Afrika heeft schijt aan “klimaatbescherming”: Olieconferentie in Kaapstad eist recht op ontwikkeling

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

In Kaapstad komen de ministers van Energie en andere invloedrijke persoonlijkheden bijeen voor de “Africa Oil Week”. Van klaagzangen en paniekscenario´s over de “door de mens veroorzaakte aardopwarming” is weinig te horen. Olie wordt geprezen als motor voor meer welvaart.

epoch times

Een handvol blanke demonstranten van “Extinction Rebellion” protesteerde voor het vergadergebouw in Kaapstad – op de tweede verdieping, waar honderden gedelegeerden deelnamen aan de “Africa Oil Week”, was men hier niet echt van onder de indruk.

“We zullen ons onder geen enkele omstandigheid voor iets verontschuldigen”, verklaarde Gabriel Obiang Lima, minister van Energie van Equatoriaal Guinee, volgens Reuters, en hij voegde er aan toe dat men fossiele grondstoffen zoals olie nodig zou hebben om arbeidsplaatsen te creëren en de economische ontwikkeling te stimuleren. Adviezen van buiten het continent, volgens welke de Afrikanen hun olievelden niet zouden moeten ontsluiten, zouden “crimineel” en “zeer unfair” zijn.

Olie, aldus benadrukte de minister van Grondstoffen Noel Mboumba uit Gabon, zou “een belangrijke aandrijver van de welvaart zijn”. Daarom benadrukte hij: “We zullen alles in het werk stellen om deze te ontwikkelen”.

In Afrika hebben 600 miljoen mensen niet eens toegang tot elektriciteit

Terwijl olieconferenties in Europa er als reactie op politieke en mediale druk mee eindigen dat olieproducerende landen zich weliswaar niet tot het volledige uitstappen uit de productie, maar tot verstrekkende doelen van de “CO2-neutraliteit” of hogere belastingen op fossiele producten bekennen, prijzen Afrika´s politieke leiders olie, gas en kolen als kans. Per slot van rekening zouden 600 miljoen mensen in Afrika niet eens toegang hebben tot elektriciteit.

Enkele deelnemers wezen er op dat er tientallen jaren lang fossiele energiedragers naar alle delen van de wereld verscheept zouden zijn, maar dat de autochtone bevolking er weinig aan gehad en ook nauwelijks iets aan de globale uitstoot bijgedragen zou hebben, die zogenaamd bijdragen aan de klimaatverandering. Van alle CO2-uitstoot sinds 1751, aldus citeert Reuters de publicatie “Carbonbrief”, zou slechts 2% uit Afrikaanse landen afkomstig zijn, echter 40% uit Europa, 36% uit Noord-Amerika en 26% uit Azië.

Enkele ministers van Energie, zoals Gwede Mantashe (Zuid-Afrika) of Irene Muloni (Oeganda), hadden het ook over opties om vernieuwbare energieën te ontwikkelen. Kenia, dat al 70% van zijn energievoorziening verkrijgt uit waterkracht en aardwarmte, wil zelfs de volledige voorziening met vernieuwbare bronnen tot het eind van volgend jaar bereiken.

Infrastructuur: investeringsbehoefte van jaarlijks tot $ 170 miljard tot 2025

In z´n geheel was men het er echter over eens dat Afrika aangewezen zou zijn op de opbrengsten van verkoop en de eigen verzorging uit fossiele energiebronnen om zich te kunnen ontwikkelen en zijn van bronnen afhankelijke economieën te kunnen diversifiëren. Volgens de internationale energieorganisatie IEA had bijna de helft van alle Afrikanen verleden jaar geen toegang tot elektriciteit.

Ongeveer 80% van de ondernemingen in Subsahara-Afrika zou te kampen hebben met onregelmatige stroomvoorziening. Wat leidt tot daling van winst, de levensmiddelenvoorziening beïnvloedt en ook in het gezondheidswezen tot precaire gevolgen leidt.

