VN: Zimbabwe staat voor zelf veroorzaakte hongersnood

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

De onteigening en verdrijving  van de blanke boeren in Zimbabwe wreekt zich extreem. Het land staat voor een zelf veroorzaakte hongersnood.

Duits - Zuerst

Een ambtenaar van de VN waarschuwt dat Zimbabwe aan de rand van de door de mens veroorzaakte honger zou staan. Meer dan 60% van de 14 miljoen inwoners van het land gelden volgens een onderzoek als levensmiddelen-onzeker.

Hyperinflatie, natuurrampen en economische sancties zouden tot de geïdentificeerde oorzaken behoren. Maar wat de VN bewust verzwijgt: de onteigening en verdrijving van grote blanke boeren, die het land tientallen jaren lang voldoende verzorgden en van Zimbabwe zelfs een netto exporteur van voedingsmiddelen maakten, vormen een belangrijke reden van de verzorgingscrisis.

Vrouwen kinderen zouden “de zwaarste last van de crisis” dragen, waarbij 90% van de kinderen in de leeftijd van zes maanden tot twee jaar niet genoeg te eten zouden krijgen.

Hilal Elver, de speciale verslaggeefster van de VN voor het recht op voeding, vertelde tegenover de BBC over haar resultaten na een bezoek van elf dagen aan het land. “Ik kan de urgentie van de situatie in Zimbabwe niet genoeg benadrukken”, zei ze, en ze voegde er aan toe dat de crisis steeds erger zou worden.

Ze zei dat veel van de mensen die ze ontmoette zich slechts één maaltijd per dag konden veroorloven en dat de meeste kinderen verkommerd waren en een te laag gewicht hadden. “De gruwelijke verhalen, die ik van grootmoeders, moeders of tantes gehoord heb, die wanhopig proberen hun kinderen te midden van de dagelijkse nood tegen de honger te beschermen, zullen bij me blijven.”

In het hele land is op het platteland en in stedelijke gebieden chronische ondervoeding wijdverbreid. Droogtes en onregelmatig weer hebben de economische productie verminderd, terwijl de heersende inflatie de problemen heeft vergroot.

Mevrouw Elver zei dat de bewoners van Zimbabwe met wie zij sprak “verklaarden dat zelfs wanneer er over het algemeen levensmiddelen in supermarkten verkrijgbaar zijn, de erosie van hun inkomens in verbinding met een exploderende inflatie van meer dan 490% hen levensmiddelen-onzeker maakten.”

Zij identificeerde ook andere oorzaken die aan de crisis zouden bijdragen, inclusief de wijdverbreide corruptie en economische sancties.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, Afrika, Barbarisme, Censuur, Communisme, corruptie, Desinformatie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Racisme, Rotzakken, socialisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

32 reacties op VN: Zimbabwe staat voor zelf veroorzaakte hongersnood

 1. Tistochwat zegt:

  Moeten die negers maar niet zo stom zijn.
  Wie bijt nu de hand die je voedt?

  Eigen schuld, dikke bult.

  Geliked door 6 people

 2. Rensk. zegt:

  Nou Hoppa ook allemaal naar Europa. Zodat ze hier de blanken uit hun huizen en bedrijven kunnen jagen. Jeffrey Afrigue als aanvoerder. Maar eerst weer een giro 555 opkalefateren. Zodat het geld weer in de zakken van de corrupte leiders terecht komt. Straks weer zielige afrikaantjea zodat er weer op ons schuldgevoel ingespeeld kan worden. Gadverdamme wat begint het een ongelofelijke kutwereld te worden, maar wel gaaf volgens het gestoorde piefke Rutte. Gaaf wat een woord voor een premier. Zou ie ook keigoed in zn woordenschat hebben? Of super? Of kech? Zou hij ook spreken van afpakjesdag? (9000mensen de afgrond instorten)Net als die halve gare rijksambtenaren bij de belasting? En dan mekaar aanstoten en lachen? Net als Rutte een keer met Halbe Zijlstra op een terrasje deed? Twee stukken onbenul. Zij zijn het grote voorbeeld en die mores gaat door het hele ambtenarenapparaat. Eng heel eng.

