Komt uw kat buiten? Dan overtreedt hij Europese regels

Screenshot_165

(Door: Gerard Driehuis)

Loslopende katten doden andere dieren. Vooral muizen en vogels. Katten zijn ‘de grootste uitroeiers van diersoorten ter wereld’. En wiens kat buiten komt, overtreedt daarom eigenlijk Europese wetgeving, stellen twee juristen in Trouw.

De huiskat (Felix catus) is een van de grootste uitroeiers van diersoorten ter wereld, schrijven de onderzoekers in het Journal of Environmental Law. Voor bijna 370 bedreigde diersoorten is de kat een gevaar; in Europa staat zij zelfs in de top drie meest schadelijke uitheemse dieren. De huiskat vindt zijn oorsprong in Afrika. Alleen al in Nederland worden elk jaar naar schatting 140 miljoen dieren door katten gedood, schrijven de twee.

Lees verder>>> 
(h/t “Oeps”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", EUSSR, Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

30 reacties op Komt uw kat buiten? Dan overtreedt hij Europese regels

 1. BigLJohn zegt:

  Ik heb het niet meer zo op katten. Toen ik jong was had ik er eentje die zeer agressief was. Met zijn klauwen proberen je te verwonden, en eens beet hij me flink in mijn arm. Dat ik hem toen niet weggedaan heb verbaasd mij nu nog steeds. Bij ons in de buurt lopen wel 7 al dan niet verwilderde katten rond die allemaal proberen om in mijn tuin te komen kakken. Telkens moet ik ze verjagen met mijn hogedruk plantenspuit. Ze zijn namelijk als de dood voor water. Een keer maakte ik het mee dat ik ons hondje uitliet (Yorkshire terrier) en een kat probeerde ons hondje aan te vallen. Dat wist ik nog net te voorkomen, maar dat rotbeest heeft mij en ons hondje nog een tijdje hinderlijk gevolgd. Een rare wereld. Als ons hondje een drolletje zou laten volgen en een agent ziet het, krijg je een bekeuring. Maar als een kat de hele buurt (compleet met tuintjes) onder schijt, is daar opeens geen wetgeving voor.

  Geliked door 2 people

 2. Tistochwat zegt:

  Ik zeg het eerlijk: als vogelliefhebber ben ik niet zo dol op katten; het zijn en blijven roofdieren. Katten zijn een vorm van faunavervalsing. Ik heb er ook een gruwelijke hekel aan dat andermans katten altijd in mijn tuin komen schijten en op mijn tuinvogels liggen te loeren.

  Onder vogels bestaan er natuurlijk ook rovers. Die heb ik hier diverse keren ‘aan het werk’ gezien.
  Vreselijk hoe ze een krijsende merel in hun klauwen wegdragen, maar sperwers e.d. horen hier van nature thuis.

  De grootste vogelmoordenaars zijn die vervloekte windturbines!
  Wie die walgelijke dingen verdedigt, loopt met molentjes.
  En wie ze bouwt, is een misdadiger.

  Geliked door 2 people

 3. Steven zegt:

  Wanneer komen de Europese regels dat u insecten in uw huis niet meer mag aanvallen?

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  En buitenspelende kinderen dan? (vooral de mannelijke variant) ……
  NEXIT NU! voordat we allemaal aan handen en voeten gebonden zijn en niet meer dan 23000 ademhalingen per dag mogen halen, wat een prachtige wereld gaat het worden, ……..dit is een linksche nachtmerrie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heer M zegt:

  Waarom kan ik hier geen YouTube link plaatsen ?

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Merkwaardig dat we niets horen over die afschuwelijke windmolens die honderden vogels en insecten de dood in jagen.

  Gehaktmolens worden ze ook wel genoemd.

  https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/windmolens-lekken-extreem-schadelijk-broeikasgas/

  Erg milieuvriendelijk zijn ze bepaald niet.

  ‘Windmolens lekken extreem schadelijk broeikasgas’

  Geliked door 4 people

 7. karton zegt:

  ’t Is heel verschrikkelijk met al die loslopende poezen in dit landje !

