De Aarde is groener geworden

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Uitkomsten van een omvangrijk NASA-onderzoek

Meer dan twee decennia lang hebben twee satellieten van de NASA alle mogelijke plaatsen van de wereld met korte tussenpozen steeds opnieuw gefotografeerd. Het verrassende resultaat: de Aarde is groener geworden.

Die Freie Welt

Uitbreiding van de woestijnen? Kappen van het regenwoud? Rooien van groene gebieden voor de industrie en stedenbouw? Dat kan allemaal ten dele wel kloppen. Maar in zijn totaliteit is summa summarum de Aarde in de afgelopen decennia groener geworden.

Tot dit inzicht zijn wetenschappers van de Amerikaanse ruimtevaartautoriteit NASA en de Universiteit Boston gekomen (zie bericht “Focus-Online”). De NASA had meer dan twee decennia lang d.m.v. twee satellieten elke denkbare plek op Aarde steeds opnieuw gefotografeerd.

In veel landen in de wereld werden bossen aangeplant. Niet alleen in Europa. Vooral in China heeft men geprobeerd om door bebossing de uitbreiding van de woestijnen (bijvoorbeeld de Gobi-woestijn) te verhinderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat zou ook globaal te merken zijn. Ook India zou daar aan bijgedragen hebben, doordat daar geprobeerd werd om woeste gronden in groene gebieden te veranderen en meer land voor de akkerbouw te winnen. Europa staat op de derde plaats wat betreft het proces van groen maken. De bossen breiden zich verder uit.

De som van alle groene oppervlaktes die in de afgelopen twintig jaar op Aarde nieuw zijn ontstaan, komt overeen met de grootte van het hele Amazonegebied. Desondanks is het kappen van het regenwoud in de tropische regio´s een reden tot zorg. Hier zou men, aldus de onderzoekers, actief moeten worden en de regenwouden beter beschermen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De Aarde is groener geworden

 1. Jan Noordijk zegt:

  Jesse Klaver wil het nog veel groener hebben….

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Als de hoeveelheid CO2 stijgt zal het nog veel groener worden op onze aarde.

   Like

   • Paula Hansen zegt:

    Inderdaad. Ben bang dat de klimaatidioten dit niet snappen. Ze hebben ervoor gekozen om te vechten tegen de bierkaai. Hoe is het toch mogelijk dat ze zichzelf zo voor de gek houden!

    Like

  • BigLJohn zegt:

   Jan Noordijk; ….Jesse Klaver wil het nog veel groener hebben….Dat is toch geen probleem ? We stoppen Klaver in een bad met groene verf. Daarna ziet hij er uit als een marsmannetje en ziet hij door zijn groen geworden ogen dat de hele wereld groen is geworden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Harry Willemse zegt:

  Zijn ze bij de NASA nu helemaal gek geworden. Dit strookt totaal niet met wat links de wereld aan het voorliegen is. Derhalve ultra rechtse propaganda.

  Like

 3. Corné zegt:

  Dan Nederland. Kijk maar om je heen. Zowel de gemeenten, de rijksoverheid en Staatsbosbeheer, maar ook Natuurmonumenten gaan als bezetenen te keer. Overal worden veelvuldig bomen gekapt. Zogenaamd omdat de bomen ziek zijn of overlast vormen. De werkelijke reden is dat het goud geld oplevert! Juist ja, biomassa! Voor de opstook. Staatsbosbeheer scoort zo’n vijfentwintig miljoen euro per jaar!

  Like

 4. bobzelf zegt:

  JE VERWACHT HET NIET HE ??

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Zeer interessante longread over de spirituele wortels van klimaatactivisme in het nationaal-socialisme.
  Een reünie met oude “vrienden”, waaronder Prins Bernhard.
  https://www.interessantetijden.nl/2019/11/29/wewelsburg/

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  CO2 CO2 Meer meer meer!!!! CO2 CO2 Meer meer meer!!!! CO2 CO2 Meer meer meer!!!!

  Like

 7. Paula Hansen zegt:

  Zo zie je maar hoe we voor de gek gehouden worden. Laatst nog dit meegemaakt. Hier bij ons in het dorp heeft iemand zijn nog niet eens zo oude woning kompleet op de kop laten zetten. Laatst sprak ik hem. Tjonge zei ik. Dat was een klus. Ja vertelde hij, ons hele huis is nu klimaatneutraal (alleen al bij dat woord gaan mijn haren overeind staan). Dan zijn wij alvast voorbereid op de toekomst. Alle muren en ramen potdicht. Een afzuigsysteem (vast wel bekend bij de lezers) Gasloos. Warmtepomp (zo’n joekel vooraan de woning, ook nog eens in de voortuin). Een stroomvretende Tesla voor de deur (leasebak, anders niet betaalbaar). Zonnepanelen over het totale dak van een grote schuur (op zich niets mis mee natuurlijk). Maar wat schetst mijn verbazing (ook niet zo verbazingwekkend trouwens ) toen het laatst koud was kwam er rook uit de schoorsteen. Een houtkachel! En stapels hout achter het huis. We hadden hem al een paar weken daarvoor druk met hout in de weer gezien. Deze meneer werkt bij staatsbosbeheer (en is iemand die staat achter de bomenkap voor biomassa verbranding) Die heeft vast zo zijn voordeeladresjes voor hout. En stookt dus toch een houtkachel naast de warmtepomp om het warm te houden in huis. Tjonge jonge. Wat klimaatneutraal toch hè!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s