  Geliked door 5 people

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Verdiende loon voor zimbabwe. Kunnen wij straks weer de portemonnee trekken om die lui in leven te houden. Bericht aan mevrouw Kaag, gelieve niets te geven aan uw vriendjes daar. U heeft ons al genoeg geld gekost. ps. Voor collectes niet aanbellen.

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Waar je teveel mensen op een kluitje zet breken ook geregeld hongersnoden uit ofschoon linkse dictators als Lenin, Trotski en Stalin in Rusland kunstmatige hongersnoden veroorzaakten die miljoenen Russen het leven kostten daar ze al het graan liever aan de Duitsers cadeau deden!

   Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  De enige groep die wél werkte uit het land verdrijven en de armoede en hongersnood als onoverkomelijk (nood)lot accepteren, ….de import van voedsel en andere dagelijkse benodigdheden worden duurder dan voorheen, een recessie en de economie stort er als een kaartenhuis ineen, met een burgeroorlog en stammenstrijd als gevolg, een uittocht naar de EU zal volgen en ………..Europa volgt binnenkort dit noodlot.

  Geliked door 2 people

 5. bigljohn zegt:

  Straks begint het gezeur op RTL 4 weer; Geef voor de mama’s, geef een kind te eten, geef, geef, geef. Van mij krijgen ze helemaal NIETS. Ze kunnen van mij de tering krijgen die koppensnellers die boeren vermoorden en die totaal niets, maar dan ook niets in hun mars hebben. Een dier in de natuur bouwt nog een nest en is zelfvoorzienend. Maar een Afrikaan is de tegenpool van zo’n dier. Hij verwoest de infrastructuur van zijn eigen en van anderen, en is als achterlijk mens geen knip voor zijn neus waard.

  Geliked door 8 people

 6. Blaffertje zegt:

  Jammer dan.
  Dat komt omdat ze dom zijn, ontzettend dom, lui en fokken als konijnen.
  Ze vreten geen flikker uit en wij die hun welvaart brengen worden verjaagd of vermoord.
  Een oom en tante van mij hebben in Z.Afrika gewoond en waren echt geen onaardige mensen en voor hun hulpje ook niet, maar ze vertelden ons dat ze die mensen altijd en eeuwig achter de vodden moesten zitten anders deden ze niks.
  Dan lagen de hulpjes op bed te pitten, waren ineens weggegaan zonder aanleiding of ze zaten ergens te niksen als ze moe waren van de afwas, of het stoffen.
  Als ze hun loon hadden gekregen zagen ze ze meestal niet eerder weer dan dat het geld op was en dan wilden ze weer werken.

  en dan de verhalen van een vriend van mijn vader die als hulpverlener er naar toe gezonden werd.
  Hij legde ze uit hoe ze een kettingzaag en een tractor moesten onderhouden en dan gebeurde het nog dat ze de kettingzaagmotor lieten verbranden omdat ze er niet genoeg olie in deden.
  Na een half jaar weg te zijn geweest, kwam hij weer terug en de tractor stond op dezelfde plaats als toen hij wegging en hij was verroest.
  De landarbeiders lagen in de schaduw en de akker was verwaarloosd.
  Zijn conclusie en de mijne “laat ze er maar in smoren. Wat je ze ook leert ze zijn te bedonderd om te werken”

  Geliked door 10 people

 7. Rensk. zegt:

  En vooral de VN is mede de oorzaak. Blijf met je takken uit andere landen zodat ze eindelijk zelf maar eens volwassen moeten worden. Aan het handje houden? Zal de komende eeuwen niets maar dan ook niets oplossen. Het zal alleen maar nog meer problemen geven. Domheid ten top met die mensen in de VN die er zitten voor hun riante salaris. Daarom worden hier in Nederland de toeslagen en zorgtoeslagen en subsidies en dergelijke nooit afgeschaft. Omdat er dan ambtenaren werkeloos worden. Dat is de werkelijke reden. Rutte b.v. heeft 700 adviseurs. Ik geloof dat er al een miljoen ambtenaren zijn en er komen er steeds meer bij door steeds meer regels. Allemaal uitvreters stuk voor stuk

  Geliked door 4 people

 8. En wat willen ze daar bij de Verenigde Nazie’s dan.
  Dat de wereld weer te hulp schiet zodat er nog meer geld naar de beruchte top van dat apenland gaat, waarbij de VN zich dan weer op de borst kan kloppen met het verhaal dat ze zo goed geholpen hebben in dat shithole.