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Neemt allen een Afrikaanse asieltijger in huis, in plaats van een gewone huis-tuin-keuken-kat, beter voor het klimaat………is dit echt onze toekomst?
  Dit krijg je ervan als je honderden wereldvreemde mensen uit verschillende landen bijeen laat komen in een Brussels Zottenhuis, hen een enorme berg geld geeft en ze niet enkel met carnaval de festiviteiten laat verzinnen……..beter zou het zijn om ze apart in kleine kamertjes op te sluiten, achter getraliede vensters waardoor de bezoekers, tegen betaling, de Looneys met scherpe stokken zou mogen prikken…………terug naar de Middeleeuwen met de Linksche Lunatics.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucia zegt:

  Wat een onzin, de meeste gedomesticeerde ( dus praktisch alle katten) zijn hele slechte jagers. Mensen met katten en honden , weten dat hun honden veel beter zijn in het jagen en een vogeltje te vangen. Katten gaan eerst een heel scala aan kwetter geluiden maken, als ze iets zien dat ze prooiwaardig vinden, Nou die beestjes zijn ook niet gek , dus die zijn dan zo weg en een hond kan zich veel beter beheersen en die pakken wel heel makkelijk een vogeltje.
  Mensen die katten nemen om van muizen af te komen, zijn vaak teleurgesteld want Felix domesticus is liever lui dan moe en denkt zonder al te veel moeite heb ik ook vreten… dus ga ik me niet uitsloven, als je merkt dat de muizen weg zijn, komt het niet door de kat maar de muizen ruiken de kattengeur en zijn dan zo vertrokken .
  Heb dit ooit eens beproefd met een vriendin die kreeg van mij kattenhaar om thuis in de buurt van de muizenholen te doen, muizen pakten hun koffers, 3 dagen later weg muizen

  Geliked door 2 people

 10. Rensk. zegt:

  Alleen al het feit dat de kat Europese regels overtreedt maakt hem/haar het meest leuke en eigenzinig beest van Europa

  Geliked door 2 people

 11. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoe zit het nu met het afschieten van herten op de Oostvaardersplassen of bij Zandvoort ??? Is dat soms geen uitroeiing ???

  Ennehuhhh, hoe zit dat met de jachtpartijen van de hoge elite op de domeinen bij Apeldoorn ??? Kan iemand mij uitleggen waarom dat wel zou mogen en geen uitroeiing is ???

  Geliked door 2 people

 12. Joannes den Hollander zegt:

  @ In Europa staat de Felix catus in de top drie meest schadelijke uitheemse dieren. @
  De Rattus muzelianus staat dan toch echt op nummer twee als schadelijke en ongewenste uitheemse soort. De Rattus africanus nigra nigra, met name de ondersoort Rattus riffianus staat zonder twijfel aan de top als nummer een.

  Geliked door 3 people

 13. Roeland zegt:

  Ik heb dit stuk tekst mijn “jeweetwel” kater laten lezen. Uit protest (veel miauw), verontwaardiging en overtuiging , stemt mijn kat de volgende keer nooit meer voor de partij voor de dieren, maar net als zijn baas (ik) op Bosma van de PVV!

  Geliked door 1 persoon

 14. Tom zegt:

  Juristen worden wel eens als ‘ratten’ beschreven dus misschien komt daar de kattenhaat vandaan.

  Maar wat zou een boerderij zonder katten moeten doen? Katten zijn extreem nuttig en erg belangrijk voor de gezondheid. Zonder katten zouden we een continue muizen- en rattenplaag hebben met alle enge ziektes die daarbij komen kijken.

  Geliked door 2 people

 15. John van antwerpen zegt:

  Ik heb al ruim 30 jaar wel een kat en het zijn echt kameraden.

  Geliked door 3 people

 16. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Als katten katten niet meer naar buiten mogen, zullen muienvallen ook wel verboden worden.

  Ik stel voor, om al het ”heilige” ongedierte maar in Brussel los te laten, opdat Ursula van die lieve beestjes mag gaan lijen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Nu is Leiden in last. Uil MINERVA ook wel niet meer vrij naar buiten mogen. Ook hoogvliegende uilen vangen immers muizen !!! Hè Thierry, das nou een typisch geval van jammer.

  Like

 18. delamontagne zegt:

  Als dit artikel maar geen tweespalt brengt tussen voor-en tegenstanders van katten.
  Trouwens, katten kunnen [soms] heel goed met kleine kinderen samenwerken……………

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @delamontagne

   Dit plaatje toverde een spontane glimlach op mijn gezicht. Lief!! Katten en kinderen gaan vaak goed samen, maar dat ligt dan meestal aan de verdraagzaamheid van de kat. Kinderen gaan niet altijd zachtzinnig met ze om! Oren, staart en prikken in de ogen….
   Katten horen bij ons. Hoe anderen (buren meestal) tegen het gedrag van onze katten aankijken ligt aan ons. Laten we ze vrij rondlopen zodat ze andermans tuinen kunnen bevuilen, dan ben ik niet blij met deze katten. Onze buur heeft 3 katten, waarvan eentje het steeds weer voor elkaar krijgt om te ontsnappen, en komt dan uiteraard bij ons op bezoek. Verjagen is het enige wat we dan doen.
   Zelf hebben we 3 raskatten, die nooit op straat mogen komen. We hebben een ren voor ze, zodat ze toch heerlijk naar buiten kunnen, zonder vogels en muizen te slopen.
   Misschien is dit (ook) een geruststelling voor Tistochwat; zij is een enorme vogelvriendin! En terecht.
   En verder vind ik dat Brussel zich NIET moet bemoeien met onze dieren. Ze bemoeien zich al veel teveel met onze manieren van leven.

