Economische groei stort in, koopkracht naar nul

Screenshot_49

Oorzaak: Vergrijzing komt op stoom

De economische groei valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, verwacht het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt vooral door de vergrijzing.

De vergrijzing zet nu echt door, stelt het CPB vooruitblikkend in zijn zogeheten Middellangetermijnverkenning. Daardoor krimpt de beroepsbevolking en stijgen de zorgkosten. Dat kost groei en koopkracht.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Economische groei stort in, koopkracht naar nul

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Met dit bericht wordt duidelijk dat de Nederlandse Regering er niet meer is voor de Nederlandse bevolking. De vergrijzende bevolking wordt van de welvaart beroofd om honderdduizenden profiteurs uit Afrika en Azië een luizenleven in ons land te schenken.
  Ten koste van de oorspronkelijke AUTOCHTONE bevolking.
  Er zijn helaas nog steeds te weinig mensen die met gebruikmaking van gezond verstand durven te zeggen : EIGEN VOLK EERST.
  Volksvertegenwoordigers die dit beleid steunen vertegenwoordigen hun volk NIET.
  Steun de PVV om Nederland weer leefbaar te maken voor NEDERLANDERS.

  Geliked door 7 people

 2. Cleo zegt:

  Ja, natuurlijk geef de oudere Nederlanders maar de schuld. Zij zullen toch niet snel gaan protesteren op het Malieveld.
  Over de onophoudelijke instroom van merendeels nep-vluchtelingen en de kosten daarvoor: juridische procedures, advocaten, tolken, tijdelijke huisvesting, voedsel, kleding, mobieltjes mèt abonnementen, woningen, inboedels, taalcursussen, medische zorg, tandheelkundige zorg, uitkeringen(!), etc.
  Hoe dúrft dit kabinet te beginnen over kosten van vergrijzing. Juist deze oudere generatie heeft Nederland na de oorlog met hard werken, spaarzaamheid en discipline.
  D66 promoot vast dáárom euthanasie, ‘voltooid leven’ en orgaanroof door de staat…

  Geliked door 2 people

 3. fleckie zegt:

  Waarom wordt altijd. DE. VERGRIJZING ‘ genoemd.,’ ?!, I.p.v. ‘vergrijzing’. kan men beter ‘diverse getinten’ noemen als oorzaak van vermindering van koopkracht de schuld geven, , …….de ‘divers– getinten.’
  …… hebben geen arbeids – ethos, en kosten alleen. maar. ONZE . economie. meer dan enorm veel geld, van begin tot eind, ( hebben ook nog een grote bek over e.e.a., ) …terwijl wij.? , blanke bewoners tot aan onze. AOW. GELD. opbrengen.!!! ( wat een verschil. van arbeids- mentaliteits- mening!!!!! ( moet er niet eens aan ons bekendgemaakt worden, hoeveel. geld gemoeid is met de import per jaar , weggevloeid is via , via, ( en hoeveel er ‘weggesluisd’ wordt o.a. naar moslem- gebieden, zoals. o. a. naar. de. PALESTIJNEN ??!!…<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat een opluchting; het CPB geeft nu zelf toe te rekenen op basis van aannames en natte vingerwerk. Als er ooit een reden was om het CPB op te heffen dan zou deze bekentenis toch wel het laatste duwtje moeten geven.
  Leuk hoor heel geruststellend te zeggen dat de stikstofcrisis binnenkort wel opgelost zal worden maar erg realistisch lijkt het niet.
  In september gingen 50 bouwbedrijven failliet en in oktober 58 maar geen nood volgens het CPB worstelen we en komen we weer boven.
  Wat wordt het volgende, gaan we Jomanda inschakelen om het regeringsbeleid in te stralen, gaan we waarzeggers inzetten om beleid te bepalen?

