Maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur

Screenshot_17

De maximumsnelheid wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Wel mag tussen 19.00 en 06.00 uur nog 120 of 130 worden gereden, waar het nu overdag al mag.

Dat is de belangrijkste stikstofmaatregel die het kabinet voor de korte termijn neemt, melden bronnen aan de NOS. De maatregel moet begin volgend jaar al ingaan.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, D66, Graaien, Groenen, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

39 reacties op Maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur

 1. andre zegt:

  Dit is geen stikstof beperkingsmaatregel maar weer een ordinaire reden om te gaan handhaven en bekeuren via het CJIB. bek houden en betalen.

  Geliked door 3 people

 2. Rensk. zegt:

  Bespottelijk wetende dat er hele batterijen en ladingen Afrikanen binnen komen, die allemaal een plekje van de welvaart gaan EISEN. In dit land nooit 1 dag gewerkt en direct bij binnenkomst recht hebben op gezondheidszorg en vise versa. Zijn er al huizen gereserveerd voor de oorlogsmisdadigers? Tralalllallaallllallalllalllallallllalllallla zingen de schatiige weldoeners, welkom trallalllalal het geld groeit hier aan de bomen. (als ik als weldoener zelf maar geen cent hoef bij te betalen) Dat liever niet. We doen de vingers in de oren en de handen voor ogen en op die manier lost het enorme aankomende probleem vanzelf op.

  Geliked door 5 people

 3. Tineke zegt:

  De VVD noemde zichzelf de vroemmmmmclub.
  En de snelheid moest naar 130 zo konden deze kleuters nog harder vroemmmmen.
  Alweer een stokpaardje van de VVD eraan.
  Net als handen af van de hypotheekrenteaftrek,en zo kennen we er nog wel een paar.
  Hoe meer hij liegt en bedriegt,hoe populairder hij lijkt te worden.
  Wie het snapt mag het zeggen !

  Geliked door 4 people

 4. Lucky zegt:

  Laten ze dan de boeren óók met rust, als we 100 gaan rijden?

  Geliked door 4 people

 5. Monalisa zegt:

  Dat word file rijden in nederland nederland gaat kapot door dit kabinet.
  Maar gaan de truckers terug naar 80 km en de sleurhutten ook terug naar 80km?????

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Truckers hebben nooit anders gedaan dan 80 rijden, veel automobilisten kijken naar hun eigen teller en denken dat dit de werkelijke snelheid is.
   Niets is minder waar, die meters hebben een afwijking van rond de 10%, vrachtwagens hebben echter een geijkte teller ivm de tachograaf.
   Dus als u naast een vrachtwagen gaat rijden geeft uw teller 88 km aan, die in de vrachtwagen laat de werkelijk gemaakte snelheid zien; 80 km.

   Maar los daarvan, is de uitstoot tussen 19.00 en 6.00 anders ?
   Nee natuurlijk niet, en dat laat precies zien hoe we voorgelogen worden, als het werkelijk om de uitstoot zou gaan dan zou 100 km 24 uur het maximum zijn.
   Wedden dat het aantal snelheidscontroles drastisch omhoog gaan ?
   De kachel van de overheid moet wel blijven branden hè !!

   Geliked door 4 people

   • Monalisa zegt:

    De trucker rijd 90 km per uur hij is begrenst, u zit er een beetje naast met u verhaal. Oja hoe ik dat weet heb mijn bedrijf een groot tansport bedrijf verkocht de snelheid van 90 km word gedoogt door de politie.

