De katten hebben het gedaan!

Screenshot_167

(Door: “bozeoudeman”)

Twee vermoedelijke kattenhaters hebben uitgezocht en berekend dat met name de huiskat miljoenen andere diersoorten uitroeit. Volgens twee juristen van de universiteit Tilburg is de kat schuldig aan het in Nederland alleen al naar schatting 140 miljoen andere dieren doden per jaar. Of is dit cijfer een foutje, gemaakt in de pers? De kat is volgens deze twee ‘onderzoekers’ een van de grootste doders van diersoorten ter wereld. Toe maar!

Meer dan de helft van deze 140 miljoen gedode dieren is door toedoen van katten met een eigenaar. Nederland telt tussen de 2 en 3 miljoen huiskatten zo wordt gesteld, en enkele tienduizenden zwerfkatten. Het feit dat een marge bij het aantal huiskatten zo ruim wordt voorgesteld, doet mij aan de rest van hun stelling twijfelen. Het is wel een erg ruime marge ‘tussen de twee en drie miljoen’. Dit soort cijferwerk roept het vermoeden op dat de stellingnemers eerder met een privé haatcampagne bezig zijn.

Kan het cijferwerk bij het aantal gedode dieren wellicht ook liggen tussen bijvoorbeeld de 60 en 140 miljoen? Of tussen de 20 en 80 miljoen? 100 miljoen? Of grote duimwerk? Natte vingerwerk? Dat kan natuurlijk heel goed in een land waarin een premier ook weinig belang hecht aan correct cijferwerk en weinig tot geen verschil ziet tussen 5 en 50 miljard, behalve dat dit enkel een nulletje betreft.

Maar terug naar de kat die het schijnt te doen, de kat die volgens EU-wetgeving helemaal niet los op straat mag rondlopen. Zo, dat u het weet! De twee in mijn ogen vermeende kattenhaters, die waarschijnlijk naam willen maken met hun weinig wetenschappelijke beweringen, stellen dan ook dat dit illegaal is en beroepen zich voor hun stelling op EU-richtlijnen.

Dit loslopen van katten is niet alleen schadelijk, aldus de twee, het is dus ook nog eens illegaal. Omdat volgens de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn Nederland verplicht is om bepaalde diersoorten en hun leefgebieden te beschermen en mogelijke bedreigingen voor deze diersoorten te beperken. Een kat los op straat laten rondlopen, is dus via EU-wetgeving feitelijk verboden, stellen de twee, die indirect een oproep doen om katten via het juridisch aanpakken van kattenliefhebbers proberen te laten uitroeien?

Want, zo stellen zij: dat eenieder die op basis van de EU-richtlijn een rechtszaak aanspant tegen de Nederlandse overheid, om dus die Europese regels te handhaven, een goede kans op succes heeft. Hoezo? Staat Nederland juridisch gezien al geheel onder curatele van EU-Brussel? Dwangmaatregelen tegen het roofdier kat via de in hun ogen vermoedelijk asociale kattenliefhebbers zijn volgens de ‘wetenschappers’ dan ook onontkoombaar. Precies, nog meer terreur en dwang vanuit EU Brussel.

Wat fijn dat sommige op carrière uit zijnde types hun mening te allen tijde mogen verkondigen om wellicht een vernietigende hetze te starten. Wat fijn ook verder dat dit soort types, met weliswaar zeer ruim genomen cijferwerk, tot conclusies komen die in de richting gaan van de stelling dat er teveel katten in bijvoorbeeld Nederland zijn.

Misschien zouden dit soort ‘zwaargewicht’ juristen eens onderzoek moeten doen naar iets zinvollers, het veel te groot aantal van een bepaald soort aanhangers van een zeer destructieve ideologie die in Nederland zijn neergestreken bijvoorbeeld, en die ook door EU-richtlijnen nog verder worden uitgenodigd tot komen. Een onderzoek gericht op uitzoeken en berekenen of het stijgend aantal aanhangers van deze religieuze ideologie een directe en zeker indirecte bedreiging vormt voor de oorspronkelijke menselijke habitat van EU-Europa.

En verder het opperen van mogelijkheden om de Nederlandse regering via procedures te dwingen tot het nakomen van de wettelijke verplichting die een regering heeft om de oorspronkelijke menselijke habitat zo goed mogelijk te beschermen, nietwaar juristen? Of is dit te moeilijk ofwel teveel gevraagd aan dit soort ‘wetenschappers’?

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

74 reacties op De katten hebben het gedaan!

 1. hslot4 zegt:

  Jammer dat katten geen mosllms vreten

  Geliked door 4 people

 2. Tistochwat zegt:

  Misschien zouden dit soort ‘zwaargewicht’ juristen eens onderzoek moeten doen naar iets zinvollers, het veel te groot aantal van een bepaald soort aanhangers van een zeer destructieve ideologie die in Nederland zijn neergestreken

  Er zijn hier inderdaad vooral veel te veel mohammedanen die de plaats innemen van de oorspronkelijke bevolking. Deze mohammedanen parasiteren op ons en zullen ons uiteindelijk afslachten.