  Geliked door 2 people

 5. Pietersen zegt:

  Wij moeten ons nu zeker schuldig voelen omdat wij bij die ‘vergrijzing’ horen en de bevolking op kosten jagen terwijl de economie afneemt.
  Het CPB wijst de zondebok aan op last van de EU en onze grijnzende hielenlikker van Brussel Rutte. Het is maar goed dat we 700 asielzoekers per week toelaten die ons komen verlossen van de ‘vergrijzing’, maar we krijgen de islam er wel voor in de plaats en dat deze economische vluchtelingen ooit gaan werken is bewezen onzin en volksverlakkerij.
  Heeft Nederland ooit geprobeerd de vergrijzing intern op te lossen, ik dacht, weet zeker van niet !

  Geef mij maar een Rus met een uitstekende scholing, dan een Mohammedaan uit welke windstreek dan ook die zijn leven lang niets anders gedaan heeft dan op straat lopen rondhangen, klaplopen, de macho uithangen en Allah vereren en wachten op zijn paradijs met 72 maagden.
  Het is al lang bewezen dat deze misbaksels die juist hier naartoe komen, nooit aan de bak komen: zijn te laag geschoold, slechts enkele klassen lager onderwijs, kennen geen vak, spreken geen talen, kunnen en willen zich niet aanpassen, hebben een veel lager IQ, kunnen domweg niet meekomen en gaan zich dan afzetten tegen onze normen en waarden.
  Juist deze mensen wil Rutte graag hebben, kun je nagaan hoe dom de man zelf in wezen is.

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5150612/cpb-nederland-vergrijst-al-het-geld-is-op/#more

  CPB: Nederland vergrijst, al het geld is op

  Heeft u ook zo’n zin in de jaren 2022 tot en met 2025? Nou wij niet, want volgens het CPB is al het geld dan op. Allemaal de schuld van de boomers natuurlijk, want die zijn met heel veel en kosten heel duur. De mediaan van de koopkrachtgroei blijft haperen op 0,0 procent, wat betekent dat vanaf 2022 de helft van Nederland er ieder jaar op achteruit gaat. En het erge is: u kunt niks doen.

  Maar ondertussen….geld zat voor wildvreemden?
  https://tpo.nl/2019/11/18/ind-moet-voor-17-miljoen-euro-aan-dwangsommen-aan-asielzoekers-betalen/

  IND moet voor 17 miljoen euro aan dwangsommen aan asielzoekers betalen
  Achterstanden in asielprocedure lopen op

  De achterstanden in de asielprocedure bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) lopen flink op. De dienst moet daarom naar schatting volgend jaar voor 17 miljoen euro aan dwangsommen betalen. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) laat daarom een extern onderzoek doen hoe de doorlooptijden bij de IND kunnen worden verkort.

  Door bezuinigingen in 2017 kampt de IND met achterstanden. Mensen zitten daarom zo lang in asielzoekerscentra dat ze naar de rechter mogen stappen voor een schadevergoeding. Dit jaar kostte dat al 5,5 miljoen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  Als je kijkt naar alle vrijheid die de jeugd heeft, en ik gun het ze van harte maar van niks komt niks, groen stemmen of links, heerlijk, de armoede ligt op de hoek, en ik kan niet wachten tot de dag dat iedereen jankt dat het zo niet langer door kan gaan, ze komen er vanzelf wel achter

  Geliked door 2 people

 8. koddebeier zegt:

  koopkracht naar nul ??? dat is het toch al jaren !

  Geliked door 2 people

 9. Wachteres zegt:

  Heerlijk, de oudjes krijgen de schuld, er zijn/komen er teveel. We moeten iets aan dat probleem doen, zei Lagarde.

  Er wordt niet geschreven over de duizenden die hier binnenstromen en die gratis medische hulp krijgen.

  Je kunt beter de mensen die eraan meegeholpen hebben dit land na de oorlog weer op te bouwen zwart maken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jean zegt:

  En om dat “probleem” op te lossen halen de linkse misdadigers duizenden vreemdelingen het land binnen die dat gaan weg”werken”…..
  Ga 1 minuut “links” rijden op de openbare weg en je zult er nooit nog kunnen over vertellen, hetzelfde met links beleid, regelrecht richting kerkhof.
  Een volk wat zijn eigen volk niet beschermd is gedoemd de vernieling in te gaan iets wat momenteel bezig is in Europa door die misdadige ongeremde import van voornamelijk gewelddadige barbaren.

