is de hersendood van de Navo ” ,
  inderdaad Macroni koek , en je vergeet de hersendood van de EU boeven , die alleen hun eigen belang zien en de rest van Europa daarmee naar de donder helpen .
  Hele dooie bende , die ” overheden ” .

  Dat we minder op de Amerikanen kunnen vertrouwen ; best mogelijk .
  Maar wie bij zijn volle verstand zou nog hulp willen verschaffen
  aan die parasietenbende in Brussel ?
  Amerika heeft sinds ’45 een enorm deel van de beveiliging van Europa mogen betalen .
  En de bende van Brussel en voorheen de Europese landen , vond dat wel prima .
  Een ieder moet zijn eigen broek maar op houden !
  Nu de EU zelf op moet gaan draaien voor ” eigen kosten ” beginnen ze te jammeren als een a-sociaal wijf uit een achterstandswijk .

  Dat Trump ” ons Europese project ” niet kan waarderen , bewijst dat hij lang zo gek niet is , als men ons wil laten geloven !
  Het pleit enkel voor hem .
  Het is ook niet ” ons project ” , het is een financiele en economische catastrofe van ettelijke duizenden steelboeven , oplichters en machtswellustelingen .

  Maar inderdaad , ” Europa zou haar eigen militaire soevereiniteit terug moeten krijgen ” ,
  goed hoor , maar dan ook meteen die , van allemaal soevereine landen .
  Gewoon weer EEG , ieder baas in eigen land met de mogelijkheden om het buitenlandse gajes bij de grens al te kunnen weren .

  Het enige zinvolle wat ie opmerkt , is wellicht om op betere voet te komen staan met Putin .
  Maar wellicht is dat ook alleen maar een ” tactische ” uitspraak .

  NEXIT , NEXIT , NEXIT !

  Geliked door 1 persoon

 3. Anna zegt:

  Zou, zou zou, hij weet niets zeker.
  Van Macron is bekend dat hij al jaren ZELF EEN LEGERMACHT wil bezitten in west Europa. En waar hij dan de leiding over zou moeten hebben.
  Hij overlegd niet met Amerika.
  Amerika is niet alleen Trump, maar hij is net als de media, hij haat Trump meer dan dat hij ermee in gesprek wilt gaan.
  Dit is stemmingmakerij…. en gevaarlijk….. ons uitleveren voor onze bescherming aan Macron..

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Over 3dagen, 13 November, is het 4 jaar geleden dat de aanslag op Bataclan plaats vond, 129.doden, 350 gewonden.
  Vandaag, 10 November vindt er in Parijs op dit moment een betoging plaats tegen ISLAMOPHOBIE en ’t feit dat “ISLAM NIETS VAN DOEN HEEFT MET DIE AANSLAG ! ‘”……
  Verschillende politici van Links Politieke partijen lopen mee in de betoging.
  Rechtse politici keurende demonstratie af, waaronder marine le Pen.


  De demonstratie is georganiseerd door islamisten en door Fransen die deze totalitaire ideologie steunen, die steeds in gevecht is met de Franse Wetten.
  Er rust dus een heel zware verantwoording op hen die achter deze manifestatie staan………………
  Dan heeft ze het over de politicus Melanchton die altijd [zogenaamd!] al vele jaren lang tegen het islamistisch fundamentalisme streed en de term islamophobie afwees en ook het verplicht dragen van de sluier afwees.
  Maar ik zie nu dat ze alles in de vuilnisbak hebben gekieperd en dit is een verraad aan hun kiezers en sympathisanten……….

  Geliked door 2 people

 5. delamontagne zegt:

  Ook de moslims laten zich niet onbetuigd
  Pamflet van de CCIF ( Organisatie van Moslims in Frankrijk.)


