Zweden: de prijs van de migratie

Screenshot_121

(Door: Judith Bergman – Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe cijfers van het Bureau voor de Statistiek van de Europese Unie, Eurostat, laten zien dat de werkloosheid in Zweden toeneemt. Volgens Eurostat bedroeg het werkloosheidspercentage in augustus 7,4%, terwijl het EU-gemiddelde in augustus 6,2% bedroeg. Zodoende staat Zweden in de werklozenlijst van Eurostat op plaats 24 van de 28. Volgens het dagblad “Expressen” is een van de belangrijkste redenen voor de hoge werkloosheid in Zweden het grote aantal immigranten dat het land heeft opgenomen.

Gatestone Institute

Nog in februari 20-19 dreef de Zweedse minister van Justitie en Migratie, Morgan Johansson, de spot met diegenen die vreesden dat migratie tot massale werkloosheid zou kunnen leiden: “Herinneren jullie je nog hoe de zwartkijkers schreeuwden dat migratie tot massale werkloosheid zou leiden?”, twitterde hij. “Welnu: de werkloosheid onder de in het buitenland geborenen en jonge mensen daalt nog steeds. Voor in het land geboren mensen staat ze op een record dieptepunt.”

Nu kan hij niemand meer bespotten. In het jaar 2013 zei de voorzitter van de sociaaldemocraten, Stefan Löfven, die sinds 2014 minister-president is, dat hij er voor zou zorgen dat Zweden tot 2020 de laagste werkloosheid in de EU zou hebben. Dat zal duidelijk niet het geval zijn.

De buitenproportioneel grote toestroom van mensen die niet over de opleidings- of taalvaardigheden beschikken om in de Zweedse economie te werken, zou er niet aan mogen bijdragen de laagste werkloosheid in de EU te behalen. Zoals al door “Gatestone” werd bericht, maakt de kleine Zweedse stad Filipstad een plek aanschouwelijk waar de toestroom van niet-westerse migranten, van wie enkelen analfabeet zijn, die weinig of geen opleiding hebben, ertoe heeft geleid dat het werkloosheidspercentage in deze groep 80% bedraagt: ze zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van het sociale programma van de gemeente.

In het jaar 2015, gedurende de Europese migratiecrisis, kwamen er bijna 163.000 migranten naar Zweden om asiel te zoeken – hoofdzakelijk uit Syrië, Afghanistan en Irak, aldus een actueel bericht van het dagblad “Aftonbladet”. Van deze 163.000 migranten kregen er 60.000 een verblijfsvergunning. In de groep mensen van 15 jaar en ouder, die uit 40.019 mensen bestaat, voorzien volgens het bericht van “Aftonbladet” slechts 4.574 door een baan in hun eigen levensonderhoud. 18.045 mensen leven van de door de gemeenten verstrekte sociale steun en 9.970 mensen kregen geld voor een studie.

Volgens “Aftonbladet” hebben acht van de tien gemeenten, die in het jaar 2015 de meeste asielzoekers hebben opgenomen, een hogere werkloosheid dan het landelijk gemiddelde, en in alle tien gemeenten leeft een groter deel van de bevolking van sociale uitkeringen. “Aftonbladet” noemt Ljusnarsberg in het district Örebro als de gemeente die het grootste aantal asielzoekers kreeg – 230 per 1000 inwoners. Daar bedraagt het werkloosheidspercentage meer dan 10% en het aantal ontvangers van een sociale uitkering 22,9%. In Norberg, dat in verhouding tot zijn grootte het op één na grootste aantal kreeg, bedraagt het werkloosheidspercentage 8,6%. “De industrie heeft een zeer beperkte behoefte aan mensen zonder ervaring en opleiding”, zei wethouder Johanna Odö. “Zelfs wanneer we geld zouden hebben om meer mensen aan te stellen, dan zouden we die mensen niet onder diegenen vinden die zich vandaag buiten de arbeidsmarkt in onze gemeente bevinden.” De econoom en professor Per Lundborg zei tegen “Aftonbladet”:

“Zweden is een van de hightech landen, waarin we eenvoudige arbeidsplaatsen hebben afgebouwd. Daarom is het kennis-gat voor veel van de vluchtelingen die hier naartoe komen te groot.”