  Geliked door 2 people

 11. andre zegt:

  Bij het CPB zijn het een stelletje gore leugenaars want alles wat grijs is heeft pensioen opgebouwd. Geld/premie betaalt om later hun AOW te mogen ontvangen. Het CPB is natuurlijk ook weer kneiter links want als er geen geld meer is voor de oudjes dan heeft links het dus allemaal foetsie gemaakt verkeerd belegd voor de oudjes en gewoon rechtstreeks hup zo hun bodemloze linkse corrupte zakken in.

  Geliked door 2 people

 12. Nemesis zegt:

  Die vergrijzende bevolking heeft wel voor de huidige welvaart gezorgd en betaald ook nu nog bakken vol belasting en meer zorgkosten dan ooit. Bovendien waren zij voor het grootste deel in hun werkzame leven niet afhankelijk van zorgkosten die ze wel betaalden. Degenen die daar in die zorgpot een enorme graai heeft gedaan is onze ook huidige regering. Het kwam ze op een miljard of 20 niet aan om er uit te vissen. Daar hoor je ze niet over, wie weet wat ze er nu nog steeds ieder jaar uit weg graaien.
  Dat de koopkracht naar nul gaat komt dus niet door de vergrijzing, dat heeft andere heel simpele redenen. Een enorme verhoging van letterlijk alle lasten en veel duurdere boodschappen. En het pamperen van de ook al zijn ze illegaal binnen lopers uit vooral Afrikaanse en Midden Oostelijke landen, die geen cent bijdragen, het nooit zullen doen, maar wel op onze kosten wonen, ingericht, alle voorzieningen, eten en van medische zorg, kosteloos voorzien, hun prettige en ook criminele leventje lijden.

  Geliked door 1 persoon

 13. De globalistische communisten die zich ook wel socialisten of liberalen noemen hebben er in al hun luiheid toch nog kort over gedaan om de hele westerse wereld leeg te roven van alles wat boven en onder de grond zat. Alle delfstoffen zijn gejat, de rijkspostspaarbank, de spoorwegen, de nutsbedrijven en al het overige van waarde is gejat. Nu zijn de organen nog aan de beurt en daarna is het over en uit en is er tevens zoveel schuld op onze nakomelingen geladen dat die het in de komende 1000 jaar nog niet af zullen kunnen betalen. De ‘Verelendung’ slaat nu toe en het enige dat we nog kunnen verwachten is een deurwaarder, waarschijnlijk eentje uit China.

  Geliked door 2 people

 14. jetse47 zegt:

  De vergrijzing is niet de schuld wel de parasiterende managers, polititici, directeuren, islamieten,burgemeesters gemeente ambtenaren en al dat zakkenvullende TUIG wat nooit echt gewerkt heeft!!!!

  Geliked door 2 people

 15. Hovawart zegt:

  De massale instroom van die ene voorkeursgroep is toch niet enkel bedoeld om onze verzorgingsstaat uit te hollen? …….hoewel het er wel op lijkt in het ziekenhuis, en bij de huisarts, waar de wachtruimtes bomvol zitten met mensen van buitenlandse afkomst…..toeval?
  De vergrijzing de schuld gaan geven van de zieltogende economie is een politieke leugen, ze kunnen namelijk NIEMAND anders aanwijzen, in de schoenen schuiven, zonder zelf uitgemaakt te worden voor racistisch en xenofoob……..je oogst wat je zaait.
  De Multiculturele Utopie, enkel door de ongebreidelde invoer van mohammedanen is gewoon Islamisering, niets meer niets minder.
  Het sociale niveau van een samenleving is te bepalen aan de manier waarop er met hun ouderen word omgegaan……brrrrr! dat ziet er nu al slecht uit voor iedereen die hoopt oud te worden.
  De mbo is de smeerolie van de maatschappij, de samenleving drááit op mbo’ers en vmbo’ers, maar niemand lijkt dat in te willen zien….tegenwoordig is het middelbaar beroepsonderwijs meer een opvanginstelling voor probleemjongeren en is er een schreeuwend tekort aan leerkrachten. Dat de toekomst er somber uit gaat zien is het resultaat van politieke dwalingen door hobbypolitici, gecombineerd met een oververtegenwoordiging van immigratie-laaggeletterden, is de Pays-Bah een Europese maatschappelijke zorg- en opvanginstelling geworden, een onrendabele vergaring van politieke keuzes…….en niet door de schuld neer te leggen bij een paar pensioengenieters die het volste recht hebben om gezond oud te mogen worden in dit land.