Slechte transportwegen en gesloten havens maken bovendien het verschepen van goederen binnen Afrika met 30 tot 40% duurder, analyseert het Afrikaanse infrastructuurconsortium. De Afrikaanse Ontwikkelingsbank spreekt van een investeringsbehoefte van $ 130 tot 170 miljard jaarlijks tot 2025.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Hypocrisie, klimaat, klimaatfascisme, Milieu, moralisme, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Afrika heeft schijt aan “klimaatbescherming”: Olieconferentie in Kaapstad eist recht op ontwikkeling

 1. guusvelraeds zegt:

  Gelijk hebben ze. Fuck off met jullie klimaat hoax. Wat Afrika nodig heeft zijn een stuk of honderd wellicht nog meer kolencentrales. Zodat de Afrikaanse vrouwen niet meer hoeven te koken op houtvuurtjes. Het zijn de kolen geweest die in Europa de industrieële revolutie hebben mogelijk gemaakt en het vroegtijdig overlijden van mensen van gemiddeld vijftig jaar in de 19de eeuw naar gemiddeld 80 jaar in de 20tigste eeuw. Wil je voorkomen dat de negers massaal naar Europa komen moet je Afrika volplempen met kolencentrales en olieraffinaderijen. Dat is pas vooruitgang.

  Geliked door 6 people

  • Steven zegt:

   Ja, maar dan moeten ze werken en daar houden ze niet van.
   Hier hoeven ze NIKS te doen en krijgen het geld voor NIKS. Af en toe een beetje bij klussen om de misdaadcijfers op peil te houden.

   Geliked door 2 people

   • guusvelraeds zegt:

    Ook dat is waar. Dat Afrika er zo beroerd voorstaat heeft voor meer dan de helft ook te maken met de ongeboren lamlendigheid van de neger. Uit humaan oogpunt zou je een nieuwe vorm van kolonialisme moeten opzetten want zelf bakken ze er weinig van. Die negers die naar hier komen zakken bijna als vanzelf naar de randen van de samenleving. Gaan zich te buiten aan drugs, hoererij en parasiteren op de voorzieningen. Kijk naar zo iemand als Jerry Airfryer hoeveel bijstand en subsidie heeft die Stokebrand wel niet geconsumeerd. Wat doet die vent? Komt hij hier de Rosa Parks uithangen. Hoe mislukt ben je dan. Maar nog erger is dat zelfhatende links volk dat hem een podium geeft.

    Geliked door 1 persoon

  • Maar dan wel op eigen kosten Guus en niet op kosten van de Europese ontwikkelingshulp. Geen enkele euro naar het regiem van de moordenaars van de blanke boeren in Zuid-Afrika. Daar hoor ik in nl niemand over. Ook die schele conferencier niet die altijd met zn grote muil vooraan staat als het over negers gaat.

   Geliked door 4 people

   • guusvelraeds zegt:

    Die met die jampotjes aan twee draadjes? Die vent is een karikatuur van zichzelf geworden. Als je dicht bij hem staat spuugt hij je gezicht vol met al jaren achterhaalde linkse prut.

    Geliked door 1 persoon

  • har zegt:

   heb liever dat er anticonceptie middel door het drinkwater wordt gedaan en de middelandse zee vol met zeemijnen …..

   Geliked door 3 people

   • leo1 zegt:

    Die Jerry Airfryer is zijn eigen “cultuur ” ?? ONTVLUCHT ?? om onze cultuur naar de KLOTEN te helpen.

    Linx kan zulke poppetjes goed gebruiken.
    Het schandalige is dat WIJ het allemaal accepteren en op onze luie reet blijven zitten!

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Een handvol blanke demonstranten van “Extinction Rebellion” protesteerde voor het vergadergebouw in Kaapstad.

  Is alles in een keer mee gezegd.

  Hou er niet van als negers blanken door de straten jagen maar wat dit extinctione rebellion schorem betreft afkomstig uit de upper class mogen ze wat mij betreft los gaan.

  Geliked door 4 people

 3. fleckie zegt:

  De Afrikaanse Ontwikkelingsbank. mag best uit de kapitalen ‘putten’, van . diverse ( niet alle namen zijn. bij ons bekende). ‘ van Afr. rijkaards’,…….voordat er. WEER. beroep op onze economieen gedaan wordt. [
  In hoeverre zijn. de. Chinezen. reeds. aanwezig. met. ‘ roofbouw’<<<<<<<<>>>>>>>>>>>
  Op ejbron 3.9.2016, onder de 8 rijkste heersers van Africa. en hun bankrekeningen…….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 2 people

