Daar komen de klimaatwerklozen: Tata Steel schrapt duizenden banen, mogelijk zelfs 1.500 in IJmuiden

Screenshot_66

(Door: Teunis Dokter)

Het Indiaase staalconcern Tata Steel wil duizenden banen te schrappen bij haar Europese afdelingen. Tata moet inkrimpen. Dit heeft wellicht ook effecten voor de Nederlandse economie. Van de 21.000 Europese medewerkers van Tata Steel werkt ongeveer de helft in Nederland, waarvan 9.000 in IJmuiden, via NOS Teletekst.

De Centrale Ondernemingsraad van Tata te IJmuiden heeft echte al wel aangegeven hoeveel banen zij verwacht dat er op het spel staan in IJmuiden. Het gaat in ieder geval om zo’n 1.500 tot 1.600 arbeiders die dus binnenkort op zoek moeten naar alternatief werk.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Daar komen de klimaatwerklozen: Tata Steel schrapt duizenden banen, mogelijk zelfs 1.500 in IJmuiden

 1. Tistochwat zegt:

  Had Rutte destijds niet gezegd: ‘We groeien als een gek.’?
  Waarschijnlijk bedoelde hij dat de klimaatgekte groeide.

  Geliked door 4 people

  • Orelius zegt:

   Heel goed zo. Er moeten nog veel meer ontslagen vallen
   Want Nederlanders worden pas wakker als ze sterven van de honger . Dan snappen ze pas dat ze alles kwijt zijn . Suf kutten , dus de resecie moet goed doorzetten . Ook in de andere eu landen .

   Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  JA ZE HADDEN OOK OP DE PVV KUNNEN STEMMEN ,
  DAT DAT WEEER WEL .

  Geliked door 2 people

 3. Mary zegt:

  Fijn he die VN/EU, Rutte & Co en ze kunnen maar doorgaan met slopen, zouden die 1600 en alles wat nog gaat volgen wellicht, voordat alles hier om zeep geholpen is, overwegen om PVV te stemmen???.

  Geliked door 3 people

 4. guusvelraeds zegt:

  Kunnen binnenkort allemaal omgeschoold worden tot stikstof en PFAS consulent. Ja lach er maar mee. Als de tastbare werkelijkheid het moet afleggen tegen de papieren werkelijkheid dan mag je met recht spreken van een nationale crisis van de gezonde geest ad absurdum.

  Geliked door 6 people

 5. Monalisa zegt:

  Dat krijgt je als je alles verkoopt, er zullen er nog meer volgen, is KLM de volgende

  Geliked door 3 people

 6. koosv8 zegt:

  We hebben de beste boeren en tuinders, de HOOGOVENS in IJmuiden is één van de schoonste en meest inoverende staal bedrijven in de wereld, dus maak maar kapot TATA STEEL, GAAT WEL WEER NAAR INDIA.
  GOEDKOOP EN MINDER MILLIEU GEZEUR!!! DE BOEREN KUNNEN BARSTEN. DE BOUWERS NIET…….NEE WANT DIE MOETEN HUISJES BOUWEN VOOR AFRIKAANTJES, VAN UW BELASTING GELD. WAT NATUURLIJK EIGENLIJK VOOR ONZE EIGEN VOLK WAS.

  Geliked door 7 people

 7. Guus zegt:

  Was eens koninklijk, is nu van een c***yvre**r, terrein kost miljarden om te saneren, dus in de uitverkoop met miljardenwinst en de belastingbetaler draait op voor de sanering. case closed, next! Oh, koninklijke Fokker was al eerder? Dat wastoch ook koninklijk om zeep geholpen???

  Geliked door 2 people

 8. vangie1206j zegt:

  Het zal dictator Rutte een rotzorg wezen heeft gewoon schijt aan de NEDERLANDSE BEVOLKING.
  Een paar van die klote plantjes is belangrijker dan de NEDERLANDSE ECONOMIE.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Ja dat heeft deze pukkelige dictator wel degelijk, schijt aan ons.
   En het gaat helemaal niet om die paar klote plantjes, waarvan ze schijnbaar de naam niet eens weten, Die dienen ervoor hele volksstammen een rad voor de ogen te draaien.
   De achterliggende echte rede is het zogenaamde Kalergi Plan, uitroeien dan wel verslaving van een heel groot deel van de bevolking en het belangrijkste. het redden van DE BANKEN van deze zichzelf benoemde elite om nog rijker, rijkst te worden.