  Geliked door 2 people

 16. Corné zegt:

  Komt door de vergrijzing… Tuurlijk! Niet door de immigratie uiteraard. Aanpakken die ouwtjes! Of liever gezegd, afpakken van die ouwtjes! Plunder de pensioenen en hun zuur verdiende spaargeld. Gespaard in de tijd van zuinigheid en vlijt. Toen er nog geen millenials verre vakantie vliegreizen drie keer per jaar bestonden. En GroenLinks toen de CPN nog als landverraders werden beschouwd…

  Geliked door 2 people

 17. Gerrit zegt:

  Dat komt er nu van als je overal de gaskraan gaat dichtdraaien. In de Noordzee is voldoende gas op Nederlands grondgebied. Maar we moeten van schone energie af. Dus ook geen gas export meer. Dat scheelt nu miljarden aan gemiste inkomsten voor de staat.
  Dit en het land vol laten lopen met mensen die voor een groot gedeelte aan een uitkering gaan zitten is de oorzaak. Niet de mensen die op 15 jarige leeftijd al aan het werk waren.

  Geliked door 1 persoon

 18. de immigratiekosten zijn 7 miljard euro per jaar ; waarom zijgen de ministers en het CPB daarover?

  Geliked door 1 persoon

 19. Dr. Heinz zegt:

  De zorgkosten en de rest stijgen door die tsunami van vluchtelingen, die worden gewoon toegelaten en alles word voor hun betaald tot hun dood!!!!
  Dat kost duizenden miljarden per jaar!!!
  Dit is niet vol te houden, onze welvaart gaat er aan kapot!!!

  Geliked door 2 people

 20. ronjaspers zegt:

  Vergrijzing,mijn kloten.De import van allochtonen kost de nederlandse belastingbetaler vele miljarden per jaar,en de allochtonen vergrijzen ook.

  Geliked door 2 people

 21. Johan zegt:

  Ondertussen :

  Asielparasieten dienen voor miljoenen aan schadeclaims in, omdat ze naar hun zeggen, te lang hebben moeten wachten op behandeling van hun zaak.
  https://www.ad.nl/politiek/te-trage-asielprocedure-miljoenenstrop-voor-kabinet~ab161f36/

  Dit is echt te gek voor woorden. Die asielparasieten mogen blij zijn, dat hun zaak uberhaupt aangekaart wordt, ongeacht de duur ervan. Dat is een interne Nederlandse kwestie.

  De remedie is echter heel eenvoudig : Kieper al die parasieten de grens over en laat ze nooit meer terugkomen. Probleem opgelost !

  Geliked door 3 people

 22. Steven zegt:

  niet getreurd…. er komen volgens de Italiaanse bank nog 230 Miljoen hardwerkende afrikaantjes aan….dat is bijna de helft van de bevolking van heel Europe nu, die straks allemaal voor u komen zorgen dat u niks tekort komt…

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/italiaanse-centrale-bank-zegt-dat-komende-10-jaar-230-miljoen-migranten-naar-europa-komen/

  Geliked door 1 persoon

 23. vangie1206j zegt:

  Het zijn niet de oudere dit land hebben herbouwd na de tweede wereld oorlog die de economie doen stokken maar de tsunami import nietsnutten die Nederland economisch nekt CPB maar dat durven jullie laffaards niet te vermelden. Nepnieuws melders.

