“Mission Lifeline” verliest proces tegen Pegida

Screenshot_5

Pegida-oprichter Lutz Bachmann won het proces tegen de smokkelaarsorganisatie “Mission Lifeline”.

(Vertaling: E.J. Bron)

De private “zeenood redders” van de organisatie “Mission Lifeline” uit Dresden mogen “smokkelaarsorganisatie” genoemd worden. Dat heeft de arrondissementsrechtbank Dresden op 22-11-2019 bevestigd, werd nu bekend.

PI News (2)

De advocaten van “Mission Lifeline” – men zit kennelijk goed in de slappe was – hadden de voorzitter van Pegida e.V., Lutz Bachmann, evenals de Pegida Stimuleringsvereniging e.V. aangeklaagd tot de betaling van een boete van € 250.000,-. De smokkelaarsorganisatie was van mening dat Pegida een omissie-verklaring had overtreden.

Volgens deze verklaring werd Pegida in februari 2019 door de arrondissementsrechtbank met de betaling van een boete gedreigd wanneer zij “Mission Lifeline” een “crimineel agerende, private smokkelaarsorganisatie” respectievelijk “wetsovertreder” noemt.

De met een schip op Malta al lange tijd vastzittende smokkelaarsorganisatie zag zich nu in haar rechten geschonden op grond van een Pegida-posting. De arrondissementsrechtbank zag dat anders: ze ziet geen schendende handeling van de kant van Pegida, omdat de “beschreven bijvoeglijke naamwoorden in de uitlating ontbreken”.

Al in de zomer van 2018 had overigens het gerechtshof Dresden een vonnis van de arrondissementsrechtbank voor nietig verklaard en principieel beslist dat het noemen van zeenood redders als “smokkelaars” geen smaadkritiek is, maar behoort tot de vrijheid van meningsuiting.

Voor zover “Mission Lifeline” een smokkelaarsorganisatie wordt genoemd, ziet de arrondissementsrechtbank geen schendende handeling in het kader van de omissie-verplichting. Met andere woorden: “Mission Lifeline” mag smokkelorganisatie genoemd worden.

Bovendien moet “Mission Lifeline” de kosten van het proces betalen. Het is bekend dat “Lifeline”, wiens kapitein Claus-Peter Reisch in Malta voor de rechter staat, o.a. door de katholieke kerk financieel wordt ondersteund.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland, gezond realisme, Justitie, Linkse Kerk, NGO. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Mission Lifeline” verliest proces tegen Pegida

 1. Marc zegt:

  Fijn natuurlijk dat de ‘rechtsstaat’ hier blijkt te werken, maar feit blijft dat er binnen de rechterlijke macht zich kennelijk figuren ophouden die gerechtigd blijken om zulke vonnissen te vellen als waarmee de integriteit van leden van het volk vernietigd kan worden.

  Hoe kunnen dit soort rechters van hun taak ontheven worden?

  Dat is de vraag.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Ik las ooit in een bepaald dieren-verhalenboek over een zekere Larus, een soort Viking, die blijkbaar ook nergens bang voor leek en overal op rooftocht ging waardoor hij uit zijn gemeenschap werd verstoten. Ofschoon hij wel een meisje van een stel wolven redde moest Larus hierna alsnog vertrekken en kreeg hij een kristal mee dat hij een enkele keer kon redden in tijd van gevaar.
  Toen verzamelde hij een heel stel ander plunderaars en rouwdouwers om zich heen om wederom te gaan plunderen in allerlei dorpen waarna zij echter het niet konden opnemen tegen het barre klimaat, wervelstormen, smeltende sneeuw, een stijgende zeespiegel en hierdoor liepen Larus en zijn rovers het gevaar om te verdrinken! Toen zette hij hierna het toverkristal in waarna alle rovers in meeuwen veranderden en zij zo aan verdrinkingen ontsnapten!
  Hun gedrag bleef echter hetzelfde daar meeuwen ook steeds blijven roven stel, ruziemaken en normen, golven, regen en kou moeten trotseren, gelijk aan allerlei “vluchtelingen, asielzoekers en moslims” die hier ook willen roven, stelen en ellende aanrichten al zullen velen van hen op de Middellandse Zee juist door de weerelementen worden gedood en Europa godzijdank NOOIT bereiken!

  Like

 3. fleckie zegt:

  Het zou me ook niet verbaasd. hebben, als. ‘ DE’. OKTOPUS. hier. niet weer. de. hand. in. had. gehad,! maar. Ja, ‘ de’ zeer. beminde ( domgehouden) gelovigen, brengen immers. genoeg ( verplichte). Kirchensteuer op, waaruit e.e.a. uit. gefinancierd kan worden,( nietwaar)……..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s