PEGIDA: Zwarte Piet, wie kent hem niet…

Screenshot_56

(Door: “Helena”)

Beste lezers van “E.J. Bron”. Bij dezen weer een vrolijk verslag van het afgelopen weekend van de Pegida Zwarte Pieten Tour! In de reclames op de staats-tv, in de folders van de staats-supermarkten en in de straten van de grote steden is het een en al treurigheid! Was het vroeger – voordat de bezetting begon – nog één en al vrolijk- en gezelligheid als de goedheiligman in het land was (dan waren de etalages versierd met Sinterklaas en Zwarte Pietjes en schalden de Sinterklaas èn Zwarte Piet liedjes uit de luidsprekers) anno 2019 is het stil en straalt het chagrijn de mensen van hun gezichten. Geen sfeer, wel overdadig versierde etalages die ons – het mooiste kinderfeest negerend – richting het ‘lichtjesfeest’ leiden en puilen de schappen bij de grootgrutters nu al uit van al die vreterijen die ons moeten doen geloven dat het weer erg gezellig gaat worden met de feestdagen!

Zaterdag 30 november

Onze Zwarte Pietjes besloten er het afgelopen weekend maar weer een feestje van te maken, wie moet het anders doen? De bestemming werd zoals altijd strikt geheim gehouden en pas op het laatste moment werd er gekozen voor: jawèl, Rotjeknor! De stad van ‘een beetje salafist’ Aboutaleb, die zich vorig jaar de pleuris was geschrokken, omdat bleek dat bij de landelijke intocht van de nep-Sinterklaas Stefan de Walle (slechte type casting: hij deed het beter als Kees Flodder) enkele ‘rechts-extremistische’ infiltratie Pegida Pieten waren meegelopen! Wat vonden de Rotterdamse kindjes het leuk om onder dat vreselijke spandoek ‘Zwarte Piet is racisme’, dat KOZP (zonder toestemming!) aan de Erasmusbrug had geknoopt, de vrolijke Pietjes aan te treffen, en werd er gezongen en gelachen en veelvuldig foto’s gemaakt, vooral door de mensen met een kleurtje! Ja hoor! En ze kregen allemaal pepernootjes, of je nu bruin, zwart, geel of blank bent de èchte Zwarte Piet maakt geen verschil, zelfs hele families met hoofddoekjes kropen tegen de Pietjes aan om een selfie te maken, het was gewèldig!

Maar de griep gooide dit jaar roet in het eten, dus moesten er ‘reserve Pietjes’ worden ingezet die met het nodige kunst- en vliegwerk in de parkeergarage werden getransformeerd tot heuse Pegida Zwarte Pieten! Zo, dat hadden we ook weer voor elkaar! Nu even kijken of de kust wel veilig was! De Hoofdpiet voelde zich ook niet zo lekker en was bang dat hij door het gesnotter binnen no-time in een roetveeg zou veranderen en daar moet je natuurlijk niet aan denken! Dus besloot hij zich deze keer te beperken tot ‘een oogje in het zeil houden’. Dat kon hij van een afstand – en incognito – natuurlijk wel. Al bij de uitgang van de parkeergarage kwam er een zwerm Antilliaantjes aanrennen die natuurlijk allemaal een handje pepernootjes kregen “En wat zeggen jullie dan?”, riep mama vanaf de overkant. “Dankjewel Zwarte Piet!” Nog even een fotootje met de hele familie en nu op naar De Koopgoot, eens kijken hoe het winkelend publiek deze verrassing zou oppakken!

Maar aan het claxonneren onderweg en de vele duimpjes omhoog merkten we al dat we welkom waren, de kindjes werden door hun ouders naar voren geduwd en met de Zwarte Pieten op de foto gezet, we werden spontaan omhelsd en velen bedankten ons uitvoerig voor wat we deden. We zagen ook verschillende mensen lopen met een button ‘Zwarte Piet moet blijven’ waaronder een Hindoestaanse man die een eindje met ons meeliep en zichtbaar genoot van het feit dat we er waren. Kortom: een warm bad!