  Geliked door 1 persoon

 24. Albert zegt:

  De regering beloofde ons dat de vergrijzing opgelost ging worden met immigratie.
  Vreemd eigenlijk dat men de vergrijzing niet zag aankomen, deze enorme massa betaalde decennia lang met enorme aantallen de pensioenpotten voordat ze vergrijsden…

  Maar gelukkig, migratie is een enorme verrijking voor ons land en voor ons allemaal.
  Ja, de regeerders hebben gestudeerd en weten wat het beste voor ons als volk is. Verwelkom alle kansparels die binnenkomen, het is kostbaarder dan goud. De hoog opgeleide analfabeten.

  Ondertussen zijn er honderdduizenden, misschien al een miljoen of meer migranten in ons landje aangekomen. En nog steeds moeten het er veel meer worden, want de vergrijzing…

  Het doel is dus bereikt en het probleem opgelost. Deze miljoenen nieuwe Nederlanders betalen onze vergrijzing, precies zoals beloofd. Dus de pensioenleeftijd kan nu weer terug naar 60, of zelfs nog lager, gezien het enorme aantal migranten wat binnengehaald wordt…

  Geliked door 1 persoon

 25. Tistochwat zegt:

  De vergrijzing zet nu echt door, stelt het CPB vooruitblikkend in zijn zogeheten Middellangetermijnverkenning. Daardoor krimpt de beroepsbevolking en stijgen de zorgkosten. Dat kost groei en koopkracht.

  Tja, de ‘elite’ wil nu eenmaal zo snel mogelijk van onze oude mensen af, hè?
  De ‘elite’ heeft al ons geld nodig voor het verwennen van de agressieve, ondankbare, brutale, luie, mohammedaanse niksnut-neuk-neger.
  En uiteraard voor de klimaatgekte, die als afleidingsmanoeuvre dient voor de linkse, mohammedaanse genocide op blanken.
  Laten we hopen dat ons een spuitje wordt gegund, zodat we ‘humaan’ kunnen inslapen.
  Of zou dat ook te veel gevraagd zijn?
  De ‘elite’ ziet natuurlijk liever dat de geïmporteerde mohammedaan ons afslacht; dat is een stuk goedkoper.

  Geliked door 2 people

 26. Wim zegt:

  Zou het ook iets te maken kubben hebben met stijgende afdracht EU, stijgende energiekosten, kosten klimaatgekte en kosten massa-immigratie?

  Geliked door 1 persoon

 27. Lise zegt:

  De babyboom, de vergrijzing heeft niets, maar dan ook niets met de inkrimping van onze welvaart te maken.
  De onbegrensde instroom van gelukszoekers, non valeurs zijn de oorzaak van de uitholling van onze welvaart.
  Het kabinet, de msm strooit ons zand in d ogen door anders te beweren.

  Geliked door 2 people

 28. Cleo zegt:

  Ja, natuurlijk geef de oudere Nederlanders maar de schuld. Zij zullen toch niet snel gaan protesteren op het Malieveld.
  Over de onophoudelijke instroom van merendeels nep-vluchtelingen en de kosten daarvoor: juridische procedures, advocaten, tolken, tijdelijke huisvesting, voedsel, kleding, mobieltjes mèt abonnementen, woningen, inboedels, taalcursussen, medische zorg, tandheelkundige zorg, uitkeringen(!), etc.
  Hoe dúrft dit kabinet te beginnen over kosten van vergrijzing. Juist deze oudere generatie heeft Nederland na de oorlog met hard werken, spaarzaamheid en discipline.
  D66 promoot vast dáárom euthanasie, ‘voltooid leven’ en orgaanroof door de staat…

