Fijne 1e Advent!

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag begint officieel de “stilste tijd in het jaar”. Nog maar 24 dagen dan is het Kerstmis. Weken, waarin onze tradities er voor zorgen dat de glans van lichtjes, verbaasde kinderogen, sfeervol versierde tuinen en de geur van kerstgebak en dennennaalden af en toe een genadige sluier over de realiteit leggen.

PI News (2)

We zijn ermee bezig ons huis te versieren, cadeaus voor onze geliefden uit te zoeken, misschien weer een keer mensen te ontmoeten die we een lange tijd niet gezien hebben om bij Glühwein gezellig over oude tijden te praten. Eén keer per jaar laten we ons graag afleiden van de waanzin die zich meester gemaakt heeft van ons land.

Maar uiterlijk wanneer we de eerste islampaaltjes voor de kerstmarkt passeren, is deze tijdelijke illusie verdwenen, die velen van ons toch zo graag zouden vasthouden. We worden wakker uit een korte droom van een kersttijd zoals deze vroeger was en zien onszelf terug in een crisisgebied, waarin gewapende politie op kerstmarkten patrouilleert, die, ondanks camouflage, wegens het aanwezige gevaar tot vestingen werden verbouwd. Men heeft de veiligheid van ons afgepakt en onze onbekommerdheid geschonden. En niets kan ons dat op den duur verdoezelen.

Toch en juist omdat de situatie is zoals ze is, zouden we deze tijd van de voorbereiding op het kerstfeest voor onszelf moeten behouden en hem zo go goed mogelijk niet moeten overlaten aan de invloed van de verschrikking, die uitgaat van het geïmporteerde geweld en de haat op alles wat ons dierbaar is. Laten we er samen in geloven dat we op zekere dag de veiligheid terug zullen halen. Misschien is daarvoor niet alleen veel inspanning nodig, maar ook een wonder, maar wanneer anders dan in de kersttijd moet je in wonderen geloven.

Ik wens alle lezers een vreedzame, ingetogen Adventstijd en een fijne Adventszondag.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Kerstmis. Bookmark de permalink .

23 reacties op Fijne 1e Advent!

 1. ruud beijer zegt:

  Ik wens alle PVVers en Fvders fijne kerstdagen. De overige partijen die ons land verraden die wens ik de muur toe. Hopelijk komt bijltjesdag vroeg dit jaar!

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Advent?
  Natuurlijk is het goed dat er nog mensen zijn die het geluk najagen en ondervinden in deze ‘sfeervolle’ dagen.
  Mag ik toch de feestvreugde even verpesten.
  Op de London bridge worden twee mensen vermoord door messteken van een jihadist.
  In Den Haag vindt er een steekpartij plaats.
  Ongetwijfeld is dat niet het enige. In Irak honderden DODEN bij demonstraties.
  Het is goed om met geliefden een (goede) tijd te beleven.
  Toch is het beter om wakker te worden en gezamenlijk de strijd aan te gaan om het kwaad te verdrijven. Naast de paar ‘incidentjes’, die ik vermeldde zijn er in de laatste decennia DUIZENDEN mensenlevens verloren gegaan door geweld van ISLAM – zijde. Dat moet bestreden worden.
  De ISLAM met uitgeroeid worden. Totaal.
  Vrijheid en geluk moet bevochten worden. Daarom moeten we stoppen met WEGKIJKEN en het zwaard aangorden. Er uit met die halsafsnijders. Natuurlijk gaan ze niet goedschiks. Dus moeten we ons opmaken voor het KWAADSCHIKS.
  Ondanks alles, maak er nog wat van. Goede advent.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 2 people

 3. Monalisa zegt:

  Dank u, u ook het zelfde toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bob Fleumer zegt:

  Dank voor de goede wensen, als ook maar een deel uitkomt ben ik al heel gelukkig.

  Geliked door 1 persoon

 5. Monalisa zegt:

  Een mooi artikel maar ik heb toch wel een kanttekening, je kan heet nog zo goed beveiligen zoals die foto’s laat zien maar een gek met een mes of een bomgordel en die lange rokken hou je niet tegen, waar gaan we naar toe in Europa.

  Geliked door 3 people

 6. Tistochwat zegt:

  Kerstmis? Er is geen lor meer aan.