  Overigens: ik ben geen kattenhater, maar ik zie liever geen katten in mijn vogeltuin.
  Ik heb veel last van andermans katten en daar ben ik niet blij mee.

  Geliked door 1 persoon

  • A. de Koning zegt:

   Ik ben ook geen kattenhater maar er komen nogal eens vaak dezelfde katten in mijn tuin poepen en dat mag ik dan opruimen en daar heb ik meer dan genoeg van, honden liefhebbers hebben hun hond bijna altijd aan de lijn tenminste waar huizen staan. Voor mij mogen katten aan de lijn, of ruim zelf de rommel op als ze in een andere tuin poepen, maar dat doen de eigenaren nooit..

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    u weet ik kan wel vaker ZEIK pennen heb ik al eens gepend 🙂
    Wat u nu wauwelt is OEVERLOOS LEUGENACHTIGE ZEIK want katten KAKKEN (lekker Vlaams) niet zo maar ergens maar maken ALTIJD –>ZELFS ALS HET VRIEST<– een putje ZEIKER.
    Man gij zou in mijn buurt moeten wonen en één onvertogen zeik woord uitkramen over mijn kat….

    Like

   • Harry zegt:

    Heb van mijn dierenarts begrepen dat katten veelal geen “putje” meer graven om in te poepen , maar dat tegenwoordig gewoon op de grond doen .
    En al is het nog wél een putje , dan ligt er hooguit nog één centimeter grond overheen .
    Het stinkt vréselijk !
    Dwars door de grond heen .

    Zij denkt , dat dit een evolutie verschijnsel is .
    en dat strookt precies met mijn ervaringen !

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Harry 27 november 2019 om 22:43

    Ik heb al diverse keren in kattenstront gegrepen, die gewoon boven de grond lag.
    En áls de katten van een ander al een soort kuiltje graven, is dat altijd bij planten die ik net in de grond heb gezet.
    Kortom: zorg dat een ander geen last heeft van jouw huisdieren.
    Dit geldt voor elk huisdier.

    Like

 3. Zoals Ik gisteren al stelde Boze is de idioterie in Nederland nog lang niet op zijn hoogtepunt.
  Tel uit je winst.
  We hebben KOZP drammers.
  We hebben genderdrammers.
  We hebben Klimaatdrammers.
  We hebben Miljeudrammers.
  En daar komen nog de kattendrammers bij.
  Ik zit nu alleen nog geduldig te wachten welk een soort drammers zich morgen weer aanmelden, want komen doen ze.
  Die rotgekken hebben alleen even een podium nodig om zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.
  Overigens Had Ik vroeger ook katten en een ervan maakte er een gewoonte van om bij mijn buurman de kanaries door de gaas te trekken, wat mijn buur natuurlijk niet zo leuk vond.
  Na het klagen van mijn buur heb Ik een hordeur geplaatst en de katten bleven gewoon binnen.
  Hij zijn hobby en Ik mijn hobby maar niet elkaars hobby laten kruisen.
  Maar in feite is een kat een roofdier en dan kun je dat verwachten natuurlijk.
  Overigens denk Ik dat die twee linkse gekken van deze Universiteit het woord katten en katachtigen verwisselen en dan naar alle waarschijnlijkheid niet per ongeluk.
  Om de aantallen te staven moet je wat niet dan.

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Die kat op de foto heeft een grote bonte specht gegrepen.
  Grote bonte spechten zijn helaas zelf ook niet vies van kwalijke praktijken:

  En de koolmees kent ook geen genade als het erop aankomt:

  Wat is de natuur toch mooi, hè?
  Nee, die ís niet mooi; landschappen zijn mooi.

  Like

 5. Lucky zegt:

  We hebben katten, maar die vangen alleen ongedierte zoals muizen en ratten.
  Wanneer je de kat een riempje met een belletje omdoet, dan worden bijv vogeltjes gewaarschuwd.

  Geliked door 4 people

  • Trucker zegt:

   mijne in twee maanden twee ratten (30cm lange exemplaren) en muizen.
   Heeft in haar vijf jaar nog geen vogel gevangen en ze zitten hier bij dozijnen.

   Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    De vogels bij ons in de tuin trekken zich niks aan van onze katten, ze weten dat ze niet geïnteresseerd zijn. Het komt denk ik doordat we zelf vogels gehad hebben, die diertjes lieten ze ook met rust, want ‘familie’ eet je niet op.
    De buren hebben een grote vijver met vissen, daar blijven ze ook netjes vanaf.

