Europa wordt het nieuwe Midden-Oosten en Rusland zal zegevieren

Screenshot_2

Vladimir Poetin en Emmanuel Macron.

(Door: Juliaan van Acker)

‘Wat Macron voorstelt biedt geen oplossing’

De toekomst van de westerse beschaving hangt niet in de eerste plaats af van de NAVO die ons moet verdedigen tegen vijandelijke mogendheden, maar eerder van wat zich in onze geesten voordoet. In een geruchtmakend interview (The Economist, 9 november) zegt de Franse president Macron dat Europa uitermate fragiel is en zich bevindt aan de rand van de afgrond. Europa wordt te zeer gezien als een markt en niet als een gemeenschap. Volgens Macron moet Europa meer een politiek project worden, als een gemeenschap die wordt gekenmerkt door solidariteit en gelijkgestemdheid in het politieke denken. Het lijkt mij dat de oplossingen die Macron voorstelt, het omgekeerde effect kunnen hebben. In deze bijdrage bespreek ik de kernthema’s van dit interview en trek daaruit een aantal conclusies.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Europa wordt het nieuwe Midden-Oosten en Rusland zal zegevieren

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  “zegt de Franse president Macron dat Europa uitermate fragiel is en zich bevindt aan de rand van de afgrond ….”
  Ach Oedipus, hoe zou dat toch zo zijn gekomen ???
  Wie was daar nu toch debet aan ???
  Wie verkwanselde de Europese cultuur ???
  Wie importeerde de moslims ???
  Wie was er eurofiel ???
  Wie moest zo nodig met de duivel scheep gaan ???
  Wie is de grote volksverrader ???
  Wie wilde er niet luisteren naar de wil van het volk ???
  Wie wist het beter ???
  Wie keek er weg van de problemen ???
  Wie had er geen oor voor de zorgen van de gele hesjes ???
  Wie voerde de censuur in ???
  Wie produceerde de valse vlaggen ???
  Wie maakte het fake nieuws ???
  Wie verkwanselde de Europese naties ???
  Wie was ongeschikt als politiek leider ???
  Wie …..
  Wie …..
  Wie …..
  Wie …..
  Wie …..
  Wie zou er voor een volkstribunaal moeten verschijnen ???

  Geliked door 2 people

 2. Dijkstra zegt:

  Van Acker stelt:
  ‘Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie en gelijke rechten voor alle mensen leggen de staat de verplichting op die rechten te bewaken. Ten koste waarvan?”
  Ten koste van de hele samenleving!
  De discriminatie die nu als dwangmiddel wordt opgelegd aan de bevolking van West-Europa, is een communistische uitleg van de grondwet. De grondwet stelt immers ‘gelijke behandeling in gelijke gevallen’. Iemand die wetten van allah boven de wetten van mensen stelt, is duidelijk geen gelijk geval. Want zijn opvattingen ondermijnen de rechtsstaat. Er zijn twee rechtsstaten in deze wereld , een op basis van wetten van allah en een op basis van wetten van mensen. Die twee sluiten elkaar uit. Dit ontkennen gaat in tegen elke logica. Behalve als je communist bent. Macron is een communist. Merkel is een communist. Juncker is een communist. Rutte is een communist. In Europa weigeren de communisten te erkennen dat er twee rechtsstelsels bestaan die elkaar uitsluiten en dat is de oorzaak van alle problemen. Zodra je dit feit onder ogen ziet, krijgt discriminatie een geheel andere inhoud.

  Geliked door 3 people

  • lightbearer1974 zegt:

   Niemand zie het aan komen ook al van de nog altijd waarschuwingen die er al zijn uit voort gekomen. Toch blijven zij met dove oren hun spel voort zetten dat meid tot aan de afgrond. Dat het westen nu meer rechts uit draait en links blijft als blinde mensen te misleiden. Traditionele partijen zijn niet veel slimmer en makrn profeit van de mensen door hen het zwijgen op te leggen van eigen mening. Daar door krijgt hyporicy een nieuw betekenis.

   Like

 3. Marc zegt:

  Juliaan zegt hele mooie dingen. Veel van wat hij zegt deel ik met hem, maar veel ook niet.

  Allereerst wil ik stilstaan bij de stelling van Macron dat ‘Europa een politiek project worden’ en ‘een gemeenschap die wordt gekenmerkt door solidariteit en gelijkgestemdheid in het politieke denken’. Hiertegen zeg ik tweemaal een hartgrondig NEE:
  1. Europa moet nu juist géén politiek project worden: Europa had moeten zijn die verzameling van onafhankelijke naties. Zeker geen project. We zijn tenslotte geen bedrijf. Maar bovenal dient het ‘politieke bedrijf’ de natie te dienen, niet de natie als politiek object voor beroepscriminelen.
  2. ‘gelijkgestemdheid in het politieke denken’ kan uitsluitend maar een ding betekenen: volkomen gelijkschakeling door voor onbepaalde tijd opschorten van de vrijheid van meningsuiting. Dat gaan we zeker niet doen!

  Juliaan eindigt met de wens dat Macron filosoof voor het volk zal worden. Ik vind dat een weinig wijs besluit: iedereen weet dat Macron altijd tegen de belangen van het volk zal zijn.

  Juliaan haalt het vaker aangehaalde stukje geschiedenis aan van het christendom dat de scheiding van kerk en staat poneerde. Hij verzuimt echter hierin het bericht van Jezus te lezen: de rechtsstaat doet niet ter zake!
  In de 18e eeuw ontstond de opvatting dat de rechtsstaat gegrondvest is op het volk en de volkswil ondersteunt. Zo had het inderdaad moeten zijn. Maar de rechtsfilosofie heeft zichzelf losgemaakt van het fundament waarop ze gegrond is, met als argument dat ook de rechten van minderheden en de enkeling verdedigt moet kunnen worden. Hoe zinvol dit argument ook klinkt, het rechtvaardigt niet het handelen van de rechtsmacht tegen de belangen van het volk als geheel.

  Ten slotte kan over de rechtsstaat opgemerkt worden dat ook de wetgevende macht volstrekt incompetent is de belangen van het volk als zodanig te vertegenwoordigen: praktisch gesproken vormt het parlement de machtsbasis van waaruit een regering zijn verdeel-en-heers-politiek bedrijft: ter plekke worden er nieuwe categorieën in de bevolking verzonnen, op wie de prijs van een of andere economische neergang wordt neergelegd: in de praktijk kan in elke wet de groots mogelijke onzin tot waarheid worden verkondigd. De ene keer wordt de categorie ‘scheefwoner’ bedacht, de andere keer is de student de klos. Dat is toch geen regeren meer?

  Bovenal heeft de rechtsstaat zijn ultieme falen aangetoond door als bastion voor het nazisme te fungeren: de Holocaust vond zijn legitimatie in de Neurenberger wetten van 1935. Daarom is het zo vreemd dat tien jaar later, bij de nederlaag van de nazi’s, westerse landen juist dit Duitse model van de ‘moderne’ staat omarmden met de kreet ‘rule of law’.
  Het is juist deze opvatting, vervat in dat concept van de rechtsstaat, dat definitief een einde maakte aan de volkswil, het nationalisme en zo ook aan de democratie.

  Wat ik dus uit Jezus’ boodschap haal is dat men zijn belangen niet moet laten behartigen door de rechtsstaat, maar in plaats daarvan door de natie!

  Like

 4. boorzalf zegt:

  Macron lult uit zijn nek.
  https://www.kla.tv/nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s