De gestage afbrokkeling van de heiligheid van Eberhard van der Laan

Screenshot_146.png

(Door: Gerard Driehuis)

Toen Eberhard van der Laan in 2017 overleed, had hij de heldenstatus bereikt. Amsterdam en de media hielden van een politicus die de hoofdstad zelfvertrouwen gaf en leiding gaf tijdens een bloeiperiode van de stad.

Geliefd was hij dus altijd al, maar nadat Van der Laan meldde dat hij terminaal ziek was steeg zijn populariteit tot ongekende hoogte. De burgemeester groeide uit tot een volksheld.

Sindsdien zijn er barsten ontstaan in zijn imago van heilige. Al kort na zijn dood blijk dat Van der Laan buiten de democratische kanalen om een eigen taskforce radicalisering had opgericht. De wethouders wisten van niks, de gemeenteraad al helemaal niet. Het had hem zijn baan gekost als hij nog geleefd had. Nu kostte het zijn protegé Saadia Ait-Taleb  haar baan en werd zij zelfs vervolgd wegens zelfverrijking.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Hypocrisie, Linkse Kerk, PvdA, verloedering. Bookmark de permalink .

16 reacties op De gestage afbrokkeling van de heiligheid van Eberhard van der Laan

 1. andre zegt:

  Burgemeesters zijn de schakel tussen het klootjesvolk en de elite. Wet technisch zijn ze dus heel belangrijk en omdat wij in een nep en fop democratie leven worden de burgemeesters geplaatst. Eberhard zat er echt niet voor de Amsterdammer en Femke Halsema nu ook niet.

  Geliked door 3 people

 2. Jean zegt:

  Als politiekers te hoog bloeien is er iets fout met de grond….

  Geliked door 2 people

  • andre zegt:

   Amsterdam heeft geen grond, Amsterdam is gebouwd op palen en links kan er ook geen tunnels graven in de Amsterdamse grond! Ja poen van Amsterdam heel diep in hun eigen zakken begraven is Links wel weer goed in……….Links is gewoon ruk en verpest alles.

   Geliked door 3 people

 3. Rensk. zegt:

  Persoonsverheerlijking is sowieso al een verschijnsel wat bepaald niet in een democratie thuishoort.. Al denken de tegenwoordige democraten (hoi D66) daar graag anders over.
  Ach gottegot wat was ie toch lief he die van der Laan. (zag m een keer met een enorme bek zn ware aard tonen)En zn stad. Allemaal stiklief. Echt allemaal.

  Geliked door 2 people

 4. Rensk. zegt:

  Net zoals Erica Terpstra. Hele gezellige dikke tante, maar als alles niet vrolijk naar haar zin gaat komt er een hele andere Terpstra tevoorschijn. Zolang haar door ons betaalde reisjes voorspoedig lopen en het een en al vrolijkheid voor haar zelf is gaat het prima.

  Mijn hemel dat zij ons heeft geregeerd met haar er is meer tussen hemel en aarde. pfffffffffffffr

  Geliked door 4 people

  • Yvonne zegt:

   Ze was toch zo afgevallen? Alles er weer aangevreten bij haar reisjes
   Die vrouw is zo nagemaakt ze is gewoon een tut Hola
   Er zijn leuke dames genoeg en dan nemen ze haar voor dat programma wat heeft ze ooit bereikt heel lang geleden zwemster geweest

   Geliked door 5 people

   • Oeps zegt:

    @ Yvonne (26 november 2019 om 05:37)

    Dames en Heren.

    Die tv-programmatjes waren niet bedoeld, om ons te plezieren. Nee, nee, nee, die waren bedoeld, om madame aan wat extra inkomen en aan leuke gratis vakantiereisjes te helpen. Zo doen ze dat bij de ruttige VVD. En wij mogen dat dus betalen !!!
    En toen zei Mark (de ongeloooofelijk schaterlachende vergeetachtige liegende duivelaanbidder) dat AOW-ers geen vakantie nodig hebben.

    Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @Rensk.
   Deze Terpstra heeft in haar tijd als staatssecretaris totaal, helemaal, NIKS bereikt; maar dat is ’t geval bij héél veel z.g. “politici”. Het enige dat zij wel kunnen is lullen, lullen en nog eens lullen, óók als iemand anders aan ’t woord is, lullen zij gewoon maar voort, als kippen zonder kop. Terpstra parkeerde haar auto op ’t trottoir in Laren (NH) en plakte een briefje achter de voorruit : “Auto is van Erica Terpstra”. Tot dát soort behoort zij : nietsnutten en alles ten eigen bate !!! Geen enkel respect voor dit soort zielige mensjes.

   Geliked door 3 people

 5. rottenpikwick zegt:

  1 Grote NepZooi!! Al die lui zij te schijterig om hun echte mening aan het volk kenbaar te maken! Ze draaien en konkelen zich een slag in de rondte om maar op het pluche te blijven / komen. Het is ook nog eens bij het misdadige af. Dankzij dit soort Lafbekken glijden we hier per dag verder af! Overvallen, steekincidenten, moord/doodslag, plofkraken, doodrijders, miljardenUitkeringen… Allemaal de “zegeningen” van de Trekpoppen van Rutte en Trawanten!