    Geliked door 2 people

 6. Djanggo Braamhaar zegt:

  mijn kat in 1 jaar maximaal 4 muizen gevangen – dus hoef geen muizenval te kopen .
  mijn hond heeft in 1 jaar misschien 10 vliegen en 10 muggen gevangen
  Als er duizenden volgels dood door de vliegtuigmachines hoor je geen wetenschapper.
  Rutte en zijn Club en hun Media-circus zijn compleet gek van geld, drugs en XTC .
  President Rodrigo Duterte & Trump & Geert Wilders , dat zijn leiders die we moeten koesteren.
  STEM PVV

  Geliked door 3 people

 7. Mario Schettini zegt:

  dit is geen stelling van twee kattenhaters. bovendien, waarom mogen deze mensen – als het al zou zijn – katten niet haten? dit is een stelling die reeds twee jaar geleden opgeld deed en het is een feit dat katten zelfs egels aanvallen (honden doen dat trouwens ook). dat katten moorden – de meeste katten worden goed gevoed, dus katten doden uit lust en hebben de gedode dieren niet nodig als voedsel – is ook een gegeven. maar ook hier is de grootste oorzaak, de te grote katten populatie. het zijn net mensen, ze fokken maar raak. daar komt nog bij dat als een kat teveel moeite of geld kost, dan laat men de kat naar buiten en verzorgt haar niet meer. het is wederom de mens die er een zootje van maakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   INFORMEER JE EENS BETER Ipv UIT JE NEK TE LULLEN

   Geliked door 1 persoon

   • Johan zegt:

    Trucker, je bent zelf niet goed op de hoogte. Mario Schettini heeft gewoon gelijk.

    Geliked door 2 people

   • A. de Koning zegt:

    Kunt u nooit eens normaal reageren, het is bij u altijd schelden geblazen, je zult u maar als buurman hebben. En al bevalt u dat niet ik doe katten geen kwaad maar jaag ze uit mijn tuin, ze moeten maar bij de eigenaar in de tuin poepen.

    Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Katten zijn sadistische wezens .
   Ik ken geen enkel ander dier dat een prooi vangt , hem half lam bijt , dan weer los laat en vervolgens weer vangt . En dat bij herhaling !
   Wat een droevige doodsstrijd voor een vogeltje !
   Heb ze half verlamd voor hun leven zien vechten .
   Met muizen zal het niet anders zijn .

   Had enige jaren geleden kanker .
   Besloot mijn eigen groentetuintje weer leven in te blazen met onbespoten groente en fruit .
   Had ook pluksla , heerlijk , iedere dag vers .
   Plotseling ontstond daar een kattenstrontfestijn , iedere morgen minstens zes hopen kattenstront tussen de sla !
   Dus wil je dat niet meer eten .
   Zo zaten die rotbeesten mijn gezondheid ook nog in de weg !
   Heb zo’n tien van die krengen gevangen en in een andere provincie gedropt .
   Liepen die eigenaren ’s avonds met zaklantaarns naar hun kat te zoeken !
   “Poes , poes , poes , poes , pooooooeeeeess ” !
   “Heb jij mij kat gezien” ?
   Nee , maar dat kreng schijt wel iedere nacht in mijn tuin .
   Hou dat rotbeest binnen !
   En dan zijn ze zo achterlijk , dat ze zeggen : “nee hoor , dat doet mijn kat niet , die doet het altijd op de kattenbak “.
   Katteneigenaren hebben hetzelfde manco als moslimlovers , ze zien enkel hun éigen verhaal .

   Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    Wij zijn ooit wekenlang een poes kwijt geweest, en uiteindelijk kwam ze mager en gewond weer thuis…
    Later, toen een overbuurman (politieagent) verhuisd was, hoorden we van een andere buur dat hij een kooi in de tuin had waarmee hij katten ving en dan dumpte in een bos vele kilometers bij ons vandaan.
    Dus het arme beestje was wekenlang onderweg geweest om de weg terug naar huis weer te vinden.
    Jaren later is een lieve kat van mij vermoord door een achterbuurman, dat hoorde ik naderhand via via.
    Door de jaren heen zijn we, waar we nu wonen, al verschillende katten kwijt geraakt en soms vinden we er eentje doodgereden terug maar vaak ook niet…..dus dan weten we genoeg.
    Er zijn helaas veel kattenhaters en kattenmeppers, ik hoorde bijv van een agent dat het bij veel politieagenten een soort sport is om katten dood te rijden….how low can you go!
    Zelf heb ik ooit een verkering uitgemaakt omdat hij, terwijl ik bij hem in de auto zat, opzettelijk een jong katje dood reed. Hij had een hekel aan katten en had zelf thuis een hond die extreem vals was, dat beest kwam kwispelend naar je toe om geaaid te worden, maar als je hem dan aanraakte beet hij.
    Vroeger hebben we thuis veel honden gehad, maar sinds ik katten heb heb ik toch een sterke voorkeur voor katten gekregen.
    Het grappige is dat veel mannen niet van katten houden, tótdat er een kat in huis is, mijn eigen man is daar een voorbeeld van.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Harry 27 november 2019 om 21:55