  Vroeger, toen ik in december elke vrijdag na mijn werk in Rotterdam naar de Bijenkorf ging om daar mijn ogen uit te kijken, was het een en al gezelligheid.
  Overal kerstliedjes, een prachtig ingerichte Bijenkorf: schitterende etalages met wonderbaarlijk mooie taferelen.
  Ik kocht tassen vol bijzondere kerstboomversiering, verzorgde uitgebreide kerstdiners en versierde vol vreugde thuis een boom tot aan het plafond.

  Maar nu? Ik heb nog geen zin om ook maar één kaarsje aan te steken. Trouwens: alles is veel te duur geworden, dus ik eet met kerstmis niets bijzonders.

  Ik zal blij zijn als die decembermaand voorbij is.
  Het enige wat ik voel is de kille, donkere dreiging die boven ons hoofd hangt.

  Maar desalniettemin wens ik iedereen die de vreugde er nog wél van kan inzien, the most wonderful time of the year:

  Geliked door 3 people

  • Veel oudere mensen zullen dit herkennen. De romantiek is er ook van af. Het is een commercieel gebeuren geworden. Omdat oud/nieuw er ook aan zit te komen, heb je ook nog kans dat je kerstdagen verstierd worden door aso’s die met vuurwerk aan het klooien zijn. Altijd weer opgelucht als de “feestdagen” achter de rug zijn en op 10 januari kunnen zeggen; hé, ik merk dat de dagen weer lengen!

   Geliked door 2 people

  • hannah zegt:

   je bent echt niet de enige …. ik denk er ook zo over …. toch wens ik je het beste ….

   Geliked door 2 people

 7. Henk.V zegt:

  Dank voor de Advents wensen, webmaster Bert 🙂
  Ik wens je een tijd van ontspanning en vrede toe 🙂
  In de begeleidende tekst wordt al duidelijk gemaakt dat alles rond de Kerstviering onder druk wordt geplaatst, net als het kinderfeest bij uitstek Sinterklaas en ongetwijfeld zullen nog wel meer uitingen van de westerse cultuur wel onder de sloophamer worden gelegd. DOOR LINKS ,godbetert, om te plaats te maken voor iets ”beters”
  In theorie heb ik altijd geweten dat ”(ultra) links” wel is waar alles wat te maken had met godsdienst als opium voor/van het volk verketterde, maar in de praktijk vertaalde dat marxistische,Leninistische voornemen zich nooit in gerichte destructieve acties.
  Dat links zich nu leent voor de vernietiging van het westerse erfgoed en daarbij de hulp inroept van een ”religie” die kennelijk niet als opium voor of van het volk wordt ervaren, is in mijn ogen een GRUWEL.
  Deze GRUWEL wil ik verwoest zien. Wanneer zo’n gruwel zich namelijk ontwikkelt tot pure waanzin, dan is de tijd voor een grote permanente schoonmaak aangebroken.
  Links mag niet met zachte middelen worden weggesaneerd. Met een denkwereld die ons vernietigt moet men NIET in vrede willen leven
  Het linkse denken heeft onze ,maatschappij namelijk verzwakt en gedegenereerd en de teloorgang van de glorie van het Westen bewerkstelligd en de schande schuilt hierin dat er in onze beschaving zich wel is waart grote conflicten mogen hebben voorgedaan, maar dat over het geheel genomen de wereld ZEER heeft geprofiteerd van alle goeds waartoe het Westen in staat was!
  Daarom moet de linkse verkettering van onze leefwereld direct OPHOUDEN, want het is dankzij die onophoudelijke ondermijning dat het verraden en verzwakte Westen het gevaar loopt ten prooi te vallen aan het meest onderdrukkende systeem dat de wereld ooit zag!
  In enorme aantallen importeert politiek correct verderf, dat een bovendien een antisemitisch karakter heeft.
  En wanneer wij ons al willen bezinnen op de vraag wat wij daar tegen willen doen, dan is het antwoord daarop dat de meerderheid van de bewoners weer bij de les komt en zich letterlijk herbewapent in de ruimste zin van het woord..
  Ik geloof niet in vrede tegen elke prijs. Zo wil ik niet dat onze vrijheden ooit worden opgeofferd voor het bereiken van een vrede die ons wordt OPGELEGD. Echte vrede is niet een gevolg van opgelegde voorwaarden.Of men is volledig vrij of men is NIET vrij.