    Geliked door 1 persoon

 6. django zegt:

  100 km is afleidingsmanoeuvre in de achterdeurenpolitiek.
  Vanuit Brussel wil men de boeren drastisch verminderen door:
  Koeien der uit – koranstrijders der in.
  Wij zullen allemaal in actie moeten komen.
  STEM PVV

  Geliked door 3 people

  • M.A.L. Sion zegt:

   Biodervisiteit.
   Er zijn in de natuur bepaalde planten en bomen die het heel goed doen met stikstof terwijl in de omgeving van die planten en bomen andere plantjes het minder goed doen.
   We moeten dan een keus maken aan welke van die twee soorten we de voorkeur geven.
   Als we kiezen voor die plantjes die het minder goed doen dan zijn die beperkende maatregelen nodig. We kunnen ons afvragen of we als gemeenschap die slecht groeiende plantjes dan wel willen als die de samenleving min of meer op slot zetten.
   Er zijn dus mensen, groepen mensen, instituties die de belangen van bepaalde plantjes stellen boven de (immense) belangen van de samenleving.
   Moeten we daar aan toegeven of moeten we massaal in verzet komen tegen deze dwaze keuze van wellicht in veler ogen dwaze drammers?????
   Misschien dat de samenleving (de bevolking als geheel) tot een andere keus komt dan die milieudrammers.
   Tijd om ons te verenigen voor dit ‘GEMEENSCHAPSBELANG’.

   Like

 7. Tistochwat zegt:

  Dan gaat het nog langer duren voor we ergens aankomen.
  Zitten we ook langer in de auto; komt er gedurende langere tijd toch ook meer rook uit de pijp?

  Als je een stofzuiger van 600 W hebt, sta je ook twee keer zo lang te zuigen als met een stofzuiger van 1200 W.

  Verdorie, ik kan uit woede geen fraaie zinnen formuleren!

  Geliked door 4 people

  • Johan zegt:

   Wind je niet op, Tistoch ! Zo stoot je weer teveel stikstof uit boven de toegestane norm.

   Geliked door 4 people

  • Tineke zegt:

   Ik stel voor dat we allemaal een bloeddrukmeter aanschaffen,de mijne heb ik al.

   Geliked door 4 people

  • Republikein zegt:

   Je kunt stofzuigen wat je wilt, sta je ook niet in de file.
   Wat heb je hier aan een snelle auto, niks toch?
   Ook in Duitsland gaat dat langzaam beperkt worden, maar wel gestaag.

   Geliked door 3 people

  • Oeps zegt:

   @ Tistochwat (12 november 2019 om 20:45)

   Dames en Heren.

   Zo’n moderne electronisch geregelde stofzuiger zonder stofzakken zuigt inderdaad niet goed. Ik heb er drie gehad. Pure ergernis !!! En van het ledigen van de container krijg je astma !!! Gelukkig heb ik tweedehands nog een ouderwetse gevonden. Die maakt wel iets meer lawaai, maar zuigt tenminste wel goed.

   Ik heb me ook een hele dure eco wasmachine laten aansmeren. Die gebruikt weinig water. En de was werd dus niet schoon. Zelfs na drie keer wassen, was de was nog niet schoon. Nu vul ik met een stuk tuinslang aan een kraan en via het zeepbakje water bij. Nu wordt de was wel min of meer schoon. Het is wel een boel ellende.

   De vaatwasser is ook al zo’n ellende. Ik moet de vaat eerst goed afspoelen, voor ik het in de vaatwasser kan ette. Anders wordt de vaat niet echt schoon. Eigenlijk kan ik beter met de hand afwassen. Is het nog eerder klaar ook.

   We moeten ook al, vanwege de CO2 hysterie, aan de electrieke auto. Maar die SUVverds zijn zo groot dat ze niet op een normale parkeerplek passen. En elfs met een volle accu kom je niet echt ver. Met een electrieke auto met caravan er achter naar Spanje op vakantie kun je vergeten. Je komt met een volle accu amper halverwege Parijs. En dat opladen duurt uren.

   Ik krijg steeds meer hekel aan al dat moderne gedoe. De hysterische klimatologen zijn bepaaldelijk niet erg praktisch ingesteld.

   Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   En wat nog erger is: Je moet elke dag stofzuigen i.p.v. twee keer in de week. :-.).

   Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  Het verbaast ons telkens weer dat er steeds agressiever word gereden in het randstedelijke verkeer, of er geen verkeersregels meer gelden voor een bepaalde groep verkeersdeelnemers.
  Overdag naar 100 km/u zal het fileleed slechts vergroten, en de snelheidsremmende verkeersdrempels, wegversmallingen, en de talloze wegwerkzaamheden die al maanden voor opstoppingen zorgen, dat remmen-stilstaan-optrekken-remmen-stilstaan en dan weer optrekken, dat voor de grootste vervuiling zorgt, daar hoor je de politici niet over…….raar toch?
  De Pays-Bah zit klaarblijkelijk aan de grenzen van haar uiterste tolerantie, en de politiek kan niets meer beloven, slechts nog symptoom-bestrijding toepassen, een klimaat-act opvoeren, de economie afremmen en de bevolking op kosten blijven jagen, om in Brussel nog wat geloofwaardig over te komen, daar stapelen ze de poen hoog op in de kelders……

  Geliked door 4 people

 9. Kees zegt:

  Dit is duidelijk een prachtige oplossing voor een niet bestaand probleem. De maximumsnelheid verlagen levert nauwelijks minder uitstoot op van stikstof, omdat bij de allernieuwste diesels er al niks meer uit de uitlaat komt en elektrische auto’s ook geen stikstof uitstoten. Gewoon een mooi staaltje symboolpolitiek.
  Overigens zal het toenemen van het aantal files hierdoor best meevallen. En ook het tijdverlies. Nu is het zo dat je wel heel veel harder moet gaan rijden om 5 of 10 minuten tijdwinst te halen. Bovendien rijd je veel relaxter dan wanneer je met 130 voorbij een aantal (vracht)auto’s rijdt en iemand gaat ineens met 100 of 110 inhalen. Dan moet je toch behoorlijk op je rem gaan staan.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Vergeet niet de vrachtwagens, die 90 mogen rijden, om daar ‘ langs te komen’ moet men toch meer dan 100 km per u. rojden, EN meestal rijden ze ook nog in colonne, al is er ook de strook extra voor vrachtauto’s, ( die wel niet. overal. geopend. blijk. te. zijn, dus komt er vanzelf verkeetsopstopping. ( met procesverbalen in het vooruitzicht? ( follow the money?)…………..<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 10. Pistolen-Paultje zegt:

  Helemaal knettergek in Nederland. Al die auto’s in de file met een onvolledige verbranding en uitlaatgassen…. En in Duitsland weer lekker 190 km/u…. Want CO2 en N2 blijven natuurlijk binnen de landsgrenzen. Rusland, China en US zitten niet in het Parijs akkoord, dus die blijven rondrijden met smerige scootertjes, een lekkere dikke V8 motor of lekker vervuilende auto’s.

  En als FvD of PVV aan de macht komt, dan kreeg je 1 grote cordon sanitaire door de andere partijen en zullen ze 4 jaar lang worden tegengewerkt…… En onze regering heeft 10x schijt aan de burgers….

  Geliked door 3 people

 11. Wim zegt:

  Een zinloze symboolwetgeving voor een niet-bestaand probleem.

  Geliked door 3 people

 12. Johan zegt:

  De enige echte oplossing op al dit soort problemen is een reductie van de bevolking.
  Dus geen reductie van de rijsnelheid op onze autowegen, enzovoorts. Jawel, dat kan dan wel tijdelijk iets opleveren, maar het is het zoveelste lapmiddel.

  We moeten de bevolking halveren, dat werkt effectief, en niet de veestapel of de rijsnelheid of weet ik wat nog meer in aanmerking komt hiervoor. En het reduceren van de bevolking kan onmiddellijk en uiterst effectief beginnen door een volledige immigratiestop in te voeren. Waarom hoor je daar niemand over ? Waarom wordt dat niet per direct ingevoerd ?

