Geen grenzen aan de vrijheid van meningsuiting!

Screenshot_40

(Door: “Fux” – Vertaling: E.J. Bron)

Ik wil graag nog een keer het thema vrijheid van meningsuiting oppakken – misschien in de toekomst nog wel vaker, omdat het zo belangrijk is. De centrale vraag is: moet de vrijheid van meningsuiting grenzen hebben? Ik ben van mening: NEE. En wel daarom, omdat eigenlijk niemand kan uitleggen wie precies deze grenzen moet vastleggen. Wanneer iemand denkt daar een antwoord op te hebben, kom maar op.

Ik heb steeds opnieuw uit discussies kunnen concluderen dat de voorstanders van grenzen vooropstellen dat een rechter zich altijd alleen maar op objectieve feiten zou oriënteren, en zo niet, dat dan de misser voor iedereen duidelijk zichtbaar zou zijn en hij hiervoor ter verantwoording zou worden geroepen.

En ik beweer dat iedereen in dingen gelooft die niet objectief zijn, dat de meesten van hen zich daar echter niet van bewust zijn en gewoon alleen maar denken dat het juist zou zijn wat ze geloven, en einde discussie. En dat is inclusief politici en rechters.

Ik zeg dat het absoluut onmogelijk is om alleen maar foute uitlatingen te kunnen verbieden.

Ik zeg dat welke kleine beperking van de vrijheid van meningsuiting dan ook ertoe zal leiden dat deze beperking voor politiek-ideologische doeleinden wordt misbruikt, of dat er ook wel eens “per ongeluk” correcte inzichten onderdrukt worden en zodoende aan hun uitbreiding hindert.

We lachen nu over veel onbegrijpelijke dingen, waarin de mensen honderd, duizend of 5000 jaar geleden geloofd hebben, en bejubelen mensen zoals Galilei, wiens ideeën uiteindelijk overwonnen, en herdenken anderen die voor hun ideeën werden vermoord – maar zijn we tegenwoordig beter? De meeste mensen denken nog altijd dat er voor iedereen duidelijk herkenbare waarheidscriteria zouden bestaan. Waarom maken we dan eigenlijk altijd zoveel ruzie onder elkaar? Over filosofie, politiek, psychologie, maar zelfs over natuurkunde (klimaatverandering etc.)?

Wanneer men wetten heeft die alleen maar het uitspreken van juiste dingen toestaan, dan zal diegene die de macht heeft, beslissen wat juist is. Geheel onafhankelijk van het feit of het daadwerkelijk juist is.

Dat is geen theorie, dat gebeurt aan de lopende band! Wanneer leren de mensen eindelijk een keer van de geschiedenis?

Bron:
https://nix00.wordpress.com
Door: “Fux”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

32 reacties op Geen grenzen aan de vrijheid van meningsuiting!

 1. Jean zegt:

  De vrijheid van meningsuiting moet met alle middelen beschermd blijven, het is niet omdat hier een zootje rondloopt wat het moeilijk heeft met de waarheid lees: islamieten, dat die niet gezegd mag worden.

  Geliked door 2 people

 2. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Dat moet je eens aan facebook (lees feestboek) uitleggen !!

  Geliked door 1 persoon

  • Jack Terrible zegt:

   Ik ben al heel wat weken geblokt door Facebook. Ik denk dat ik voorgoed geblokt ben door Facebook. Ik heb geen behoefte, kan ik wel, om een ander account aan te maken op Facebook. Want dan sta ik weer voor hetzelfde probleem. Dat men mij om de haverklap blokkeert. Steeds voor 3, 7 of 10 dagen of net zoals nu… voorgoed.

   Like

   • bobzelf zegt:

    kom op mijn jongen ome bob heeft er nu 15 x een maand opzitten die krijgt voor ieder wissewassie 30 dagen hoppa

    die andere 2 omdat dat dames zijn zeer regelmatig ( vanmoorgen )

    een week

    dus dat is geen reden om optegeven en lekker bij FVD op de site lekker te rollebollen met de euro 25 hersenlozen

    ome bob

    Geliked door 1 persoon

   • dutchdl zegt:

    Kom op zeg! Ik heb wel 7 accounts voor FB. Zowel ml. als vr. en 30 dagen ban is zeer normaal hier. Doorgaan is mijn remedie.

