Alarmistische taal werkt. Of toch niet?

Screenshot_66

(Door: Wim van Schaik)

Klimaat-alarmisten willen ons laten geloven dat alle wetenschappers het eens zijn over een ras naderende klimaatcatastrofe. De werkelijkheid is dat steeds minder mensen gevoelig zijn voor “de vloedgolf van onzin waarmee het onderwerp klimaatverandering gepaard gaat” (Bjørn Lomborg) Dat is natuurlijk niet zoals klimaatactivisten het graag zien. Dus halen zij alles uit de kast om daar verandering in te brengen.

De massa moet en zal opwarming van de aarde als de moeder van alle problemen zien. Maar mensen wennen aan de handelaars in angst met hun eeuwige klaagzangen en doemscenario’s. Van die ‘opwarming’ is ook weinig te merken. Daarom werd ‘opwarming’ ineens ‘klimaatverandering’. Maar die term is weer te neutraal en daarom niet geschikt om mensen, vooral kinderen, doodsbang te maken. Dus bedacht het marketingteam van Aaron Hall een reeks nieuwe, angstaanjagende labels.

Weg met Global Warming en Climate Change. Binnenkort hebben we het over ‘Global Melting’ of ‘Global Meltdown’. Dat hakt er pas in! Bij Global Melting zie je  smeltende ijskappen. En Global Meltdown doet denken aan een ramp met een kerncentrale en wereldwijde vernietiging. Zo heeft Aaron er nog een paar: ‘Climate Collapse’, ‘Climate Chaos’ en ‘Scorched (verschroeide) Earth’. Of het ook waar is, maakt niet uit. Hall gaat zelf voor “Scorched Earth”, de aarde als onbewoonbare plek, een dorre woestenij.

Overdrijven, paniek zaaien en angst aanjagen heeft Hall vast afgekeken van Al Gore. Die voorspelde in 2009 dat de Noordpool in 2015 of eerder ijsvrij zou zijn. Nonsens. Maar de man die thuis in een maand meer energie verbruikt dan een gemiddeld Amerikaans huishouden in een jaar, is in zijn eerste klimaatleugen niet gestikt. In Groot-Brittannië bepaalde het Hooggerechtshof dat zijn eenzijdige en over gedramatiseerde film An inconvenient Truth niet op scholen vertoond mocht worden zonder een aantal kanttekeningen die de feiten afzwakken of zelfs afkeuren.

Het gaat ook helemaal niet om waarheid. De activistenclub Extinction Rebellion geeft  gewoon toe dat haar paniekerig bericht dat miljarden mensen zullen sterven aan klimaatverandering nergens op slaat. Maar – nu komt het – zulke opruiende taal vinden zij nodig om begrip te kweken voor hun harde acties om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen: alarmistische taal werkt

En wat zien we? Terwijl realistische en onderbouwde kritiek op het klimaat-dogma wordt weggezet als nep-nieuws en – echte Orwelliaanse omkering – angst zaaien, krijgen deze aperte leugenaars die bewust paniek zaaien in de media een welwillend podium en van de politiek alle ruimte. De burgemeester van Amersfoort liet hen zelfs demonstreren tijdens Koningsdag en zorgde er zo voor dat ze in Nederland in één klap op de kaart stonden. (Het lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat Willem Alexander er niet van op de hoogte was …) En in Amsterdam werden deze drammers bij ordeverstoringen door de politie zo lang mogelijk met fluwelen handschoentjes aangepakt en gedoogd.

Het gaat maar door met die leugenachtige acties, gefaciliteerd door het onderwijs, dat niet doet wat het moet doen, maar wel klimaatleugens erin stampt. Zolang de protesten ‘vreedzaam’ zijn moet het kunnen, toch? Klimaat-blokkeerders geen probleem, maar wee de Blokkeerfriezen! Nog maar afwachten hoe lang klimaatbeschermers afzien van geweld. Het belangrijkste argument voor geweldloosheid is dat het (nu nog) effectiever is dan gewelddadige actie. Maar dat betekent niet dat geweld geen optie is.

