Ze blijven op vrije voeten: Eerste vermeende ISIS-strijders in Duitsland aangekomen

Screenshot_12

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Turkije is begonnen met het uitzetten van “islamisten” en ISIS-strijders naar Europa. De eersten zijn ook in Duitsland aangekomen en blijven op vrije voeten.

Afgelopen dinsdag berichtte ik over de aankondiging van Turkije om daar gevangen zittende ISIS-strijders te deporteren naar hun thuislanden. Dat betreft ook ISIS-strijders met een Duitse nationaliteit. Terwijl bijvoorbeeld Denemarken de terugkeerders bij hun aankomst gevangen neemt en diegenen die meerdere nationaliteiten bezitten de Deense nationaliteit graag wil afpakken, reageert Duitsland behoorlijk lukraak en laat de terugkeerders in vrijheid.

Afgelopen woensdag berichtte de “Spiegel” daar uitvoerig over en noemde ook de namen van de eerste terugkeerders, die donderdag en vrijdag uit Turkije zouden moeten komen. Daarin kon men inleidend lezen:

“De terugkeer van meerdere vermeende aanhangers van de terreurmilitie ´Islamitische Staat´ naar Duitsland plaatst de autoriteiten voor grote problemen. Zoals de ´Spiegel´ uit veiligheidskringen te weten kwam, is er geen sprake van arrestatiebevelen tegen een uit zeven personen bestaand gezin uit Niedersachsen noch tegen twee vrouwen van ISIS-strijders. Derhalve zullen alle negen personen donderdag eerst zonder enig probleem binnenkomen – en niet in Duitsland gearresteerd worden, zei men in Berlijn.”

Helaas verzwijgt de “Spiegel” ook in dit artikel weer het belangrijkste probleem. Duitsland heeft in 2012 zijn ambassade in Syrië gesloten en zich opgesteld tegen de legitieme regering van Syrië. Er bestaan praktisch dus geen diplomatieke contacten tussen Duitsland en Syriëm hoewel de diplomatieke betrekkingen officieel niet werden verbroken. Dat betekent dat Duitse rechtbanken niet actief kunnen worden tegen ISIS-strijders. Ze hebben hun misdaden in Syrië gepleegd en wegens het ontbreken van diplomatieke contacten hebben Duitse officieren van justitie geen mogelijkheden om ter plaatse onderzoek te doen of getuigen te verhoren. Daarom is het niet echt verwonderlijk dat ze in Duitsland aankomen en de vliegvelden als vrije mensen kunnen verlaten. In de “Spiegel” zegt men over de omgang met hen:

“Vermoedelijk zullen ze na hun aankomst ondervraagd en desnoods bewaakt worden, zulke maatregelen kosten echter veel geld en mankracht.”

Wanneer iemand als gevaarlijk wordt gekwalificeerd, maar er niet genoeg bewijs is voor een arrestatiebevel, wordt er bewaking ingesteld. Dat kan zo ver gaan dat deze mensen rondom de klok door meerdere politiemensen bewaakt worden, die dan uiteraard op andere plekken missen. Dat kost gigantisch veel geld. Dat is het wat de “Spiegel” bagatelliserend “kosten echter veel geld” genoemd heeft.

Donderdag heeft de “Spiegel” bericht over de eerste terugkeerders:

“Volgens informatie van de Duitse autoriteiten bezitten alle familieleden, behalve de vader, de Duitse nationaliteit.”

Waarom laat men een “terroristenstrijder”, die niet eens de Duitse nationaliteit heeft, binnenkomen? Juridisch is het antwoord eenvoudig. In Duitsland bestaat de regel dat iedere buitenlander in Duitsland mag wonen als hij een kind met de Duitse nationaliteit heeft da tin Duitsland woont. Maar het zou toch niet echt moeilijk zijn om deze wet dusdanig te veranderen dat dit niet geldt voor terreurondersteuners of rechtsgeldig veroordeelde misdadigers. Maar dat doet de politiek niet.

Ik begrijp dat de staat Duitse kinderen niet van hun buitenlandse ouders wil scheiden, maar is het dan teveel gevraagd om van deze buitenlandse ouders te verwachten dat zij zich aan de Duitse wetten houden en geen terroristen of extremisten ondersteunen? Ja kennelijk.