  Voorgelegd bij de Rechtbank:
  De haat uitspraken tegen moslims en de aanvallen op de CCIF worden steeds erger.
  Wij leggen de Rechtbank voor:
  Laurent Bouvet, medeoprichter van “Printemps Républicain”, hij vergelijkt een vrouw met sluier met erroristen.
  Klacht ingediend

  Éric Zemmour, tijdens een bijeenkomst van Rechts, vergeleek hij moslims met Nazies.
  Klacht ingediend

  Julien Odoul, afgevaardigde van RN[ Partij van Marine le Pen ! ], verklaarde dat de CCIF een extremistische organisatie en islamistisch is
  Klacht ingediend

  Like

  • fleckie zegt:

   Er blijkt weer. dat moslims er. een heeel. andere gedachtengang erop nahouden!! en stommelingen menen. daar. een. ‘ommekeer’. aan te. kunnen. doen!! een. giller, ware het. niet. dat. dat. zo. ‘levensgevaarlijk’. Is!! …….<~<~<~<~<~<~<

   Geliked door 2 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Geloof dat Macron in het algemeen genomen meer verkeerde dan goede dingen doet maar ben het dit keer wel met hem eens, sinds de val van de Sovjet-Unie en haar satellietstaten hebben alle Europese landen drastisch bezuinigd op defensie “want” het Russische gevaar was geweken en “ach we hadden de NAVO toch ?”.
  De USA hebben decennialang geprotesteerd tegen de veel te lage bijdrage van Europa en nu na al die tijd is er eindelijk een president die zegt krijgen jullie het lazarus maar.
  Amerika heeft nooit gevraagd om de rol van internationale politieagent maar heeft die rol opgedrongen gekregen, zij waren het die belangrijke handelsroutes beveiligden of ingrepen bij brandhaarden, Europa keek toe vanaf de zijlijn.
  Europa is niet langer in staat zichzelf te verdedigen en dat is dan ook de reden dat Erdogan in staat is de macht naar zich toe te trekken, toen Amerika zich terugtrok uit Syrië was dat het sein dat Erdogan zijn gang kon gaan, Europa was verdeeld en niet in staat of te benauwd om in te grijpen, de kwestie van de bezetting van noord-Cyprus hebben ze ook al die tijd laten begaan.
  En nu laten ze de Turken weer hun gang gaan, de wederopbouw van het Ottomaanse Rijk is in volle gang.
  En wij kijken alleen maar toe !

  Like

  • fleckie zegt:

   Erdogan gaat zeker zijn gang, ‘de’ vrije pers in zijn land heeft hij gemuikorfd, en ‘geboeid’, bovendien door telkens diverse dreigementen te uiten, en ook geniepig uit te voeren, strijkt hij elke keer weer , ettelijke miljoenen op,…bovendien ….is hij niet DE ‘ mentor’ van Isis,? ( want die verfoeilijke bende, blijft doodgewoon hun misdaden. verder uitvoeren, ( eigenaardig toch?! men. d e n k. e. verder…….en ‘gedachten zijn. tolvrij’ nietwaar…….<~<~ <~<~<~<~<

   Like

  • Nemesis zegt:

   Macron moet zijn muil houden. Frankrijk heeft nooit iets bijgedragen aan de veiligheid van Europa, is zelfs jaren lang niet in de NAVO geweest,
   Frankrijk heeft wel heel veel “spatjes” voor de rest en alles teren ze alleen op de belastingcenten van de Europeanen, altijd al, of het nu om pensioenen gaat of ww uitkeringen.
   Het enige echt goede leger dat ze hebben is het Vreemdelingen Legioen, en dat is vooral en alleen ingezet om in Noord Afrika hun Kolonien in toom te houden.

   Like

 7. fleckie zegt:

  Als hij ‘afrekent’ met de. NAVO. Hoe zit het dan met de. af te dragen ‘lidmaatschapsbijdrage’?!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Hersendood ????? Stond zeker in de spiegel te kijken, die eikel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Sobieski zegt:

  De grote fout van de NATO is het, om Turkije er binnen te houden en Rusland niet toe te laten.
  Over het grootste gevaar dat Europa bedreigt, wordt in de MSM nauwelijks geschreve, en daar is natuurlijk opzet in het spel. Men focusseert op Rusland (dat juist vrede met het Westen nastreeft), China (dat de wereld wel economisch wil veroveren, maar absoluut geen militaire conflicten wil), en soms wordt de (veel gevaarlijkere) instroom van woestijn-fanatici genoemd, maar worden de gevaren die daardoor ontstaan gebagatelliseerd. Maar het grootste gevaar, het Turkse leger, wordt verzwegen..
  Ten eerste is Turkije is na de USA het militair sterkste land in de NATO, maar de USA zijn ver weg en hebben in hun eigen land veel problemen om op te lossen.
  Ten tweede is het na Rusland het sterkste land in Europa, maar Rusland wordt door de EU en NATO uitgesloten en nog steeds als “vijand” gezien.
  Ten derde is het ook na Israel het sterkste land in het MO, maar Israel is klein en wordt door de EU gedemoniseerd.
  Daarbij herbergt Erdogan miljoenen gelukszoekers, die hij ieder moment naar Europa kan laten uitstromen. En die perverse EU verbiedt het Europese landen om hun grenzen te bewaken en te verdedigen.
  En dan heb ik het nog niet eens over de Diyanet en de miljoenen Turken in Europa, die van Erdogan niet mogen integreren in hun nieuwe landen.
  We zijn dus overgeleverd aan een grillige dictator, die de facto al groten delen van Europa in zijn macht heeft.
  De oplossing: Rusland, Oekraine, Belarus, Servie, Moldova, Georgie, Armenie EN Israel erin, Turlijke eruit.

  Geliked door 2 people

 10. malthablog zegt:

  Dit is op malthablog's Blog herblogden reageerde:
  Gestorde gek ? Waar gaat Frankrijk naar toe. Gele hesjes kan hij niet aan laat staan de rest van de vijanden. Deze zaterdag 15 doden. !!!!

  Like

 11. ruud 2 zegt:

  Misschien loopt Macron thuis in het uniform van de Dictator gespeeld door Chaplin, de maat zal wel goed zijn.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  die kleine nappie toch !!!
  die dreumes met dat wandelende lijk ,
  ook ineens was hij daar , rechtstreeks van Goldman Sachs
  net als de vriend van Nigel , wie bent u, de NATTE DWEIL HERMAN VON ROMPUY
  EN DRAGHI EN BAROSO etc

  dus waar komt die domme kreet vandaan ,????
  ja “”het waren tenslotte onze bevrijders “” whahaaha NOT DUS .

  DE navo , the North Atlantic VERRADERS ( TRAITORS ) Orgnisation

  nou het moest dus een verdedigings organisatie zijn , om te beschermen ,
  maar het is gewoon een aanvals organisatie geworden .

  Dus meebetalen ???

  Nee we willen een eigen leger, dan kan je makkelijker , je eigen zooitje en volk onder de duim houden , SNAPPU ??

  en als ik de laatste opmerking zag VAN DIE SCHELE SSer STOLTENBERG, de leider van dat zooitje met dat Himmler brilletje op ????

  Als een lobotomy patient als leider van deze Navo, roept dat de Russen hun soldaten uit de Donbass terug moeten trekken ?????????????????????????

  dan geef ik het op , het sterft van de USA eikels in KIEV , en de ingehuurde USA soldaten schieten daar dagelijks op ongewapende burgers

  MAAR DAAR WEET STOLTENBERG NIKS VAN ???

  MISS ASHTON DESTIJDS OOK AL NIET

  MSS NULAND FUCK THE EU OOK NIET

  MC CAIN , DE ECHTE DOOIE OOK NIET

  BIDDEN , KERRY, EN BIDDEN JR OOK NIET

  IK DENK DAN MAAR ??

  PUTIN DID IT , HET WAS EEN BUKRAKET

  WANNEER GOOIT MIJN OOM DIE HELE USA NAAR DE GROTE MANITOU

  DAN GOOI IK DE VLAG OP HET BALCON

  OME BOB

  P.S. ik hoorde net van mijn “”babouska “” dat adolfa “” het gasaankopen nog even verdubbeld heeft , whahahaah
  DIE OUWE ADOLFA HEEFT GEWOON SCHIJT AAN ALLES HE ??
  hoe is het met uw warmtepomp trouwens whahahahaaah
  toch makkelijk he, zo’n 30 JAAR VOOR DE kgb medewerkster
  in de buurt , whahahaah

  U wordt echt helemaal aan god geholpen , ze liegen en draaien, en zijn geschokt als de pest

  EFFE UURTJE NAAR HET STRAND

  huggie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s