  Dat de VN dat dan lekker betaald uit hun eigen budget en de rest van de wereld met rust laat.
  Dat land is sinds de vorige eeuw niks, het land wordtniks en het land zal ook nooit niks zijn zolang daar apen in de regering zitten.

  Geliked door 4 people

 9. guusvelraeds zegt:

  Zelf veroorzaakte hongersnood in Zimbabwe.

  Maar in Europa is het nog vele malen erger.

  In Europa is de klimaat noodtoestand uitgeroepen omdat we een zelf veroorzaakte klimaat ramp over ons afgeroepen hebben.

  In Zimbabwe hebben ze op moment alleen maar negers in de aanbieding dus de zelf opgeroepen hongersnood zal de eerste 100 jaar niet minder worden.

  Gelukkig hebben we in Europa een voortvarende bestuurselite van louter mafklappers die het klimaat voor ons gaan aanpakken.

  Eerlijk is eerlijk ik zie eerder gebeuren dat de negers de hongersnood oplossen dan dat de mafklappers in Brussel het klimaat probleem oplossen dat in werkelijkheid geen klimaat probleem is.

  Maar toch vandaag op de eerste pagina van de Volkskrant.

  ¨De wereld stevent af op een klimaat ramp¨ steeds meer kustplaatsen dreigen onder water te komen staan wegens de klimaat verandering¨.

  Gelukkig hebben ze niet geschreven ¨komen blank te staan¨ stel je voor dan was de ramp niet meer te overzien geweest.

  Geliked door 7 people

  • bigljohn zegt:

   guusvelraeds; Komen blank te staan….Kelders komen blank te staan. Een links blad schreef eens; Door de overstromingen kwamen vele kelders WIT te staan. Omdat dit zo belachelijk was werd na kritieken het woord WIT weer ingeruild naar BLANK ! (Bron Jensen.nl)

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Klopt helemaal. Dat komt omdat ze algoritmes hebben ontworpen die een ingeleverde tekst controleert op bepaalde woorden die men politiek correct niet meer wenst. Het algoritme vervangt dan het niet gewenst woord in een gewenst woord. Ze zagen zelf hoe belachelijk dat ze bezig waren en hebben schielijk snel gecorrigeerd voordat ze het lachertje van de klas werden. Zijn ze inmiddels toch al.

    Geliked door 1 persoon

 10. Blaffertje zegt:

  Luister maar eens naar Steve Hofmeyr.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Steve_Hofmeyr

  Geliked door 4 people

 11. IkBenHet zegt:

  Mooi man. Lekker laten kreperen. Kunnen ze ook niet hier naartoe komen.
  Zal echter wel een rits giro nummers en vrachtladingen hulpgoederen worden.
  Geeft gul. Alleen gezonde en weldoorvoedde black beauty’s kunnen de reis aan.

  Geliked door 1 persoon

 12. Harry Willemse zegt:

  Goh wat zielig. Ik ben bang dat ik daar vannacht niet van kan slapen. Gelukkig weet ik wel een oplossing. Men kan daar misschien nog wat boerderijen van blanken onteigenen, heeft in het verleden ook zo goed gewerkt.

  Geliked door 1 persoon

 13. Harry Willemse zegt:

  Aanvulling op mijn eerder reaguursel. Dit gaat waarschijnlijk ook in Zuid-Afrika gebeuren en ook daar zal ik nachten van wakker liggen, mede omdat het verhaal van zaaien en oogsten bij de rijkelijke gepigmenteerde medemens niet goed is doorgedrongen.