En het gaat niet om incidentele gevallen. In de “Spiegel” kun je ook lezen:

“De regering van de deelstaat Nordrhein-Westfalen houdt volgens informatie van donderdag rekening met in totaal tot 50 terugkeerders naar Nordrhein-Westfalen, die op dit moment in Turkije, Syrië of Irak in de gevangenis zitten.”

Alleen al 50 in Nordrhein-Westfalen, hoeveel zullen dat er dan in het hele land zijn?

De “Spiegel” heeft in die zin terloops ook nog iets anders genoemd, zonder er nader op in te gaan. Behalve de ISIS-strijders die in Turkije gevangen zitten, zijn er nog duizenden die door de Koerden in Syrië in kampen gevangen gehouden worden. En de Koerden hebben het volgende meegedeeld:

“Wij hebben herhaaldelijk aan de Europese landen geappelleerd om hun burgers, die aan de kant van ISIS gevochten hebben, terug te nemen en hen op hun territorium voor de rechter te brengen of een internationaal tribunaal in het noordoosten van Syrië te organiseren.”

Dat is een belangrijke zin, want hij betekent dat er een uitweg zou kunnen zijn: een internationaal gerechtshof dat in het noorden van Syrië volgens methoden van de rechtsstaat onderzoekt en procedeert. Daarna zou of de internationale gemeenschap voor hun onderbrenging in gevangenschap kunnen opkomen of ze zouden ook hun straffen kunnen uitzitten in hun thuislanden. De details zouden opgelost kunnen worden. Maar noch de media noch de politiek in het Westen pakken dit idee op. In plaats daarvan laat men de voormalige ISIS-strijders gewoon ongehinderd binnenkomen in de meeste landen van Europa.

Bron:
www.anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Merkel, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Ze blijven op vrije voeten: Eerste vermeende ISIS-strijders in Duitsland aangekomen

 1. Monalisa zegt:

  Ze gaan vanzelf wel moorden dan is het hek van de dam

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   En dan te bedenken, dat er ong.? 90.000 van die ISIS- monsters onze landen kunnen overstromen, …( “ Weh, wenn sie. losgelassen. werden”). is een ( oud) Duits gezegde!………~<~<~<~<~<~<

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Kunnen we ook Turken terugsturen die wat fout hebben gedaan ✅

  Geliked door 1 persoon

 3. Richard zegt:

  Dit is bewust het creëren van nog meer onrust en onveiligheid onder de bevolking, zodat het volk nog harder zal roepen om nog meer veiligheid cq het nog meer beperken van haar eigen vrijheid.
  Tweede doel op langere termijn is om de bevolking het totalitaire socialistische islamitisch regiem op te leggen. Want zeg nou zelf, de islam is toch de natte droom van iedere socialistische heerser.

  Geliked door 3 people

  • BigLJohn zegt:

   Richard, bijna goed. Echter islamieten en socialisten zijn in principe als water en vuur. Socialisten zullen de eersten zijn die over de kling gejaagd zullen worden (ongelovige honden), terwijl bovendien de islam geen concurrenten duldt, daar voor een islamiet de wetmatigheden in de Koran boven de wetten staan van welk land dan ook waar hij zich bevind. Socialisten zijn niet meer dan nuttige idioten in aanloop naar een kalifaat. De socialistische E.U. zal op den duur dus ook verdwijnen, maar wat er voor in de plaats komt zijn gruwelen die met geen pen te beschrijven zijn. Sharia !

   Geliked door 2 people

   • Richard zegt:

    Zeker. De socialisten gaan zeker over de kling gejaagd worden. Maar ik zie de islam toch als een soort supersocialisme. Het is een totaal controle systeem waarin van wieg tot graf, 24 uur per dag, ieders doen en laten bepaald wordt. Bovendien zijn de geschiedenissen van zowel de islam als van het socialisme beide in bloed gedrenkt.
    Nationaal socialist Adolf Hitler had grote bewondering voor de islam. En bijvoorbeeld Saddam Husein was een socialist. De baath-partij in Irak en in Syrie zijn socialistisch. Afganistan was ooit communistisch. Het islamitische systeem heeft veel overeenkomsten met het communisme/socialisme. Daarom voelen zij zich van nature tot elkaar aangetrokken. Zoals wij hier ook wel zeggen: Het is net een setje.