    Er zijn mensen die hun kat keurig binnen hun omheining houden; zo hoort het.
    Ik heb totaal geen hekel aan katten die netjes thuis schijten en in hun eigen tuin graven, maar ik moet ze nu niet hier hebben. Ik heb een prachtig ingericht vogelparadijsje en elke keer moet ik zo’n loerende rover wegjagen.
    Daar heb ik gewoon geen zin in.
    Ik kan me voorstellen dat je het op een gegeven moment zat was.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Lucky 28 november 2019 om 08:56

    Als kind had ik een grote zwarte kat. Het was een schat van een dier dat alleen maar ratten, muizen en mollen ving. Het was een zeldzaam lieve knuffelaar, en ik was er dan ook helemaal kapot van toen hij bij de buren zijn nek brak.
    Die buren lokten hem altijd met eten (heel irritant: neem dan zélf een kat) en op een dag sprong mij kat daar op een gammele kast, die omviel en op de nek van mijn kat terechtkwam. Ik heb maanden gehuild om het verlies van dat dier.

    Maar nogmaals: de kat van een ander moet niet aan mijn vogels komen en mij ook verder geen irritatie bezorgen.

    Geliked door 1 persoon

  • Alice zegt:

   Katten vallen egels aan? Jij bent niet goed bij je hoofd. Ik heb meer dan 20 katten gehad en heb nog steeds 7 katten. Ik voer in de winter egeltjes buiten en de katten blijven ver weg van hen. Ze hebben namelijk stekels…. Katten doden niet uit lust, hoe kom je daar nu bij. Straatkatten is veroorzaakt door mensen en vele organisaties steriliseren deze kolonies en brengen ze terug waar ze wonen. Ze houden de buurt vrij van muizen en ratten. De meeste vogels worden vermoord door jagers.

   Geliked door 2 people

   • Trucker zegt:

    Heb een koppel egels in mijn hof, soms (echt niet veel) zie ik kleintjes waggelen, en heb al mijn hele leven katten gehad, dus de ZEIKERS die fantaseren dat een kat een egel zou aanvallen
    momentje
    HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Zelfs een hond is op zijn hoede voor een egel.
    De wolf die vind het een lekkere prooi, plast op de egel die opent zich door de stank en de wolf bijt hem in zijn enige weke plaats de onderbuik.
    Katten die een egel aanvallen je hebt toch echt idioten die wat lezen op het www en denken dat dat echt is, maar zoals ik vaak pen God heeft zijn cijfer nodig.
    Jagers, boswachters en vissers leggen maar al te graag vergif om katten uit te roeien, en al de SOORTEN die iets hebben tegen katten hoor je NIET ZEIKEN over de bron van voeding die de vogels uitroeit, Jan heeft het treffend geïllustreerd met de windmolens en zonnepanelen.

    De IDIOTEN die stellen dat een kat geen putje (meer) graaft om te KAKKEN –>poepen doe ik met een lekker wijf want ik ben een Vlaming<– en geen BEKAKTE hollander (zoals er hier ZEIKEN tegen mij) weten geen KLOTE hoe een kat leeft in har habitat.
    Nog eens een comment waarin ik gewoon mijzelf kan zijn 🙂

    Like

 8. Trucker zegt:

  Zouden die twee KLOOTZAKKEN (en het gespuis dat niet van katten houd) wel weten dat hun klimaatgezeik (die SOORTEN gaan hand in hand) het vogelbestand uitdunt.
  Hun KLOTERIGE windmolens en zonnepanelen gedoe is de doder van het vogelbestand want wat die SMERIGE LEIPERDS heel leep en sluw (gaan hand in hand) niet vermelden dat er MILJOENEN insecten sterven door hun KLOTE windmolens, diezelfde insecten die de voedselketen van de vogels betekenen.
  Wordt laaiend als ik zo ZEIK lees die groene smeerlappen komen mij stilaan de strot uit.
  Weet zeker dat die twee smeerlappen geen minste benul hebben wat de buiten is en dat het van die typetjes zijn in een schoenendoos ergens twintig hoog.
  Tot slot wie aan mijn kat komt stopt met ademen zeer simpel.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   Trucker 27 november 2019 om 19:51

   https://ejbron.wordpress.com/2019/11/27/komt-uw-kat-buiten-dan-overtreedt-hij-europese-regels/#comment-989650

   Tistochwat zegt:
   27 november 2019 om 16:51
   Ik zeg het eerlijk: als vogelliefhebber ben ik niet zo dol op katten; het zijn en blijven roofdieren. Katten zijn een vorm van faunavervalsing. Ik heb er ook een gruwelijke hekel aan dat andermans katten altijd in mijn tuin komen schijten en op mijn tuinvogels liggen te loeren.

   Onder vogels bestaan er natuurlijk ook rovers. Die heb ik hier diverse keren ‘aan het werk’ gezien.
   Vreselijk hoe ze een krijsende merel in hun klauwen wegdragen, maar sperwers e.d. horen hier van nature thuis.

   De grootste vogelmoordenaars zijn die vervloekte windturbines!
   Wie die walgelijke dingen verdedigt, loopt met molentjes.
   En wie ze bouwt, is een misdadiger.