Er was ook een DJ ingezet om op dit weekend van ‘Black Friday’ de sfeer te verhogen, de beats knalden ons al van verre tegemoet en we besloten – naar goed Zwarte Pieten gebruik – de heupen in beweging te zetten en liepen swingend de trappen af de KoopGoot in. “Kijk nou dan, heeeel veel Zwarte Pieten!”, riep een klein jongetje blij en zette de achtervolging in. Hij volgde ons voorbeeld bij de DJ op het podium en liet zien dat hij ook al behoorlijk kon swingen “Zal ik je vast opgeven voor de Zwarte Pieten school?”, maar dat vertrouwde hij niet helemaal gezien zijn argwanende blik naar de zak.

De Incognito Piet stuurde het groepje hier en daar even aan. “Blijf bij elkaar”, maar de Zwarte Pietjes werden zo in beslag genomen door de enthousiaste kindertjes dat ze ongemerkt een beetje overmoedig werden… totdat er plots een filiaalhoudster van een chique modezaak naar buiten kwam snellen, in de haast had ze het kledingstuk dat ze stond te scannen nog over haar arm hangen, die iets riep. “Wil je ook pepernootjes?”, probeerden we “Nee, jullie moeten weg! De beveiliging komt zo, jullie mogen hier niet zijn!” Het bleek loos alarm “Als we maar niet gingen flyeren”, en dat deden we niet!

Zo, nog even een bakkie doen bij de DE en dan naar huis, het begon flink koud te worden. “Wat krijgen we nou? Droom ik dit of zijn dit èchte Zwarte Pieten??” Een vrolijke meneer stak zijn duim op. “Geweldig!!”

Screenshot_57

Zondag 1 december Den Bosch

In Den Bosch waren winkeliers bedreigd door KOZP, ze moesten hun Zwarte Pietjes uit de etalages halen of anders!!!!! En ja, intimidatie helpt en maakt meer kapot dan je lief is en zo bleven er nog maar een paar over die zich er niets van aantrokken, maar wier ramen wel volgeplakt werden met KOZP-stickers! We besloten ze de volgende dag, koopzondag, een hart onder de riem te steken en een bezoekje te brengen aan deze winkels en de stickers van de ramen te plukken. Deze actie werd erg gewaardeerd en tevreden vervolgden we onze route door het centrum.

Screenshot_58

In Den Bosch keerde ineens de vrolijkheid terug, er werd gezwaaid en geroepen om Zwarte Piet en onze Pietjes moesten alle zeilen bijzetten om alle gretige kinderhandjes te vullen met pepernootjes! De ouders, waarvan sommigen zichtbaar ontroerd, genoten van de blije kindersnoetjes en wij niet minder! Maar ook hele groepen jongeren (studentjes) kwamen op ons af en wilden met ons op de foto, met een groepje dames werd de polonaise ingezet, kortom dikke pret!

Screenshot_59

Maar één ding ontbrak: muziek!! Waar waren de vrolijke sinterklaasliedjes? Een straatpianist die een slap zeikliedje aan het spelen was, veranderde ineens zijn repertoire en begon zowaar ‘Zwarte Piet wie kent hem niet!’ te spelen en toen hij bijval kreeg, ging hij nog even door: de juiste toon was gezet!!

Screenshot_60

In de verte hoorden we ineens tromgeroffel en we besloten de fanfare op te zoeken, en ja hoor: een paar straten verder stond, jawel: het roetveegpieten orkest!! Het viel ineens stil, maar daar namen we geen genoegen mee; “Maestro muziek!”, commandeerde onze Multi taskende ‘Pietelientje’. Ze hief haar armen in de lucht als een volleerd dirigente en toen konden ze niet anders (maar als blikken konden doden!) en werd het ‘Zie ginds komt de stoomboot ingezet’ en maakten de Pegida Pietjes een vrolijk dansje.

