Ziedaar de moderne samenleving, waarin critici ‘haters’ zijn

Screenshot_15

(Door: Jeroen Follens)

‘Waarin islamofobie, witte mannen, klimaat-ontkenners, genderfluïden en andere mensentypes de dienst uitmaken’

Nuances zijn er voor muggenzifters. In de maatschappijen waarin we nu leven praten we binair. Iets is zwart, of iets is wit. Iets is krom, of iets is recht. Enfin, een gepolariseerde samenleving, quoi.

Zo vergaat het ook criticasters. Want ergens kritiek op hebben wordt niet langer beschouwd als een noodzakelijk iets, waaruit nieuwe inzichten kunnen voortvloeien. Neen, da’s veel te ingewikkeld. In een gepolariseerde maatschappij, vol ‘witte’ en ‘zwarte’ mensen, worden critici weggezet als ‘haters’. Het wemelt dan ook van de ‘haters’. In de Angelsaksische muziekwereld weergalmt de term ‘haters’ al enkele jaren door de luidsprekers. Kort nadien werd de ‘hater’-terminologie overgenomen door de rest van de wereld. Zangers of zangeressen wier muziek niet gepruimd wordt door iedereen op de wereldbol, verbeteraars van de wereld, of wie dan ook, ‘rekenen’ op hun Instagram- en/of Twitteraccount ‘af’ met hun ‘haters’.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Ziedaar de moderne samenleving, waarin critici ‘haters’ zijn

 1. henk verhoef zegt:

  we zijn in een moderne soort ” toren van babilon” terecht gekomen
  We zijn doof geworden en de intoleranten verwijten de toleranten dat ze niet tolerant genoeg zijn en vooral IK heb altijd gelijk want ik luister niet eens na je en als ik maar veel heb en liefst alles-
  verder weten WIJ natuurlijks alles veel beter
  Waar dit eindigt–geen idee– maar leuk zal het niet worden
  Mijn en dijn– hebben we ook lang gelenden verloren te gelijk met het hersen gebruik

  IEDEREEN GAAT STAKEN WANT VINDEN WE DAT WE EN MEER LOON VERDIENEN EN MINDEr WERKDRUK
  Gelukkig heeft men niet in de gaten wat deresultaten zijn van die staking en de vakbonden die houden de mensen ook dom
  10 euro meer bruto betekend n 6 eurio (of mer) naar de staat- kunnen we de stijging van de uitkeringen ( aan de verrijkersS)weer van betalen
  Dan wordt alles een flink stuk duurder– ook de bakker moety merr inkomen om zijn personeel extra te betalen en de zorg/aow premies
  Blijft van de bruto 10 uuro meer– een 2 eurootjes minder van over– tel uit je winst

  Wat men helemaal niet in de gaten heeft– wiue dan leeft wie dan zorgt- is de inkomen val als je met pensioen gaat– want je nu al 10 jaar gekorte pensioen zal een flink stuk minder \zijn
  Nou ja gelukkig heeft maar een 50 pct van der bevolking geld problemen want zou zomaar meer kunnen zijn(

  Geliked door 4 people

  • BigLJohn zegt:

   Henk, het zou mij niet bevreemden dat op termijn de A.O.W. alsmede de pensioenen van het toneel gaan verdwijnen. Balkenende deed al een greep in de pensioenkas, terwijl Aasgier Brussel het karwei zal afmaken. En wij maar gekort worden op ons pensioen en steeds hogere premies gaan betalen terwijl er een enorm fortuin in de pensioenkas aanwezig is. De rente word kunstmatig laag gehouden, niet om de economie een boost te geven (wat mislukte), maar ook om tijd te kopen om de Euro te doen overleven. Wat ook zal mislukken, want eens komt er een hyperinflatie. Het door de E.U. maandelijks bijdrukken van honderden miljarden Euro’s, en het ongebreideld geld scheppen uit het niets door banken is daar ook debet aan.

   Like

 2. verwardeman zegt:

  Ik ben een Boze Oude Blanke Man met een woning , gevuld met oubollig donker eiken , Delfts
  Blauw en – gatverdamme – messing kroonluchters .
  Dus een typisch foute Nederlandert .
  Maar weet je wat ze kunnen van mij ? allemaal een gruwelijke dikke lul krijgen met hun
  achterlijk modieus gezwam , dat kunnen ze .
  In de stront zakken met hun multiculti , de kolere krijgen met hun klimaat , naar de klote
  lopen met hun EU , hun opinipannels in hun reten steken .
  IK en IK alleen bepaal wat ik vind , en ik vind dat heel Nederland PVV zou moeten stemmen !!!
  Niet mee eens ? valt gebakken dan.