    Geliked door 1 persoon

 4. django zegt:

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/politie-duitsland-pakt-drie-verdachten-op-om-aanslagplan/ar-BBWEKGs?ocid=sf
  Erdogan is wel sneller dan Rutte .
  Erdogan zal wel zeggen ik stuur eerst de koranstrijders en daarna een legioen met stikstof.
  Rutte begint te sidderen.

  Like

  • fleckie zegt:

   Turkije is. het hoofd. van. ISIS, ( dus Erdogan). men leze de Duits/Engelse. behalve dan, waasite. ‘Tangsir’,!! waar gewoon heel duidelijk wordt. verteld, ( dat Turkije. ( erdogan) het hoofd is van. ISIS, ( op de eerste regels wordt dit. al verteld, is echt goed te begrijpen, verstaanbaar voor de niet -Duits- sprekende lezer!!…….<~<~<~<~<~<~>>>>>>>>>>>>>>>>> fleckie, :normaal kan men bepaalde artikelen nog ‘opzoeken’, behalve dan. de. BCCI bank-perikelen, waarin. O O K. de naam Bush
   voorkwam, de naam. die Robert Jensen. in. zijn. uitzending. van. vrijdag 15.11.2019. noemde. ., i.v.m. de. Nieuwe. Wereldorde,! ……..<~<~<~<~<~<~<

   Like

 5. Hovawart zegt:

  Straks durft er niemand meer over straat, blijven de gordijnen stijf dicht en deuren goed afgesloten, is de angst groot genoeg om mensen in isolatie en afzondering te laten leven…..omdat onze regeringen hun altruïstische pose belangrijker vinden dan onze veiligheid en vrijheid.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zoals een mens onderhand gewend is hobbelen ze achter de feiten aan, ieder normaal mens ziet de problemen mijlenver van tevoren aankomen maar zo niet onze politici die pas ‘na gaan denken’ nadat het probleem zich manifesteert.
  Regeren is vooruit zien maar niet voor onze politici.

  Like

 7. henk verhoef zegt:

  wat is nieuw– In 1945 kwamen ook de grootste BLANKE nerderlandse SS moordenaars terug en kregen zelfs jaren lang( tot hun dood en de ss was goed want werden er vele heeeel erg oud) zwart pensioen van de duitse overheid( geleid door een cda/pvda)
  De nedelrandse belasting dienst== u weet wel die niet werkt( wel goede afvloeiregekling voor de nooit gewerkt hebben de ambtenaren) die heeft het nooit ondekt( of wilde niet ontdekken vanwege boter op het verleden hoofd?? de ex nzi,s en nsb ers zaten over al en hadden de admin wel op orde))
  En dan komen er een paar terug dat maakt toch niet zo erg veelm uit op de GROTE hoeveelheden die er nu ook al zijn
  Zijn niet allen de moslims- al dan niet ex ISIS die aanslagen plegen- of uw even verpesten en waar u ook nog met liefde voor betaal– maar wat dacht u van de anti zwarte piet terreur of de anti boeren terreur– daarf in men OOOOOK van heel (dom) blond blank tot pik zwart( nee ik heb het niet over zuidafrika waar de boeren ook vermoord worden en ook niet op de overheid kunnen rekenen) maar gewoon nederland

  Bereid je maar voor op nog meer terreur — vooral va n de linkse klimaat gekkies( d66/GL/vvd/pvda/cupvdd)– die zijn nog erger dan islam terreur– want bij aaqnslagen een paar slachtoffer maar bij klimaat zijn alle kosten voor u– de kiezer
  KIJK eens hoe slim de pvda zich uit alle probleem debatten houdt== ze zitten stil terwijl iedereen geschorren wordt en kijk de peilingen stijgen
  Kiezers– die laten en lieten het gebeuren== ook de terugkomst een onderhouden ISIS lieden tervoorberijdeing aanslagen– verdiende loon zou ik zeggen voor de burgers want u koos er voor dus u wilde het– ER WAS en is nog een alternatief– maar hoe lang nog–PIM??
  Was even bij de raadsvergadering in dorp( onder leiding gekoze burgermeester)Even over gele hesjes protesten ( melden tijd zodat er dan opgelijnt kon worden voor filetje voor 5 auto,s zodat hij de ernst van de zaak kon rapporteren) kerst diner eenzamen– \
  Klimaat/stikstof – niets over gehoort want spelen die problemen niet– dit deel van frankrijk net als in 1918 nog steeds net maar 105 mensen per km2( nedeland 665)
  Oh de gemeente ontving nog steeds meer vergoeding voor branstoffen van centrale overheid( verwarming en voertuigen,verlichting en locale overheid -scholen en verzorgingsflatje- feest/sportzaal)) want dekken alles uit de zonnen panelen op sporthal./feestzaal en alle voertuigen elec
  niets zeggen was de boodschap– ook geen discussie azc of zo–want speelt niet net als de opname statushouders– de recolte 2019 was goed