Screenshot_61

Na gedane arbeid ff een bakkie doen met een echte Bossche Bol, ja als je er toch bent! Een lief klein meisje kwam om pepernootjes vragen en ja, natuurlijk kreeg ze die èn toen haar oma kwam aangelopen ook nog een mooie foto met alle Pietjes. Even later kwamen ze nog even terug om een zak oliebollen te brengen, het meisje was het dochtertje van de eigenaar van de oliebollenkraam ertegenover!

Screenshot_62

Klein incidentje: aanval door bontkraagje die de zak van ons Knuffel Pietje wilde confisqueren, maar werd verijdeld door de Hoofdpiet die de aanvaller stevig met pepernoten bekogelde. Met een “het was maar een grapje” maakte hij zich jammerend uit de voeten, de ‘held’! Onderweg naar huis nog even een hapje gegeten bij de van de Valk in Budel, en ook daar waren we van harte welkom. De bediening speelde het spelletje leuk mee, en hield in de gaten dat als er kinderen in de buurt waren we snel onze handschoenen weer aan deden.

Toen we weg wilden gaan nog even hier en daar op de foto en vloog er een meisje recht in onze armen. Ze wilde graag pepernootjes en toen we vroegen “En: ben je dan lief geweest?”, zei ze heel gevat: “Ja, ik heb mijn bordje leeggegeten!” Met een “Houdoe!!” namen we afscheid van Brabant en kregen we die lach niet meer van ons gezicht!! Allemaal een heel fijn sinterklaasfeest toegewenst, en wilt u ook dat we doorgaan met onze vreedzame ludieke acties voor een leuker en minder verzuurd Nederland volg ons dan op www.pegidanederland.com of evt. via Facebook of word vriend en help ons uit de kosten met een kleine – of grote (zou fijn zijn) – donatie via www.vriendenvanpegida.nl

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

23 reacties op PEGIDA: Zwarte Piet, wie kent hem niet…

 1. Monalisa zegt:

  Laat kozp het maar niet horen.

  Like

 2. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogd.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Elke echte Nederlander zou Zwarte Piet zo enthousiast moeten verwelkomen!

  Geliked door 2 people

 4. Tistochwat zegt:

  Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  👍👍👍

  Geliked door 1 persoon

 6. Tineke zegt:

  Dank je wel Helena,voor je gezellige verslag !
  ,Proeven we hier op Bron toch nog een beetje de sinterklaassfeer !

  Geliked door 7 people

 7. karton zegt:

  De Pegida-aanhangers worden steevast “rechts-extremisten” genoemd. Voor mij zijn ’t échte Nederlanders die durven op te komen voor de NL-waarden , -normen én -cultuur.
  Het KOZP-schoelje rangschik ik onder extreem-linkse populisten, geleid door niet-Nederlanders.

  Geliked door 7 people

 8. Tistochwat zegt:

  Geliked door 2 people

 9. reageerbuis zegt:

  Dat was een fantastische actie. Zo zie je dat Zwarte Piet bij veel ouders en kinderen welkom is. En je hebt er zelf ook plezier bij. Dank voor jullie inzet en Helena voor het mooie verslag.

  Geliked door 4 people

 10. Rensk. zegt:

  Een leuk verslag van een ontzettend leuk kinderfeest.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ton Ruygrok zegt:

  Zwartepiet … , wat een gedoe .., allerwegen wordt hemel en aarde bewogen om meer kleur in de samenleving te krijgen …, en nu bestaat er sinds mensen heugenis een evenement dat hier aan voldoet … en nog is het niet goed …, je kan aan alles merken dat er destructieve krachten bezig zijn die alles maar dan ook alles aan grijpen ., tot zelfs een eeuwen oud simpel Kinderfeest.., om maatschappij en samenleving tesplijten en naar de vernieling te helpen…, zodat er ruim baan komt voor … een silvana.., en een afriy …, en nog wat genderneutrale theologen…, zoals jetje enz. …, en dan … komen allih… en mo…, en erdogan enzo…,
  Dat het allemaal aub zover niet komt..,
  Maar de tekenen wijzen er wel op..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 2 people