  Geliked door 4 people

  • D.G.M.Holland zegt:

   Heerlijke reaktie, verwardeman.
   Ik denk er net zo over, en bepaal b.v. zelf, hoe IK iets betaal.
   Net als zo vele ouderen gaat mijn voorkeur uit naar contant betalen.
   Winkels, waar je alleen maar kunt pinnen, of waar ze geen € 100,- briefjes meer aannemen (o.a. Kruidvat), kunnen barsten. Ik koop daar niet meer !
   Nederland veroudert en wij ouderen moeten gewoon moeilijk doen over alles, wat verandert en ons niet bevalt. Maar wel steeds P.V.V. stemmen natuurlijk.

   Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Dan heb je hetzelfde als ik.. haha

   Like

  • henk verhoef zegt:

   dat dikke lul krijgen zal zelf niet meer lukken– te kleine balletjes door drugs etc

   Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Zo vergaat het ook criticasters.”

  Weer iemand die het verschil tussen criticus en criticaster niet kent. Maar komt hier wel zijn zeer intellectuele opinie onthullen. LOL.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Afgelopen week werd een Nederlandse burger gearresteerd en dreigt zijn huis te moeten worden uitgezet omdat hij vijf wietplantjes in zijn huis had staan! VIJF voor eigen gebruik.
  Het is zover gekomen dat criticasters en mensen met commentaar op beleid van politie, overheid, lokale besturen, je baas, je buren, je beste vrienden……..deze zomaar kunnen veranderen in de grootste landverraders. Je weet het niet wie iets zou zeggen over jou en je doen en laten. Maar het kunnen ineens je beste buren zijn waarvan je dacht dat er altijd een goed vertrouwen was. Ze passen op je huis als je met vakantie bent, ze staan je bij als je naar het ziekenhuis moet of als er plots iets gebeurt en je met je handen in je haar zit.
  Echter vandaag de dag is de realiteit ineens heel anders geworden.
  Je kunt weken dood in je huis aan de keukentafel zitten, zonder dat iemand iets weet of aan de alarmbel trekt. Natuurlijk, het hangt weer af van waar je woont en in welke straat.
  Echter de realiteit kan zomaar zijn dat er geklaagd is en je weet niet wie er geklaagd heeft als de politie voor je deur staat. De buurvrouw zat een uur geleden nog gezellig koffie met je te drinken.
  We hebben dit als eens meegemaakt tijdens de oorlog van 1940, waar buren van de buren werden opgepakt, de joden in vrachtwagens werden ingeladen. De hetze en de razzia’s op grote schaal werden uitgevoerd door de bezetter die dit alleen konden doen met de hulp van …..juist ja….zij die uit eigen belang verrader werden van het vaderland.

  Geliked door 4 people

 5. Tineke zegt:

  Kotsmisselijk wordt ik van al dat gedram ter linkerzijde.
  Ik ben niet ”wit” ik ben BLANK en die lui die allemaal in het alfabet vertegenwoordigd zijn,kunnen naar de klote lopen….
  En wie mij racistisch noemt,krijgt een muilpeer,punt!