  Geliked door 1 persoon

 8. Jade zegt:

  Als welkomsgeschenk kunnen we ze natuurlijk zo`n
  mooie RVS messenset geven van de Albert Heyn…
  Zijn ze vast blij mee…

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De Duitse justitie kan in Syrië geen onderzoek doen, dus daar zal de Nederlandse Justitie zich ook wel achter verschuilen en zullen ze hier waarschijnlijk ook op vrije voeten blijven !

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Turkije heeft misschien. weer gedreigd? ,( een geld- donatie, zo niet, geven wij deze Isis-monsters vrijaf? Turkije , ( is immers.ook het hoofd van HAMAS, ( tegen Israel) <~<~<~<~<~<~<

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   ‘Die MORDER. sind. unter. uns’…kunnen wij eerstdaags. ook. zeggen, ( want in feite zijn het een ‘bepaalde. soort‘. moordenaars.( waarom laten ze dat soort volk niet in de buurt wonen, waar Merkel. en ‘aanhangers’. Resideren….en in NL vlak bij het. Catshuis?)….<~<~<~<~<~<~<

   Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  ‘TANGSIR’, 2569, za. 16.11.2019, Duits. + eventueel Engelstalige. site,( maar nu. uit Duits vertaald):.’ Ondertussen kunnen de mainstreammedia, niet meer langer ontkennen dat Turkije het
  feitelijke hoofd v.a. Islamitische Staat was, en is, en dat niet pas sinds de tijd v.d. bombardementen van Koerdische gevangenissen voor Isis- terroristen . Doelen bevrijding van dezelfde
  Er zijn zelfs geruchten dat Erdogan 2014 Al Baghdaddi. persoonlijk bevolen heeft Kobane aan te vallen. Op div. plaatsen op dit blog werd intussen voor 5 jaren bewezen, hoe de aanval op Kobane door de Isl. Staat en Turkije tezamen uitgevoerd werd. NU, waar deze samenhang niet meer te ontkennen valt, manipuleren Duitse journalisten de berichtgeving. Allemaal, vooral de ‘Verlagsgesellschaft Madsac, waarvan de meerderheids- eigenaar. : DE. SPD. is. Hun nieuwste kind heet : ‘Redactie- netwerk’. Deutschland, en daar zou de verbinding met Turkije tot de Islamitische Staat gerelativeerd en besloten worden.
  Gerd Hohler: een oudgediende , oud——- van de Duitse journalistiek , vraagt naief of Turkije de verblijfplaats van Al Baghaddi kende, een vraag dringt zich op: Hoeveel wist Ankara over de strukturen van de terreurmilicia aan de Turkse grens. Dus, die vraag die zich steeds opdringt is of alle Duitse journalisten zo’n NAZI’S en helpers van. Islamisten zijn, zoals Gerd Hohler……………<<<
  De regering in Ankara verklaarde echter Isis 2013 tot terreurorganisatie.
  Westelijke geheime diensten weten echter, dat de voornaamste ‘wegen’ waarover ISIS in Syrie met. ‘ nagroei’. verzorgde gewoon via Turkije verliepen.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Beval Erdogan het Isis ! Korbane aan te vallen?<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 11. ronjaspers zegt:

  De moslims worden gebruikt voor een oorlog/genocide tegen de oorspronkelijke europeese bevolking.Wordt toch eens wakker mensen.

  Geliked door 2 people

 12. Jan zegt:

  Dit is ISIS

  Obese ISIS ‘mufti’ is arrested in Iraq… and is so heavy he has to be loaded onto the back of a truck
  https://www.blazingcatfur.ca/2020/01/17/fat-wa-obese-isis-mufti-is-arrested-in-iraq-and-is-so-heavy-he-has-to-be-loaded-onto-the-back-of-a-truck/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s