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 28 november 2019 om 10:59

    Zelf hebben we 3 raskatten, die nooit op straat mogen komen. We hebben een ren voor ze, zodat ze toch heerlijk naar buiten kunnen, zonder vogels en muizen te slopen.

    Heel goed! Je had me al eens verteld dat jullie er keurig voor zorgen dat een ander geen overlast ondervindt van jullie katten. Bovendien is het ook veel veiliger voor de kat zelf; zo zal hij nooit onder een rijdende auto lopen.

    Misschien is dit (ook) een geruststelling voor Tistochwat; zij is een enorme vogelvriendin! En terecht.
    En verder vind ik dat Brussel zich NIET moet bemoeien met onze dieren.

    De Brusselse dictators dienen inderdaad met hun klauwen van onze huisdieren af te blijven. Ze maken ons leven al vele jaren meer dan bitter en zuur.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   delamontagne 27 november 2019 om 22:51

   Bij mij was de minipapegaai een keer in de koelkast gevlogen omdat hij wist dat daar de appelsap stond waar hij dol op is. De deur stond per ongeluk open.
   Gelukkig zag ik hem op tijd zitten voordat ik de koelkast dichtdeed.

   Geliked door 1 persoon

 19. Alice zegt:

  Door de katten is de pest in Europa gestopt. Ratten hebben vlooien die de pest verspreiden. De pest heeft ongeveer 1/3 van de Europese bevolking uitgeroeid. Katten werden al door de Pharos aanbeden als goden en een kat is opeens een exoot? In Europa hebben we de Lynx maar die is bijna uitgeroeid door mensen. De huiskat is al sinds de middeleeuwen hier en zijn fantastische dieren die huizen en horeca muisvrij houden. Zodat we geen muizengif hoeven te strooien.

  Geliked door 2 people

 20. de sluwe vos zegt:

  Linkse logica: niet inheemse dieren en planten verstoren het natuurlijke evenwicht en moeten bestreden worden. Niet inheemse vluchtelingen, altijd negers en moslims moeten we met open armen ontvangen want zij komen ons verrijken.

  Geliked door 2 people

 21. Lis zegt:

  Niet iedereen houdt van katten en dat mag. Mensen met een buitenvolière zijn er ook niet dol op en begrijpelijk. Ik heb alle reacties op deze berichten gelezen en mij schoot juist iets anders te binnen. Ik heb zelf katten die niet buiten komen, behalve in een ren. Maar als men last heeft van katten, dan wordt dit niet altijd met zachte hand aangepakt. Momenteel circuleert een foto op internet van een stuk vreten (jongen wil ik dat niet noemen) die een kat mishandelt en dit fotografeert. Ook ken ik uit het verleden afschuwelijke films en foto’s van katten die mishandeld worden door de bekende ‘lichtgetinte jeugd’.

  Als katten op deze manier in de ban worden gedaan, is er dan een risico dat katten die nog wel buiten lopen hun leven helemaal niet meer zeker zijn? Is deze ‘wetgeving’ geen vrijbrief om katten te vermoorden? Ik ben van mening dat een eigenaar altijd zelf verantwoordelijk is voor zijn dieren en dat niemand anders last van jouw huisdier mag hebben. Maar iemand die bij mij thuis mijn katten iets doet, heeft een probleem. En als ik op straat dierenmishandeling zie, kan ik ook niet rationeel meer denken, maar jeuken mijn handen. Ik ben echt bang dat dit muisje een heel vervelend staartje gaat krijgen. Al hoop ik uiteraard van niet.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Lis 28 november 2019 om 15:08

   Niet iedereen houdt van katten en dat mag. Mensen met een buitenvolière zijn er ook niet dol op en begrijpelijk.
   (…)
   Ik heb zelf katten die niet buiten komen, behalve in een ren.
   (…)
   Ik ben van mening dat een eigenaar altijd zelf verantwoordelijk is voor zijn dieren en dat niemand anders last van jouw huisdier mag hebben.
   Maar iemand die bij mij thuis mijn katten iets doet, heeft een probleem. En als ik op straat dierenmishandeling zie, kan ik ook niet rationeel meer denken, maar jeuken mijn handen.

   Mee eens. Geen enkel dier mag mishandeld worden.
   Maar andermans katten kunnen iemand tot waanzin drijven.
   Ik heb elke dag last van vier katten van anderen en daar ben ik helemaal niet blij mee.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s