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Afgelopen zaterdag was ik naar de stad gegaan, om nog een paar Sinterklaas cadeautjes te kopen. Het maakte herinneringen aan vroeger, toen ik zelf nog een kind was, bij mij wakker. Toen ging ik altijd met mijn papa en mama naar de stad, om me te vergapen aan al die mooie Sinterklaas-versieringen en gezelligheid. De ene winkel pakte nog harder uit, dan de andere. Er waren overal Zwarte Pieten die strooigoed uitdeelden. En hier en daar zat een Hulpklaas, aan wie je kon vertellen, wat je graag wilde hebben. Uit luidsprekers klonken overal Sinterklaasliedjes. Maar afgelopen zaterdag was het andere koek. De gezelligheid van weleer was niet meer. Het was koud vies en nat. Er waren nauwelijks mensen in de stad. Veel winkels hadden de deuren gesloten en bestonden niet meer. Ja, de tijden zijn veranderd. Het is nu precies het tegendeel van vroeger. Geen Sinterklaasversieringen meer. Geen Zwarte Pieten meer ,die strooigoed uitdelen. Geen Hulpklazen meer, waar kinderen aan kunnen vertellen, wat ze graag zouden willen hebben. Geen Sinterklaasliedjes meer. Het was gewoon, om weemoedig van te worden. Wat jammer voor al die kleine kindertjes in deze niet zo goeie nieuwe tijd !!!

  Zie ginds komt de stoomboot ….
  Sinterklaas Kapoentje ….
  Zie de maan schijnt door de bomen ….
  Sinterklaasje bonne bonne bonne …
  Hoort, de wind waait door de bomen…
  Daar wordt aan de deur geklopt ….
  Oh kom er eens kijken ….
  Hoort, wie klopt daar kinderen ….
  Sinterklaas goedheilig man ….
  Sinterklaas, kom maar binnen met je knecht ….
  Dag Sinterklaasje, dag Zwarte Piet ….

  Geliked door 1 persoon

 13. Kraftavilqa zegt:

  Zie daar de aazijnpissers van Kozp – anti blank racistisch en demonstrabel fascistisch – brengen alom verzuring. Pegida daarentegen – verre van extreem rechts (extreem rechts is alles ter rechterzijde van laten we zeggen de gemiddelde journalist bij de nl.se media en is vooral een label Om U als nazi te afficheren) – brengt alom vreugde en blije kindergezichtjes.

  Geliked door 1 persoon

 14. Lis zegt:

  Respect, Helena, voor u en iedereen. Wat een mooi verslag (leuke foto ook van die kinderen!). Zo mooi dat iedereen enthousiast was om echte Zwarte Pieten te zien, zoals het hoort. Ik herken ook wel wat u schrijft, dat het allemaal saaier is geworden. Geen liedjes in de stad, geen onverwachte Zwarte Piet die pepernoten strooit. Gelukkig zijn er ook winkeliers die wel met Zwarte Pieten in hun etalages adverteren. Echt heel fijn om te lezen dat jullie zo goed en positief ontvangen zijn. Dank voor deze acties.

  Like

 15. Henk zegt:

  Voor alle afro azijn pissers!!!!
  Piet is een echte afro naam?
  Haha zou je wel willen he mafklappers!!!!!

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  Goed bezig, Helena en de Pietjesclan!
  En ook nog een compliment voor je fraai geschreven verhaal!

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Die afschuwelijke vijanden van Zwarte Piet proberen zelfs ouders van blanke kinderen te hersenspoelen om hen bij Zwarte Piet weg te houden! Lees dit bericht daar eens over:

  Brief aan ouders: ‘Houd kind thuis van school als Zwarte Piet langskomt’

  ‘Houd je kind thuis wanneer op 5 december Zwarte Piet op school komt.’ Deze oproep doet de Stichting Nederland Wordt Beter, de stichting achter de ‘Zwarte Piet is Racisme-campagne’ en ‘Kick Out Zwarte Piet’.