Geweld is nooit ver weg en de weg ernaartoe wordt alvast geplaveid door lieden zoals socioloog Kees Schuyt. Die vindt dat vreedzame acties niet per definitie ethischer zijn dan gewelddadige: “Er is geen absolute grens te trekken tussen geweldloosheid en geweld in de zin dat het eerste ‘goed’ en het laatste ‘slecht’ zou zijn.” Ja, zo beweegt de maatschappij zich met grote spoed richting morele waanzin.

Toch is er een lichtpuntje. Alarmistische taal mag dan werken, voortdurend overdrijven en de dingen groter en erger voorstellen dan ze zijn, houdt een keer op. “Je kunt altijd een deel van de mensen voor de gek houden, maar je kunt niet altijd alle mensen voor de gek houden.” Nu al steekt men de gek met de klimaat-hijgerige duiding van het weer, die bij elk weertype het klimaat erbij sleept. Men ziet heel goed in dat de meeste politieke partijen zich op sleeptouw laten nemen door klimaatactivisten met  hun absurde eisen. En wie gelooft nog dat liegende Rutte ‘oprecht’ bezorgd is om het klimaat?

Overdrijvingen mogen soms werken, uiteindelijk hebben ze een averechts effect. Om dan als reactie nog méér te gaan overdrijven, is contraproductief. De fabel van Aesopus, De jongen die “Wolf!” riep, laat zien dat het zomaar kan dat klimaat-alarmisten – net als eens de machthebbers in de DDR – op een dag wakker worden en ontdekken dat niemand – zelfs kinderen niet – de klimaatpropaganda nog langer gelooft. Wat zou het mooi zijn als ze dan de prijs moeten betalen voor hun hun loze en overdreven alarmisme. (To cry wolf = loos alarm slaan.) Ik vrees echter dat zij, net als de bewonderaars van de gevangenis die DDR heette en als de aanhangers van de massamoordenaars Mao en Pol Pot, er gewoon mee weg zullen komen. Want ja, de bedoelingen van links worden immer voor goed en bewonderenswaardig gehouden, ongeacht de afschuwelijke gevolgen.

Door:
Wim van Schaik
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Alarmistische taal werkt. Of toch niet?

 1. In Israel merken ze de Climatechange elk jaar meer. En de Joden zijn echt niet Mesjogge , hoor!
  https://www.jpost.com/Israel-News/New-climate-report-spells-disaster-for-Israel-609748

  Like

 2. Lucky zegt:

  Michael Bloomberg owns 3 planes,

  2 helicopters,

  6 boats,

  11 houses,

  42 cars,

  And says that you should take the bus to help fight climate change.

  These candidates are all jokes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Bij Global Melting zie je smeltende ijskappen.

  WHAHAHAHAHAHAHAAA! 👿

  Like

 4. Gezegd mag worden dat dit artikel perfect aan sluit bij hetgeen Jensen ons al lange tijd wil uitleggen over die hele klimaat shit.
  Het gaat om poen en helemaal niks anders.
  De hele asielindusrtie moet betaald worden en in dit geval is de klimaathysterie een pracht van een voorbeeld.
  We lullen over klimaat maar betalen de nieuwe uitkeringstrekkrs met het gelul over klimaat want ergens moet dat geld toch vandaan komen

  Like

 5. henk verhoef zegt:

  er is wel degelijk een klimaat verandering aan de gang– dat ontkennen de echte natuurwetenschappers ook HELEMAAL niet
  WAT de echte wetenschappers wel aangeven– de klimaat verandering is niet “man made” maar een periodieke verandering welke reeds een 15 miljard jaren voorkomt

  Als je morgen allen MENSEN van de planeet zou opruimen-( zou wel een zegen voor de planeet zijn )- dan is er nog steeds een klimaat verandering
  Linkse of rechtse politiek zal daar niets aan veranderen want de maatregels welke men denkt( he daar is het probleem “denkt”) te gaan nemen zullen op het KLIMAAT geen enkele uitwerking hebben — WAAR ze wel uitwerking op hebben– is – op gedrag en levensstyle kwaliteit (hallo weer zo iets moois -levensstyle kwaliteit– zuipen/snuiven/slikken en VERKRACHTEN en moorden)en zakkenvullen
  Je kan de eerste voortekenen duidelijk zien– de halve wereld bevolking is ontevreden en staakt/demonstreert/vernield( zoALS de niets presterende nederlandse princeselijke onderwijzeresjes ) maar de zakkenvullers ala VO raden van onderwijs voorzitters — GL paultje rozenweater en Tommetje Heers( ex pvda kamerlid en zelfs mislukt fnv voorzitter) die gaan dan wer vrijuit
  Wat is er feitelijk verandert– de keizer en zijn nieuwe kleren– de mens — ja de mens