  Generaties zijn in hun denken vergiftigd toen zij in opvoedingssituaties belandden.
  (Groot)ouders die schoolgaande (klein) kinderen hebben , bedenk dit. Neem met uw kinderen of kleinkinderen door wat zij op school leerden en zet daar vraagtekens bij.
  Het is de hoogste tijd voor een grote ommekeer in de maatschappij.
  De immer positieve Robert Jensen gelooft er in.
  Ik hoop van ganser harte dat hij gelijk krijgt.

  Ik wens jullie lezers Vrede ! ( Shalom 🙂

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   Henk.V 1 december 2019 om 12:02

   De immer positieve Robert Jensen gelooft er in.

   Ik kan niet meer zonder de ‘peptalk’ van Robert Jensen.
   Elke dag zinkt de moed me verder in de schoenen.
   Je kan niet leven als je ‘alleen maar’ moet vechten.

   Als je bedenkt dat ‘allah’ = satan, wordt alles duidelijk, maar dat mag je natuurlijk niet zeggen. Dan verslijt men je voor gek. Nou ja, dat moet dan maar.

   Geliked door 2 people

   • M. zegt:

    Als men je voor gek verslijt is dat hun tekortkoming niet de jouwe.
    Alles is duidelijk voor wie wil zien.

    Ik wens u evengoed mooie dagen toe en dat u toch nog iets speciaals mag gaan eten en zelfs een kaarsje gaat branden zodat u even het gevoel heeft te leven zonder de waanzin van de wereld.

    De linkse waanzin weet dat ze aan het verliezen zijn maar men word dik betaald voor dat liegen en dat is de reden dat men alleen maar kan blijven liegen anders worden ze niet meer dik betaald.
    Zelfs als niemand ze meer gelooft blijven ze gewoon liegen en maken zich daarmee totaal belachelijk wat voor steeds meer mensen zichtbaar word.
    Dus dat is heel mooi. Laat de moed niet zakken.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    M. 1 december 2019 om 22:00

    Alles is duidelijk voor wie wil zien.

    Vaak wou ik dat ik maar niet ‘zag’.
    Ik geef het nog maximaal vijf jaar en dan breekt de hel los.

    Geliked door 1 persoon

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Beetje vreemd, 1e Advent. Er is namelijk geen tweede. Advent is de aanloopperiode van 4 zondagen vóór Kerstmis. 1e zondag van de advent was juister geweest.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Tineke zegt:

  Lieve bronwebmaster.

  Ik wens U 365 dagen alle goeds,dat hoeft voor mij niet alleen nu.
  En zoals Tis schrijft in haar reactie,alle sfeer is overal verdwenen.
  Ook ik ben blij als het weer 1 januari is.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  UL I NIDAROS / CHRISTMAS IN NORWAY

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Laten we vasthouden aan deze eeuwenoude traditie en aan de – ook vaak oude – schitterende Kersliederen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Monalisa zegt:

  Ik wens u een mooie kerstdagen al is het nog vroeg http://plzcdn.com/ZillaIMG/a1cac15e0a0404506d9cf1fd3d49d49a.jpg
  en hoplijk een mooi jaar 2020.
  Maar eerst vieren we nog sinterklaas, laat u niet ondersneeuwen door de tegenstander, blijf in verzet. Laat u deze leuke dagen van het jaar niet afpakken.

  Geliked door 1 persoon

 13. M. zegt:

  Iedereen een fijne Sinterklaas gewenst en dat zwarte Piet alle zeikerds die tegen zwarte Piet zijn maar in de zak mag flikkeren en meenemen naar Spanje.
  Verder wens ik iedereen fijne kerstdagen, de webmaster in het bijzonder want die zorgt toch maar op een geweldige manier dat iedereen op de hoogte blijft van de dagelijkse waanzin in de wereld wat nodig is om er tegen in te kunnen gaan, mensen wakker te schudden en scherp te blijven.

  Geliked door 2 people

 14. Roeland zegt:

  Over een kleine 4 jaar hoop ik in Hongarije van mijn oude dag te kunnen genieten. Of nog beter in Rusland (Krim), maar daar wordt de AOW niet betaalt, althans nu nog niet.
  Ik nodig iedereen uit, die west europa, en-of eu ook zat zijn met mij een woongroep op te zetten, of daar over na te denken.
  4 jaar is een relatief korte tijd. Dus we moeten nu plannen gaan maken. Vaarwel Nederland ! Ik wil er niet dood gevonden worden, in Nederland dan. Voorlopig zit ik er helaas nog aan dit rotland vast.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s