VIDEO: Een schokkende ontdekkingsreis naar de oorsprong van onze christelijke feesten

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Inge

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op VIDEO: Een schokkende ontdekkingsreis naar de oorsprong van onze christelijke feesten

 1. Tistochwat zegt:

  Iedereen die een beetje onderzoek heeft gedaan naar Pasen en Kerstmis weet toch dat deze feesten niets te maken hebben met de Bijbel?
  Zelf doe ik niets aan Kerstmis e.d. Vroeger versierde ik elk jaar een kerstboom van 2,5 meter hoog omdat ik dat zo gezellig vond met die lichtjes e.d. Ik legde echter totaal geen verband met het christendom.

  Vroeger was de kersttijd nog leuk. Nu niet meer, vanwege de mohammedaanse bezetters.
  Ik zal blij zijn als we de ‘decemberfeesten’ weer achter de rug hebben; voor mij hoeft het allemaal niet meer.

  Maar omdat ik dwars ben, pik ik het niet dat de mohammedaan en diens hielenlikkers deze feesten willen afschaffen.

  Wat absoluut wél moet worden afgeschaft, is het verven van eendagskuikens met Pasen! Dat is afschuwelijke dierenmishandeling!

  Geliked door 2 people

  • Elisabeth zegt:

   Dat verven van kuikens is echt verwerpelijk, volledig mee eens. Wat kerst, pasen en alle vieringen betreft, graag laten blijven. Doe altijd mee en vier elk begin van het seizoen b.v. door met pasen extra baksels te maken en extra bloemen te kopen. Het begin van de lente. Elk seizoen vind ik prachtig en geniet ervan, daar pas ik zelfs mijn voeding op aan door alleen seizoengebonden groenten en fruit te eten.

   Geliked door 1 persoon

 2. Philippine zegt:

  Interessant.
  Dank.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Ja, het christendom is door de fanatieke ( kwezel- monnik): bonifatius , in Europa geindoctrineerd, MET hulp van de gezagsdragers, en paus, Als doel dat ze er financieel doel op vooruitgingen, zeggenschap + sociale. controle., uitoefenden, alleen de hogergestuudeerden bijv. In de kloosters konden lezen en schrijven, ( tel uit de winst)

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Wat is het schandaal? Welke religie, cultus, filosofie, ideologie of wereldbeeld heeft niet elementen van eerdere ideeën geïmplementeerd? Het vroege christendom is een syncretisme van het late jodendom, de Griekse en Romeinse filosofie en enkele mysteriecults van die tijd. Deze implementatie is niet gestopt. Momenteel implementeren de grote christelijke denominaties de apocalyptische natuurreligie van de milieu- en klimaatideologie.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Deze – wetenschap – is bij mij al veel langer bekend. Alleen begint de video met de overeenkomst tussen Santa Claus en Jezus de Zoon van God. Een eind verderop in de video is Santa Claus (Sinterklaas) verworden tot een boeman die zijn meegebrachte duivels (Blackmen of Zwarte Piet) stoute kinderen de doodsschrik liet aanjagen en de opdracht gaf deze kinderen flink te straffen. Diezelfde Santa Claus die in het begin vergeleken werd met Jezus de Zoon van God. Een video die de waarheid vermengt met leugens. Duivelswerk dus !

  Like

 6. Elisabeth zegt:

  Wat een onzin. De kerk heeft de feesten gewoon over genomen, wat veranderd om de simpele reden dat het niet uit te roeien was. De feesten zijn gebaseerd op seizoenvieringen, natuur dus. Zonnde wende werd gevierd omdat de dagen weer beginnen te lengen. Pasen is het begin van de lente. Een november het begin van het nieuwe jaar, etc.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Dat is eenvoudig te verklaren we moeten de islamietjes niet tegen het hoofd stoten noch beledigen na het voorbeeld van de Paus , die heeft het varkenvlees al verboden…..Kerstmis een feest van ongelovige honden …..hoe durven zij !!

