Verkiezingsstrijd Britse parlementsverkiezingen: het migratiethema komt steeds meer naar voren

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Links-liberalen en goedmenschen zijn gealarmeerd: in de komende Britse verkiezingsstrijd wordt de Brexit – de Britse EU-uittreding – steeds meer door andere thema´s verdrongen die de mensen bezighouden, vooral het migratiethema.

Duits - Zuerst

Een regering van de oppositionele Labour Party zou “ongecontroleerde en onbeperkte immigratie toestaan”, waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Patel. Aanleiding voor de waarschuwing was de belofte van de chef van de verkiezingscampagne van Labour, Andrew Gwynne, om in het geval van een Brexit met de resterende EU-landen over bilaterale akkoorden te onderhandelen om zodoende het recht van vrije vestiging van personen te garanderen.

Op haar partijcongres in september nam Labour bovendien een radicale resolutie aan, die zelfs een uitbreiding van het recht van vrije vestiging van personen en de ontbinding van alle vluchtelingenkampen verlangt. Zoals de “Guardian” maandag berichtte, zijn enkele kandidaten van Labour bezorgd dat hen deze koers bij de verkiezingen op 12 december wel eens om de oren zou kunnen vliegen. Als het partijverzoek onveranderd in het verkiezingsprogramma komt, “zou dat gelijkstaan aan zelfverminking”, citeerde de krant een kandidaat van Labour.

De opvlammende migratiekwestie geeft de regerende Conservatieven de kans om wat betreft de Brexit uit het inhoudelijke defensief te komen. Premier Johnson en zijn voorgangster Theresa May hadden zich in de afgelopen maanden vooral met de schaduwkanten van de EU-uittreding bezig moeten houden – van megastatus aan de grenzen tot lege schappen in de supermarkt.

Uit peilingen blijkt echter dat de Conservatieven op dit moment een duidelijke voorsprong op Labour hebben en volgens prognoses kunnen rekenen op een ruime meerderheid van ongeveer 350 van de 650 zetels in het Lagerhuis. De uitkomst van de verkiezingen in Groot-Brittannië hangt er volgens deskundigen echter vanaf welke van de dringende thema´s in de resterende vier weken van de verkiezingsstrijd de overhand krijgt. Mocht dit het migratiethema worden, dan zou de verkiezingsstrijd wel eens een thuiswedstrijd voor de Brexit-voorvechter Johnson kunnen worden.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verkiezingsstrijd Britse parlementsverkiezingen: het migratiethema komt steeds meer naar voren

  1. Rensk. zegt:

    Die mensen, die onbperkte migratie willen faciliteren hebben volgens mij een zware persoonlijkheidsstoornis. Ze lijken normaal te functioneren, maar zijn in feite zo leip als een deur. Intussen zit heel de top van West-Europa er mee opgescheept. Dat soort mensen weet zich op een hun eigen manier naar de top te ellebogen. Zonder dat ze ook maar iets van competentie bezitten, die nodig is om een land te besturen.

    Geliked door 1 persoon

  2. jungleelephant zegt:

    Logisch toch?Iedereen wordt dagelijks geconfronteerd met de ellende van massa emigratie!Dus gaat men zich verzetten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s