Partijcongres van de AfD straft leugens over “nazi´s” en “ophitsers” af

Screenshot_27

Jörg Meuthen (links) en Tino Chrupalla.

(Door: “Lupo” – Vertaling: E.J. Bron)

Buiten woedt de meute, binnen heersen zakelijkheid en professionaliteit

De AfD heeft op haar 10e landelijke partijcongres in Braunschweig alle ophitsende leugens afgestraft, die haar met kwaadaardige onbeschoftheid in de nazi-hoek willen zetten. In plaats daarvan kon de televisiekijker zaterdag live op Phoenix kijken naar de verkiezing van de landelijke woordvoerders van de AfD, hoe de afgevaardigden bij de sollicitatietoespraak van Dr. Wolfgang Gedeon hem letterlijk de rode (stemkaart) gaven, zich van hem afwendden of uit protest de zaal verlieten. Gedeon, vanwege antisemitische en rechts-extreme uitlatingen omstreden en met uitsluiting uit de partij bedreigd, kreeg maar 23 van de bijna 600 stemmen.

PI News (2)

Zo´n voorbeeld van geleefde, praktische democratie in haar zuiverste vorm kan waarschijnlijk als tot nu toe uniek bij partijcongressen in Duitsland worden beschouwd. Geen enkele nog zo goede regie zou beter kunnen hebben laten zien dat de AfD niet de opvolgster van de NPD is, zoals de Beierse minister-president Markus Söder als gastspreker op het partijcongres van de CDU en onder het gejubel van de gedelegeerden een week geleden genoemd had. Ze staat vast op burgerlijke grond en heeft dat in Braunschweig blijvend bewezen. Meer democratische authenticiteit gaat niet.

Daarbij komt dat de AfD in de dubbele top twee loepzuivere democraten als landelijk woordvoerders bezit: met professor Jörg Meuthen en meester-schilder Tino Chrupalla leiden aantoonbare burgerlijk conservatieven de partij. Meuthen zei niet ter beschikking te staan voor een rechtsbuiten-politiek. Chrupalla kondigde aan ervoor te willen zorgen “dat mensen als Gedeon nooit meer op een partijcongres van de AfD zouden mogen spreken”.

Bovendien is het de AfD gelukt om met Meuthen uit de deelstaat Baden-Württemberg en Chrupalla uit de deelstaat Sachsen West en Oost in het partijbestuur te laten vertegenwoordigen, en ook nog met een academicus en een ervaren handwerker in de dubbele top. Dat lukt niet eens de “arbeiderspartij” SPD, die sinds gisteravond met de gediplomeerde econoom Norbert Walter-Borjans en de politicologe (zonder diploma) Saskia Esken de SPD in een onzekere toekomst zullen leiden.

De andere sollicitanten voor de beide functies als voorzitter van de AfD laten zien dat de AfD een deskundige en gekwalificeerde personele reserve heeft om ook plotseling regeringsfuncties te kunnen bezetten. De beide parlementariërs Dr. Gottfried Curio en Nicole Höchst evenals de voorzitter van de AfD in Niedersachsen en fractievoorzitster in het deelstaatparlement Dana Guth, bewezen klasse en behaalden goede resultaten, vooral Curio.

De aftredende landelijk woordvoerder Alexander Gauland, die het in de eerste plaats gelukt is om de AfD binnen enkele jaren op politieke ooghoogte gebracht te hebben, kan zich na een geslaagd partijcongres tevreden op zijn resterende functie als mede-fractievoorzitter van de AfD in het Duitse parlement concentreren. De “gistende bende” heeft zich tot een gedisciplineerd enthousiast team ontwikkeld, dat partijcongressen zakelijk en uiterst professioneel kan betwisten, zelfs wanneer voor de congreshal met het verwijderde VW-bord de meute woedt. De oude partijen, voorop de “verrotte CDU” (Gauland), moet zich op een AfD voorbereiden die na Braunschweig terecht bol staat van zelfbewustzijn. Het partijcongres eindigt vandaag.

Screenshot_28

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Lupo”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Partijcongres van de AfD straft leugens over “nazi´s” en “ophitsers” af

 1. Jules Vismale zegt:

  Angela Merkel zegt dat ze protesteert tegen het rechts-extremisme en is daarom op bezoek gegaan in Auschwitz-Birkenau waar ze zich niettemin erg hypocriet gedraagt naar aanleiding van dit artikel:

  Merkel schrijft geschiedenis met bezoek aan Auschwitz: ‘Ik sta hier met grote schaamte’ (en ook omdat ze denkt dat alleen de Duitsers achter de jodenmoord zaten?)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen bezocht. Opmerkelijk om meerdere redenen, niet in het minst omdat het de eerste keer in haar 14-jarige ambtsperiode was dat ze een bezoek bracht aan wat geldt als hét symbool van de Holocaust.
  Dat is vast niet verbazingwekkend want als er in auschwitz 1,5 miljoen moslims waren afgeslacht was ze daar vast wel eerder op bezoek geweest!

  Merkel, volledig in het zwart gekleed (De SS droeg ook zwarte uniformen!) met zelfs een zwarte halsketting, arriveerde met een half uur vertraging in het voormalige concentratiekamp. Begeleid door De Poolse premier Mateusz Morawiecki, de directeur van het Auschwitz-Birkenau Museum en de voorzitter van het Joodse Wereldcongres maakte ze in de ijzige vrieskou een wandeling langs de barakken en bezocht ze een van de ruimtes waar schoenen en kleding van de slachtoffers opgeslagen liggen. Ook bezocht ze het crematorium en de gaskamers.