  Als er teveel stikstofdeeltjes in de lucht zweven, worden alle bouwprojecten stilgelegd. Want dat voorkomt dat er nog méér deeltjes bijkomen.
  Maar ls er een teveel mensen in Nederland, dan blijft men maar doorgaan met nog méér mensen te importeren.
  Waarom worden dan niet per direct de grenzen gesloten om te voorkomen, dat het er nog méér worden ? Dat zou pas effectief zijn.
  Nu moet Nederland jaarlijks een stad ter grootte van 200 duizend personen bijbouwen om al die glansparels van onderdak te voorzien. Wat een stikstof-ellende brengt dat al niet met zich mee.
  Afgezien van alle overige bijkomende problemen.

  Een hoop van deze ellende zou voorkomen kunnen worden,als men eens begon met een verstandige visie op de toekomst van ons land.

  Geliked door 3 people

  • Wachteres zegt:

   Er wordt al sinds jaar en dag geroepen dat wij minder kinderen moeten nemen.

   Ondertussen worden ladingen mensen binnengehaald die aan kleine gezinnen geen boodschap hebben.

   Ra, ra, hoe kan dat?

   Geliked door 1 persoon

 13. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Mark Rutte, de vergeetachtige lachende leugenaar, was toch de man, die propageerde, dat de maximum snelheid naar 130 km/u moest. Dat was toch een verkiezingsstunt van hem. Wel vandaag heeft hij zijn achterban en zijn eigen kiezers genaaid met 100 km/u. Goed gedaan Mark. Zo lost de duivelsaanbidder dus een niet-bestaand CO2 probleem op. Proficiat !!! Grote klasse !!! Ha, ha, ha, ha, haaaaaaa !!!

  Geliked door 3 people

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De verbouwing van het race-circuit in het Zandvoortse natuurgebied, de grote hobby van prins Vroem, hoefde niet te worden stilgelegd vanwege de CO2. Als daar straks echt gevroemd gaat worden, draagt dat dan niet bij aan het CO2 probleem ??? Of kan prins Vroem vroemen onder CO2 ??? Vroem, vroem, vroem, vrrrroemmmm, vrrrroemmmm !!! CO2, CO2, CO2 !!! Knal, boem, bots !!! Natuur, natuur, natuur !!!

  Geliked door 2 people

 15. Meine zegt:

  !!!! Laten we eens gaan rekenen….
  Als iedereen slechts 100 km/h gaat rijden halen ze minimaal 2 km meer uit een liter.
  Het gemiddelde gaat van ongeveer 1 op 14 naar 1 op 16, dat is 15% meer uit je brandstof.

  De inkomsten van accijns is ongeveer 7,5 Miljard/jaar, 15% daarvan is ruim 1 Miljard…
  Reken maar dat er een boel belastingen omhoog gaan om deze “inkomsten” te compenseren.

  Net als de CJIB-boetes, zijn deze inkomsten belangrijk voor de Staatsbegroting.
  (en om geld weg te geven aan Europa en (ex-) Ji-Haat-figuren…

  https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/80101NED/table?fromstatweb
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2011/18/opbrengst-accijnzen-ruim-11-miljard-euro

  Like

 16. Meine zegt:

  Oh-ja, en 1 bezoekje van een cruiseship, staat gelijk aan het gebruik van alle auto’s in Rotjeknor voor 2 maanden ? (kan iemand dit controleren ? ik moet naar m’n werk…)

  Like

 17. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoeveel CO2 produceert een vergeetachtige premier als hij schaterlachend liegt en zijn duivel aanbidt ???

  Like

 18. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoeveel CO2 produceert dat mooie nieuwe staats vliegding als de premier naar Curacau of de koning naar Argentinië vliegt ???

  Like

 19. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoeveel CO2 produceert het nieuwe vliegding van de luchtmacht, als ze ermee gaan spelevliegen, sorry oefenen ???