  Geliked door 3 people

 14. henk verhoef zegt:

  Zuidaftrika is de volgende dier aan de hongers nood gaat ) zuidafrika is net als europa ook het afval putje van de afrikaanse kansloze migratie)
  “GELUKKIG” heeft de links nederland een belangrijke rol gespeelt ditt allemaal voor elkaar te krijgen via hulp aan de lokale linkse partijtjes

  volgende stap van links — europa
  zal wel steeds meer en meer in competitie met de islam zijn voor de werreld dominatie

  WIE ZAL DE EERSTE KERMBOM GEBRUIKEN

  Geliked door 2 people

 15. Steven zegt:

  ahhh.. dan krijgen we straks de ‘hongersnood vluchtelingen’ zoals de EU ze straks gaat noemen om te rechtvaardigen dat ze deze kant op gaan komen.

  Geliked door 2 people

 16. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Had in mijn vorige computer een stel foto’s van de prots en praal in de paleizen van Mugabe.
  Jazeker u leest het goed; paleizen, hij had er meen ik een stuk of vijf.
  Je viel letterlijk van de ene in de andere verbazing, goud en juwelen in overvloed, net als slechte smaak overigens.
  Maar zelfs nu nog zijn er mensen die hem aanbidden als een godheid, zijn vele vrouwen en kinderen zwelgen nu elders in hun weelde terwijl zijn onderdanen van de honger geen ontlasting hebben in een van de vruchtbaarste landen van heel Afrika.
  Ooit de graanschuur van Afrika.
  Nu staan prima tractoren langs de kant van de weg kapot te roesten omdat er een lekke band aan zit. Gecultiveerd land is binnen enkele jaren weer wildernis of oerwoud.
  Onbegrijpelijk, in alle takken van sport waar hardlopen aan te pas komt zijn ze onverslaanbaar, maar thuis zijn ze te beroerd om hun ene voet voor de andere te zetten….

  Geliked door 1 persoon

 17. Heniusz zegt:

  Wat “zielig” toch allemaal weer… Zou zeggen: Eigen schuld.. Geef principieel al decennia helemaal niets aan deze “zieligheid” en deze jeremiade van zo’n V.N. muts gaat daar niets aan veranderen. Al vaker gememoreerd: Wil je Afrikanen die werken? Haal alleen vrouwen…. Maar ook die hebben we eigenlijk niet nodig.

  Like

 18. ruud beijer zegt:

  Vraag of ze allemaal naar Nederland komen. Hier staat hun huis en uitkering klaar.
  Kom maar hoor de Nederlanders betalen wel. Allemaal zielig.

  Geliked door 1 persoon

 19. karton zegt:

  Ik hoor en zie het linkse volkje in Nederland nóg joelen en dansen op straat nadat Zimbabwe zich had ontdaan van alle mensen die voor enige welvaart in dat land hadden gezorgd : de blanken.
  Álle macht aan de eigen bevolking !!!! Alle negers héél erg blij, maar nu houden ze hun klauwen weer op bij hun voormalige “overheersers”. Laten ze het mooi zelf uitzoeken en anders maar honger; ik heb geen medelijden met zulk soort.

  Like

 20. Gerrit zegt:

  De eerste Boeren (60) uit Zuid-Afrika zijn naar Rusland gegaan om daar te gaan “Boeren” Er wordt verwacht dat er veel gaan volgen. Vakmensen en daar is land genoeg beschilkbaar . Blijven in Zuid-Afrika heeft geen zin omdat de regering de moorden op de blanke Boeren zelfs aanmoedigt. Altijd in angst leven, vooral de vrouwen, want de man wordt vermoord en de vrouw en kinderen gaan dan uit angst weg uit de boerderij. Sommige boeren hebben dan nu in hun familie een vreemde geschiedenis. Eerst als Franse Hugenoten gevlucht naar Holland. Dan naar de Kaap en vandaar gevlucht voor de Britten naar de Boeren republieken en nu weer naar Rusland……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s