   Zie ook mijn reactie van 27 november 2019 om 17:48 (onder dit artikel).
   Moet ik nou ook stoppen met ademen?

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    lees (Trucker 27 november 2019 om 21:33) wat ik naar die ******** geschreven heb, is voor ieder die tegen katten is OM WELKE REDEN DAN OOK; ik maak geen uitzonderingen als het om MIJN principes gaat voor niemand doe ik nooit.

    Like

   • Harry zegt:

    Ach Tistochwat ,
    ik had het al nooit zo op vrachtwagen chauffeurs .
    Wij krijgen ze haast dagelijks aan de zaak .
    Met de meest uiteenlopende domheden .
    Er was er zelfs een , zo’n achterlijke Tukker , die vroeg , toen ie achteruit van de dijk af moest , “of we konden tegenduwen ” !
    Wou je met vier man een vrachtwagen tegenhouden ???
    Er kwam ook eens een Belg , die vroeg of ie naar de wc mocht , hij had last van “platkakken ” . Ja hoor , wisten wij veel !
    Dat bleek diarrhee te zijn , alles zat na afloop onder de spetters !
    De werkster had er bijna de brui aan gegeven !

    Het is een nogal uiteenlopend soort volk , maar nog geen enkele hoogbegaafde tegengekomen .
    Domheid is troef , zeg maar . Sommigen zijn nog te stom om fatsoenlijk te poepen , kennelijk .
    Het enige , dat ze kunnen , is met een onwijs groot voertuig van a naar b hobbelen .
    Verder zijn ze zo simpel als hun achterbumper .

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    lees (Trucker 27 november 2019 om 21:33) wat ik naar die ******** geschreven heb, is voor ieder die tegen katten is OM WELKE REDEN DAN OOK; ik maak geen uitzonderingen als het om MIJN principes gaat voor niemand doe ik nooit.
    Zou jij mijn kat wat willen aandoen… nee peins ik dus is die laatste (vragende) zin retorisch.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 27 november 2019 om 23:23

    Nee, ik doe geen enkel dier opzettelijk kwaad, maar o wee als ik zou zien dat een kat mijn minipapegaaitje zou grijpen! Wie moet ik dan aan de muur spijkeren: de kat of zijn eigenaar?

    Je tirannieke houding valt me zwaar tegen; BEN JE NOU HELEMAAL BEDONDERD!
    JOUW WIL IS HIER GEEN WET, BEGREPEN?

    Als jij meent het recht te hebben om dit ongestraft te zeggen:

    Tot slot wie aan mijn kat komt stopt met ademen zeer simpel.

    Dan heb ik het recht om te zeggen dat hetzelfde geldt voor degene die met zijn poten aan mijn vogels komt!

    Heb je niet gelezen dat ook ik vind dat windmolens meer slachtoffers maken onder vogels dan katten?

    En ja, ik ben het met Harry eens: katten zijn sadistisch; ze spelen met hun prooi, die doodsangsten uitstaat. Daar kunnen katten niets aan doen omdat ze nu eenmaal zo in elkaar zitten. Ze hebben zichzelf niet gemaakt. Ik neem het de kat niet eens kwalijk, maar dat wil niet zeggen dat ik ondanks dat dol op katten moet zijn.

    Tjongejonge, je mag hier niet eens je mening over katten geven. Het lijkt wel een godsdienstoorlog.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Harry 27 november 2019 om 22:12

    Beste Harry, ik heb bewondering voor vrachtwagenchauffeurs. Het is bewonderenswaardig hoe ze hun voertuigen door smalle straatjes manoeuvreren.
    Ze moeten ook verstand hebben van het laden van vrachtwagens; er komt heel wat bij kijken.

    Maar als ze een onredelijke, tirannieke grote bek opzetten, hebben ze het bij mij verbruid.
    Tot slot wie aan mijn kat komt stopt met ademen zeer simpel.

    Het moet toch niet veel gekker worden.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Harry DE ZEIKER ooit slagen gekregen van een vrachtwagen chauffeur want hij heeft er nachtmerries over
    ROT OP ZEIKENDE VENT, uw obstinate gedram over vrachtwagen bestuurders lijkt op een langspeelplaat die in dezelfde groef blijft hangen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Harry 27 november 2019 om 22:12

    Wat druk je je toch weer heerlijk plastisch uit:

    hij had last van “platkakken ” .

    😆

    Er zitten nog een paar reacties van mij in de moderatie.

    Like

   • Trucker zegt:

    Je tirannieke houding valt me zwaar tegen; BEN JE NOU HELEMAAL BEDONDERD!
    JOUW WIL IS HIER GEEN WET, BEGREPEN?

    no problem
    je hebt geen idee hoeveel bruggen ik achter mij verbrand heb waarvan een reageerder/ster op het www wel het minste is.
    voetnoot: ik lig geen naoseconde wakker dat anderen zich aan mij storen heb mijn hele leven MIJN parcours gevolg en niet dat van een ander.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 28 november 2019 om 19:34

    heb mijn hele leven MIJN parcours gevolg en niet dat van een ander.