  Daarna legde ze een bloemenkrans voor de zogenoemde ‘dodenmuur’, de plek waar de mannelijke en vooral Poolse gevangenen werden geëxecuteerd. De Poolse premier deed hetzelfde. Vervolgens namen beide bewindslieden een minuut stilte in acht waarbij ze de ogen sloten en vast er niet eens aan dachten dat antisemitisme al eeuwenoud is en zelfs in Polen nog veelvuldig voorkomt!

  Toespraak

  In tegenstelling tot haar voorganger Helmut Kohl (1982-1998), die het voormalige concentratiekamp tweemaal bezocht maar geen toespraak hield (hij was een grondlegger van de gehate euro!) dat hem dat te zwaar viel, hield Angela Merkel aan het eind van haar bezoek wél een rede.
  Die begon ze met te vertellen dat het bezoek ook voor haar niet gemakkelijk was. ,,Hier vandaag te zijn valt me zwaar. Ik sta hier met grote schaamte. De stille getuigen van de barbaarse misdaden die hier gepleegd zijn, doen me verstommen en treuren om de minstens 1,1 miljoen slachtoffers. Meest Joden maar ook Sinti en Roma, homoseksuelen en gehandicapten.’’
  Weet Merkel soms ook hoeveel miljoenen Russen en niet-russen er in de 20ste eeuw omkwamen in de concentratiekampen van de Stalinistische communisten?

  Zowel de slachtoffers als de misdaden mogen niet doodgezwegen worden, benadrukte de volledig in het zwart geklede Merkel. ,,We moeten de herinnering levend houden en daarbij ook de daders benoemen: de Duitse SS (Schutzstaffel, red.).
  Vooral nu in een tijd waarin we in Duitsland maar ook elders een opleving zien van vijandigheid, racisme, haatdelicten, extreemrechts en antisemitisme. Vooral dat laatste dulden wij niet. Iedereen moet zich thuis voelen in Duitsland. We mogen onze oren en ogen niet sluiten voor deze onverdraagzaamheid omdat we weten waartoe het kan leiden. Wij dragen allen de verantwoordelijkheid voor het bewaken van de kernwaarden van onze samenleving: vrijheid, democratie en rechtsstaat.’’
  Flikker toch op met je huichelachtige uitspraken, Merkel, want je vermeld er vast NIET bij dat talloze radicale moslims eveneens antisemitisch zijn, anderen buitensluiten en discrimineren, die lui niets ophebben met vrijheid en democratie en zo haatdragend als de pest zijn!

  En, vervolgde de Duitse bondskanselier. ,,We mogen nooit vergeten.’’ Ze merkte op dat het in januari 75 jaar geleden is dat Auschwitz-Birkenau werd bevrijd. De herdenking daarvan zal worden bijgewoond door de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier. ,,Mijn bezoek vandaag valt samen met het tienjarig bestaan van de Auschwitz-Birkenau Foundation, een stichting die zich bezighoudt met het in stand houden van Auschwitz-Birkenau als gedenkplaats.’’

  60 miljoen euro

  De stichting werd in 2009 opgericht door de voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken Wladyslaw Bartoszewski, tevens een overlevende van het kamp. Hij had als streefbedrag 120 miljoen euro in het hoofd voor de restauratie en het onderhoud van Auschwitz-Birkenau. De teller stond tot nu toe op zo’n 45 miljoen euro, gedoneerd door zowel staten als particulieren, maar Merkel had goed nieuws.

  ,,De Duitse federale regering en de deelstaatregeringen hebben besloten om 60 miljoen euro te doneren. Dit vanuit onze verantwoordelijkheid voor zowel de instandhouding van het kamp als de herdenking van de gruwelijkheden die er plaatsvonden.’’

  Onder tijdsdruk

  Angela Merkel, die opgroeide in het voormalige Oost-Duitsland, bezocht als kind met school jaarlijks het voormalige concentratiekamp Ravensbrück. Ze had een tijdje nare dromen over concentratiekampen nadat een onderwijzeres erover had verteld, zo bekende ze ooit in een interview.
  Ach, ze weet natuurlijk evenmin dat de concentratiekampen door de Engelsen zijn uitgevonden en NIEt door de Duitsers!

  Als minister van Vrouwen- en jeugdzaken ging ze begin jaren negentig naar Yad Vashem, het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. In de afgelopen veertien jaar bezocht Merkel dit monument nog viermaal als bondskanselier.
  In 2009 volgde het voormalige concentratiekamp Buchenwald, dat ze samen met de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama bezocht. In 2013 bracht ze een bezoek aan het voormalige kamp Dachau.

  In de Duitse media werd de afgelopen weken druk gespeculeerd over waarom Merkel nú pas naar Auschwitz-Birkenau ging. Het was immers het grootste concentratiekamp van de nazi’s. De Süddeutsche Zeitung schreef het relatief late bezoek van Merkel toe aan het feit dat ze onder tijdsdruk staat.
  Over twee jaar zijn de nieuwe Bondsdagverkiezingen en de bondskanselier liet al weten niet voor een nieuwe termijn te willen gaan (Denkt ze dat nou echt?). Daarnaast staat de Duitse coalitie onder grote druk door spanningen tussen Merkels CDU en de SPD die de regering zomaar ten val kunnen brengen. Merkels woordvoerder verwees de insinuaties naar het rijk der fabelen.

  Hoe dan ook: Merkel heeft de geschiedenis mee. Ze is pas de derde Duitse bondskanselier die Auschwitz-Birkenau bezoekt. Naast Helmut Kohl deed ook Helmut Schmidt (1974-1982) dat. Merkels directe voorganger Gerhard Schröder (1998-2005) bezocht hét symbool voor de Jodenvervolging in Europa nooit.

  Het antisemitisme is helaas vrijwel niet uit te roeien daar het al eeuwenlang rondwaart in Europa!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s