“Antifa” schendt het graf van de ouders van Vera Lengsfeld

Screenshot_107

(Door: “Lupo” – Vertaling: E.J. Bron)

De “Antifa” heeft het graf van de ouders en grootouders van de bekende publiciste en voormalig DDR-burgerrechtenactiviste Vera Lengsfeld (foto) geschonden. Dat deelde de voormalige politica mee op haar blog.

PI News (2)

De tot op de dag van vandaag onbuigzame patriotte maakte een boze verrassing mee, toen ze op de herdenkingsdag voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme de graven van haar geliefden bezocht. Daar zou de “Antifa” eerder zijn geweest en een “heel bonte spreuk” hebben achtergelaten: “Geen millimeter naar rechts”.

De door de “grote coalitie” gepamperde “strijd tegen rechts” toont zodoende weer eens zijn hatelijke tronie. Er wordt ook niet teruggedeinsd voor grafschennis. Lengsfeld ziet in de “strijd tegen rechts” slechts een voorwendsel om ten strijde te trekken tegen het midden van de samenleving, te intimideren en de boodschap uit te zenden: “Wij zijn overal, zelfs op het kerkhof”.

De stuitende aanslag op dodenzondag openbaart exemplarisch hoe hersenloos en zonder historisch besef deze strijd gevoerd wordt. Want de grootvader en vader van Vera Lengsfeld waren geen  meelopers van de toenmalige tijdgeest of uitvoerders van het regime, maar behielden ook in de politiek en maatschappelijk gevaarlijke tijden van nationaalsocialisme en communisme de noodzakelijke hoeveelheid medemenselijkheid.

Grootvader Ernst Gerber kreeg als excellente mijnwerker na jarenlange werkloosheid in 1933 de kans op een vrijkomende arbeidsplaats, waar een stoppende mijnwerker hem voor had voorgesteld. De nazi´s stelden als voorwaarde dat hij – een sociaaldemocraat – lid van de NSDAP zou moeten worden. Als gezinsvader van drie kinderen accepteerde hij deze voorwaarde, zonder zich te laten breken.

Zo zorgde hij er als technisch leider van de mijn Bochnia voor dat de dwangarbeiders in zijn groeve dezelfde verzorging en arbeidsomstandigheden kregen als de niet dwangarbeiders. Van een SS´er, die een joodse jongen in elkaar sloeg, pakte hij de knoestige stok af. DE grootvader van Vera Lengsfeld kreeg daarvoor de rekening, toen hij wegens “on-Arisch gedrag” uit de NSDAP werd gegooid. Na de bevrijding bedankten de dwangarbeiders hem door hem een vrijgeleidebrief voor mogelijke overvallen door het Sovjet-leger te geven.

In de DDR-tijd noteerde de Stasi dat Ernst Gerber als bedrijfsleider in 1953 weigerde de namen van de mijnwerkers te verraden op 17 juni aan de protesten hadden deelgenomen. “Dat is de man, op wiens graf de Antifa zijn domme spreuk achterliet”, constateert Vera Lengsfeld.

Net zo onbuigzaam als de dochter was ook haar vader, die door Vera Lengsfeld openlijk een “trouwe SED-kameraad en Stasi-officier” genoemd wordt. Na de omwenteling ontdekte ze in de Stasi-aktes dat haar vader zich liever op 54-jarige leeftijd gedwongen met pensioen liet sturen en een sociale devaluatie accepteerde dan zich, ondanks meerdere oproepen, te distantiëren van zijn rebelse dochter.

De aandrijfmotor voor deze historieloze “Antifa”-activisten is volgens haar de enorm gesubsidieerde “strijd tegen rechts”. Helaas zou er geen officieel onderzoek bestaan over hoeveel “strijders” inmiddels in hun levensonderhoud zouden voorzien met behulp van belastinggeld. Het zou alleen zeker zijn dat dit met “brede politieke ondersteuning” zou plaatsvinden. Het zou er om gaan om het midden van de samenleving er vanaf te houden zijn mening openlijk te articuleren. Dat zou lukken “zolang zich er maar heel weinig mensen van bewust zijn dat zij een stem hebben die ze kunnen inzetten.”

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Lupo”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, socialisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Antifa” schendt het graf van de ouders van Vera Lengsfeld

 1. vangie1206j zegt:

  Het lijkt wel of antifa is ontstaan uit die moordenaars bende de RAF.

  Geliked door 2 people

 2. Kees zegt:

  Die op hun beurt weer af stammen van foute Duitsers….

  Like

 3. Laten we dichter bij huis kijken. Ook in nl hebben we onze eigen antifa, de knokploegen van groenlinks, waarbij ook de communisten zijn ondergedoken in afwachting van voor hen betere tijden.

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  Ha ha ha, wij zijn overal, zelfs op het kerkhof. DAAR BEN IK HET HELEMAAL MEE EENS.
  EN DAN OOK DE HELE BEWEGING GRAAG!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Antifa is in mijn ogen dan ook eerder anarchistisch dan communistisch.
  Het zijn weliswaar loten aan dezelfde tak maar verschillen toch aanzienlijk.
  Kijk bijvoorbeeld naar wat er in de Nederlandse Antifa rondloopt, het is uitermate onwaarschijnlijk dat u er eentje in tegenkomt die zijn/haar inkomen uit werk heeft.
  Ze weten beter de weg in uitkeringenland dan menig ambtenaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s