Pegida-voorman Edwin Wagensveld (verkleed als Zwarte Piet) opgepakt in Apeldoorn

Screenshot_25

Ook andere Pegida-Pieten aangehouden

De politie heeft bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn Pegida-voorman Edwin Wagensveld aangehouden (foto). Ook enkele aanhangers van Pegida zijn opgepakt en in een politiebusje afgevoerd.

Pegida is voorstander van Zwarte Piet. Wagensveld was verkleed als Zwarte Piet. De club was met tien man aanwezig.

De politie greep in toen de demonstranten niet naar het hun toegewezen vak wilden gaan, zegt een politiewoordvoerster. De aanhoudingen gebeurden ‘in alle rust’, benadrukt ze. Ze wil niet bevestigen dat het om Pegida-aanhangers gaat.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Lucky”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA". Bookmark de permalink .

26 reacties op Pegida-voorman Edwin Wagensveld (verkleed als Zwarte Piet) opgepakt in Apeldoorn

 1. Steven zegt:

  Ik heb DIEP respect voor hoe hij door blijft gaan.
  Helaas hangt er voor hem straks ook een leven zoals die van Wilders boven zijn hoofd.
  LINKSEN tegen je…. bijna alle allochtonen tegen je… de afbraak gaat steeds verder en sneller…dat gaat straks vervelend tegen je werken.

  Geliked door 5 people

 2. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Alsof kick-out Zwarte Piet wel naar hun toegewezen vak in Friesland gingen…DUH! Opgepakt?! Nee joh………..

  Geliked door 4 people

 3. vangie1206j zegt:

  Zouden ze dat bij kost sorry bedoel kozp dat ook gedaan hebben??????

  Geliked door 4 people

 4. fleckie zegt:

  Waarom laat men geen donker gekleurden, tegen betaling uiteraard, met de Sint. meelopen? eens kijken of de politie dan OOK. ingrijpt, ( want die mensen zijn toch van nature. zwart ge tint,, ( of hebben bepaalde. zeuren. daar. ook.weer. moeite. mee.??!…….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 3 people

 5. Cathja zegt:

  Nooit gedacht dat de intocht van Sinterklaas ooit zou uitdraaien op haat en nijd tussen volwassenen. De voorstanders van ons mooie kinderfeest zijn kwaad omdat een betrekkelijk kleine minderheid hier de lakens uitdeelt en ons wil voorschrijven hoe wij ons Sinterklaasfeest ‘behoren’ te ‘vieren’, en de tegenstanders zijn kwaad vanwege zogenaamde racistische uitingen m.b.t. Zwarte Piet. Decennia-lang werd er geen wanklank gehoord, maar enkele jaren geleden begon het gezeur,
  en het gaat maar door.
  Dit staat niet op zichzelf. Overal wordt tegenwoordig een etiketje opgeplakt. Je bent al snel een racist als je vóór Zwarte Piet bent, je discrimineert gekleurde mensen (meestal moslims), je bent ‘rechts’, dus PVV-er, en dat wordt niet getolereerd door met name de linkse mensen, want die willen ons in het gareel dwingen.

  Het leven is niet meer leuk, niet meer spontaan. Overal dreiging en bedreiging. Leefregels worden ons opgelegd, zonder recht op vrije meningsuiting, of zelfverdediging. Je zit vast voor je het weet.

  Nederland was ooit een ontzettend mooi land.
  Dat is voor altijd verleden tijd.

  Geliked door 8 people

 6. Tistochwat zegt:

  Ze zouden beter de echte ‘Zwarte Pieten’ kunnen oppakken en het land uit donderen!

  Wie had dit toch ooit kunnen denken?
  Als kind vond ik Zwarte Pieten geweldig: ze deden kunstjes, waren grappig en hielpen die stokoude, onhandige, vergeetachtige Sinterklaas uit de brand.
  Ze waren dus juist superieur aan die ouwe, blanke bisschop.

  Bah, bah, bah, wat een kutwereld is het toch geworden. Ik vind er geen zak meer aan.

  Geliked door 7 people

 7. koddebeier zegt:

  De politie is niet uw beste vriend ! Met zulke vrienden heb geen vijanden nodig.

  Geliked door 6 people

 8. Trucker zegt:

  Wat opvalt is dat voor een voorman van Pegida opeens genoeg SCHIJTERS voorhanden zijn om hem op te pakken met de bijbehorrende vrouwelijke SCHIJTER die als taak kreeg een plastiekzakje vast te houden om Wagenfelds bezittingen in te stoppen.

  HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  Is er EEN islamiet die ruiten inslaat van een Joods restaurant staan daar VIER schijters rond te huppelen en SCHIJTEN in hun broek want een islamiet die zou wel eens een mes kunnen bovenhalen en hun hoofd afsnijden.
  Ik blijf er bij dat de huidige politie SCHIJTERS zijn mits de uitzonderingen die ballen hebben en hun werk doen.
  Als ze met vier voor één vent staat en dan nog één postkaart formaat en niet durft in te grijpen terwijl hij een strafbaar feit pleegt (ruiten inslaan) ben je een SCHIJTER en niks anders zelfs als de overheid (die bestaat uit ratten) als opdracht geeft de islamieten met fluwelen handschoenen aan te pakken.
  Je blijft politieman (heb het niet over de blondines die zo al achteruit lopen) dus het zou een automatisme moeten zijn om zo’n smeerlap gewoon letterlijk in elkaar te beuken.