  Geliked door 2 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ondanks dat het artikel wel gelijk heeft dat de samenleving gepolariseerd is en steeds verder uit elkaar drijft is enige nuance wel op zijn plek.
  Je kunt “haters” ook anders vertalen, naar mijn mening wordt ermee bedoelt, iemand ‘heeft een hekel aan’ en dat is in mijn vocabulaire toch iets anders dan haten.
  Heb er in een grijs verleden al eens een artikeltje over geschreven, jazeker ik heb een hekel aan Turken en Marokkanen hetgeen mijns inziens is uitgelokt door veelvuldig voorkomend wangedrag.
  Haat ik nu Turken en Marokkanen ?
  Volgens mij niet, ja ik zie ze liever gaan dan komen maar haten ?
  Heb in het verleden ook enkele Marokkaanse collega’s gehad waar ik prima mee door één deur kon.
  Tegelijkertijd realiseerde ik me wel dat zij de uitzonderingen waren.
  Het mooie was dat ik mijn mening nog nimmer onder stoelen en banken heb gestoken en ook zij wisten hoe ik in het allochtonen gebeuren stond.
  Op zeker moment kwam ik in de bedrijfskantine waar op dat moment drie Marokkanen met elkaar stonden te praten in het Marokkaans, toen ik binnenkwam zei ik snoeihard; “Ja we zijn hier wel in Nederland hè, we praten hier Nederlands”, resultaat ? Alledrie barsten ze in lachen uit “Oh daar heb je Tijl weer” 😀
  We hebben nog even met elkaar staan praten en zijn daarna gewoon weer aan het werk gegaan, geen centje pijn.
  Hetzelfde met kritiek op Freek de Jonge, ik ben gek op cabaret ook als het sociaal geëngageerd is, Freek heeft conferences gemaakt waar ik volledig van in een deuk lag terwijl ik van andere stukjes van zijn hand een stuk minder gecharmeerd was. Gemiddeld genomen was ik geen fan van hem en ik zou ook niet gauw naar een optreden van hem gaan.
  Zou ik dan ineens geen commentaar op hem mogen hebben ?
  Ik zie niet in waarom niet en als men daar moeite mee heeft dan verzoek ik vriendelijk om argumenten.
  Haat ik hem ?
  Nee natuurlijk niet !

  Like

 7. Haat:
  Ons aller thans ernstig zieke Kasja Ollongren lust er ook pap van.
  Ze heeft een fittie met junk nieuws, en zoals alle deugende ’66 gelovigen is het bijbelse ‘ lwie niet voor mij is, is tegen mij’ het credo. Gelovige antagonisten, en OK, Pechthold gelooft als Rutte alleen zijn eigen leugens.
  Verontrust door Putin weet ze dat de verkiezingen in NL door hem via een Trollenfabriek zijn gemanipuleerd. Een soort democratisch afschaffen van een democratisch referendum en onderwijl het rapport van je adviseur Remkes in de democratische shredder gooien reeds voor het gepresenteerd was.
  Dan laat ze een tweetal wetenschappers van de volstrekt onbevooroordeelde UvA, de universiteit van de Republiek Amsterdam, tegen een schappelijk honorarium in een rapport vol bijlagen en literatuurverwijzingen, aantonen dat junk nieuws bestaat. Uit een ander rapport vissen de republikeinen een lijstje met twijfelachtige sites als Berg en Fennxx. En dan op plaats zes Climategate.nl, een site zo eerlijk dat die zelfs triollen toestaat hun groene braaksel te deponeren.
  Dat rapport gaat als kabinetsdocument naar het parlememt. Hetgeen Bosma de opmerking ontlokt “zo, die hebben het ver geschopt”.
  Een burger-Willemsorde. Chapeau.

  Like

 8. Lucky zegt:

  Ondertussen. Roofdieren bij de UN…
  https://www.breitbart.com/politics/2019/11/12/u-n-food-agency-hit-with-multiple-sexual-harassment-and-assault-claims/

  U.N. Food Agency Hit with Multiple Sexual Harassment and Assault Claims
  U.N. Food Agency getroffen met meerdere seksuele intimidatie en aanrandingsclaims

  The leader of the United Nations elite World Food Program (WFP) is vowing to go after sexual abusers within his organization after an internal survey detailed multiple allegations of rape and sexual harassment of its female staffers.
  It is the second time in a little over 12 months the agency has been pinpointed as a home for sexual abusers as it takes food and care to the most troubled – and vulnerable – people on the planet.

  The warning comes after an internal survey which Beasley commissioned found that at least 28 employees said they experienced rape or sexual assaults while working at the agency. More than 640 others said they were victims of or witnessed sexual harassment, or 8% of the total sample of 8,137. The survey was first reported last month by The Italian Insider.

  The findings are lower than the U.N. Safe Space Survey, which was conducted across the world body’s agencies and was published in January. Of its more than 30,000 respondents, 38.7 percent said they experienced sexual harassment while working in the U.N.

  De leider van het elite Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) zweert achter seksuele misbruikers binnen zijn organisatie aan te gaan na een intern onderzoek waarin meerdere beschuldigingen van verkrachting en seksuele intimidatie van haar vrouwelijke stafleden zijn beschreven.
  Het is de tweede keer in iets meer dan 12 maanden dat het bureau is aangewezen als een thuis voor seksuele misbruikers, omdat het voedsel en zorg brengt voor de meest onrustige – en kwetsbare – mensen op de planeet.