    Like

 3. delamontagne zegt:

  Een ingezonden reactie van een vader wiens zoon als Officier in Franse leger in Mali, ternauwernood terug keerde van een missie in Barkhane.
  Hij vind het niet te verteren dat er bij ons een grote bevolkingsgroep van jonge mannen uit Mali is, terwijl in dat land onze eigen Franse soldaten voor hen vechten………….
  * *

  Het legioen van [ rondhangende ] Malinezen in Paris< Frankrijk.
  /
  Maandag 25 Novemebr. 13 Franse militairen vinden de dood tijdens een missie in Burkhane, Mali.
  Daags erop roept een vooraanstaand figuur uit de Malinese gemeenschap in Parijs, die heel aktief is bij diverse ONG's van de diversité, zijn Malinese medeburgers krachtig op om zich te melden.
  In een paar dagen werd een gemeenschappelijk bewustzijn gewekt en er kwam a.h.w een impuls om zich aan te melden.
  Honderden, vervolgens duizenden jongemannen van 18 tot 35 jaar kwamen spontaan of gepushed door familie, opdagen bij de recruteringsbureaux, die snel waren georganiseerd in de diverse volkswijken.
  Zij beantwoorden aan de leuze:"Malinezen van Frankrijk, met Barkhane en Uw broeders kom op voor Uw land en ga vechten"…………
  Een luchtbrug zal worden gevormd naar Barkhane waar de vrijwilligers zullen worden uitgerust, samen met de geintegreerden uit de andere G5 Sahel-landen.

  EINDE FICTIE
  Maar zo zou het eigenlijk moeten zijn, normaal en waardig.
  Maar inplaats daarvan kwamen 13 Franse soldaten om het leven die naar dit land werden gestuurd om er voor een failliete Staat te vechten.
  Ondertussen hangen duizenden jonge Malinezen in de leeftijd om te kunnen vechten, rond in onze steden

  De 13 omgekomen soldats

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  dus ik mag niet meer zeggen of schrijven dat islamneukers…een bende kl…zakken zijn, verkrachters…. profiteurs voor niks goed…enz…..dat is wel even wennen ….het is een geluk dat het niet van toepassing is bij onze webmaster

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Je mag zelfs niet schrijven dat je je zorgen maakt over de gewelddadige islam, kampersrene.

   Een oude vrouw in Zweden is om die reden in de gevangenis terecht gekomen.

   Like

 5. kampersrene zegt:

  ik vergelijk moslims met kleine kinderen….die kun je ook vanalles wijsmaken….hun verstand wil maar niet komen….zij blijven als volwassenen achterlijk

  Like

  • fleckie zegt:

   Heeft ook in HUN. ogen voordeel dat ze alles wat niet deugt, wat ze ‘zelf. ‘ uitspoken’ o.a. kunnen ‘afschuiven’ op. ‘die’ ander( en ) , want. dat wordt in de koooran ‘bevolen’…….gemakkellijk. toch

   Like

 6. Jan zegt:

  Angela Hitler over vrijheid van meningsuiting (hilarisch)

  https://gofile.io/?c=2s0CIT

  Geliked door 1 persoon

 7. Fux zegt:

  Ik ben sehr froh, dat nach langer Zeit mal wieder ein Artikel von mir hierher übersetzt wurde. 😉
  (Ich verstehe zwar Niederländisch, wenn ich sehr langsam lese, aber schreiben und sprechen kann ich es leider nicht.)