  Geliked door 7 people

 9. paulzwueste zegt:

  Wagensveld heeft ’n abonnement.

  Geliked door 4 people

 10. Armani zegt:

  Ach ja, als de politie al massaal op de knieën gat liggen in moskeeën , en verder alles wat traditioneel Nederlands is aanpakt, omdat ze bij voorbaat al achter een relschoppende gekleurde minderheid staan , en voorstanders van Zwarte Piet opsluit dan kun je daar uit concluderen dat ze alleen optreden tegen de eigen bevolking terwijl die middels belastingen voor hun salaris zorgt , schandalig maar dat was in de periode 1933 – 1945 niet anders ,toen werd de NSB ook ingezet tegen de eigen bevolking , een Pure Fascistische instelling van wat eens politie was , ze zouden zich diep moeten schamen voor hun Extreem Fascistische gedrag TEGEN HUN EIGEN BEVOLKING

  Geliked door 5 people

 11. Richard zegt:

  Etnisch profileren heet dat.

  Geliked door 4 people

  • Trucker zegt:

   Dat doet de Israëlische veiligheidsdiensten oa op hun luchthavens, eens kijken in de gehele Vrije Westerse wereld zijn luchthavens als forten en in Israël het meest bedreigde land in de gehele wereld weten ze hoe het te doen met enkele militairen –>en met profilers<- iets waar de dictators in eu HQ brussel (en hun handpoppen) alleen al bij het denken daaraan een oprisping krijgen en fluks op de poepstoel gaan zitten 🙂

   Geliked door 1 persoon

 12. Roeland zegt:

  Edwin Wagensveld, ik heb er nog nooit een mening over gegeven. Als ik alles zo beschouw en bestudeer, vind ik het een held. Achter een toetsenbord een mening geven is mooi. Maar wat hij doet is toch moediger. Ik zou het niet durven en bovendien niet kunnen vanwege mijn situatie.

  Like

 13. Jack Terrible zegt:

  The West (Europe) commits adultery with Islam (Muslims)…

  Like

 14. andre zegt:

  Sinterklaas is ook al gearresteerd en in elkaar gebeukt in opdracht van de belastingdienst. Onze goedheiligman heeft fraude gepleegd met het witwassen van zwartepieten.

  Geliked door 3 people

 15. kampersrene zegt:

  werd zwarte Piet zijn baas ook niet opgepakt….. hij is tenslotte een blanke man …dus een racist en bovendien een heilige….een doorn in het oog van onze islam broeders

  Like

 16. Lucky zegt:

  Sint Maarten mag niet Christelijk zijn in Duitsland, want mozzlima is beledigd….

  https://www.wochenblick.at/niederkassel-moslemin-fuehlte-sich-gestoert-st-martin-darf-nicht-mehr-auftreten/

  DER DARSTELLER DES HEILIGEN HATTE AUF CHRISTLICHEN HINTERGRUND DES FESTES HINGEWIESEN
  DE VERTOLKER VAN DE HEILIGE HEEFT VERWEZEN NAAR DE CHRISTELIJKE ACHTERGROND VAN HET FESTIVAL

  Niederkassel: Moslemin fühlte sich gestört – St. Martin darf nicht mehr auftreten
  Niederkassel: Moslima voelde zich gestoord – St. Maarten mag niet meer optreden

  Ein Vertreter der CDU bezeichnete die Aussage des Darstellers des Heiligen Martin inzwischen als „völlig deplatziert“. Dieser hatte in Anwesenheit einer Moslemin geäußert, dass es sich um ein christliches Fest handelt. Diese fühlte sich dadurch gestört. Jetzt überbieten sich verschiedene deutsche Institutionen in einem Reigen aus Distanzierungen, Entschuldigungen und Unterwerfungsgesten. Ein Zirkus rund um eine Aussage, an deren Wahrheit seit vielen Jahrhunderten niemand zweifelte

  Es ist eine beängstigende Richtung, in die der deutsche Mainstream inzwischen abdriftet. Folgendes soll sich im deutschen Niederkassel, Nordrhein-Westfalen zugetragen haben. Der Mann, der den Martinszug der Rheidter-Werth-Schule anführte, hatte bei der Ausgabe der „Weckmänner“, eines Hefegebäcks, gesagt, dass es sich bei St. Martin um ein christliches Fest handle

  Een vertegenwoordiger van de CDU noemde de verklaring van de vertolker van Sint Maarten ondertussen “volledig misplaatst”. Die had in aanwezigheid van een moslim tot uitdrukking gebracht dat het een christelijk feest is. Die voelde zich erdoor verstoord. Nu overtreffen verschillende Duitse instellingen elkaar in een ronde van afstand, verontschuldigingen en onderwerping. Een circus om een uitspraak waarvan de waarheid eeuwenlang niemand twijfelde

  Het is een beangstigende richting waarin de Duitse mainstream nu wegdrijft. Het volgende had moeten gebeuren in het Duitse Niederkassel, Noord-Rijnland-Westfalen. De man die de martinprocessie van de Rheins-Werth School leidde, zei bij de kwestie van “Weckmänner”, een gistgebak, dat St. Martin een christelijk feest was

  Like

 17. Jay zegt:

  Als het sinterklaas feest de zeiknegers niet bevalt dan mogen ze maar lekker opdonderen naar afrika waar ze er geen last van krijgen.

  Echt overal waar er negertjes zijn krijg je op een gegeven moment gezeik en problemen. Het lijkt er wel op alsof dat volk vervloekt is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s