    En je hebt niet in de gaten dat je anderen ‘JOUW parcours’ door de strot wurgt?
    Want ánders…

    Like

  • Trucker zegt:

   @ Tistochwat zegt:28 november 2019 om 19:59

   ALLERLAATSTE reactie tout court, heb al eens willen stoppen paar maand terug maar iemand vroeg me om niet te stoppen op deze blog.
   Ik hou het voor bekeken, ik ben in de echte wereld net als hier en op een forum botst dat meer als eens, moeilijk voor mij om mijzelf niet te kunnen zijn, moeilijk aan het worden zeker als het iets is dat mij dierbaar is.
   Iedereen heeft niet dezelfde beweegreden of handelt niet hetzelfde, ik ben (heb ik vaker gepend) niet een man van veel woorden of iets oplossen door middel van dialoog.
   Ik heb (met veel woede) in deze topic comments gepend omdat het over iets gaat dat voor mij veel belang heeft en heb geduid hoe IK dat zie en in MIJN geval zou aanpakken, dat anderen daar niet dezelfde mening over hebben is hun zaak, mijn prioriteit is IK en wie of wat iets betekend VOOR MIJ al het andere is daar ondergeschikt aan.
   Als ik comments schrijf en jij voelt je daar –>opeens<- door "bedonderd" of verwijt mij dat IK ANDEREN iets "door de strot ram" of dat ik een "tirannieke houding" aanneem is dat wel vreemd maar goed ik trek zelf wel de stekker uit.
   Kan je verder geinig doen met die zeiker Harry (en nog een stel kl**tzakjes die hier helaas ook huizen) nog wat dolle pret over Vlamingen, onder ons gezegd ik kan wel wat meer dan een camionneke door een smal straatje loodsen maar dat is allemaal niet meer aan de orde.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Trucker

    U weet dat u wat mij betreft beslist niet de handdoek in de ring hoeft te werpen!

    Webmaster

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 28 november 2019 om 21:32

    Trucker zegt:
    27 november 2019 om 23:23
    lees (Trucker 27 november 2019 om 21:33) wat ik naar die ******** geschreven heb, is voor ieder die tegen katten is OM WELKE REDEN DAN OOK

    Bovenstaande reactie is die van een dictator. Let op de passage in hoofdletters.

    En ik voel me niet bedonderd, maar heb tegen je gezegd: BEN JE NOU HELEMAAL BEDONDERD!
    Waarom heb ik dat gezegd? Omdat ik kwaad was vanwege je bazige houding.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Als u weg gaat doe dan wel even de groeten aan Rakkertje in Vlaanderen.

    Like

   • Tineke zegt:

    Hey trucker, waar loopt dit nu ineens mis.
    Soms raakt het debat weleens verhit,dat is toch geen reden om gelijk af te haken?

    Geliked door 1 persoon

   • Lucky zegt:

    Zeg Trucker, als mensen hier elkaar niet af en toe in de haren kunnen vliegen wordt het wel een beetje saai. Gewoon doorgaan met reageren en laat het van u afglijden.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Tineke 29 november 2019 om 00:07

    Van mij hoeft Trucker niet weg; daar ga ik trouwens niet eens over.
    Hij hoeft echter niet altijd meteen zo’n grote scheur open te trekken tegen mensen die het niet met hem eens zijn.
    Laten we wel wezen: hoe hij tekeerging tegen mensen die het om welke reden dan ook niet zo op katten hebben, lijkt meer op het gedrag van een woedende, jengelende kleuter dan op dat van een volwassen kerel.

    Lees de hele discussie nog maar eens goed door.

    Geliked door 2 people

 9. John van antwerpen zegt:

  Zullen we het eens over de kraaiachtigen hebben ? Die elk voorjaar de jongen van zangvogels
  ontvoeren, verscheuren en op vreten. Laat ze die eens vangen en elimineren.
  Maar daar hoor je niemand over.
  En als de mens zelf begraven wordt lussen de kevertje,s onder de grond hem rauw.
  En de bacterieen in zijn eigen ingewanden.
  Erg fijne beesten die insecten en bacterieen. En zo zijn er nog vele drogredenen om overal kritiek
  op te hebben.
  By the way; over 5 miljard jaar gaat de zon ontploffen dus wees gewaarschuwd !!!

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   John van antwerpen 27 november 2019 om 20:03

   Alles vreet elkaar op.

   Daarom zeg ik altijd dat ‘de natuur’ helemaal niet mooi is; ‘de natuur’ is wreed, zeer wreed.
   Ik heb twee keer vanuit mijn raam ‘mogen’ zien hoe een sperwer een merel sloeg.
   En in plaats van dat die roofvogel die arme zanger snel uit zijn lijden verloste, heeft hij de stakker ongeveer vijf minuten laten krijsen voordat hij ermee wegvloog.
   In de lucht krijste de merel nog steeds. Geen wonder, met die scherpe klauwen in zijn rug.
   Ingrijpen had geen zin. Ik heb me maar afgekeerd van het vreselijke schouwspel.