  Geliked door 2 people

 29. Cleo zegt:

  Ja, natuurlijk geef de oudere Nederlanders maar de schuld. Zij zullen toch niet snel gaan protesteren op het Malieveld.
  Over de onophoudelijke instroom van merendeels nep-vluchtelingen en de kosten daarvoor: juridische procedures, advocaten, tolken, tijdelijke huisvesting, voedsel, kleding, mobieltjes mèt abonnementen, woningen, inboedels, taalcursussen, medische zorg, tandheelkundige zorg, uitkeringen(!), etc.
  Hoe dúrft dit kabinet te beginnen over kosten van vergrijzing. Juist deze oudere generatie heeft Nederland na de oorlog met hard werken, spaarzaamheid en discipline.
  D66 promoot vast dáárom euthanasie, ‘voltooid leven’ en orgaanroof door de staat…

  Geliked door 1 persoon

 30. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De koopkracht naar nul ??? Wat is dat voor kolder ??? Feit is dat de koopkrachtontwikkeling al jarenlang NEGATIEF is en enorm achterblijft bij de inflatie. Afelopen omer werd de AOW met 12 euro per maand verhoogd, terwijl de huishuur met 33 euro verhoogd werd. En Dat is dus een aanslag van 20 euro op de koopkracht. En dan heb ikl het nog niet eens over al die andere aken die alsmaar duurder worden.

  De oorzaak van de koopkrachtdaling kunnen we gemakkelijk vinden bij het grisselijk graaien van de leugenachtige ruttige roverheid, de woekerschuken, de bonusboeven, het idiote politieke correcte gedoe van linkse rakkers, de bandietenstreken van de multinationals en de schoftenstreken van de groot kapitalisten. Zij denken ons de duimschroeven alsmaar verder aan te kunnen draaien en ons hun duivelse idealen door de strot te kunnen blijven duwen.

  Niet alleen bij de lage inkomens, maar ook bij de middeninkomens staat het water aan de lippen. De een na de ander raakt in de problemen. Zelfs mensen, die meenden, dat het hun nooit zou kunnen overkomen, raken thans in de problemen. Het kritieke punt, van verzadiging, waarop teveel mensen alles, waarvoor ze hun hele leven hebben gewerkt, kwijt dreigen te raken, wordt met rasse schreden genaderd. Er dreigt nu een situatie te ontstaan, die vergelijkbaar is met de oorzaak en de aanleiding van de Franse Revolutie. Tijdens de Franse Revolutie werd er met de guillotine grote schoonmaak gehouden. Iets dergelijks zou zomaar opeens weer kunnen gebeuren. Politieke heersers hebben immers de neiging, geen aandacht voor de lessen van de geschiedenis te hebben, waardoor de geschiedenis zich telkens weer dreigt te herhalen. Bij een klein futiliteitje ergens in Europa kan de vlam zomaar in de pan slaan. En dat vuur zou zich zomaar over heel Europa kunnen verspreiden. Als het roer niet gauw wordt omgegooid, is de vraag niet meer van “of”, maar van “wanneer”.

  Een kruik gaat te water tot die barst !!! Wie het onderste uit de kan wil halen, krijgt het lid op de neus !!! Zij, die alsmaar doordrijven tot het uiterste en nog een beetje verder, zullen zich weer vertwijfeld afvragen, waarom de hele wereld zich tegen hen keerde !!! Een muis, die de kaas zoekt, zal merken, dat hij te ver gegaan is, zodra de val dichtslaat !!!

  Geliked door 1 persoon

 31. Hovawart zegt:

  De economie staat op instorten door de dreigende milieuclaims voor ALLE bedrijven in de Pays-Bah, de boetes zullen van Nederland een dorre woestijn maken, de Arabieren zijn er al.

  Like

 32. koddebeier zegt:

  Natuurlijk moesten die idioten wat verzinnen, kom laten we de vergrijzing de schuld geven en niet die onmetelijke horde opvreters die ons land onder de voet hebben gelopen !!
  Met oa. geld voor asielparasieten die te lang op een antwoord hebben moeten wachten, welke randdebiel heb dat verzonnen ???? Dan moet toch helemaal de weg kwijt zijn om met zo iets waanzinnigs te komen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s