 4. Blaffertje zegt:

  Gelijk hebben ze.
  Maar het braafste jongetje van de hele wereld, ons klootjes land, doet weer super goed hun best.
  De hele wereld er om heen trekt zich er geen ene ruk van aan en in dit land, deze kontkruimel op de wereldkaart, denkt dat zij het klimaat kunnen redden.
  Moet je kijken wat China, Rusland, Z. en N Amerika, voormalige Oostbloklanden en nu ook Afrika allemaal de lucht in blazen en word de natuur daar slechter van?
  Integendeel!!!
  Dat groeit tegen de klippen op met al die stikstof en CO2.
  Dat heeft het hard nodig om te kunnen groeien.
  Ze blazen CO2 in onze Nederlandse kassen om onze groentes en fruit te laten groeien, die doen het er uitstekend op.
  Maar wij hebben straks alleen maar windmolens staan i.p.v bomen omdat die allemaal in de biomassacentrales zijn opgestookt waarmee ze de boel nog meer vervuilen , maar o,o,o, wat zijn we goed bezig volgens de klimaatidioten.
  We moeten allemaal aan de glimmende daken volgeplemt met zonnepanelen en ons huis uit gejaagd worden vanwege de brommende warmtepomp en het mag buiten niet kouder worden dan 7 graden want anders kan je het met al die rommel het niet meer warm krijgen in je toko.
  Raampje open???
  Vergeet het maar.
  Mag niet ander is je huis niet optimaal geïsoleerd.
  Dat de schimmel dik op de muren staat is niet belangrijk, je gaat alleen eerder dood en daar is Ria Bremer weer blij mee want dan kan ze je orgaantjes weer oogsten en verkopen.

  Like

 5. Meine zegt:

  Jarenlange voedselhulp, zo’n 70 jaar lang, hebben slechts 1 effect gehad, bevolkingsexplosie.

  Sorry, zet een muur om afrika, en wacht 10 jaar. Dan is misschien de helft over.

  Geliked door 2 people

 6. henk verhoef zegt:

  als ze die olie gan gebruiken om de bevolking vooruit te helpen is dat een goed idee
  Rijkere bevolking betekend ALTIjD veel minder tot nauwelijks nog kindertjes ( kijk even naar europa en de echte europeaan– te lui om zelf nog kindertjes te verwekken of te dragen (was het niet 1,19 kind per europesevrouw)
  Maar zal net als in europa — de rijkdom wel verdeelt worden onder de linkse elite en wat slimme zakenlieden– de uyl gaf de gas baten ook weg aan anderen en importeerde de moslim werkers( ja hij importeerde moslim werkers dacht hij!!!) en de nedelernader kon na niets doen met welverdiende rust en vut

  WAAROM ZOUDEN DIE AFRIAKNEN HUN OLIE NIET MOGEN GEBRUIKEN– OMDAT HET LINKSE WESTEN ER EEN PUINHOOP VAN GENMAAKT HEBBEN MET HUN NESTBEVIUILINGH OP GROTE SCHAAL( PFAS en co2/stikstof en rijkdom palstic en noem maar op tot grote overvretenheid meer dan 50 pct te volgevretern)
  Dat nu een klimaat crises drijgt( zegt de rechter althands met wat links tuig) mogen zij ook niet wat profiteren van hun rijkdommen— zij hebben nog dat vuil geproduceert nog te volgevretgen

  De schulden berg van de westerse bevolking in ook, veel groter== in nederland gemiddeld maar een 2,5 jaar salaris– zeg mnaar een tonnetje aan euros ( 100 000) de gemidedelde afrikaan nog geen 100 euros

  Het linkse westen weet natuurlijk wat goed is voor de afrikaan want kijk eens wat er een puinhoop gemakt os van europa

  Heb wel een klein beetje hoop dat die olie iets fgoed brengt
  Angola( voormalig portugees) begon op grote schaal portugeze hoogopgeleide te importeren voor behoorlijk geld en die namen de zwarte angolese portugeze weer mee terug naar angola)
  DUs zouden wij van Maduro( die van de linkse nederlandse lagere scholen- maduro moet blijven) toch nog van hem af kunnen komen

  Like

 7. Kraftavilqa zegt:

  Geef die kroeskopjes ’s ongelijk zouden zij permanent moeten afzien van leuke dingen als electriciteit en schoon drinkwater omdat hun is/wordt voorgelogen dat anderen er al zo’n zooitje van gemaakt hebben dat de ecologische rek eruit is. Ware het niet ironisch zo die kroeskopjes straks eerder door hebben dan die stumpers hier dat je beter niet je beschikbare grondgebeid versplilt aan talloze hactares windmolenkul maar beter op iedere straathoek een kerncentrale van enkele 100’en m^2 bouwt. Mochten ze de leugens opgelegd krijgen Dan is ’t zeker geen wonder als ze dan allemaal liever hierheen komen. Aldus crëert men nu onvermijdelijke en vreselijke oorlog we hebben allemaal de akelige taferelen rond die twee Spaanse enclaves kunnen zien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s