Boeren leggen met trekkers Europese hoofdsteden plat

Screenshot_176

(Door: Leanne Sneep)

In navolging van de Nederlandse boerenprotesten gaan deze week ook Duitse, Franse en Ierse agrariërs de straat op. De motivatie van de Europese boeren verschilt, maar allemaal maken ze zich zorgen over sowieso één ding: hun toekomst. Vier protesten op een rij.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Verzet. Bookmark de permalink .

10 reacties op Boeren leggen met trekkers Europese hoofdsteden plat

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Hier blijkt de negatieve uitwerking van het kapitalisme. Kapitalisme is verre te verkiezen boven socialisme en/of communisme maar kent ook ontsporingen.
  De macht van de inkopers van de gezamenlijke grootwinkelbedrijven is zo groot dat zij de markt kunnen beheersen. De producenten van levensmiddelen, de boeren, kunnen niet op tegen deze macht en worden ver onderbetaald voor de producten die zij leveren. Zij worden gedwongen om te leveren onder de kostprijs.
  De overheid dient hier in te grijpen door wettelijke minimumprijzen vast te stellen voor de betaling aan de boeren. Dit houdt in dat de inkopers, resp. de grootwinkelbedrijven, verboden moet worden om de boeren te dwingen te leveren onder de kostprijs.
  Een dergelijke regeling behoort onder normale omstandigheden tot stand te komen aan een onderhandelingstafel maar het organisatiemodel van de agrariërs maakt dat niet mogelijk, vandaar dat zij actie voeren tegen de overheid. De overheid dient nu op te treden voor de benadeelde partij, zijnde de boeren.

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ M.A.L. Sion (28 november 2019 om 12:31)

   Dames en Heren.

   Het probleem is groot, groter, nog groter, nog veel groter en grootst. Rupsje nooit genoeg wil veel, wil meer, wil nog meer, nog veel meer, wil het meest, wil alles. Zij letten op de kleintjes, vooral die van zichzelf. Dit onder het motto, veel peanuts is ook een hele berg. Zij zijn bezeten door de obsessie van het principe van concurrentie. De concurrenten moeten kapot. Alles en iedereen moet kapot. Zij zijn grote stoere jongens. Zij willen alles. Zij menen alle rechten te hebben. Zij staan boven de wet. Zij houden met niets en niemand rekening. Zij willen het onderste uit de kan. Zij willen alles voor zichzelf. Zij hebben geen gevoelens en geen geweten. Zij lopen over lijken.
   Competitie is sportief. Concurrentie is agressief en destructief.
   Goot, groter, nog groter, nog veel groter, grootst is gewoon TE GROOT !!!

   Like

  • Harry zegt:

   Goed gezien , Malsion !
   De smeerlappen zitten in de handel !
   Spreek er wel eens en die vertellen dan trots ” dat ze iets voor een heel lage prijs hebben kunnen AFPAKKEN ” !
   ZO ZIEN ZE DAT !
   Prijzen gaan soms meer dan over de kop en dan stellen ze dat zij er mee blijven zitten als het niet verkocht wordt !
   Net als misdadigers , geen empathie .
   Als je in de supermarkt negentig euro en drie cent af moet rekenen , blijven ze met hun hand voor je neus zwaaien totdat ze die drie cent ook nog hebben !
   Verdomde kruideniersmentaliteit .
   Mijn sympathie ligt bij de boeren !

   Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Wij hebben een Overheid zonder ook maar enige visie. Zij zijn enkel bezig met zichzelf. Dat moet intussen toch voor iedereen goed duidelijk zijn

   Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Extra wrang is dat Frankrijk jarenlang met afstand koploper was in het binnen hengelen van Europese landbouwsubsidies, geld dat waarschijnlijk voor van alles en nog wat is gebruikt behalve voor de landbouw.
  En zoals Sion 12.13 al zegt, het machtsmisbruik door grootwinkelbedrijven.
  Alsof iedereen ineens naar de concurrent zou lopen als de melk een dubbeltje duurder is.

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.destentor.nl/hardenberg/vechtdal-boeren-maken-protestlied-op-ramses-shaffy-ploeg-mest-zaai-voer-melk-oogst-en-bewonder~af6de26a/?referrer=https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/meesterlijk-creatieve-boeren-maken-protestlied-ploeg-mest-zaai-voer-melk-oogst-en-bewonder/

  Vechtdal-boeren maken protestlied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’

  VIDEO UPDATENiet zonder ons, niet zonder ons! Uit volle borst brullen enkele tientallen boeren en boerinnen uit het Vechtdal de laatste regels van het lied waarmee hun vereniging ‘De boer als Gastheer’ het eerste lustrum luister bij zet. Enerzijds is het een protestsong in deze voor boeren barre tijden, maar het lied ademt vooral ook saamhorigheid en trots op hun roeping. De klassieker ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van de Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy dopen ze om tot ‘Niet zonder ons’, met als refrein ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Ze zouden het EU gebouw moeten belegeren en uithongeren !!

  Like

 5. karton zegt:

  De blokkades van de diverse hoofdsteden kan mij niet lang genoeg duren.
  De regeringen in de diverse EU-landen hebben nu lang genoeg de tijd gehad om wat wat voor de boeren én de overige bevolking te doen, niets van dat alles. “Uitknijpen dat klootjesvolk” , denkt Brussel. Tijd voor een nog véél groter protest tegen die vermaledijde EU met zijn armoede-brengende “politiek”.
  NEXIT en wel z.s.m.

  Like

 6. Pingback: Stop de globalistische waanzin! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s