VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over 30 jaar val van de Berlijnse Muur en de vervalsing van het grote geluk! (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Door: Dr. Nikolaus Fest – Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Vandaag is het de 9e november. Vandaag 30 jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Ik was destijds ´s morgens met mijn auto naar Hamburg gereden, hoorde ´s avonds over de val van de Muur – ik ben direct in mijn auto gesprongen en terug gescheurd. Met 150 km/u, omdat ik hoopte dat de volkspolitie en grenspolitie deze avond iets anders te doen zouden hebben dan verkeersovertreders pakken.

Om 23.00 uur kwam ik in Berlijn aan. Anders dan in Gudow was de grensovergang verlaten. Nergens een mens te bekennen, geen controles, een verlaten, in fel licht gedoopt controlepunt. Wat tot nu toe alleen maar een melding en een gerucht was, werd hier tastbaar: de DDR was, net zoals de Duits-Duitse grensovergangen, geschiedenis. En daarna volgde het meest ongelooflijke weekend van mijn leven in een door algemeen geluk betoverde stad.

Oké, niet iedereen was gelukkig. De DDR-bonzen waren het niet, ook niet de kaders van de Stasi en de SED. En ook niet vrolijk was het West-Duitse links, vooral dat in de media. De jarenlange propaganda door “Stern”, “Frankfurter Rundschau”, “ZEIT” en vele anderen dat de DDR het “betere, rechtvaardiger, menselijker” systeem zou zijn, werd nu door het gejubel van de bevrijde mensen nadrukkelijk weerlegd. Zoals altijd had links op het verkeerde paard gewed, zoals altijd zat het er met haar analyses en artikelen volledig naast. Deze vernedering heeft links de Oost-Duitsers nooit vergeven. En de huidige haatredes van de “Spiegel”, de “ZEIT” en publiekrechtelijke zenders op het zogenaamde “bruine oosten”, op al die “nazi´s” in Sachsen, Brandenburg en Thüringen, die men volgens de woorden van een medewerkster van de ARD zonder omhaal “op hun bek zou moeten slaan”, tonen de mate van gekwetstheid aan.

Daarom probeert links al jarenlang de vreedzame revolutie te herschrijven. Eén stap was de kleingeestige vraag of de DDR een “onrechtstaat” geweest zou zijn. Nee, natuurlijk niet, het was eigenlijk allemaal super, en de Stasi, de Muur en Hohenschönhausen alleen maar bedrijfsongevallen. Tegelijkertijd werd de opbouwende prestatie gebagatelliseerd, de “bloeiende landschappen” steeds opnieuw geïroniseerd. Maar wie vandaag door Wismar, Chemnitz of Jena rijdt, ziet bloeiende gemeenschappen. Wie iets anders beweert, zou een keer moeten rondkijken in Roemenië, Slowakije of Bulgarije. Daar ziet het er anders uit.

En op dit moment maken we de derde stap van de geschiedvervalsing mee, exemplarisch voorgedaan door Klaus Lederer, Senator van Cultuur in Berlijn van de partij “Die Linke”. Hij noemde nu de 9e november 1989 het begin van het nieuwe Duitse nationalisme – dat wil zeggen de oerknal van alle neonazi´s, van de NSU-moorden en natuurlijk ook van de AfD. En dit nieuwe nationalisme zou niet alleen Duitsland hebben gespleten, maar tegelijk heel Europa. Schaamtelozer werd geschiedenis nooit verdraaid!