  Je hoort veel zwammen over “belangrijke” zaken– vrouwen qouta( zie succes onderwijs)
  zakkenvullen klaasje dijkstra( half nedeland vult zakken via toeslagen /zwarte werken)
  of zelfs madrid – vergaderen met gejkke gretha en ruttetrutje( leugenaars!!)
  MAAR wie hoor je nu werkelijk over de achteruitgang– nou ja zeg maar in afgrond donderen- van succes nederlands ( en ook duitsland) onderwijs
  Dat is pas een groot gevaar– je toekomst ( de jeugd) kan nauwelijks/niet meer lezen en rekenen
  van de nu 15 jarige dat dan wel machtig= een 25 pct== maar hoeveel van wat NU onder de 15 is dat dan wel machtig!!
  nu 15 is over 3 jaar universiteit/hbo rijp
  OOK frappant– men heeft het telkens over het niet kunnen lezen– en nauwelijks over– dat men niet kan rekenen – FEtELIJK NADENKEN)

  En maar gillen we willen transparantie en we willen gehoord worden en we willen informatie
  maar ja-een bijsluitertje medicijnen of instructie handleiding lezen of iets op internet opzoeken–
  Zelfs de bijbel/koran zal moeilijk worden — is het nu al want sprookjes( grote leugens) gaan er in als zoete koek–
  Kijk maar naar de verkiezingsuitslagen– de grootste leugenaars hebben de meeste stemmen

  Like

 6. de NASA bewees eind 2018 dat de aarde afkoelt sinds 2016 met 0,6 oCelcius

  Like

 7. Ronsijn zegt:

  Natuurlijk wenden zich meer en meer mensen zich af … wat er staat te gebeuren wordt ontkend omdat het ook te maken heeft met onze menselijke aard.
  Maar de stripping van de vegetatie op een gigantische wijze van onze planeet heeft zo zijn gevolgen. Combineer dat met een catastrofale bevolking explosie en voor mij is het logisch dat de natuur een antwoord heeft.
  Men moet niet enkel naar Brazilië wijzen , ook hier wordt op een nooit geziene schaal ontbost. Die houtpellets moeten van ergens komen. En verleden zondag was er een reportage over Rusland van C Reeve, hallucinant hoe de taiga wordt ontbost.!!!!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Ik herinner me ergens jaren’60
  “Club van Rome””, we hadden nog enkele jaren dan waren de grondstoffen op.
  Toen, als ik me goed herinner, de zure regen. alle bomen zouden afsterven.
  Daarna kwam de global afkoeling, we zouden allemaal tegen 2000 zijn bevroren.
  Hierna recentelijk de CO2, de PFAF en nu dan de stikstof.
  ( n.b. Het kan zijn dat ik enkele Verschrukkelukke ondergangen der mensheid ben vergeten , maar de belangrijkste waar je nooit over hoort, DE ISLAM, vind ik dan wel echt )
  Nu zou ’t best zo kunnen zijn dat er eerder afkoeling komt dan opwarming.
  Maar als ik dan dit plaatje bekijk van die arme pinguins die zelfs de koude die gaat komen niet kunnen verdragen en zich bij de ijsberen moeten verwarmen.
  Dan denk ik toch: “er klopt iets niet aan dit plaatje”!

  Like

 9. Anna zegt:

  Dit klimaat bedrog en overdrijvers zijn volop aanwezig ook in Nederland TOTDAT; de Nederlandse economie gaat haperen vanwege de klimaat belastingen, toeslagen, productievermogen wordt beperkt vanwege vervuiling, de emissie problemen echt op de tafel van de ondernemers komen te liggen. Dat wordt de KOOPMAN pas echt wakker en dit zal een zeker “ evenwicht” brengen in deze hysterie.
  Zo niet dan worden we op termijn een derde wereld land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s