  Geliked door 1 persoon

 8. De grens van vrijheid van meingsuiting is door wetten al ingedamd. Dankzij mensenrechten-organisatie en EU zodanig ingedamd, dat het ‘vrije woord’ klaarblijkelijk alleen op globalisten en islamieten van toepassing is.
  Maarrrrrr; er is toch echt iets afgesproken in Nl en daarbuiten, nml. dat antisemitisme niet mag b.v. Hetzelfde geldt helaas niet voor b.v. een politieke partij toestaan in Nl die tegen onze waarden en normen zijn en willen islamiseren en de Koran als leidraad willen gebruiken. Misbruik van die verworven vrijheid.
  Als we tegen islamisering zijn, zullen we die vrijheid van menignsuiting toch enigszinds moeten begrenzen denk ik. Alles mag gedacht maar niet gezegd worden. Handelen komt voort uit gedachten en het vrije woord om die gedachten te delen…. als de islamieten geen begrenzing hebben gaat die vrijheid over op handelen.
  Misschien een kromme gedachte maar die vrijheden die islam heeft in NL en Europa zorgen voor die islamisering, niet omdat zij dit alleen maar uiten, maar er ook naar gehandeld wordt, dankzij onze slappe overheden.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  occhhh vrijheid van meningsuiting,
  MAAR DAN NIET OP FACEBOOK
  kreeg net een blok en hoppa gelijk nog 1 , s’nacht om 04.56 uur

  omdat een mevrouw vroeg hoe ik wist ????
  dat de opa van ASHER DIE SCHELE DUS ,

  VELEN MENSEN MET EEN STER OP HUN JAS OP EEUWENLANGE VAKANTIE HAD
  GEZET PER TREIN !
  nou netjes ?? dacht het wel toch ??

  IK VROEG OF ZE EVEN ZELF KON ZOEKEN OP WIKIPEDIA OF ZO
  EN DAT IK ALS ZE PVDA STEMDE ZE WEL ERG DOM VOND

  8 DAGEN BAN !!

  NR 2 BAN VAN ???? NIKS,,,,, weet ook NIET WAAROM ??

  HET GE WOON ,,,,,,,, U KUNT TIJDELIJK NIET REAGEREN

  NOU HAD IK DAARVOOR GESCHREVEN DAT ONZE OME FRANS
  DUS VERANTWOORDELIJK WAS VOOR DE 15.000 DODEN IN DE DONBASS

  DUS VRIJHEID VAN MENINGSUITING ??

  WAAR ??? VERTEL WAAR ??

  NOU HEB IK ER NATUURLIJK NOG 1 WHAHAHAHAHA

  Ome CAPSLOCK

  big brother is watching you !!!

  nou hij gaat zijn gang maar !!

  Geliked door 1 persoon

 10. ronjaspers zegt:

  Ik heb ook absoluut geen problemen met de vrijheid van meningsuiting.Maar ik heb wel grenzen:Als er wordt opgeroepen tot haat en geweld.Trouwens de vrijheid van meningsuiting is al flink ingeperkt door de “politieke correctheid” wat ook inhoud,liegen over de waarheid.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Vrijheid van meningsuiting ?
  Ja natuurlijk.
  Jammer alleen dat er altijd een deel is dat ten onrechte denkt dat vloeken, razen en tieren daaronder valt.

  Like

 12. Marc zegt:

  Wanneer wordt er eens paal en perk gesteld aan de vrijheid van indoctrinatie door lui als Merkel, Juncker, Macron, Verhofstadt, usw?

  Geliked door 2 people

 13. Zijlstra zegt:

  Waarom mag je niet oproepen tot geweld, bijvoorbeeld als je in de buurt woont van de blauwe moskee om daar wat varkenskoppen over de poort te gooien alleen omdat je dat vrijdagse gejengel uit de luidsprekers mijlenver de kont uit hangt.! Je moet niet vergeten dat we sinds de fatwa over Rushdie onder een islamdictatuur leven!

  Like

 14. Benter zegt:

  De enige uitzondering op de VVMU is wat mij betreft directe oproepen tot geweld.

  Like

 15. theoprinse zegt:

  Senhors, Per los Nostres Peccatz – Early Reconquista Song by Gavaudan

  Like

 16. theoprinse zegt:

  Chevaier, Mult Estes Guariz – French Crusade Song

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s