In Malmö, waar de werkloosheid met 13,7% bijna tweemaal zo hoog is als het landelijk gemiddelde, houdt de gemeente rekening met een tekort van 390 miljoen Zweedse Kronen (€ 36,7 miljoen). “Dat is iets wat we met veel andere gemeentes delen. Het is terug te voeren op de demografische ontwikkeling, waar minder mensen voor meer moeten zorgen”, zei de directrice financiële zaken van de gemeente Malmö, Anna Westerling, onlangs tegen het dagblad “Sydsvenskan”.

Volgens een bericht van de Zweedse vereniging van gemeenten en regio´s (SKL) bezat in 2018 één op de vier gemeenten en één op de drie regio´s een begrotingstekort. Minstens 110 gemeenten verwachten dit jaar een tekort. (Er zijn 290 gemeenten en 21 regio´s in Zweden).

Veel gemeenten moeten daarom bezuinigen op de begroting. In Ystad, in het zuiden van Zweden, helpt de gemeente als deel van de sociale welvaartsstaat oudere mensen met warme maaltijden en reinigingsservice. Om geld te bezuinigen, zal de gemeente nu geen warme maaltijden meer voor oudere mensen aanbieden en de reinigingsdiensten tot een keer in de drie weken beperken. In plaats daarvan moeten oudere mensen nu kant en klare maaltijden uit de supermarkt halen.

“Het gaat erom ons arbeidsproces te rationaliseren. Maar ook om te inspireren en anders te denken”, zei Dan Kjellsson, sociaal manager van de gemeente Ystad, toen hij voor een artikel in “Aftonbladet” werd geïnterviewd. Het artikel citeerde ook de dochter van een ouder iemand, die hulp krijgt:

“Stel je voor dat je niet veel alleen kunt doen, daarom helpt de gemeente bij de reiniging. Stel je het toilet voor, hoe dat er na drie weken uitziet? Hoe ziet het eruit in de keuken, hygiënisch? Ik denk dat er iedere twee weken schoongemaakt moet worden”, zei ze.

De gemeente Motala kondigde volgens een bericht in “Aftonbladet” aan dat ze de temperatuur in de door de stad beheerde gebouwen, inclusief de bejaardentehuizen, zou verlagen om te bezuinigen. “We zullen de oudere mensen verzorgen; ze zullen het niet koud hebben, ze kunnen dekens krijgen”, luidde de boodschap.

De kritiek op de voorgestelde bezuinigingen bij de ouderenzorg in Motala was echter enorm, zodat de gemeente terug moest krabbelen. “Het is goed dat Motala haar mening veranderd en geluisterd heeft. We gaan er van uit dat ze haar lesje geleerd heeft en dat de ouderenzorg het laatst eis waar in de toekomst op bezuinigd wordt”, zei Eva Eriksson, de woordvoerster van de organisatie van gepensioneerden in Zweden, SPF Seniorerna. De gemeente Motala is ook van plan om te bezuinigen op de warme maaltijden voor ouderen door deze te vervangen door kant en klare maaltijden voor in de magnetron. Afgewacht moet worden of dit idee ook wordt doorgestreept.

Ondertussen stemde het Zweedse parlement in juni voor een wet die de immigratie naar Zweden op basis van de gezinshereniging moet versterken. De partij “Moderaterna” en de Zwedendemocraten waren de enigen die tegen dit voorstel hebben gestemd. “De regering is wat dit betreft volledig relaxed. Ze sluit de ogen voor hetgeen er na 2015 is gebeurd”, zei Maria Malmer Stenergard, parlementariër van de “Moderaterna”, “er is nog steeds een crisis in de gemeenten. Wij zeggen hier nee tegen, omdat we een strenge vluchtelingenpolitiek nodig hebben.”