Zullen we onszelf er eens aan herinneren hoe het werkelijk was? Jarenlang heeft “Die Linke” politiek alleen maar van één verhaal geleefd: dat zij de Ossi-partij zou zijn. Niemand heeft zo ingezet op de splijting van Duitsland als de SED-PDS-Die Linke. Zij deed zich voor als de partij van de Oost-Duitsers, die nooit gezamenlijk Duits wilde zijn. En uitgerekend die partij stelt nu de Oost-Duitse koppigheid, de Oost-Duitse revolutie in een kwaad daglicht? De waarheid is: Oost-Duitsland heeft voor zichzelf datgene behouden wat velen in het westen hebben opgegeven: vaderlandsliefde, realiteitszin en een heldere blik. Daarom weten ze ook wat ze niet willen: Duisburg-Marxloh willen ze niet, ook geen parallelsamenlevingen zoals in Berlin-Neukölln of openlijke drugshandel zoals in Hamburg, Frankfurt am Main of waar dan ook in het westen. En de zogenaamd bonte samenleving van de zwarte niqaabs en boerka´s willen ze ook niet!

Beste Duitsers in het oosten: behoud dat! En beste Duitsers in het westen: hier kunnen jullie heel veel leren! Ook wat betreft democratie: daarvoor heeft het oosten de veel gevoeliger sensoren. Maar voor iedereen geldt: laat u zich niet de lust tot het vieren van de 9e november 1989 ontnemen! Het was een grote dag, wellicht de grootste in de Duitse geschiedenis. De gelukkigste was hij zeer zeker!

Dit geluk zou men zich altijd moeten herinneren. En men zou het moeten vieren. Dat zal ik in ieder geval doen. En dat beveel ik u ook aan.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over 30 jaar val van de Berlijnse Muur en de vervalsing van het grote geluk! (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Ronald B zegt:

  De waarheid en niets anders dan de waarheid…..Het is allemaal de schuld van de linkse eigenzakkenvullende ‘elite’…..in heel Europa…..ze zijn alleen maar bezig met het behoud van hun banen, hoe onbekwaam ook!!! TIJD VOOR EEN GROTE OPSTAND EN DESNOODS EEN BURGEROORLOG TEGEN DE MOSLIMS, AFRIKANEN ETC. EN DE ELITE DIE ZE HEBBEN BINNENGELATEN!!!

  Like

 2. Lucky zegt:

  Ondertussen in Leipzich
  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/10/german-city-offers-100k-bounty-to-identify-violent-alt-left-antifa/

  German City Offers 100k Bounty to Identify Violent Alt-Left Antifa
  Duitse stad biedt 100k Bounty om gewelddadige Alt-Left Antifa te identificeren

  The German city of Leipzig has offered members of the public 100,000 euros to positively identify violent far-left Antifa extremists following a wave of attacks in the city.
  The State Criminal Police Office (LKA) of Saxony, along with the city’s public prosecutor, announced the reward this week with the LKA stating it would be solely for private individuals and not offered to law enforcement officials, Bild reports.

  The amount is the largest amount ever offered to the public since the reign of terror and murders committed by the far-left extremist Red Army Faction (RAF), also known as the Baader–Meinhof Gang, in the 1970s, ’80s, and ’90s.

  De Duitse stad Leipzig heeft leden van het publiek 100.000 euro aangeboden om gewelddadige extreem-linkse extremisten van Antifa te identificeren na een golf van aanvallen in de stad.
  De Staatscriminele Politie (LKA) van Saksen, samen met de officier van justitie van de stad, kondigde deze week de beloning met de LKA aan dat het uitsluitend voor particulieren zou zijn en niet aan wetshandhavingsfunctionarissen zou worden aangeboden, meldt Bild.

  Het bedrag is het grootste bedrag dat ooit aan het publiek is aangeboden sinds het bewind van terreur en moorden gepleegd door de extreem-linkse extremistische Rode Legerfactie (RAF), ook bekend als de Baader-Meinhof-bende, in de jaren ’70, ’80 en ‘ ’90.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig is er geld.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Tino Chrupalla (AfD) over Merkel en der 9 november 1989. Vanaf ca. 2:00 uur. De Bundestag woedt Links en de Groenen draaien doof. A must see.
  https://mobile.twitter.com/HaraldBecker80/status/1193072142411321344

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s