   Geliked door 1 persoon

 10. Jean zegt:

  Ik heb niets met en niets tegen katten maar als ik mag kiezen tussen een kat en een EU misdadiger dan kies ik voor een kat.
  Katten vangen ongedierte en die EU misdadigers knuffelen ongewenste figuren en zadelen ons ermee op en wetende dat het steeds onveiliger wordt in onze gemeenschap en er steeds meer barbaars geweld binnenkomt.

  Geliked door 2 people

 11. Jules Vismale zegt:

  In een bepaald dierenverhalen-boek uit de jaren ’70 dat ik bezit las ik echter dat er bepaalde verhalen staan waarin katten juist op mensen jagen!
  Zo was er bijvoorbeeld het verhaal, ‘St. Brandaan en de zeekat’, waarin een stel Ierse monniken op een Iers eiland werden belaagd door een reusachtige zwarte kat, oorspronkelijk een gewone huiskat, die door het eten van vreemdsoortige vissen opeens monsterachtige afmetingen kreeg waarna het dier in de zee kon zwemmen en zelfs op mensen ging jagen!
  Toen de zeekat de monniken in hun boot wilde verslinden dook er opeens een andere gemuteerde monsterkat op uit de zee die blijkbaar eveneens reusachtige afmetingen had gekregen door de vreemdsoortige vissen! Deze zeekat zag natuurlijk de andere reuzenkat als een rivaal waarin ze elkaar te lijf gingen en na een vreselijke gevecht in de zee verdronken de beide dieren!
  In een ander verhaal, ‘Shippeitaro en de samoerai’, werd ongeveer 2000 jaar geleden een Japans dorp geterroriseerd door boze “berggeesten” aan wie constant meisjes geofferd moesten worden! Een Japanse samoerai ontdekte echter dat deze “berggeesten” in werkelijkheid reusachtige katten waren en hun leider was een enorme zwarte kat en die was zo groot als een luipaard!
  De katten waren alleen maar bang voor een reusachtige hond, Shippeitaro genaamd die in dat dorp woonde, waarna de samoerai besloot om met deze hond de mensenetende reuzenkatten te gaan afslachten! En daar slaagden beiden uiteindelijk ook in ofschoon je in Nederland beter een ander soort reuzenkatten, lynxen genaamd, kunt inzetten om zwerfkatten te doden!

  Like

 12. Jan zegt:

  De gehaktmolen

  De insectenverbrandingsovens

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Klopt Jan, goed dat je dit eens duid an de onwetenden

   Like

   • Mario Schettini zegt:

    ik ben verbaasd over uw reactie(s). ik weet, niemand heeft het monopolie op domheid maar uw reacties spannen wat mij betreft de kroon. niemand, maar dan ook niemand heeft het op uw katten gemunt; dat u er door uw bewustzijnsvernauwing hiervan uitgaat heeft slechts één oorzaak: ‘zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 28 november 2019 om 10:03

    Als je beter had opgelet, had je kunnen lezen dat ik het daar ook al over had gehad.

    Like

   • Trucker zegt:

    kan jij lezen ?????????
    ik had het in eerste instantie over die twee neuzelende gekken en had het NERGENS over mijn kat tot er lieden zich mengden en de aanval inzetten op de kat in het algemeen.
    Ik heb gewoon geduid hoe IK denk en reageeer als ze mijn kat iets zouden willen aandoen.
    Dat u mij dom acht … uw mening over mij lig ik geen millimeter van wakker van niemands mening trouwens.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Jan 27 november 2019 om 22:06

   Er bestaat geen grotere hater van die duivelse uitvindingen dan ik! 👿

   Like

 13. Pietersen zegt:

  Mijn kat doet geen vlieg kwaad, behalve dan dat hij ze uit de lucht plukt en op vreet. Wel bitter hoor…

  Geliked door 1 persoon

 14. henk verhoef zegt:

  de meeste/veel kattenliefhebbers behandelen hun katten zoals ze zich zelf behandelen
  Ze vreten namelijk te veel en het verkeerde
  Daardoor zijn veel katten – net als die/hun liefhebbers, te vet en bewegen ze veel te langzaam om een GEZOND stuk prooi te pakken( en hebben ze vaak ook ‘suiker”)
  Vogels in mijn tuin zitten de poezen gewoon uit te lachen te als ze weer eens MIS gegrepen hebben– en poes schaamt zich dan ook als ik haar ook uitlach
  In de tuin poepen doet ze ook al niet– krijgt ze vieze pootjes van dus op de bak met de biologische korels

  De eksters en merels en EGELS EN EEKHOORNTJES jagen poes weg als ik buiten wat kattenvoer ( nat en droog) neerleg want vinden zij dat ook lekker
  Katten zijn een zegen voor de fauna – sze houden namelijk de rassen gezond door de dieren met zwakkere genen op te vreten
  Had de mens ook maar een soort kat die de gene van het ras zuiver hield– dat hoefden al die babies al niet op de eerste dag ingeent omdat ze anders doodgaan en de mens geen miljarden aan pillen en poeders en operaties te ondergaan
  om over regeneratie maar te zwijgen
  een 8 miljoen jaren lopen de katachtige reeds rond op die aardkloot en hebben heel wat minder scahde aan plant en dier toegebracht dan dat weze /beest mens in een 100 ooo jaartjes

  Geliked door 2 people

 15. Mario zegt:

  Europese Vogel- en Habitatrichtlijn: Nederland is verplicht om bepaalde diersoorten en hun leefgebieden te beschermen.