  Like

  • fleckie zegt:

   Als men. goed die foto bekijkt, en let op die linker hand, van baardmans, kan men een gedeelte zien, op de rechterhand van. Franciscus, dat geeft behoorlijk. te danken !, ……toch?? ….. dan nog even dit, uit het Duitstalige boek, betr. Ontbossingen, Mc Donalds, etc. Pag. 192: ‘Von der Weltbank und der Interamerikanischen Entwicklungsbank sind Brasilien1972 Kredite in Hohe von 86Millionen Dollar fur die Erweiterungvon Fleischverarbeitungsanlagenbewahrt worden. 1974kam ein weiterer Kredit in Hohevon 60 Millionen Dollar fur den Ausbauder Rinderzuchthinzu. Versicherungen, Banken, Immobilienfirmenund Industriekonzerne sind in das Geschaft eingestiegen .🤑
   Unter den Investoren tummeln sich Gulf Oil, Caterpillar, General Motors, Sifco industries, Misui,TsuzukiSPinning, Sul America und wiesie alle heissen.
   Mit 695.000 Hektar ist die Italienische Liquigas einer der grossten. Viehzuchter geworden,- mit financieller Beteidigung. der. . V A T I C A N B A N K . 🤑🤑
   Insgesamt genehmigte die staatliche Behorde fur die Amazonaentwicklung SUDAM bis 1979 350 Viezuchtbetreibe…….😛…

   Like

 8. Sobieski zegt:

  Wat doet dit filmpje op deze website? En is hier nou voor nieuws aan?
  Dat onze Christelijke feestdagen allemaal een syncretische oorsprong hebben, waarbij Egyptisch-Babylonische, Joods-Christelijke, Grieks-Romeinse, Oud-Perzische en (bij ons in Europa) ook Keltische, Germaans-Noordse, Balto-Slavische en Fins-Ugrische tradities met elkaar in verbinding gaan, weet toch iedereen die zich een beetje uit kent in esoterie en geschiedenis.
  Ik zie ook niet in wat daar kwaad aan is. Dat er kwaad is in de wereld is een feit, dus is het voor de geestelijke gezondheid ook maar beter dit te symboliseren, om er een plaats aan te geven en het zo beheersbaar te maken. Als het Goede maar wint, en dat doet het in iedere boven genoemde traditie altijd. Iedere cultuur heeft zijn eigen symboliek.
  Achter zijn zoetgevooisde quasi-heilige toon, getuigt de spreker van van een superieur fundamentalistisch imperialisme, wanneer hij mensen uit pre-christelijke tijden, maar ook de hedendaagse Europeanen, als “door de duivel bezeten “wegzet, wanneer wij de feesten op onze eigen Europese tradities vieren.
  Dit is een ongehoorde arrogantie van hetzelfde type “” deugmensen” als die van ‘links.” Sterker nog, alles wijst erop dat de rigide hysterie van “links” tegen ales wat ze “rechts”noemen zijn oorsprong vindt in bijbels fundamentalisme tegen alles wat ze “heidens”noemen.
  Ik vind het erg teleurstellend om dit stuk propaganda op deze website tegen te komen, zonder een waarschuwing vooraf dat het slechts iemands mening is. Indien van te voren wordt aangekondigd dat het slecht een mening is, en geen documentaire over actuele of waargebeurde feiten, heb ik er verder geen moeite mee. Dan kan ik het meteen overslaan en doorgaan naar het volgende artikel of de volgende (echte) documentaire.
  De reden waarom ik deze website juist zo hoog acht, is, juist, omdat op deze website de geestelijke vrijheid heel hoog in het vaandel staat. Laat dit aub zo blijven.

  Like

 9. Edwin Lauxen zegt:

  Ik vind dit filmpje toch wat betrouwbaarder.

  Like

 10. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Ik vind het mooi dat dit filmpje de ware oorsprong van sinterklaas maar vooral van zwarte piet laat zien. Het bevestigd het vanuit Amerika over-gekopieerde blackface gezever door een absolute minderheid aan discrimofobie lijdende uiterst racistische uitzuigers en lamstralen. Het heeft derhalve NIETS met racisme te maken!
  Verder zie ik vooral een met Jahweh (Ojee!) gehersenspoelde sukkel die de gehele geschiedenis, ZELFS van vèr voor het ontstaan van zijn eigen ‘geloof’ probeert te koppelen AAN dat ‘eigen ‘geloof’ waarmee ZIJN ‘geloof’ zogenaamd TOCH de oorsprong en de ‘enige’ waarheid is…

  Verder mis ik overigens de nieuwe gedaante waarin de duivel zich sinds het jaar 610 na Chr. onder de mensen begeeft en de wereld probeert te vergiftigen, te onderwerpen en anders te vernietigen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s