  Kun je met dat ding ook bommenfabrieken bombarderen, zonder moslims te doden ???
  Trouwens, is bommen maken in oorlogstijd in een oorlogsgebied een onschuldige bezigheid ???

  Like

 20. henk verhoef zegt:

  oude goed onderhouden dieseltjes inleveren want schaden het millieu
  NEE zotteke die dingen worden niet gesloopt om zweedse autist greetje/yassertje farras/ homojetje een orgasme te bezorgen
  Maar die dieseltjes gaan voor een leuk prijsje( verdien modelletje) naar zwart afrika waar ze nog jaren lekker rondtuffen verscheept via de vieze uitstoot haven rotterstan en met zwavel en andere viese uitstoot schepen–
  Als bijvangst kan de NEDEDRLANDSE industriue dan weer ruwe olie importerern– het gif in nederland achterlaten en de diesel naar affrika exporteren– arbeidplaatsen zegt de linkse vakbond
  Uit de centjes van die verkoop koopt nederland vervolgens 2e handse auto/vrachtwagen banden (met water en tijgermuggen)
  Ja wat een rijk en hoogopgeleid land toch en wat zijn we slim en laten ons niet bij de neus nemen

  Like

 21. Wachteres zegt:

  https://www.genade.info/klimaathysterie-de-gletsjerleugen/

  Klimaathysterie: de Gletsjerleugen

  Uit de serie Leugens en klimaat: de Gletsjerleugen. ( De leugen regeert)

  Onverbloemde mening: vandaag met Manfred Petritsch, exploitant van het internetplatform “Alles Schall und Rauch” (Alles holle klank). In zijn bekroonde film uit 2007 – “An Inconvenient Truth” – voorspelde voormalig Amerikaans Vice President Al Gore meerdere horrorscenario’s. De belangrijkste daarvan zijn echter niet uitgekomen: Het Antarctische ijs is niet verdwenen, maar zelfs vergroot. De poolkappen bestaan nog steeds. Het aantal orkanen wereldwijd is gemiddeld niet toegenomen, maar is al tientallen jaren onafgebroken gedaald. De metropolen aan de kust – Londen, New York, Amsterdam, etc. – staan geenszins onder water. En er ligt vandaag nog steeds sneeuw op de Kilimanjaro (in Afrika). Het absolute temperatuurspunt waarop, zoals Gore voor 2016 voorspelde, een omkering niet meer mogelijk is, is niet gekomen.

  Like

 22. Lee zegt:

  Denken de ‘deskundigen’ nou echt dat dit ook maar ene zier gaat helpen terwijl net over de grens de bruinkool centrales vrolijk dampen en in China honderden kolencentrales worden bijgebouwd? Wij als Nederland hebben helemaal nergens invloed op. Wat een idioten.

  Like

 23. Trucker zegt:

  100km/h zou ook ASAP in Vlaanderen mogen ingevoerd worden, wat zeg ik max 90km/h zou ik pas goed vinden.
  De weinige keren dat ik met mijn autootje op de snelweg rij ga ik maximum 90km/h en dat vind ik prima, anderen niet want ze zijn allesbehalve blij met men snelheid en dus steken ze mij ALLEMAAL voorbij vrachtwagens incluis.
  Vind ik prima ik bepaal hoe ik rij niet een ander, vroeger voor mijn werk geen probleem ik reed dan ook heel graag met mijn combinatie anders als met dat autootje dat is tegen mijn zin dus voor kleien verplaatsingen met de elektrische fiets veel rustiger, heb trouwens nog een “klassieke vélo” met versnellingen waar ikk in de zomer nog heel veel met rondrij.
  Snelheid van gemotoriseerd vervoer is veel TE HOOG, zou omlaag moeten zeker in de bebouwde kom max 40 of minder en op hoofdwegen max 70 en op autowegen niet sneller als 100, wie sneller wil pakt het vliegtuig of blijft thuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s