  Geliked door 3 people

 6. BigLJohn zegt:

  Niets dan goeds over de doden zegt men wel eens. Welnu, dat standpunt heb ik al lang verlaten. Ik ben gewoon blij dat sommige figuren uit mijn directe omgeving niet meer leven. Opgeruimd staat netjes denk ik dan. Of opgestookt staat netjes. En dat geldt natuurlijk ook voor van der Laan. Die is ook fijn de Laan uitgestuurd. Mogelijk hebben ze hem ook opgestookt, die vieze PvdA rat. Soms kan de dood een verlossing betekenen. Ik zit ze al dood te kijken; Rutte, Klaver, Jetten, Kuzu en Ozturk. Misschien heb ik geluk.

  Geliked door 2 people

 7. henk verhoef zegt:

  als je ergens de baas van wilt zijn moet je wel eerst de grootste boef worden
  In de politiek/bedrijfsleven en in het gezin is diegene met de grootste bek– sterkste vuisten maar vooral grootste hersen gebruik( niet ten goede) wel altijd de baas
  Je tegenstanders uitschakelen — hoe dan ook – en jij bent de baas– en dan zorgen dat je de “jonge” aan de stoelpoten knagers ook omzeep helpt–Vooral links is erg goed in mes in rug
  maar lieverds worden nagenoeg nooit de baas
  dat moet het volk zich eens gaan realiseren–
  De baas is altijd de grootste schoft\( ook in gezin)
  Behalve WA -want die wordt gewoon -de juiste wieg in gen…-=- al weet men ook nooit wie de verwekker is– want koekoeks kinderen zijn van alle tijden en geloven

  Ergo hij deed wat voor zijn stad/land/gezin/ bedrijf/geloof– vergeet het
  egoisme en wrteedheid– vooral kenmerken van het beest mens
  In de dieren wereld is de leider altijd diegene die het best voor de groep kan zorgen terwijl bij de mens de leider is die het best voor zich zelf kan zorgen–
  Vd Laan– en amsterstan ontwikkelde zich ondr hem tot de narco en moslim stad van het land met bijkomend gevolg– scholen dicht want je wil er nog niet dood gevonden worden in het linkse paradijs

  Geliked door 3 people

 8. karton zegt:

  Van der Laan was zoals álle linkse figuren zijn : van buiten aimabel maar van binnen héél minnetjes, egoïstisch en gemeen.

  Geliked door 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Toen Eberhard van der Laan ging het tijdelijke met het eeuwige wisselde, werd hij de hemel in geprezen. Zijn verdiensten werden, mijns inziens, nogal overdreven.

  Als een PvdA-er in hart en nieren, kenmerkte zijn burgemeesterschap zich vooral als de truttige betuttelaar. Voor zover de stad aan de Amstel enige gezelligheid kende, werd die door Eberhard alsmaar verder beknot. Dit mocht niet meer. Dat mocht niet meer. Zus mocht niet meer. Zo mocht niet meer. Hij wist echt de ziel uit zijn stad te halen. De stad werd gevoelloos en egoïstisch. Maar de Noord-Afrikaanse teringlijers, het drugstoerisme en het obscure nachtleven werden niet veel in de weg gelegd. De enkele keren, dat ik in Amsterdam was, zag ik de stad alsmaar verder afglijden. Het gevoel van onveiligheid in de avonduren nam toe. Op een gegeven moment vroeg ik me af, wat ik nog in Amsterdam te zoeken had. Nu kom ik er bijna niet meer. En ik mis het niet.

  Die Eberhard was inderdaad een overgewaardeerde burgemeester met PvdA-alure. Een alure, die we kunnen missen als kiespijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. hoef zegt:

  ironie wil dat zijn 1e vrouw, luit tabak , wellicht opzettelijk is doodgereden op het fietspad door islamiet in bestelbus , die is nooit vervolgd
  gek genoeg, want opzet bestaat niet bij de amsterdamse politie

  wie weet hoe hij zijn 25jr jongere femke heeft ontmoet? hoezo viel zon knappe jonge blonde meid op zon oude doorleefde roker?

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   “Knappe jonge blonde meid”.
   Nou dat viel ook nogal mee, ze was een stuk jonger dan hij maar daar hield het wel zo’n beetje op. Heb haar nooit mooi of aantrekkelijk gevonden.
   Over van der Laan kan ik qua uiterlijk geen zinnig woord zeggen, vrouwen denken daar vaak anders over dan ik, wel vond ik hem vanaf het moment dat hij bekend werd onsympathiek.
   En hij had helemaal afgedaan toen hij Pegida toestemming gaf voor de demonstratie maar tegelijkertijd een hinderlaag van Antifa te organiseren.
   Zij mochten een uur eerder beginnen met een tegendemonstratie twee straten verderop, dat was een vooraf opgezet plan.
   Weerzinwekkend.

   Geliked door 1 persoon

 11. Hovawart zegt:

  Dat het spreekwoord “over de doden niets dan goeds” gezien word als politiek correct, maakt het echter nóg kwalijker dat er sedert het overlijden van Eberhard er slechts een klein glimpje van onbehoorlijk bestuur aan het licht is gekomen dat het daglicht niet kan verdragen.
  Dat er totaal geen ruchtbaarheid aan gegeven word of ingegrepen is vanuit de politiek en het partijbestuur is een duidelijk signaal dat het openbaar bestuur door en door verrot is, een socialistisch rottingsproces, aan de wortels van onze maatschappij en rechtsstaat,…….PvdA. en nu dan GroenL. De skeletten worden in de kast gehouden en de wereld draait doorrrrrrr, letterlijk en figuurlijk. (geen enkele controle of onderzoek, geen commissie of audit, dat zegt mij dat de paarse puinhoop in Amsterdam groter is dan men verzwijgt)….

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s