   Maar ook voor hen geldt, het laatste hemd heeft geen zakken, alleen worden deze ellendige kloothommels allemaal veel te oud, helaas.

   Geliked door 2 people

  • Eigen volk eerst zegt:

   Ik denk eerder dat Klaver en D666 het grootste probleem zijn. Dit labd zal en moet Afrika worden. Nou, dat lukt ze aardig.

   Geliked door 1 persoon

 9. Djanggo Braamhaar zegt:

  Die 1,5 miljoen geimporteerde gelukzoekers en koranstrijders
  hebben ons opgezadeld met gigantische problemen van klimaat tot geweld en drugsgolf,
  terwijl de koopkracht en AOW/pensioen al 10 jaar achteruit knalt.
  STEM PVV

  Geliked door 5 people

 10. andre zegt:

  Wat maakt het uit we zijn een kennis economie dus Hoogovens is niet echt nodig toch? ik heb trouwens geen idee waar links deze kennis vandaan haalt.

  Rusland, leeg gezogen en kapot vermoord gaat trouwens wel weer goed in de staal te Nigeria. Kennelijk zijn de psychopaten te dom iets te kunnen maken. Psychopaten kunnen alleen maar stelen, liegen, mensen vermoorden en de boel kapot maken. Welkom in NL!

  https://www.rt.com/business/472464-russia-revives-nigeria-plant/

  Like

 11. henk verhoef zegt:

  zijn voornamelijk papierschuivers die er uit moeten
  En die dragen weinig/niets bij aan goede werking bedrijf
  Tellen hoeveel wc papier er doodgaat is niet interessant voor indiers nog voor de belastingpot om veiligelanden migranten te betalen
  Men heeft zoveel papierschuivers nodig om aan de wet en regel geving te voldoen en ambtenarfen bezig te houden en vervelende burgers( d zij kwamen er wonemmtoen men allang wist dat er troep uit de schoorstenen kwam maar ja — beetje dom))m met kluitje in riet te sturen

  Nederlqand wordt nu geregeerd door zooitje linkse juridische klimaa/natuur terroristen die onze levens welvaart aanvallen op punten en komma,s– en door rechters die ook niet meer verstand heben dan puntjes en kommaatjes
  Net doen alsof de natuur /luchtkwaliteit geholpen is door wat minder scheten van gefrustreerde miskende autisten) beetje soort autist
  zweedse greetje- zie die urgenta figuren– we hebbenn gewonnen– wat dan– niets anders dan schade berokkend want de mens blijft vreten en blijft meer willen dan er is en vooral– de zwakbegaafde blijven als onkriuid en exoten voortplanten– daar doen we niets qaan

  Like

 12. Blaffertje zegt:

  Tata Steel had ook al gedreigd dat ze zouden vertrekken als ze zich moesten aanpassen aan de milieu regels en dat gaan ze nu dien met dank aan de Rutte die alles naar de kloten helpt.
  Maar ruim 50 panden voor asielzoekers opknappen voor 40 miljoen gaat gewoon door.
  Je kan gdvr. een villa bouwen voor 1 miljoen en jij en ik maar sappelen en vrezen voor onze baan.
  Je mag blij zijn dat je geen gat in je dak hebt als Jan met de pet want jij en ik hoeven niet te rekenen dat jou huis voor een miljoen word opgeknapt omdat ze medelijden met je hebben.
  https://www.bndestem.nl/oosterhout/azc-gilze-start-grote-verbouwing-van-40-miljoen-begin-2020~a85957aa/

  Geliked door 2 people

 13. kampersrene zegt:

  Niet alleen worden de arbeiders werkloos door de klimaatgekte ….straks ook de katholieke priesters door de islaaamgekte

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Tata Steel, is dit het begin van het eindspel ???