  Dan mogen we gelukkig volgens deze wet ook geen mega windturbines (windmolens) meer bouwen.
  Leuk om te weten.

  Geliked door 2 people

 16. P. Puk zegt:

  Waar hebben we het in Godsnaam over? Is er niets anders om ons druk om te maken?

  Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Er is helaas meer dan genoeg om ons druk over te maken, én kom ook niet aan onze huisdieren

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Lucky 28 november 2019 om 15:36

    Brussel dient niets te zeggen te hebben over onze huisdieren!
    Maar laat het huisdier van een ander zich niet vergrijpen aan MIJN huisdier(en)!

    Like

  • Trucker zegt:

   soms kunnen de prioriteiten overgeslagen worden als er belangrijke gebeurtenissen zich aanbieden, voor mij zijn die twee schoften met hun geneuzel voldoende om laaiend te worden.
   Waar u zich “druk” over maakt interesseert me niks het is FIRST THINGS FIRST maar dat zal u zeker niet snappen anders zou uw commentaar hier niet staan.

   Like

 17. koddebeier zegt:

  Fijn toch, ze schijten en zeiken in m’n tuin, jagen op de vogels, en pesten de hond !!
  Hoe zou de kattenbezitter het vinden als mijn hond in zijn tuin schijt ????

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Tja Koddebeier , dan komen ze je wel even vertellen hoe vreselijk vies dat is !
   Nou houden hondenbezitters hun dier meestal wel aan de lijn en onder controle .
   De mijne lopen haast altijd op mijn eigen terrein .
   Dus hun behoefte doen op anderman’s terrein zal weinig voor komen .
   In de bewoonde wereld zijn er steeds meer die de uitwerpselen met een plastic zakje oprapen en in de vuilnisbak droppen .

   Dit in tegenstelling tot kattenvolk , die doen de deur open en de katten schijten altijd in ANDERMAN’S tuin !
   Het is de meest smerige poep denkbaar !
   Als je het per ongeluk aanraakt , dan stinken je handen nóg na vijf keer intensief wassen met garagezeep .
   En als je de lucht al weg krijgt , ruik je het de volgende morgen wéér .
   Het heeft iets a-sociaals , niet ?

   Geliked door 2 people

 18. Roeland zegt:

  Als “halve Vlaming” van afkomst vind ik , dat ik hier moet reageren.
  Er is meer wat ons bindt , dan wat ons scheidt. Laat ons daarop focussen. Dus Vlamingen en Noord Nederlanders, blijf kalm. Laat ons door een “dieren discussie” niet uiteen drijven.
  Immers; eendracht maakt macht!

  Geliked door 1 persoon

 19. Hovawart zegt:

  Ik moet zeggen dat het toch wel een beetje een onrealistisch gedachte is, dat je binnenkort dagelijks de wet overtreed wanneer je s’ochtends de katten buiten laat…….word dit de toekomst van alle inwoners van de EU…….of zijn wij de benchmark aan het worden binnen het Europese Project……waarin een klein land groot in bedrogen kan uitkomen.

  Like

 20. Roos zegt:

  Weet je wat zo gek is ? Men maakt zich druk om een kat die vanuit jachtinstinct vogeltjes doodt en muizen, maar over de wolf hoor je niemand. De wolf mag schapen doden, maar de kat mag geen muizen vangen. Vergif neerleggen voor muizen en ratten mag straks ook niet meer. Als de kat wordt uitgebannen krijgen we hier een muizen/ rattenplaag met ziektes als gevolg. Wij hebben zelf lieve poezen gehad, die we een belletje om deden zodat de vogels veilig waren. Desalniettemin vingen ze wel muizen. Gelukkig maar, wij hadden geen muizen maar bij de buren zaten ze in de keukenkastjes. Wat zou het volgende plan zijn ? De hond verbieden ? Want die zijn onrein volgens de moslims en wij moeten hun toch een beetje tegemoet komen hë voor de lieve vrede ?! ( ahum).Als je doorvraagt waarom de hond onrein is staan ze een beetje onnozel te lachen, maar als je blijft doorvragen dan komt er aarzelend :” Vanwege zijn speeksel hihihi.” De suggestie om daarna je handen te wassen viel niet goed.

  Like

 21. Jan zegt:

  Wing Chun kat
  [video src="https://i.imgur.com/gi9Rij5.mp4" /]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s