Hongarije: Viktor Orbán opent 2e internationale conferentie over de wereldwijde christenvervolging

Screenshot_151

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In het traditierijke Corinthia Hotel in Boedapest is vandaag de tweede internationale conferentie over de wereldwijd extreem toenemende vervolging van christenen begonnen met een toespraak van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Hij sprak over de christenvervolging als de meest verwaarloosde humanitaire en civilisatorische catastrofe van onze tijd.

philosophia perennis

Zijne eminentie Dr. Péter kardinaal Erdö, de primaat van Hongarije en aartsbisschop van Esztergom-Boedapest, evenals talrijke hoge geestelijken en belangrijke politici uit de hele wereld hielden eveneens korte welkomsttoespraken.

Orbán waarschuwt voor de islamisering van Europa  

In zijn welkomsttoespraak waarschuwde Orbán ervoor om aan te nemen dat de christenvervolging in Europa geen probleem zou zijn: “Uiteindelijk is de grootste fout van die een Europeaan kan maken, wanneer hij van de vervolging van christenen hoort, dat hij denkt dat hem dit in zijn thuisland nooit zou overkomen. Veel mensen troosten zichzelf met deze mythe. De terreur heeft Europa echter al meermaals getroffen. We weten ook dat West-Europese landen veel soldaten aan de Islamitische Staat hebben “geschonken”, die hier in het Westen geboren werden en hier naar school gingen.

We weten ook dat de illegale immigratie de massa´s radicale ´islamisten´ ongecontroleerd naar Europa heeft gebracht. Ook duiden demografische prognoses erop dat er in de niet al te verre toekomst Europese landen zullen zijn, waarin de religieuze culturele proporties snel zullen veranderen. Alles wat er bijvoorbeeld in Syrië, Irak of Nigeria is gebeurd, is veel dichterbij dan veel mensen denken.”

Europa zou alleen maar gered kunnen worden als het haar ware bron, haar christelijke identiteit, hervindt en energiek tegen haar vijanden verdedigt.

Oriëntaalse christenen vooral getroffen

Tijdens de conferentie zullen vooral toespraken van hoge geestelijken en gelovigen uit bijzonder geteisterd elanden het congres domineren. Waaronder talrijke Oriëntaalse bisschoppen, wier kerken op bijzondere wijze door de islamisering en de daarmee gepaard gaande bloedige christenvervolging worden getroffen.

De organisatoren van het congres wijzen er op dat het bij de huidige christenvervolging om de meest verwaarloosde humanitaire en civilisatorische catastrofe van onze tijd gaat. Behalve het gevoelig maken voor de internationale dimensie van de christenvervolging zou het belangrijkste doel van de conferentie het stimuleren van een nauwere samenwerking tussen regeringen, staatsorganisaties en niet-staatsorganisaties en andere betrokken spelers zijn.

Alleen door de coördinatie van geldbronnen en door gezamenlijke inspanningen zou het mogelijk zijn om bedreigde christelijke gemeenschappen in crisisgebieden tegen het steeds bredere fenomeen van de religieuze vervolging te beschermen en na een eventuele vlucht ook de terugkeer naar hun thuisland te ondersteunen.

Kardinaal Müller en Gloria von Thurn und Taxis als sprekers

Morgen zullen ook twee Duitse katholieken op de conferentie spreken: prinses Gloria von Thurn und Taxis en kardinaal Gerhard Ludwig Müller, prefectus emeritus van de geloofscongregatie, die als een van de weinige kardinalen in de wereld ook paus Franciscus, o.a. wegens diens fatale islam-appeasement, durft te bekritiseren.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Europa, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Nationalisme, onwetendheid, Patriottisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet. Bookmark de permalink .

22 reacties op Hongarije: Viktor Orbán opent 2e internationale conferentie over de wereldwijde christenvervolging

 1. t.troubadour zegt:

  IIets voor dhr.Segers

  Geliked door 1 persoon

  • Ik neem aan, dat je het sarcastisch bedoelt en dan deel ik je mening. Segers is bekend van zijn credo” islam is een gelijkwaardige religie aan alle andere religies in ons land” en de CU werkt gezellig samen met D66 , Groen Links e.d., ook als de klimaatgekte aan de orde is.
   Als die christen-lijken in kamer en kerk en naamJoden zijn die naam vaak niet waard, omdat ze de Bijbelse waarden, waar ze in naam voor zouden moeten staan, totaal niet waard.
   Nog steeds is het zo, dat we op tora-yeshua.nl als enige geloofsgemeenschap op een eigen website voor dezelfde thema’s waarschuwen als op Bron en Xander, niet 1 kerk of synagoge doet dat, schande!
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

   Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Die ligt in coma, hoort niets, zegt niets en ziet niets !