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Judith Bergman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

9 reacties op Zweden: de prijs van de migratie

 1. Monalisa zegt:

  Dit gaat straks in heel Europa gebeuren: haal maar binnen zij de wafel vrouw 👩

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Als je al jaren en jaren links stemt krijg je vanzelf ook de geneugten van een links beleid !!
  De linkse naaien en belazeren de autochtonen bevolking ten bate van de buitenlanders.

  Geliked door 2 people

 3. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Zweden is al verloren. Elke plaats in Europa wordt zoals Malmö. Hier spreekt een ontgoochelde inwoner van deze stad (is Engels ondertiteld). Kijk de eerste minuut en daarna verder vanaf 4.00 tot het eind. Kijk zeker de laatste 6 minuten. Henrik heeft ook zelfkritiek. De globalisten hebben hun eigen burgers VERRADEN. Wij betalen belasting om VEILIG over straat te kunnen. Helaas was ik zelf al 7x slachtoffer van Kick the Kafir (2x in Amsterdam, 2x in Rotterdam, Berlijn, Nijmegen en Antwerpen). Meer dan 10 mensen die ik ken, zelfde verhaal. In alle gevallen gaven wij zelf GEEN ENKELE AANLEIDING voor wat ons is overkomen.

  EUROPA VOOR EUROPEANEN en de migranten die al vele jaren geleden zijn gekomen, nooit met justitie in aanraking zijn geweest, NIET doen aan sharia, jihad, kick the kafir, taqiyya & HEJIRA (Europa met hun aantal veroveren).

  “Moord in Malmö”. https://www.youtube.com/watch?v=ClQrzbUgCgs

  Verbiedt (net als in Angola) de 7e Eeuwse veroveringsideolgie van dood, verderf en totale vernietiging van andersdenkenden en hun cultuur. DOEN WIJ DAT NIET DAN ZIJN WIJ VER VOOR HET EIND VAN DEZE EEUW AFRIRABIë 7E EEUWSE STIJL. DAARBIJ ZIJN ER GEEN/weining VRIJHEDEN voor onze KINDEREN, KLEINKINDEREN, vrouw/man/partner, andere minderheden, lgbtq, dieren etc. Stem FVD of PVV er is GEEN ALTERNATIEF MEER!

  Nog een voorbeeld (al veel meer plaatsen in Europa zijn al de 3e Wereld), msm bericht over Castel Volturno, boven Napels https://www.youtube.com/watch?v=1sOC5WaFnzM&t=29s

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Hoe lang denken ze dat het nog duurt tot de potten leeg zijn?? En dan? Naar goed Zweeds gebruik knal af.

  Like

 5. henk verhoef zegt:

  je kan zweden zo vervangen door nedelrand/frankrijk/duitsland

  links wil gelijke kansen voor allemaal
  begin maar met de zeer grote groep zwak begaafde gelijk te stellen met de yasser farassen en geef ze maar gelijke kansen
  je ziet het al met de vrouwen qouta
  niet voor straten maker wel voor directeur
  dat geeft dus gelijk denkvermogen aan

  Like

 6. Pingback: Gaan we de kant van Zweden op, waar de ouderen i.p.v. verwarming dekens krijgen! | E.J. Bron

 7. Ikgaemigreren zegt:

  De meeste inwoners van NL weten wel hoe de vork in de steel zit.
  Alleen de watjes in de regering maken toch een ander beleid. Veel te veel gepamper.
  Wij moeten ons met ons allen aanpassen aan de ‘nieuwkomers’ ipv andersom… omgekeerde wereld.
  We kunnen hard roepen dat we het er allemaal niet mee eens zijn. We kunnen op de PVV stemmen maar die mag niet aan de macht komen, niemand wil samen werken.

  Maar er zijn teveel partijen in NL!
  Nooit zal er een goed uitzettingsbeleid komen en, nooit!! Helaas maar waar.. NL is en zal nooit meer NL worden😢😢

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s