  De stichting vindt dat ouders hun kinderen moeten beschermen tegen de racistische stereotype Zwarte Piet (wat een lef hebben dit soort ziekmakende klootzakken want gaan ze hierna ons ook waarschuwen voor relschoppers, inbrekers, bankrovers, verkrachters, aanranders en radicale moslims?) en adviseert ouders hoe ze dit kunnen aanpakken.
  Zo kunnen ouders het best eerst de school mailen met het verzoek schoorsteenpieten te gebruiken.
  En natuurlijk werdt er weer niets aan de kinderen gevraagd omdat men dit achter hun rug om wordt geregeld!

  ‘Ga iets leuks doen’

  Ook adviseert de Stichting Nederland wordt Beter ouders om iets leuks te gaan doen met hun kind, op het moment dat het eigenlijk op school had moeten zijn. ‘Het is absoluut niet de bedoeling dat onze kinderen in al hun onschuld het gevoel eraan overhouden dat ze gestraft worden’.
  Moeten die kinderen soms met bergen cadeau’s, complimenten en overbescherming worden overladen omdat de ouders de plaats van Zwarte Piet kunnen innemen? Aan me hoela!

  Ouders zouden hun kind mee kunnen nemen naar een speeltuin of samen met andere ouders een leuk alternatief voor de kinderen organiseren, waarbij de cadeautjes uiteraard niet vergeten moeten worden.
  Helaas hebben talloze Nederlandse kinderen al zoveel spullen dat ze bijna niet eens meer iets nodig hebben!

  Boete leerplicht aanvechten

  Omdat scholen de leerplichtambtenaar kunnen inlichten, kunnen ouders een boete krijgen. Stichting Nederland Wordt Beter wil ouders (die worden meestal als bijstandfrauders aangemerkt door fouten van de Belastingdienst!) daarin tegemoetkomen en met haar advocaten de boete aanvechten.
  Als die dan nog betaald moet worden, zal de stichting de kosten (deels) dekken als ouders de boete niet kunnen opbrengen. Willen die nou soms ZELF voor Sinterklaas gaan spelen?

  Moeder: ‘een principekwestie’

  Hart van Nederland sprak een moeder die haar (blijkbaar oververvende) kind woensdag al thuis houdt omdat de Sinterklaasviering op school wordt gevierd met zwarte pieten. Niet omdat haar kind wordt uitgescholden voor Zwarte Piet. Haar zoontje is namelijk wit. Maar ze vindt het niettemin een principekwestie.

  “De Kinderombudsman heeft zelfs al gezegd dat Zwarte Piet in strijd is met de rechten van het kind. Ik vind dan dat je daarmee moet stoppen.” Volgens de moeder is haar zevenjarige zoontje het er helemaal mee eens.
  Ze hebben het met hem besproken en hij zegt: “Als ik iets bij iemand anders doe, wat die ander niet leuk vindt en die zegt dat ook, dan zeg ik sorry en doe ik het niet meer.”
  Het zoontje zal er niettemin er later wel achter komen dat de maatschappij niet altijd voor
  Sinterklaas gaat spelen daar deze niet houdt van verpeste kinderen!

  Gelukkig is er voor volgend jaar wel een oplossing. De betrokken school, die niet met naam genoemd wil worden, heeft al aangegeven volgend jaar het Sinterklaasfeest te vieren met roetveegpieten.
  En dan hebben veel kinderen allang door dat die “pieten” niet eens aanslaan omdat je zo meteen doorhebt dat het allemaal nep is!

  Oproep: De redactie van Hart van Nederland komt graag in contact met ouders die hun kind thuis houden omdat er zwarte pieten op school komen. Zij kunnen bellen naar 020-8007777 of mailen naar: hart@talpanetwork.com
  En als die ouders hierna een boete krijgen omdat ze kinderen inderdaad thuishouden dan betaalt Hart van Nederland hierna ook al die boetes zodat ze er helmaal scheel van zien en zelf verarmen! O zo!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s