   Like

 2. Rensk. zegt:

  Islam is een veroveringsideologie en dat gaan we t.z..t. met veel wreedheid merken.

  Geliked door 3 people

 3. ruud beijer zegt:

  Ook de Nederlandse christenen behoren tot de groep huichelaars en wegkijkers in Nederland.
  U gaat allemaal naar de Hel

  Geliked door 5 people

 4. Steven zegt:

  Dat komt vanavond vast in het 20.00 Journaal en Nieuwshoer

  Geliked door 3 people

 5. karton zegt:

  Viktor Orbán………..een man naar m’n hart. Hadden wij maar een halve Orbán !!!!!!

  Geliked door 4 people

 6. bezigebij63 zegt:

  Niet álle Nederlandse christenen over een kam scheren Ruud Beijer. Huichelaars en wegkijkers vind je onder alle gelederen.

  Geliked door 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  Christendom is door de politiek correct angehauchten op gelijke hoogte ingeschaald als de inhoudelijk lege huls van het concept white priviledge. Hoe onpeilbaar diep is de leegte van de linkse geest. Het een is te vervangen door het ander. Dit ondanks dat er meer Christenen op de wereld zijn met een tintje of geheel donkere huid dan er blanke christenen zijn. Terwijl getinte IS vrouwen in de kern als onschuldige slachtoffers van wrede omstandigheden worden geframed worden de eveneens getinte Christelijke slachtoffers nauwelijks benoemd en als het benoemen niet meer te voorkomen is dan zijn ze plotseling van het christendom overgestapt naar de godsdienst van de Easter Worshipper beweging. Je moet er maar opkomen.

  Geliked door 1 persoon

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Wegkijkers van ALLE gezindten, kom tot bezinning.
  Ik ben streng orthodox gereformeerd opgevoed.
  Als kind was ik doodsbang om dood te gaan en dan …….
  Later kwam er een proces op gang: Van twijfelen tot afwijzen.
  Aanvankelijk agnost en nu volbloed atheïst.
  Ik sta achter de bedoeling van Orban om iets te doen aan iets dat FOUT is.
  Ik keur het beleid van Orban af als niet afdoende.
  Er wordt gesproken over het ‘beschermen’ van de christenen in Afrika en dan met name in de islamitische landen. Dat vind ik ‘als atheïst’ ook goed en hard nodig maar …..
  Het is niet realistisch. In plaats van zich te richten op een gemeenschap waar je je mee verbonden voelt om die te beschermen moet de activiteit gericht zijn op het bestrijden (aanvallen met wapens!) van degenen die de christenen bedreigen en … vermoorden.
  De islam is de laatste decennia nog veel fanatieker islamitisch geworden. De moorddadigheid is enorm toegenomen. Deze ernorm grote groep (quazi) religieuze moordenaars wordt met de dag moorddadiger. We zullen ons moeten beschermen door de islam te vernietigen. Falikant. Ophouden met zeggen dat er ook goede tussen zitten. Die ‘goeden’ zijn goed zolang de massale slacht van alle niet moslims nog niet is afgekondigd.
  Als dat moment aanbreekt zullen ze, wellicht eerst aarzelend, meedoen met de jihadisten. Deze volgen de in de koran opgelegde plicht om …… alle joden, christenen en ongelovigen te doden. Als je je daar tegen wilt beschermen zal je dat gevaar uit moeten bannen. Dit laatste zeg ik met nadruk tegen de WEGKIJKERS.
  Wordt wakker !!!
  Weg met de ISLAM ~!!!

  Geliked door 3 people

 9. Lucia zegt:

  Hadden we hier maar een MP als Orban, die man hoeft zijn ballen niet in de ballenbak te zoeken en heeft bovendien een echte ruggegraat en geen legosteentjes waar die hoort te zitten

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: De vrijheid van meningsuiting moet blijven bestaan! | E.J. Bron

 11. kampersrene zegt:

  christenvervolging in Europa moet bestreden worden ……met steun van DE PAUS….??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s