Schandalig: BNN/VARA manipuleert dodengetallen in Indië-docu om Nederlandse kijker te foppen

Screenshot_54

(Door: Michael Lentze)

De Federatie Indische Nederlanders is kwaad op de televisiekoekenbakkers van BNN/VARA. Ze maakten een documentaire over de politionele acties in Indonesië, maar hebben daarbij wel erg hun best gedaan om de dodencijfers te verdraaien en zo een vals beeld te schetsen. In dit ingezonden stuk doen FIN-functionarissen hun beklag.

De documentaireserie ‘Onze jongens op Java’ leidt al vóór de televisiepremière tot de nodige ophef. Producent BNN/VARA blijkt in online aankondigingen onvolledige en suggestieve dodencijfers te hanteren. “Het publiek wordt op het verkeerde been gezet”, aldus de voorzitter van Federatie Indische Nederlanders (FIN) Hans Moll.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Indonesië, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, onwetendheid, Rotzakken, Socialisten, VARA, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Schandalig: BNN/VARA manipuleert dodengetallen in Indië-docu om Nederlandse kijker te foppen

 1. Dr. Heinz zegt:

  Dat BNN/VARA is extreem links!!

  Geliked door 2 people

 2. Gerrit zegt:

  Waar gehakt wordt vallen spaanders. De gestuurde soldaten kwamen in een voor hen vreemd land terecht en moesten zien te overleven. Een goede vriend was marinier daar. Vertelde eens dat ze een Chinees gezin gered hadden uit handen van een moordende bende. De geredde chinees vroeg de soldaten naar hun adres in Holland. Ze begrepen niet waarom eigenlijk. Bij de ouders van elk van de soldaten kwam een Chinees uit Londen op bezoek. Die overhandigde 10.000 gulden en een brief die, als ze waar ook ter wereld in moeilijkheden kwamen, aan een Chinees moesten tonen en er zal voor hulp gezorgd worden.Je begrijpt dat met de beperkte communicatie van toen de ouders zich afvroegen “Wat is daar in godsnaam gebeurd.”?
  Kijk, dit soort positieve gebeurtenissen zal het nieuws nooit halen. U weet wel waarom.

  Geliked door 2 people

 3. BNN Vara is vanaf het prille begin al een omroep geweest die gedragen wordt door sensatiezucht.
  Een van de omroepen die bij mij dus vanaf aanvang in de vuilnisbak belandde.

  Geliked door 3 people

 4. Richard zegt:

  De Bersiap die begon nadat de Nederlanders vertrokken waren was de meest verschrikkelijke tijd. Toen werden Chinezen, Christenen, en de mensen die er op welke manier ook van verdacht werden het niet eens te zijn met de communist Soekarno op verschrikkelijke wijze vervolgd en vermoord. Mijn oma heeft het meegemaakt. Ze heeft er nooit meer een woord meer over willen spreken. Lijken lagen overal op straat en dreven in de rivieren. Miljoenen mensen werden van huis en haard verdreven. Mensen gingen dood van de honger. De ware geest van het communisme heeft toen door het land gewaard en alles wat de Nederlanders hadden opgebouwd kapot gemaakt teneinde Indonesie straatarm en met een diep trauma achter te laten.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Zo is het Richard, daar wil men helemaal niets van weten tegenwoordig en dit thema, überhaupt Ned. Indie (sorry heb geen puntjes op de e)is iets wat in het lesprogramma al lang niet meer voorkomt.
   Alleen een paar linkse advocaatjes, als die nog een paar hele oudjes daar kan opduiken, om even een om genoegdoening voor de rechtbank te organiseren. Ja, voor geld doen die dan wel mee. Maar voor de rest, Ned. Indie? was dah?? nooit van gehoord. Schandalig.
   Ook de kinderen die dan toch naar school gingen, moesten de struiken induiken als die moordende hordes er aan kwamen, anders hadden ze ook hun koppie eraf,

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Helemaal mee eens !
   Heb een half jaar in Indonesie gewerkt .
   Daar hadden we een wat oudere dame op kantoor in dienst , een echte Indonesische , die nog perfect en keurig Nederlands sprak na al die jaren en die vertelde me dat toen de Nederlanders daar “zaten” , dat haast alles prima geregeld en georganiseerd was .
   Er was recht , orde en regels .
   Alles marcheerde prima toen .
   Ze gebruiken nog steeds wetgeving van ” ons” .
   Uiteraard is het niet goed om als land bezet te zijn door een andere mogendheid , hoe klein ook , maar ze hadden daar best beter hun voordeel mee kunnen doen .
   En wat stelde het helemaal voor die ” bezetting” ?

   Nu zijn ze bezet door de islam !

   We hadden ook ooit Malakka in Maleisie ” in ons bezit ” .
   VEERTIEN Nederlandse soldaten zaten er !
   Naderhand kwamen er zeventien Engelsen , en toen waren we het kwijt ……….
   En zelf hadden we het van de Portugezen gejat , die met ELF man in dat “fort” zaten .
   De muren waren goed twee meter hoog !

   Zet altijd wel wat vraagtekens bij ons ” imperialisme” .
   We hebben daar ook veel gedaan waar ze nog lang plezier van hebben, soms tot op de dag van vandaag .
   In Malakka zijn de enige echt oude gebouwen die er nog in goede staat staan , door de Portugezen en de Nederlanders neergezet .

   Leest die zwarte zuignap van Simons even mee ?

   Like

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  Alleen Pauw is volgens mij redelijk neutraal en lijkt rechts noch links.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/wat-volkskranter-vindt-npo-veel-te-rechts-fidan-ekiz-pauw-jinek-en-nieuwsuur-onmogelijk-links-te-noemen/

  Wát? Volkskranter vindt NPO veel te rechts: ‘Fidan Ekiz, Pauw, Jinek en Nieuwsuur onmogelijk links te noemen!’

  Als je deze week De Volkskrant openslaat, krijg je het idee dat de NPO verworden is tot een bastion van rechtse propaganda. Waar Geert Wilders en Thierry Baudet de scepter zwaaien en Mark Rutte de linksbuiten is. Niets is natuurlijk minder waar. Maar het weerhoudt linkse aluhoedjes er niet van om flinke smadelijke nonsens de wereld in te helpen.

  Geliked door 2 people

 6. Jo zegt:

  Nederland was verantwoordelijk voor de bescherming van de (Indische) Nederlanders, maar was daartoe niet in staat in gebieden die in handen waren van de ongeregelde Indonesische troepen – van de Verenigde Staten mocht Nederland niet verder vechten !
  De Indonesische bendes trokken het land door en vroegen aan de plaatselijke bevolking waar (Indische) Nederlanders woonden, en kwamen ’s nachts terug en vermoordden hele gezinnen !
  Om schadeclaims voor te zijn, loog de Nederlandse regering het Nederlandse volk voor dat de door Indonesische moordenaarsbendes vermoorde (Indische) Nederlanders van wel 30.000 en meer, tijdens WOII in Jappenkampen zijn overleden, en de regering van toen voor hun bescherming niet kon zorgen en dus voor hun dood niet verantwoordelijk is !!!

  Like

 7. Meine zegt:

  Zo had ik een oude tante die in een jappenkamp had gezeten. Mede door dat gedoe nooit getrouwd en in 1985 overleden. Op haar 91ste ging ze een beetje dementeren, en kwamen alle verhalen eruit. Ze had het over dat de japanse soldaten deden aan “stampen en bekakken”… Ik nam dat letterlijk, en had een beeld van laarzen en poep. Dankzij internet weet ik nu dat ze “Tampa Bukkake” bedoelde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s