  De waarschuwing komt na een interne enquête die door Beasley werd opgedragen, waaruit bleek dat ten minste 28 werknemers zeiden dat ze verkrachting of seksuele aanvallen hadden ervaren tijdens het werken bij het bureau. Meer dan 640 anderen zeiden dat ze het slachtoffer waren van of getuige waren geweest van seksuele intimidatie, of 8% van de totale steekproef van 8.137. De enquête werd voor het eerst vorige maand gerapporteerd door The Italian Insider.

  De bevindingen zijn lager dan de U.N. Safe Space Survey, die werd uitgevoerd door de agentschappen van de wereldorganisatie en werd gepubliceerd in januari. Van de meer dan 30.000 respondenten zei 38,7 procent dat ze seksuele intimidatie ervoeren tijdens het werken in de Verenigde Naties.

  Like

 9. Jan zegt:

  Oefening in koppesnellen midden op de weg. Locatie: Oostenrijk

  http://d.tube/#!/v/vladtepesblog/QmXmiv2MSKs7bA9KfvqpC4BVe9xsTBiSdQN4Z1tJnDq5Af

  Like

 10. Jan zegt:

  Klimaatgekkies

  Like

 11. ronjaspers zegt:

  De waarheid maakt vijanden.

  Like

 12. Rensk. zegt:

  Dat ze met een groep de winkels binnen vallen is nog maar een voorproefje van wat ons zelf te wachten staat. Ik heb vorig jaar al gezegd dat het gegeven moment zover komt dat ze met een hele groep je huis binnen vallen en dat je eruit gegooid word. De denkwijze van een afrikaan staat mijlenver af van de westerse denkwijze. Men denkt dat dat niet gaat gebeuren. Dat gaat wel gebeuren. Omdat ze weten dat het kan. Politie smeert m politici smeren m en de burger wordt zwaar de klos. We doen niks en stemmen weer de criminele partijen. Omdat men zo graag wil geloven dat men het goed met de burger voor heeft. Dat leeft prettiger dan de keiharde waarheid. Men gelooft het pas als het zover is.

  Like

 13. Lucky zegt:

  Omvolking!?
  https://www.geenstijl.nl/5150518/asielinstroom-van-week-45-bedroeg-ongeveer-700/

  Asielinstroom van week 45 bedroeg ongeveer 700

  De asielinstroom van week 45, bestaande uit eerste asielaanvragen, herhaalde asielaanvragen, hervestiging, herplaatsing en nareizigers bedroeg ongeveer 700.

  In één week tijd is wéér een heel dorp naar Nederland geïmporteerd. Gaat al 45 weken zo. Geen wonder dat die bouwers nu bij Rutte op bezoek zijn om te vragen of ze alsjeblieft hun mensen weer de steigers op mogen sturen. Tot zover de weekcijfers. Tot volgende week!

  Geliked door 1 persoon

 14. Lucky zegt:

  Zweden,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/12/in-sweden-taxpayers-are-funding-violent-islamic-extremist-groups/

  In Sweden, Taxpayers are Funding Violent Islamic Extremist Groups
  In Zweden financieren belastingbetalers gewelddadige islamitische extremistische groepen

  The Swedish Security Service (Säpo) has found that taxpayer money is being funnelled into Islamic extremist group’s pockets through government grants.
  Säpo has found that a large number of organisations with links to violent extremism are using federal and municipal grant systems in Sweden, which the police say could “contribute to radicalisation and thus growth in extremist environments in Sweden.”

  The report found that all manner of extremist linked groups, both left-wing and right-wing, had taken advantage of state aid, however, Johan Olsson, the Operational Manager at Säpo said: “right now we see that the problem is greatest in the violent Islamist environment.”

  De Zweedse veiligheidsdienst (Säpo) heeft vastgesteld dat belastinggeld via regeringssubsidies in de zakken van de islamitische extremisten wordt gezogen.
  Säpo heeft geconstateerd dat een groot aantal organisaties met links naar gewelddadig extremisme federale en gemeentelijke beurzen in Zweden gebruiken, waarvan de politie zegt dat ze ‘kunnen bijdragen aan radicalisering en dus groei in extremistische omgevingen in Zweden’.

  Het rapport constateerde dat allerlei extremistische groepen, zowel links als rechts, van staatssteun hadden geprofiteerd. Johan Olsson, de operationeel manager van Säpo, zei echter: “we zien nu dat het probleem het grootst is in de gewelddadige islamistische omgeving. ”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s