  Geliked door 1 persoon

 15. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De auto-industrie verkoopt en maakt minder auto’s waardoor er minder staal nodig is, als dat langere tijd duurt is inkrimpen noodzakelijk. Dat doet altijd pijn voor de werknemers en al helemaal als je daardoor zonder werk komt.
  De reden van inkrimping heeft niks te maken met een eerlijker beloning van de werknemers.
  Productie verplaatsen naar India?
  De productie van staal is vakwerk dat uitgevoerd wordt door vaklieden, verplaatsen naar India betekent kwaliteitsverlaging en rommel levert nou eenmaal minder op dan een kwaliteitsproduct.
  Daarbij werkt Tata Steel dan misschien ‘schoner’ dan andere staalproducenten, ze vervuilen nog altijd aanzienlijk.
  Vraag dat maar in de omliggende steden.

  Like

 16. Aegolius cs zegt:

  Zo herinner ik mij de IJmuidense Hoogovens ten tijde van mijn werkbezoeken omstreeks die jaren.
  De trend naar grotere rationalisatie in Europese staalindustrie leidde tot de fusie met British Steel, op 6 oktober 1999. Koninklijke Hoogovens had toen ongeveer 22 000 werknemers, een omzet van 4,9 miljard euro, een productie van 6,7 miljoen ton staal en verkoop van 429 000 ton aan aluminiumproducten.

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/korte-historie-van-hoogovens-in-ijmuiden-de-ideale-lokatie-voor-een-staalbedrijf/

  Mijn vriend was in die tijd met het project automatiseren aldaar druk in de weer. Ik adviseerde hem als het project lukt, hij het beste naar een andere baan kon uitkijken….. je bent dan niet langer meer nodig. Hij was echt goed in zijn vak en nadien heeft hij zijn dotoraal ingenieur afgerond en elders zijn nieuwe job gevonden.

  Triest voor de medewerkers van Hoogovens. Heb je een uitstekende havenligging t.o.v. andere binnenlandse gebieden en dan toch dat!

  Like

 17. Eigen volk eerst zegt:

  Deze regering kan “trots” zijn op zichzelf…
  Dit land gaat failliet aan dit verzonnen “probleem”.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  https://www.hln.be/wetenschap-planeet/medisch/-zonder-onmiddellijke-actie-zal-klimaatverandering-de-gezondheid-van-een-hele-generatie-kinderen-bepalen~a53106e2/

  “Zonder onmiddellijke actie zal klimaatverandering de gezondheid van een hele generatie kinderen bepalen”

  De klimaatverandering heeft nu al grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen over de hele wereld en bedreigt het welzijn van een hele generatie. Dat is de conclusie van een grootschalige analyse door het prestigieuze geneeskundige tijdschrift The Lancet.

  Lees welke rampen ons te wachten staan. 😛

  Like

 19. Wachteres zegt:

  https://www.ad.nl/wonen/bouw-van-75-000-nieuwe-huizen-gaat-ook-komende-twee-jaar-niet-lukken-br~aa0ba573/?referrer=https://jdreport.com/de-afspraak-van-75-000-nieuwe-huizen-gaat-ook-komende-twee-jaar-niet-lukken/?utm_source=newsletter-142&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_term=nieuwsbrief

  Bouw van 75.000 nieuwe huizen gaat ook komende twee jaar niet lukken

  Slecht nieuws voor de woningmarkt: de afspraak om jaarlijks 75.000 woningen op te leveren gaat de komende twee jaar niet gehaald worden. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) op basis van nieuw onderzoek.

  Volgens het EIB worden er in 2020 slechts 60.000 nieuwe woningen opgeleverd. In 2021 komt dit aantal uit op 55.000, zo berichtte de Volkskrant vanochtend. Het EIB ging al uit van een daling, maar die gaat nog harder door de stikstofcrisis.

  Geliked door 1 persoon

 20. Steven zegt:

  Een voorbode van armoede creëren volgens agenda 21/30

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s